גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הוליד מייל סתמי לחברת אסתטיקה אקזיט של 100 מיליון דולר

לומינרה דרם הישראלית נרכשת בידי ענקית התרופות האמריקאית Abbvie ● חברת האסתטיקה הרפואית רושמת הכנסות של עשרות מיליוני דולרים בשנה ● המנכ"לית ליאת גולדשייד זמירי, שהופיעה ברשימת "40 על 40" של "גלובס": "יכולנו לגייס את ההון לניסויים קליניים גם לבד"

ליאת גולדשייד, מנכ”לית לומינרה דרם / צילום: איל יצהר, גלובס
ליאת גולדשייד, מנכ”לית לומינרה דרם / צילום: איל יצהר, גלובס

ענקית התרופות האמריקאית Abbvie הודיעה החודש על רכישת חברת לומינרה דרם הישראלית, שפיתחה ומשווקת תכשירים להזרקות תת עוריות בתחום האסתטיקה הרפואית. לומינרה רושמת הכנסות של עשרות מיליוני דולרים לשנה, ונרכשת על פי ההערכות לפי סכום של כ-100 מיליון דולר. החברה היא חלק מקבוצת החברות של ד"ר דדי סגל וד"ר ערן גולדברג, הכוללת גם את חברת עיבוד הקנאביס פנאקסיה, הנסחרת בבורסה בתל אביב, וכן את חברת התכשירים הרפואיים Tree of life , הפועלת בישראל ובחו"ל.

לומינרה מנוהלת על ידי ד"ר ליאת גולדשייד זמירי, שזהו תפקידה הניהולי הראשון לאחר שהשלימה דוקטורט במכון ויצמן. גולדשייד זמירי, שייסדה את החברה יחד עם גולדברג ועם סגל, המשמש כיו"ר, נבחרה לרשימת "40 עד 40" של "גלובס" ב-2018. "לפני שנה וחצי קיבלנו מייל לתיבת ה'אינפו' של החברה, 'שלום אנחנו מהפיתוח העסקי של אלרגן, אנא צרו איתנו קשר'", מספרת גולדשייד זמירי. "שבועיים אחרי כן, במקרה ביקר כאן בביקור משפחתי מי שהיום הוא הבוס שלי באלרגן, וקפץ רק לראות שאנחנו אמיתיים.

"כעבור עוד שבועיים נסענו לתערוכה והצגנו להם את החברה, ובפגישה השלישית, שכבר נערכה אצלם, נסענו רק אני ודדי, בלי בנקאי השקעות ובלי כלום. האמת היא שיצאנו מהפגישה בתחושה תבוסתנית, הרגשנו שלא הלך כל כך טוב, אבל בשיחה הבאה הם כבר אמרו שהם מעוניינים לקנות את החברה".

כל זה קרה כבר לפני יותר משנה - הדרך מהפגישה הראשונה ועד ההצהרה על כוונות הרכישה לקחה רק כמה חודשים, אך אז חלה האטה. "בהתחלה הייתה קורונה, ואז אלרגן בעצמם נרכשו על ידי אבווי, ואז מי שקיבלו את החלטת הרכישה באלרגן היו צריכים לשכנע את ההנהלה של אבווי שהרכישה טובה, ושזה זמן טוב לבצע אותה".

באותו הזמן, לומינרה דרם עצמה לא ליקקה דבש. "במרץ, הקורונה איפסה את ההכנסות שלנו ברגע אחד". החברה הוציאה עשרות עובדים לחל"ת ממושך, אך בהמשך קלטה בחזרה את כולם. "היום גם אם השוק בארץ סגור, אז לפחות השווקים האחרים פתוחים. כשהשוק נפתח, חשבנו שההכנסות יישארו נמוכות כי אנשים לא יתעדפו את תחום האסתטיקה הרפואית בתוך ההוצאות שלהם, אבל גילינו שרבים רואים בזה צורך בסיסי, כמו להסתפר".

שמענו אפילו על אנשים שמרוב מצוקה ניסו להזריק לעצמם, וזה נגמר בזיהומים חמורים ואשפוז.
"יש אינטליגנטים שקונים מוצרים בעלי אקספרס, ועושים לעצמם נזקים בלתי הפיכים. לא סתם קוראים לזה אסתטיקה רפואית, אי אפשר לעשות עם זה מה שרוצים".

ראיינו כאן לא מכבר את משה מזרחי, מנכ"ל חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד, שסיפר שלא הוציא עובדים לחל"ת אלא העסיק אותם בהיערכות ליום שאחרי, וכך הצליח לשפר את עמדתו בשוק עם הפתיחה מחדש.
"אני לא יודעת איך אפשר היה לעשות את זה. היו חודשים שבהם הכול היה סגור לגמרי, לא היה לי לאן לשלוח אפילו חבילה אחת. לשמחתי קלטנו את כולם חזרה ועכשיו אנחנו מתרחבים, ומגייסים 15 איש נוספים".

צמיחה במימון עצמי

Abbvie תבצע את הרכישה באמצעות חברת אלרגן, מחברות האסתטיקה המובילה בעולם אשר משווקת בוטוקס ואת מוצרי ההזרקות המצליחים, ג'ובידרם. אלרגן מוכרת לקהל הישראלי בעיקר מהעסקה שבה מכרה לטבע את החטיבה הגנרית שלה, אקטביס, בעסקה שנחשבת לזו שריסקה את שוויה של טבע. אחרי העסקה אלרגן מיקדה את פעילותה בתחומי העיניים והאסתטיקה הרפואית, ובמאי האחרון נרכשה על ידי Abbvie ב-63 מיליארד דולר.

לומינרה דרם הוקמה ב-2012, ותוך שנים ספורות כבר החלה לרשום הכנסות משמעותיות. היא החלה מיצור של גרסאות גנריות לחומרים מוזרקים למילוי קמטים ולהחלקה של עור הפנים. בתחילת הדרך פיתחה גרסאות גנריות למוצרי נישה בשוק ההזרקות, ומכרה אותם במחירים נמוכים בכמה עשרות אחוזים מהמקור כדי לחדור לשוק, ואכן תפסה כך נתחי שוק משמעותיים.

עד מהרה הקימה החברה רשת של מפיצים מחוץ לישראל, בעיקר באירופה. עם הזמן הרחיבה את פורטפוליו המוצרים הגנריים שלה, והחלה לשווק גם מוצרים שהיא עצמה פיתחה, וכן להקים מערכי הפצה עצמאיים במספר מדינות באירופה. כך צמחה במימון עצמי, ולא קיבלה השקעות של קרנות.

שוק ההזרקות לפנים מגלגל היום כ-1.6 מיליארד דולר, ונחלק בערך שווה בשווה בין זריקות בוטוקס (בעיקר לטיפול באזור העיניים והמצח) לבין זריקות החומצה ההילורונית והקלציום הידרוקסיפאטיט (כל אזור הפנים שמתחת לעיניים) . שוק ההזרקות שאינן בוטוקס הוא שוק חדש בתחום האסתטיקה הרפואית, הוא צמח פי 10 בעשור האחרון ונשלט על ידי מוצרי חומצה הילורונית. לומינרה התבססה דווקא בקטגוריה השנייה, "ולכן אנחנו משלימים היטב את הפורטפוליו של אלרגן, שהם חזקים בחומצה הילורונית".

המוצר החדשני המוביל של החברה הוא HArmonyCa , המורכב מרשת של חומצה הילורונית מוצלבת שבתוכה מקובעות מיקרו-כדוריות של קלציום הידרוקסיאפטיט. המוצר נמכר היום בישראל ובברזיל, ועל פי הודעתה של אלרגן, הוא אחת הסיבות המובילות לרכישת החברה.

לומינרה העריכה בעבר כי ב-2020 מוצר זה כבר עשוי להיות משווק בארה"ב ובאירופה, אך נראה כי בכל זאת מדובר באתגר משמעותי, משום שהחומר חדש. תחת אלרגן, היא תוכל להשיג מטרה זו בקלות רבה יותר. "בחרנו לקיים את עצמנו כל השנים ללא השקעה חיצונית, מלבד השקעת האתחול של המייסדים, ולשמחתי כמנכ"לית לא נאלצתי לעסוק בכלל בגיוס הון", אומרת גולדשייד זמירי. "כל שקל של הכנסות הושקע מחדש במו"פ, ובכל פעם היינו מחברים שקל לשקל כדי לרכוש עוד מכשיר מעבדה, שיכול לעלות גם מיליוני דולרים. עכשיו כל זה ירוץ".

לחברה יהיה כעת גם ההון הדרוש לביצוע הניסויים הקליניים שיאפשרו רישום של מוצר חדש. "אני מאמינה שהיינו יכולים לעשות את זה לבד, אבל עם גב כמו שלהם, הדלת תיפתח לנו הרבה יותר בקלות", מודה גולדשייד. בצנרת של החברה יש מוצרים נוספים, כולל מוצר המבוסס על חוטים להזרקה.

הישראלים התלהבו פחות

ישראל היא ממובילות שוק האסתטיקה הרפואית בעולם, אך היא התמקדה לאורך השנים בעיקר בסקטור של מכשירים מבוססי אנרגיית אור - תחילה להסרת שיער, ואחר כך גם לשימושים כמו מיצוק העור והחלקת קמטים וצלקות. בתחום זה קמו חברות כמו לומניס, סינרון ואלמה לייזרס, שבעשור האחרון נמכרו כולן בעסקאות של מאות מיליוני דולרים, ואמנם הותירו פעילות בישראל, אך בבעלות חיצונית.

בכירי החברות הללו התפזרו והקימו חברות כמו אינמוד, שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 1.34 מיליארד דולר, נוס קונספט, הנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 100 מיליון דולר, הום סקינוביישנס ואחרות. לומינרה ייחודית בזירה הזו גם בכך שהיא כלל אינה עוסקת באנרגיית אור, וגם בכך שהצוות שלה לא הגיע מאותה קבוצה מקורית שגדלה בחברות האסתטיקה שקמו בשנות ה-90.

גולדשייד זמירי מספרת כי כשלומינרה החלה לשווק את המוצרים שלה, היא הופתעה מהיחס של הלקוחות הפוטנציאליים בישראל למוצרים כחול לבן. "בחו"ל הייתה מייד הערכה רבה למוצרים מהסטארטאפ ניישן, שכבר הוכיחה את עצמה בתחום הזה. דווקא בארץ הייתה תחושה שחלק מהגורמים רואים במוצר הישראלי מוצר נחות. אבל עובדה שעברנו בהצלחה את כל הבדיקות המעמיקות של אלרגן".

גם לאחר הרכישה, ניהול החברה יישאר בידיה של גולדשייד זמירי. "אני מתרגשת מהעתיד. זו הפעם הראשונה שלי בתאגיד. יכול להיות שיהיה לי קשה לוותר על חופש הפעולה, אבל צריך ללמוד גם את הצדדים האלה, ואז להחליט מה יותר מתאים לי. בינתיים קיבלו אותנו מאוד יפה". 

לומינרה דרם
הוקמה ב-2012 על ידי ד"ר דדי סגל, ד"ר ערן גולדברג וד"ר ליאת גולדשייד זמירי שמשמשת כמנכ"לית • פועלת בתחום האסתטיקה הרפואית • בחרה שלא לגייס, ולכן בוצעה בה רק השקעת סיד של קבוצת פנאקסיה, בהיקף של כמה מיליוני דולרים • בסגר הראשון הוציאה את כל העובדים לחל"ת, כעת מגייסת 15 עובדים

עוד כתבות

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

החוק שיאשר לסנן את הבוס אחרי העבודה / אילוסטרציה: גלובס, חומרים: Shutterstock

החוק שיאסור על הבוס להתקשר לעובד אחרי שעות העבודה והסיכוי שיגיע גם לישראל

שוק העבודה בעולם ממשיך להתאים את עצמו לצרכיהם של דור המילניום וה–Z: הקנדים יעגנו בחוק התקציב את "הזכות להתנתק" ● גם מדינות אחרות מקדמות מהלכים שמגדירים מתי נגמר יום עבודה ומתי מותר לפנות לעובדים ● האם יש סיכוי לחקיקה דומה גם בישראל?

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

שדה התעופה בדובאי / צילום: Shutterstock

הטיסות של ארקיע נדחו, ועשרות ישראלים תקועים בשדה התעופה בדובאי

עיכובים חריגים בטיסות ארקיע וישראייר מדובאי הביאו לכך שעשרות נוסעים תקועים בשדה התעופה מעל 24 שעות ● הסיבות לעיכוב: תקלות במטוסים שהובילו לשיבוש בלוח הזמנים ● עיכובים גם בטיסות לארץ מיעדים נוספים מאירופה

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מועד התשלום על ימי המילואים מגיע: כמה יקבלו מאות אלפי מגויסים?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום היום (ד'), כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מירי של טנק צה''ל / צילום: דובר צה''ל

הלוחמים שנפלו בערב החג בעזה נהרגו מאש צה"ל

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי שנפלו בקרב במרכז הרצועה נהרגו מירי דו צדדי של טנק שחרג מגבולות הגזרה שלו ● חברי הקואליציה מפעילים לחץ כבד על ראש הממשלה נתניהו בקריאה להתנגד לעסקה לשחרור החטופים ● מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

לוח הטיסות בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברת תעופה נוספת החליטה לעכב את החזרה לישראל

רוב חברות התעופה החזירו את פעילותן לישראל מאז מתקפת הכטב"מים האיראנית, אך עדיין יש כמה חברות שבוחרות להשהות את חזרתן ● איזי ג'ט השהתה את פעילותה עד סוף העונה, אייר קנדה ואייר אינדיה האריכו את תוקף השהיית הטיסות לישראל. כעת יונייטד איירליינס מצטרפת אליהן

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

אילון מאסק, מנכ''ל ומייסד טסלה / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק

לאורך השנים אילון מאסק פיזר שלל הצהרות שלא התממשו ● בזמן שהמניה של טסלה צברה תאוצה והכרזותיו של מאסק שבו את דמיונם של המשקיעים, גופים פדרליים החלו בחקירה רשמית בה נבדקו טענות שמערכת הסיוע לנהיגה אוטונומית תרמה לכ־1,000 תאונות החל מינואר 2018 ● אבל המשקיעים של טסלה לא מוטרדים מהעבר, ומסתבר שגם לא מההווה