גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקמפיין של עמותת ידיד לחינוך: "המטרה היא לעורר מודעות לאורך זמן"

פרויקט "באים בטוב" רתם את מיטב אנשי הקריאטיב עבור קמפיינים לעמותות בתקופה קשה זו ● עמותת "ידיד לחינוך" מבקשת לצמצם פערים חברתיים בישראל, ובדרכה הייחודית גם "לשנות את מונח הגילנות והגמלאות שהקורונה החמירה"

המודעה של עמותת "ידיד לחינוך". להגביר את החשיפה
המודעה של עמותת "ידיד לחינוך". להגביר את החשיפה

עוד לפני שהייתם מתחבטים בשאלה "למי היית עוזר קודם לבן שלך או לאבא שלך?" שמופיעה בראש מודעה פרסומית מתקבלת תשובה מרגיעה: "אפשר לעזור לשניהם. עמותת ידיד לחינוך. גמלאים מתנדבים ללמד ילדים". עמותת "ידיד לחינוך" זכתה בקמפיין במסגרת פרויקט "באים בטוב" של גלובס.

הפרויקט צמח מתוך הכרה שהמגזר השלישי הוא אחד המגזרים שנפגעו קשות ממשבר הקורונה, שהוביל להידוק החגורה בקרב חברות במשק ותורמים אחרים. הפרויקט רתם את מיטב אנשי הקריאטיב בישראל, בכדי לייצר קמפיינים יצירתיים וחכמים שיסייעו לעמותות לקדם את מטרותיהן. כ-400 עמותות גדולות וקטנות פנו לפרויקט, מתוכן נבחרו 12 שיזכו בקמפיין פרסומי ללא עלות שיפורסם באתר, בעיתון ובאפליקציה של גלובס.

המטרה הייתה לבחור במגוון רחב של עמותות. כל צמד ממומחי הקריאטיב שהתנדבו קיבל את הטיפול בעמותה אחרת. הצוות כולל את מירן פחמן ויגאל חזן, יעל גרזון ענבר ותמר לויט, איתן כהן ואלון זייפרט, צבי לוין ושרי סימן טוב, מחמוד ג'בארין וראגדה אבו חוסין, רונה יעקבי ועידו בן-דור, דודו הרוש ורומם סרנגה, ניר פרח ותמר דביר, אסף כץ ואוראל ביתן, ניר גרנות וערן ברקן, אלחנדרו פלדמן וליאור שוהם ומיטל אשכנזי ויוסי סבג.
"ידיד לחינוך" הוקמה ב-2006. נמרוד אקרמן, מנכ"ל העמותה וממייסדיה, מספר כי היא קמה ביוזמת קרן יד הנדיב (קרן רוטשילד) שראתה את הקשיים במערכת החינוך ומולם את ההון האנושי הגדל של ציבור הגמלאים. "בחרנו להתמקד בחינוך היסודי שבו התנאים אופטימליים".

נמרוד אקרמן, מנכ"ל ומייסד "ידיד לחינוך" / צילום: יונה זילברמן

רחוקים מלמצות את הפוטנציאל

הגמלאים מתנדבים ומתחייבים לפעילות קבועה בתדירות של יום בשבוע לפחות. "הגמלאי יוצא לפנסיה בשנות ה-60 שלו ונערך לפרק חיים של עוד כ-30 שנה. אנחנו לא נכנסים למשבצת של רווחה או של זקנה אלא של איכות החיים דרך ההתנדבות. הגמלאים משובצים כמובילי הפעילות בשטח ובכל רמות הניהול.

"קיבלנו החלטה לסייע למערכת החינוך באמצעות ציבור הגמלאים בלבד, כשמאחורי הרציונל יוצאים בכל שנה 70 אלף איש לגמלאות. אנחנו רחוקים מלמצות את הפוטנציאל. לפני הקורונה היו לנו 4,000 מתנדבים שפקדו דרך קבע בתי ספר ב-43 ערים מבאר שבע ועד קריית שמונה ועם קצב הצטרפות של יותר מ-1,000 בשנה.

"המתנדב מקבל על עצמו יום לימודים בשבוע, חלקם מבקשים יותר, ומתחבר לבית ספר שרוצה לחזק את הצוות. השאיפה שלנו היא לסכם עם מנהלי אגפי החינוך ברשויות המקומיות שבכל בית ספר תהיה קבוצת מתנדבים. ברמה הפדגוגית התלמידים פוגשים אדם מבוגר ונינוח שפנוי להקשיב ולהביא ידע.

"הוא לא מתפקד כמורה, אלא למשל בהפעלת הספריות. החוויה לא מסתיימת רק בבית הספר, העמותה מפעילה מועדונים למתנדבים שמשתתפים בפעילויות כמו טיולים. המועדון הוא מנוע השיווק שפועל על טהרת חבר מביא חבר. הגישה שלנו היא אנטי גילנות. אנחנו לא שואלים את המתנדבים לגילם וזה לא רלוונטי. בשונה מפעילויות בהן הגמלאי הוא פסיבי, פה הוא מקור הידע".

איך תתנהל הפעילות אחרי הקורונה?
"פיתחנו יכולות שהפתיעו גם אותנו. יש לנו 400 מתנדבים שיודעים לחנוך בזום ויש לנו כ-500 מתנדבים שממשיכים בפרויקט, שהתחיל קודם, של חיזוק השפה העברית בקרב תלמידים מהחברה הערבית באמצעות מפגש טלפוני. הרמנו מיזם דומה באנגלית עם 100 מתנדבים שבתיווך המורה, מדריכים אנגלית מדוברת בזום. מעבר לכך אנחנו שותפים לתחושה שהחברה הישראלית, אחרי הבעיה הבריאותית והפוליטית, תמצא את עצמה שסועה וככזו שצריכה תהליך שיקום שאנחנו רואים את עצמנו כחלק ממנו למשל באמצעות שילוב בחברה החרדית, ושינוי מונח הגילנות והגמלאות שהקורונה החמירה.

"הילדים היום יודעים שמי שהוא מעל גיל 60 הוא בסכנה ולכן האחריות שלנו ביום שאחרי היא עצומה לשנות את התפיסה הזו, ונרצה להיות שם במיטב כוחנו.

"אנחנו מודדים את הביצועים לפי עלות של שעת גמלאי-תלמיד לבית הספר. לנו שעה כזו עולה 6 שקלים. העלות היא לוגיסטית (ביטוחים, אשרות משטרה). לעמותה יש צוות מצומצם של פחות משישה עובדים. ב-2019 עלות הפעילות שלנו עמדה על 3 מיליון שקל ובאותה שנה הפעלנו חצי מיליון שעות גמלאים.

"לפי התחשיב גמלאי עולה לנו כ-700 שקל בשנה. עלות של 6 שקלים לשעה שנותנת כל כך הרבה לגמלאי. יצאנו לדרך על בסיס 100% פילנתרופיה, ב-2-3 שנים הראשונות לא התעסקנו בכסף. בשלב מאוחר יותר הרחבנו את מקורות ההכנסה מעוד קרנות במגזר העסקי ובמקביל הצלחנו לקבל ב-2019 מיליון שקל ממשרד החינוך שכנגדם הוא קיבל חצי מיליון שקל של התנדבות. מול הרשויות שגם נהנות מהפרויקט הזה, הולך קשה בניסיון לגייס תמיכה כספית וערוץ נוסף שכמעט שלא היינו בו עד כה הוא כלל הציבור. פנינו לפרויקט באים בטוב במטרה להשיג חשיפה".

פעילות שמחזקת את כל המערכת

מנהלת השיווק של העמותה שרון כץ מוסיפה: "הפעילות מסייעת להעניק לתלמיד מיומנויות כמו גמישות מחשבתית, הקשבה, אינטליגנציה רגשית ויכולת לדבר עם מבוגר שלרוב הוא לא פוגש מעבר לבני משפחתו. היא מחזקת גם בהיבט הבריאותי: אזרח ותיק שהוא פעיל, חיוני, רלוונטי ולומד ומפתח את עצמו, פחות נזקק. ככל שיהיו יותר מתנדבים הם יהיו פחות נטל על המסגרות התומכות. חברה מתנדבת היא חברה סולידרית שהסובלנות בבסיסה".

הבריף: "מודעות שנבנית לאט"

על צד הקריאטיב היו אמונים רונה יעקבי ועידו בן-דור מבעלי רונה ועידו, משרד בוטיקי לפרסום, מיתוג ומיתוג מעסיק. בשיחה עם שניהם הם התייחסו לשאלה במודעה שמטרתה לעורר עניין ולהדליק.

לדברי יעקבי ובן-דור, "המטרה היא לבלוט ולעורר מודעות שנבנית לאורך זמן. העמותות בפרויקט זוכות לחשיפה גדולה דרכה הן מייצרות קרקע לכך שכאשר הן יפנו לגופים ולאנשים, הם כבר יידעו באיזו עמותה מדובר.

"זה דומה לפרסום של חטיף חדש, את לא רצה וקונה מיד אלא כשתעמדי מול המדף בחנות, תגידי, אני ראיתי את המוצר הזה והוא נראה לי מעניין. יש פה עניין של מודעות שלאט לאט תיבנה וגלובס היא פלטפורמה שפונה לקהל יעד שיכול לעזור. כולנו יודעים שהעמותות נקלעו לבעיה בתקופת הקורונה אבל לעמותה הזו יש הזדמנות נפלאה כי החיבור בין גמלאים לילדים יכול להיות למשל בזום ובהמשך במציאות, כשהכול יחזור לסוג של קדמותו.

"זה קורה כאשר ברקע הגיל השלישי עולה לשיח במובן הזה שהפעילות נסגרה עבורו. מדובר על חוגים, מופעי תרבות ועוד. יש פה הזדמנות נפלאה שכולם נהנים ממנה". 

*** גילוי מלא: פרויקט "באים בטוב" הוא יוזמה של מחלקת פיתוח עסקי בגלובס ואינו מערב חסות מסחרית חיצונית. 

עוד כתבות

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

גבול ישראל-לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

אחרי כמעט יומיים ללא התרעות בצפון - אזעקות בגליל העליון

הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים