גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אין שום דרך בעולם שאלוביץ' יוכל לנהל את התיק הנוכחי במקביל לתיק בירושלים"

עורך דינו של שאול אלוביץ' ביקש לדחות את המשפט בפרשת "בזק ניירות ערך" בשל התיק הפלילי שמתנהל נגדו במקביל בירושלים ● עו"ד פיני רובין המייצג את יורוקום טען כי החברה שוקלת להגיע להסדר בתיק בשל שיקולים כלכליים ולא "מטעמים של ממש" ● אמירתו מסכנת את נכונות הפרקליטות להגיע להסדר עם יורוקום

עו"ד ז'ק חן ושאול אלוביץ' / צילום: יוסי זמיר
עו"ד ז'ק חן ושאול אלוביץ' / צילום: יוסי זמיר

היום (ד') התקיים דיון ראשון בפרשת "בזק ניירות ערך" נגד  שאול אלוביץ' בנו אור ושורת נושאי משרה בבזק. הדיון התקיים בבית המשפט המחוזי בתל אביב בפני סגן הנשיא חאלד כבוב. עורכי הדין של הנאשמים התייצבו לדיון, לאחר שאלוביץ' ויתר הנאשמים קיבלו אישור שלא להתייצב, מאחר שחומר החקירה טרם הועבר לידי ההגנה בשל עיכוב שנבע מהסגר. 

עו"ד ז'ק חן, המייצג את שאול אלוביץ', פנה לבית המשפט והודיע כי "אין שום דרך בעולם שאלוביץ' יוכל לנהל את התיק הנוכחי במקביל לתיק בירושלים. הפיצול בלתי אפשרי, מצב אובייקטיבי בלתי אפשרי".

עו"ד חן הוסיף כי "מתנהל משפט במחוזי ירושלים נגד אלוביץ', נקבעו 3 ימים ברצף בשבוע, 100 עדים שיעידו. המשפט יימשך הרבה מאוד זמן. אנחנו נעשה מאמץ להתארגן במגבלות שתיארתי, בשאלת הייצוג והמשאבים, כדי שלא נתחיל ברגע שיישמע הגונג בירושלים".

עו"ד אמיר טבנקין, ראש הצוות המטפל מפרקליטות מיסוי וכלכלה ושותף גם בצוות המטפל בתיקי נתניהו בפרשת 4000 (בזק-וואלה) ביקש לדחות דחייה קצרה בלבד וטען כי יש אינטרס ציבורי גבוה בניהול התיק וכי לא מגיע ליתר הנאשמים להמתין עד לסיום התיק.

הדיון נדחה לאפריל 2021 לישיבת תזכורת נוספת תוך שכבוב קבע כי "בשלב זה מצאתי לקבל את עתירת באי-כוח הנאשמים לדחות את הדיון לישיבת תזכורת נוספת הואיל וחומר החקירה טרם הועבר לידי ההגנה בשל תקופת החירום וזה אמור להיות מועבר זמן קצר לאחר הסרת הסגר".

עו"ד פיני רובין, המייצג את חברת יורוקום החזקות כמנהל מיוחד של החברה בפירוק, שהייתה בשליטת שאול אלוביץ' ומשפחתו והחזיקה בין היתר בחברות בזק ו-yes, פנה לשופט כבוב וטען כי לא היה מקום להעמיד לדין את יורוקום זאת לטענתו בשל היעדר אינטרס ציבורי בעת שהחברה בשלבים מתקדמים של פירוק, ולאחר שהפרקליטות דחתה את טענותיו.

"תהיה מעמסה על הנושים אם יהיה קנס. לחברה 28 אלף שקל בקופה ונשייה של מאות מיליונים. הכול יהיה על חשבון הנושים. אנו תוהים על האינטרס הציבורי. קנסות שמושתים על חברה בפירוק הם אחרונים בשרשרת הגבייה" טען רובין.

רובין קיווה לקבל איתות חיובי מבית המשפט לעמדה זו אך השופט כבוב הבהיר כי לא יכריע בטענות אלו המהוות טענות "הגנה מן הצדק" בתחילת המשפט.

יורוקום שוקלים את האפשרות להגיע להסדר

עוד הוסיף עו"ד רובין כי "בצר לנו אנו שוקלים את האפשרות להגיע להסדר. בכך נחסל את התיק. אנחנו שוקלים להגיע להסדר מטעמים קופתיים ונשייתיים, בכפוף לכך שבית משפט של פירוק יאשר לנו את ההסדר. אם נגיע לכך, זה מטעמים פרקטיים, ולא מטעמים של ממש או של מהות". 

כפי שפורסם בגלובס, חברות יורוקום הנמצאות בפירוק מנהלות משא-ומתן מתקדם לחתימה על הסדר טיעון בפרשת "בזק ניירות ערך" ופרשת 4000 (בזק-וואלה).

אלא שאף שייתכן שדבריו של עו"ד רובין היו כנים ותיארו נכונה את המציאות בדבר השיקולים לחתימה על ההסדר, לא כולם אהבו את דבריו הישירים והחריגים בבית המשפט.

אמירה של נאשם כי הוא מגיע להסדר טיעון "מטעמים פרקטיים, ולא מטעמים של ממש או של מהות" הינה אמירה חריגה החותרת תחת הרציונל המוצהר של הסדרי טיעון שאמורים לבטא קבלת אחריות.

אמנם לא תמיד הנאשמים שמגיעים להסדר אכן נוטלים אחריות, אך כאן עו"ד רובין הודיע פוזיטיבית בפני בית המשפט כי התאגיד הנאשם מסרב ליטול אחריות של ממש.

מפרקליטות מיסוי וכלכלה, המנהלת את ההליך, נמסר בתגובה לגלובס כי "הפרקליטות אינה מתייחסת לקיומם של מגעים עם נאשמים, אך באופן כללי הסדרי טיעון נכרתים רק עם נאשמים שנוטלים אחריות על מעשיהם ומודים בעבירות".

נראה אם כן, כי חרף העובדה שהצדדים ניהלו משא-ומתן מתקדם לקראת חתימה, הוא עלה על שרטון בעקבות דבריו של רובין על שיקולי התאגיד הנאשם בחתימתו על ההסדר.

כעת נשאלת השאלה האם רובין יסכים לחזור בו במפורש במסגרת עסקת הטיעון מהטענה שהוא חותם על ההסדר מטעמים פרקטיים בלבד, והאם הצהרה כזו תרצה את הפרקליטות.

מלכתחילה הצדדים הסכימו על הסדר טיעון שכולל הודאה בעובדות וקנס סמלי. אולם בעקבות דבריו של רובין, נראה כי האינטרס מצד הפרקליטות להגיע להסדר ירד משמעותית.

עו"ד טבנקין השיב כי דברי עו"ד רובין מפתיעים אותו - "אנחנו לא באותה העמדה. בית המשפט המחוזי והעליון עמד על החשיבות בהעמדה לדין של חברות. אין לחברות בהליכי חדלות פרעון פטור מהעמדה לדין. עמדתנו המשפטית מבחינת תורת האורגנים היא כי אין כאן קונסטרוקציה מפותלת, לא ברמת מורכבות התיקים. יש חברות שנהנו ישירות ואנו טוענים שהאורגנים שלהם ביצעו עבירות שהיטיבו ישירות עם התאגידים וסייעו להם להחזיר הלוואות גבוהות".

בתיק "בזק ניירות ערך" הגישה הפרקליטות כתב אישום בדצמבר 2020 נגד "יורוקום DBS", "יורוקום תקשורת" ו"יורום החזקות" לצד נושאי המשרה בחברות ובראשם, בעל השליטה אלוביץ'’. במקביל, הודיע היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, כי החליט לשלוח לחברות יורוקום, וכן לבזק ולאתר "וואלה" מקבוצת בזק, זימון לשימוע לפני הגשת כתב אישום בפרשת 4000.

כתב האישום בתיק "בזק ניירות ערך" הוגש נגד נושאי משרה בכירים לשעבר בקבוצת בזק ובחברת yes: שאול אלוביץ'; בנו, אור אלוביץ'’ המיוצג על-ידי עו"ד דרור מתיתיהו, שכיהן כמנכ"ל יורוקום ויו"ר חלל תקשורת; עמיקם שורר, יד-ימינו של אלוביץ' המיוצג על-ידי עו"ד ירון קוסטליץ; לינור יוכלמן, מזכירת בזק לשעבר; רון איילון, מנכ"ל yes לשעבר; ומיקי ניימן, לשעבר סמנכ"ל הכספים של yes. כאמור, גם מספר חברות מקבוצת יורוקום הואשמו בתיק.

כתב האישום מייחס לנאשמים עבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך. האישומים מתייחסים לשתי פרשות: תשלום התמורה עבור רכישת מניות yes על-ידי בזק; והתנהלות הוועדות הבלתי תלויות שהוקמו בבזק לצורך בחינת עסקאות של החברה, שלאלוביץ' היה עניין אישי בהן.

*** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר הגשת כתב אישום נגדם, הנאשמים בתיק "בזק ניירות ערך" מכחישים את המיוחס להם, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

עימותים אלימים גם באירופה: המחאה נגד ישראל מתרחבת לקמפוסים ביבשת

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צולל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

דורון כהן / צילום: איל יצהר

משרד המשפטים בוחן ניגוד עניינים במועמדות דורון כהן ליו"ר רשות שוק ההון

דורון כהן, מנכ"ל האוצר לשעבר, מועמד לתפקיד יו"ר רשות שוק ההון לצד מ"מ יו"ר הרשות הנוכחי, עמית גל; והמשנה למנכ"ל חברת הביטוח ווישור, זיו כהן ● משרד המשפטים בוחן האם קיים חשש לניגוד עניינים במינויו של דורון כהן, שאחותו מכהנת כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח מגדל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים