גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אישור עסקת הפניקס-הלמן אלדובי: מה זה מלמד על מיזוג פסגות אלטשולר

האור הירוק מהממונה על רשות שוק ההון לאחת משתי עסקאות המיזוג הגדולות בענף הפיננסים, יביא לצמצום מספר השחקנים בפנסיה החדשה ובגמל • הוא גם מסמן שמספר השחקנים בשוק החיסכון לא קדוש

החלק הראשון בשינוי של מבנה שוק ניהול החיסכון של הציבור והשירותים הפיננסיים בישראל עבר בהצלחה את המשוכה האחרונה, בהמתנה למפץ הגדול יותר, של מיזוג פסגות למתחריו: הממונה על רשות שוק ההון, משה ברקת, נתן "אור ירוק" לרכישת הלמן-אלדובי על ידי קבוצת הפניקס, שמחזיקה בבית ההשקעות אקסלנס, והעסקה למיזוג בית ההשקעות, שנוסד ב-1995, לתוך קבוצת הביטוח הגדולה בישראל במונחי שווי שוק - תושלם ביום ראשון הקרוב.

בכך מגיע לסיומו מהלך שהתחיל בשלהי 2019, אז רצתה הפניקס לרכוש את הלמן-אלדובי גמל ופנסיה, ושהמשיך ב-2020 עם תחרות שבה השתתף גם אלטשולר שחם גמל ופנסיה, שלאחר מכן חתם על הסכם לרכישת בית ההשקעות פסגות בתמורה לכ-910 מיליון שקל.

האישור של ברקת היה האישור המהותי האחרון שהצדדים לעסקה היו צריכים לקבל כדי שיוכלו להשלימה, לאחר שניתן כבר אישור הממונה על התחרות, מיכל הלפרין, ותוך שחברת הדירוג מידרוג הודיעה כי לא תחול ירידה בדירוג האג"ח של בית ההשקעות הנרכש - דבר שמביא לכך שאין צורך בקבלת אישור מחזיקי האג"ח לעסקה.

היקף העסקה הוא 275 מיליון שקל, וכחלק ממנה נקבע כי עד לסוף מאי יימכרו עסקי הפנסיה החדשה של הלמן-אלדובי למיטב דש ב-45 מיליון שקל. כלומר, עלות הרכישה עבור הפניקס של נכסי גמל והשתלמות ושתי קרנות פנסיה ותיקות וקופה מרכזית לקצבה, שיישארו בידיה, תעמוד על סך 230 מיליון שקל, בניכוי ההכנסה ממיטב דש.

נציין כי העסקה מול מיטב דש נעשתה, בין השאר, משום שהממונה הבהיר להפניקס שלא תורשה להחזיק בקרן פנסיה ברירת מחדל. לפיכך, הפניקס תנהל את קרנות הפנסיה החדשות של הלמן-אלדובי בנפרד מהקרנות שלה, והיא תמכור אותן עד לסוף מאי (אחרת תאבד את מעמד הקרן ברירת מחדל).

השלמת העסקה ביום ראשון, שתביא לצמצום מספר השחקנים העצמאיים בשוק הפנסיה החדשה ל-8, תלויה עוד בקבלה הצפויה של אישורי הצדדים בדבר נכונות מצגים ושל תעודת המיזוג שתתקבל מרשם החברות. כשזה יקרה, תהפוך הלמן-אלדובי לחברה פרטית.

"מסיימים תקופה ארוכה בעצב"

מבחינת בעלי השליטה בהלמן-אלדובי, ובראשם המייסדים אורי אלדובי, שמכהן כיו"ר בית ההשקעות, ורוני הלמן, מדובר בסיומה של דרך עצמאית ארוכה, שכללה מיזוג עם הדס ארזים והצטרפות לבורסה דרך מיזוג עם השלד הבורסאי סוהו נדל"ן במחצית 2017.

לדברי אלדובי, "העסקה שהושלמה היום, ותיכנס לתוקפה בשבוע הבא, משקפת להלמן-אלדובי שווי של 275 מיליון שקל - כמעט מכפול משוויו כשהפך לציבורי". הוא הוסיף כי "אנחנו מסיימים תקופה ארוכה בעצב, אבל גם בסיפוק ובגאווה גדולה על שורה של מהלכים שהובלנו. בכלל זה, הקמת קרן הפנסיה הפרטית הראשונה בישראל, התחרות הצרכנית שחוללנו עם פנסיית ברירת המחדל, תחום ההשקעות האלטרנטיביות המתקדמות ועוד".

המכירה של בית ההשקעות, המנוהל על ידי רמי דרור, לוותה במאבקים בין בעלי מניות מיעוט לבעלי מניות שליטה בהלמן-אלדובי. עם הנהנים מהשלמת העסקה נמנה גם בית ההשקעות אי.בי.אי, שמחזיק בכשליש ממניות הלמן-אלדובי, שאותן קיבל כשמיזג את פעילות הגמל וההשתלמות שלו לזו של הלמן-אלדובי.

על רקע זה אי.בי.אי הודיע כי בכוונתו "לנצל הפסדים לצורכי מס שלא חושבו בגינם מסים נדחים, כך שסך הרווח לאחר מסים מהעסקה צפוי לעמוד על כ-38 מיליון שקל". ככל שזה יקרה כמתוכנן, הרי שיהיה מדובר בתוספת רווח נאה לאי.בי.אי, שבשלושת הרבעונים הראשונים של 2020 רשם רווח נקי של כ-49 מיליון שקל, לאחר שבכל 2019 רשם רווח נקי של כ-66 מיליון שקל.

מבחינת הפניקס, המנוהלת על ידי אייל בן סימון, מדובר במימוש התוכנית האסטרטגית, שכוללת גידול בנכסים המנוהלים על ידי החברה, בדגש על תחומים שבהם אין ריתוקי הון גבוהים במיוחד. במסגרת זו הפניקס, שנמצאת בשליטת קרנות ההשקעה הזרות סנטרברידג' וגלטין פוינט, צפויה להמשיך ולהתחרות על רכישת פעילויות נוספות.

בהקשר זה נשמע שמה של הפניקס, ושל אקסלנס שבבעלותה, יחד עם שמותיהם של גופים רבים נוספים, ובכללם אי.בי.אי, שמחזיק עתה בנזילות לא זניחה עבורו, מיטב דש, סיגמא, הראל פיננסים, מור בית השקעות ואחרים, העשויים להתחרות על חלקים מפסגות. זאת, משום שאלטשולר שחם גמל ופנסיה בעיקר מעוניינת לרכוש את פעילויות החיסכון לטווח ארוך של פסגות, כך שפעילויות ניהול קרנות הנאמנות ופסגות ני"ע (שדרכה מחזיק פסגות בתיקים המנוהלים ובחבר הבורסה והברוקראז') אמורות להימכר לצד שלישי. בימים אלה מתקיימים מגעים רבים בשוק בין אייפקס ואלטשולר שחם לבין רוכשים פוטנציאליים על שתי הפעילויות האלה.

לא חושש מאיבוד שחקן שאינו מהותי לתחרות 

גם השלמתה של עסקת פסגות תלויה בקבלת אישורים מהרגולטורים, כשהיא נחשבת למהותית יותר עבור השוק. האישורים של ברקת ושל הלפרין לעסקת הפניקס-הלמן-אלדובי אינם מבטיחים דבר לגבי האישורים לעסקת אלטשולר שחם-פסגות, אבל ייתכן שזה מסמן כי הרגולטור לא חושש מדי מאיבוד שחקן שאינו מהותי לתחרות בשווקים מסוימים.

כמו כן, מהאמירה של ברקת כי אינו מוכן שחברת ביטוח תחזיק בקרן פנסיה שנבחרה כברירת מחדל לציבור כולו, תוך אישור בליעתה על ידי בית השקעות אחר שפעיל בשוק הפנסיה ברירת מחדל, מתברר כי הוא מוכן ללכת על מכירתה של פעילות כלשהי כדי לאשר עסקה גדולה יותר.

מה זה אומר? אולי זה מבשר על כך שעסקת אלטשולר שחם תאושר בתנאים כמו מכירת חלק מעסקי הגמל (בדגש על גמל להשקעה) או ההשתלמות, שיצטרכו להימכר לפני מיזוג. מבחינת הלפרין, דבר מעין זה קרה במיזוגים פיננסיים קודמים, כמו מכירת תיק האשראי ליהלומנים של אגוד לפני מיזוגו לבנק מזרחי טפחות, או מכירת תיק אשראי לרשויות מקומיות של בנק מוניציפל (בעבר דקסיה) לפני אישור מיזוגו לתוך בנק מרכנתיל דיסקונט.

גם בעבר היותר רחוק היו דוגמאות שכאלה - למשל, בעת מיזוג מיטב ודש, אז הוכרח בית ההשקעות הממוזג למכור את חברת תעודות הסל מבט.

מיטב דש: גיוון, פינטק ורכישות

בית ההשקעות מיטב דש יקבל בקרוב תוספת נכסים של 4.3 מיליארד שקל לקרנות הפנסיה החדשות שהוא מנהל, כשירכוש מהפניקס את קרנות הלמן אלדובי. בעקבות זאת ינהל מיטב 19.4 מיליארד שקל בתחום הפנסיה החדשה, ויחזיק בנתח של 4% משוק זה.

מבחינת מיטב דש, שרשם ב-2020 הצלחות בניהול ההשקעות, יהיה מדובר בהמשך צמיחה בפעילות שוק הפנסיה דרך רכישות ממתחרים. הפעם הקודמת הייתה בתחילת 2017, עם מיזוג פעילויות החיסכון לטווח ארוך של חברת הביטוח איילון, עבור 20% ממניות חברת הגמל והפנסיה של מיטב דש.

מיטב דש לא מגביל את הרכישות לתחום החיסכון לטווח ארוך, ואלו רק שניים מהמיזוגים שיצרו את בית ההשקעות, שבניהול אילן רביב ובשליטת צבי סטפק, בנו אבנר ואלי ברקת, אשר שונה מאוד מרבים ממתחריו.

למרות שהפעם מדובר בהתרחבות בתחום ליבה "מסורתי" (הגם שהפנסיה היא תחום חדש עבור בתי ההשקעות, ובקרוב רק שניים מהם ימשיכו לפעול בו), בית ההשקעות נקט במודע ובמכוון אסטרטגיה של פיזור וגיוון בשלל תחומים, כולל אשראי ופינטק. לפני כחצי שנה החברה הבת פנינסולה - שמיטב דש רכש את השליטה בה בהדרגה בשנים האחרונות - רכשה את תיק האשראי ליהלומנים של אגוד. גם אז זו הייתה עסקה נלווית למיזוג גדול יותר, של אגוד למזרחי טפחות.

מיטב דש צמח מרכישות ומיזוגים אולי יותר מכל אחד אחר בשוק. זאת דרך רכישת קופות ישיר, פעילות גאון, מילניום ותכלית, כשהשיא היה במיזוג דש איפקס למיטב. היו עוד כמה עסקאות ולעתים גם פחות מוצלחות, למשל הרכישה עבור סכום לא מהותי של חברת eLoan שלא התרוממה, הגם שהיא הבסיס לפעילות האשראי הקמעוני - מיטב דש הלוואות.

הגישה במיטב דש היא שהוא לא בית השקעות בלבד, אלא חברה פיננסית שפועלת גם בתחום ניהול נכסי ציבור. כיום הדרך הזו כבר לא ייחודית למיטב דש. זה גם אומר שלא מן הנמנע שמיטב דש מחכים לראות מה עוד יהיה בעסקאות פירוק פסגות, והאם הם יוכלו להשתלב ברכישת נתחים ממנו. שם הם ממש לא לבד, כשגם אי.בי.אי, מור, סיגמא, כלל ביטוח, הראל, והפניקס-אקסלנס, מוזכרים לא אחת כרוכשים פוטנציאליים של הפעילויות שאלטשולר שחם גמל לא רוצה לרכוש מאייפקס.

2020 היטיבה עם מיטב דש, החל מרווח חד-פעמי מהשקעה מוצלחת במיוחד: בליקווידיטי, אשר תתרום 72 מיליון שקל לרווחי הרבעון הרביעי (בעקבות השקעה של ספארק קפיטל ושל מיצובישי), ושעדיין שומרת על פוטנציאל השבחה ניכר. לצד זאת יש למיטב דש עוד השקעות אלטרנטיביות, כגון פאגאיה (קרן לאשראי צרכני בארה"ב), לוטוס (אשראי לנדל"ן באירלנד) ורייגו (קרן להלוואות מגובות נדל"ן בארה"ב).

באמצע ינואר 2021 שב מיטב דש להיסחר מעל לרף שווי של מיליארד שקל לאחר שנים שנסחר למטה מכך - למעשה מאז יולי 2017, בימים שלפני כישלון עסקת מכירתו ל-XIO. כיום נסחר מיטב דש לפי שווי של 1.2 מיליארד שקל, כאשר שווי השיא שלו היה בסוף 2016 ותחילת 2017, כאשר בשיא משבר הקורונה, במרץ אשתקד, מיטב דש היה שווה פחות מ-570 מיליון שקל. 

עוד כתבות

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו