גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהכיס של המנויים ועד לדרישות הבורד: זה מה שמחכה למנכ"ל החדש של פרטנר

הסיפור הגדול במינוי של אבי צבי לתפקיד מנכ"ל פרטנר הוא שמבלי שיאמר זאת במפורש, דירקטוריון החברה סבור כי למרות מצבה הטוב יחסית, נדרש שינוי באסטרטגיה ● לאן הולכת החברה ואיך יושפעו הצרכנים?

אבי צבי, מנכ"ל פרטנר המיועד / צילום: אודי פורטל
אבי צבי, מנכ"ל פרטנר המיועד / צילום: אודי פורטל

נתחיל מהסוף: המינוי של אבי צבי לתפקיד מנכ"ל פרטנר נראה ראוי בהחלט. ניסיון רלוונטי בתחום התקשורת (למרות שיש לו היכרות טובה עם השוק) הוא לא תנאי כדי לנהל את פרטנר ולצבי יש מספיק יכולות וכישורים כדי להצליח בתפקיד. אבי צבי כיהן בתפקידו האחרון כמנכ"ל רשת אותו סיים ב-2018.

אך הסיפור בפרטנר הוא לאו דווקא המינוי הספציפי של מועמד זה או אחר. הסיפור בפרטנר הוא הדירקטוריון של החברה שבהיעדר בעל שליטה הכריז דרך המינוי שהוא רוצה שינוי. וזה הסיפור הגדול במינוי של צבי, דירקטוריון החברה מבלי שיאמר זאת במפורש, אמר, שלמרות מצבה הטוב יחסית של פרטנר, נדרש שינוי באסטרטגיה.

דירקטוריון עצמאי

דירקטוריון פרטנר הוא דירקטוריון ללא בעל שליטה. ככזה, הוא הרבה יותר ביקורתי מפני שבהיעדר בעל שליטה, הדירקטורים נדרשים לעצמאות יתר כי הם גם חשופים יותר. כשיש גב של בעל שליטה יש אחרי מי להסתתר, וכשדירקטורים נאלצים לעמוד עצמאית הם אחראיים למצבה של החברה מול שוק ההון.

מכאן ניתן להבין שדירקטוריון פרטנר רוצה תשובות, והוא רוצה אותם יותר מהר וביתר תכיפות מאשר כשיו"ר הדירקטוריון יושב בלוס אנג'לס כמו שקרה במקרה של היו"ר הקודם אדם צ'זנוף. זה מתכונת לחיכוכים, וזה מחייב מנכ"ל שבאישיותו מסוגל לנהל שיתוף-פעולה עם הדירקטוריון ברמה מכילה ומשתפת.

העתיד

פרטנר כאמור היא חברה טובה שנכנסה לתחומים כמו הטלוויזיה והסיבים האופטיים ומציגה במצב התחרות הקיים בשוק התקשורת רווחיות סבירה. אבל פרטנר רווחית בין היתר בגלל כמה אירועים מהותיים שקרו בעבר ומשפיעים עליה עד היום. החלוקה ברשת עם הוט היא משהו שבלעדיו קשה לראות את פרטנר מרוויחה היום, והצמצום הדרסטי בכוח האדם והחוב הנמוך עושים את פרטנר לחברה הרבה יותר גמישה. גם השינוי באומדן הפחת כתוצאה מתיקון חשבונאי בחיי הרשתות שתרם לחברה 60 מיליון שקל בתוצאות 2020 תרם לרווחיות אבל זה כבר סיפור אחר. זה לא גורע מההישגים של פרטנר בתקופת המנכ"ל היוצא איציק בנבנישתי, אבל הדירקטוריון מחפש את הדבר הבא.

בדירקטוריון פרטנר יושבים אנשים רציניים. כאלה שמבינים את השוק. הם יודעים מאיזו רוח גבית נהנתה החברה עד עכשיו, אבל מעתה והלאה המציאות עומדת להשתנות. זה שפרטנר מגייסת הכי הרבה מנויים בטלוויזיה זה נחמד, אבל האם פרטנר ערוכה להמשיך את המומנט לשנים הבאות? זה כבר סיפור אחר שמחייב היערכות עכשיו.

כנ"ל גם לגבי הסיבים האופטיים. החברה הרימה פרויקט ב-700 מיליון שקל השקעה וטלטלה את השוק. היא ללא ספק הייתה הראשונה שעשתה זאת, אבל מכאן והלאה החברה חייבת לחשוב על העתיד, במיוחד כאשר בזק נכנסת לתחום והוט חברה לסלקום במיזם הסיבים האופטיים IBC. אחד הדברים שיעמדו על הפרק מבחינת אבי צבי יהיה המשך ההשקעה בסיבים ואיך, על כך אין שאלה בכלל.

מינוי מבפנים או מבחוץ

ההחלטה של הדירקטוריון לבחור מועמד מבחוץ על חשבון מועמד פנימי הוא אירוע שיש לו השפעה על ההנהלה הקיימת כמובן. לא צריך להרחיק לכת ולהגיד שמדובר בחוסר אמון, אבל בהחלט יש רצון לשינוי בהנהלה. זו הסיבה שבעטיה יובל קינן, מספר 2 בחברה, עוזב. זו הסיבה שבגללה הדירקטוריון יהיה שמח לראות את קוקי טרוזמן, סמנכ"ל המכירות ממשיך. טרוזמן הגיע לשלבים הסופיים בהתמודדות ולמרות הערכה כלפיו העובדה שהוא חסר ניסיון ניהולי השפיעה על ההחלטה לבחור בצבי. סביר להניח שאם יתוגמל ויקודם הוא יישאר.

תהליך הבחירה

אחת הסיבות שקל היה לבחור באבי צבי היא העובדה שהוא ייכנס כבר כעת לתפקיד. העובדה שהיה פנוי הקלה עליהם. מועמדים אחרים שהדירקטוריון שקל נדרשו להודעות מוקדמות ארוכות, וזה היה עוד שיקול בדרך. יחד עם זאת, התהליך לקח זמן, אולי אפילו יותר מדי. אפשר היה לקצר את התהליך ולסיים את המהלך מבלי למתוח את המועמדים הפנימיים. אולי אם זה היה מתנהל מהר יותר, התפטרות הסמנכ"לים בחברה הייתה מתעכבת.

מנגד, התהליך היה מקצועי, גם אם בירוקרטי, וחלק מהמועמדים מרגישים שלא קיבלו את המעמד הראוי להם. כנראה שאי אפשר להימנע מזה. בפרטנר מסבירים כי ככה זה כשאתה מגדיר היטב את תהליך הבחירה, שאומר שמתאימים את המנכ"ל הנבחר ליעדים שהדירקטוריון קבע.

הסלולר נדחק לקרן זווית

פרטנר הולכת לקראת שינויים גדולים. השינויים בהנהלה הם הבעיה היותר קטנה שאבי צבי יידרש להתמודד עימם. השאלות הגדולות יהיו לאן החברה הולכת בעולמות הסיבים האופטיים, כיצד גורמים למיטוטם של המתחרים בטלוויזיה, ואיך כל זה משתלב עם הדור החמישי בסלולר. שימו לב שהיום מסתכלים על החברות הסלולריות וכמעט ולא מדברים על הפעילות הסלולרית שלהן. זו עיקר הפעילות אבל אף אחד לא מדבר עליה כי הרבה יותר אטרקטיבי לדבר על עולמות חדשים של סיבים וטלוויזיה. גם אם אין שם כסף זה הרבה יותר נוצץ מאשר לדבר על חבילה סלולרית ב-25 שקלים לחודש.

וכיצד ישפיעו השינויים בפרטנר על הצרכנים?

אם רוצים לענות על השאלה הזו ברצינות צריכים לחזור לפסקה הקודמת ולהבין שלא משנה כמה החברות הסלולריות ישקיעו בסיבים ובטלוויזיה, עד שלא יהיה שינוי בשוק הסלולרי והמחירים יעלו, שינוי מהותי ברווחיות החברות לא יקרה. פרטנר היא חברה שמשחקת בשוק הסלולרי משחק מאד מתוחכם. מצד אחד היא משתמשת במותג שלה 012 מובייל על מנת להוריד מחירים ולתפוס נתחי שוק, ומצד שני היא בבעיה כי התחרות על נתחי שוק גוררת הורדות מחירים אצל המתחרים וחוזר חלילה. אין מנוס לפיכך מהמסקנה שכרגע לא מסתמן שינוי בשוק הסלולר והוא ימשיך לדמם, עבור הצרכנים מדובר בחגיגה צרכנית אולי אבל זה רק חלק מהעניין.

אם ישראלי מקבל חבילה ב-25 שקל לחודש אבל האתר שהוא מחובר אליו מחובר ברוחב פס צר ולא מספק כי למפעיל אין כסף לחיבור רחב יותר, אז מה בדיוק שווה המחיר הזול? אם בסוף אין לישראל ישראלי קליטה כי הרחיקו את האתר הסלולרי מהבית שלו בגלל שכמעו ולא בונים אתרים בישראל אז מה הוא יעשה בדיוק אם מכשיר הדור החמישי המבריק והנוצץ החדש שהוא קנה?

עוד כתבות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים בארה"ב רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

התוכנית שמסייעת למפונים לחזור לשוק העבודה בלי לאבד קצבאות

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר? לפי בית המשפט, התשובה היא לא

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואין ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע בצה"ל, והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע שהאישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע שפנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שניה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תחשב כ"הכנסה ראשונה"

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגאופוליטי?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' טוען כי הורדת דירוג האשראי של ישראל נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'ט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"