גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לפעמים האקסל עובד גם במציאות: החברה שנסקה ביותר מפי 13 בשנת הקורונה

עם חוזים בכמה מיליונים עם חברות התקשורת המובילות בישראל - לאספקת נתבי אינטרנט מסוג פייבר (Fiber) - לא פלא שחברת ציוד התקשורת מציגה זינוק של יותר מ-1,230% בערכה מתחילת השנה

שוק ההון + בורסה + מסחר + עליות במסחר + ירידות במסחר + מדדים עולים + מדדים יורדים + מסכים ירוקים + מסכים אדומים / צילום: תמר מצפי
שוק ההון + בורסה + מסחר + עליות במסחר + ירידות במסחר + מדדים עולים + מדדים יורדים + מסכים ירוקים + מסכים אדומים / צילום: תמר מצפי

עם זינוק אדיר של יותר מ-1,230% בערכה מתחילת השנה, מניית חברת אקסל  הלוהטת מתמקמת בצמרת של ביצועי המניות בבורסה המקומית לשנת 2020.

במסגרת פעילותה מעורבת אקסל סולושנס (Accel solutions) בענפים הצומחים בקצבים גבוהים בתחום התקשורת, שהביקושים לחלקם גברו בצורה משמעותית בתקופת הקורונה. החברה עוסקת ביבוא, בהפצה ובאינטגרציה של מוצרים ושירותים לרשתות תקשורת קווית, אלחוטית ואופטית, לתקשורת סלולרית, מוצרי אינטרנט של הדברים (IOT), שירותי אבטחת מידע ושירותי ענן.

מהיכן מגיעה הקפיצה האדירה בשווייה של החברה הקטנה למדי? השבוע סיפקה אקסל למשקיעים הצדקה נוספת לעלייה החריגה בערכה מתחילת השנה, עם הודעה על קבלת הזמנה נוספת לאספקת נתבי אינטרנט מסוג פייבר (Fiber) ללקוח חדש.

באקסל לא ציינו את שם הלקוח, אולם לפי הערכות בשוק מדובר בחברת פרטנר. המשמעות היא שככל הידוע אקסל סגרה חוזים עם שלוש השחקניות הרלוונטיות בענף התקשורת בישראל, אחרי שמוקדם יותר השנה דיווחה כי חתמה על חוזים דומים, על פי ההערכות אחד מהם מול סלקום ואחר מול בזק.

מדובר בחוזים בהיקפים של כמה מיליוני שקלים כל אחד - סכומים לא מבוטלים להיקפי הפעילות הנוכחיים של אקסל, שגם מספקים לחברה דריסת רגל בפעילות מול ספקיות האינטרנט המרכזיות בישראל, בתחום נתבי הרשת המהירים והמתקדמים של סיבים אופטיים.

נוסף על כך, החוזים הללו מאפשרים לאקסל ראות אופטימית קדימה לגבי אפשרויות הצמיחה שלה בפעילות זו.

באשר לחוזה האחרון שנחתם, באקסל העריכו כי "היקף ההזמנות הכולל של הנתבים מהלקוח צפוי להיות מהותי לחברה", למרות שלפי ההסכם אין לרוכשת מחויבות "לרכוש כמות מסוימת של נתבים מהחברה".

הערכות דומות הציגה אקסל גם אחרי החוזה הקודם לאספקת ציוד רשת ביתי שעליו חתמה, אז צפתה כי היא "תזכה בהזמנות נוספות מאת הלקוח בהיקף כספי מהותי לשנים הקרובות".

רונן שור, מנכ"ל אקסל ואחד ממייסדי החברה, אומר כי "אקסל היא שותפה של חברת סג'מקום (SagemCom) בישראל, חברת ענק צרפתית שהיא יצרנית נתבי הפייבר הגדולה בעולם. אנחנו הבאנו לישראל את בשורת נתבי הפייבר עם הנתבים הכי מתקדמים שיש, הנמכרים כיום בעולם ובשנה הבאה נהיה, יחד עם סג'מקום, הספקים של כל ספקיות הפייבר בישראל.

"יש כיום בישראל שלושה גופים שכולם רוצים להגיע ללקוח ברשת פייבר - שהיא רשת מאוד מהירה, ושלושתם ממוקדים בתחום הזה, משום שהם מבינים שהתשתית הקווית עדיין רווחית בעולם התקשורת".

איך הקורונה תרמה להאצת הצמיחה בפעילות החברה?

שור: "הקורונה העלתה משמעותית את הצורך של אנשים באינטרנט מהיר. היום דרישות הלקוח הן שבכל חדר בבית יעבוד זום בצורה חלקה, טלוויזיה באמצעות אינטרנט ברזולוציה גבוהה ועוד, מה שמגדיל מאוד את הביקוש לאינטרנט ביתי מהיר.

"הלקוחות, שנתקעו בבתים בעקבות הקורונה, הבינו שהם צריכים אינטרנט מהיר יותר ושהם חייבים להשקיע בציוד רשת ביתי כדי שיוכלו לעבוד, ללמוד ולראות טלוויזיה. המגמה הזו נרשמת בכל העולם, אבל בישראל המצב קיצוני יותר, כי תשתית האינטרנט הביתי הייתה מאוד מיושנת".

שור מדגיש, כי "הקפיצה הגדולה בתחום נרשמה גם בתמיכת הרגולציה, ששחררה את הברז והעניקה לסלקום, פרטנר ובזק את ההיתרים לפרוס רשת כמה שיותר מהר, והעניקה להם תמריצים לכך".

עוד מוסיף שור, כי "הביקוש הגובר לאינטרנט ביתי מגדיל ביקושים גם לציוד פריפריאלי, וגם בתחום הזה אנחנו מובילים, וגם הוא צפוי להמשיך לגדול".

מלבד נתבי האינטרנט איפה עוד הקורונה סייעה לכם לצמוח?

"אנחנו גם ממוקדים מאוד בתחום הסייבר. העובדה שאנשים עובדים יותר מהבית חושפת את הארגונים לסיכוני סייבר הרבה יותר משמעותיים, והביקוש לפתרונות סייבר הולך וגדל. זה תחום שבו אנחנו מציגים כל רבעון עלייה של עשרות אחוזים, ומתכננים להשקיע בו הרבה מאוד".

לדברי שור, "החברה עוסקת היום בתחומים הכי חמים שיש בעולם בענף התקשורת, והצפי, בכלל הענף, הוא לעלייה בפעילות בהיקפים של עשרות אחוזים, אם לא יותר מזה".

את אקסל, שהצטרפה לבורסה לקראת סוף שנת 2019 באמצעות מיזוג לשלד בורסאי, הקים שור בשנת 2004 יחד עם מארק סילנפרוינד, המנהל כיום חברה בבורסת נאסד"ק.

בעלי השליטה בחברה הם קרנות שמרוק, מאיר יעקובסון ומשפחת ויל, שהחליטו בחודש ספטמבר האחרון ליהנות מהצפת הערך החדה בשווי המניה, ומכרו כ-18% ממניות אקסל (שהיוו כ-41% מסך החזקותיהם) תמורת כ-26 מיליון שקל.

בצד הרוכש ניצבו בעיקר קבוצת הפניקס ובית ההשקעות מור, שני המוסדיים הגדולים באקסל, שביצעו את העסקה מול בעלי השליטה לפי מחיר מניה של כ-1.5 שקלים (ששיקף אז הנחה של כמה אחוזים על שווי השוק).

מאז המניה לא שינתה כיוון, טיפסה בכ-40% ונסחרת סביב רמת שיא, המתקרבת ל-2.5 שקלים ומשקפת לאקסל שווי נוכחי של כ-230 מיליון שקל.

פיתוח חיסון לקורונה ואפשרות לסיום המגפה עשויים להאט את תהליכי הצמיחה?

שור: "הקורונה אומנם נתנה תאוצה לתהליכים, אולם עניין העבודה מהבית לא ייעלם, וגם אם אנשים יחזרו לעבוד רק בחלק מהשבוע מהבית, הם יצטרכו את אותם שירותים".

במבט קדימה, שור נמנע מלהעריך את שיעורי הצמיחה הצפויה בפעילות, אך אומר כי "אנחנו מעריכים שיהיה גידול מאוד משמעותי בהיקף הפעילות של אקסל כבר בשנה הבאה. אנחנו צופים שתהיה לאקסל צמיחה משמעותית, חלקה אורגנית וחלקה בזכות עסקאות של מיזוגים ורכישות שעליהן אנחנו עובדים". 

עוד כתבות

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"