גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההנפקה והפספוס: טרמינל X בדרך לבורסה, ובעלי המניות ברשת 13 הפסידו בגדול

בזמן שקבוצת פוקס מקדמת את הנפקת זרוע הקמעונאות הדיגיטלית שלה, טרמינל X, ברשת 13 יכולים רק להצטער ● ראייה לטווח הקצר הובילה אז את בעלי המניות להעדיף 22 מיליון שקל ביד כדי למחוק חוב, במקום להמר על הצלחת המיזם ● והיו להם עוד שלוש טעויות עסקיות קשות

לן בלווטניק, מחזיק 52% מרשת 13 / צילום: יח"צ
לן בלווטניק, מחזיק 52% מרשת 13 / צילום: יח"צ

לא לעתים קרובות מפספס ערוץ טלוויזיה עסקה שעשויה להכניס לקופתו רווח של מיליוני שקלים - אבל זה בדיוק מה שקרה לרשת 13, שבעלי המניות הנוכחיים שלה שיחקו לא נכון עם הקלפים שבידיהם, ומשיקולי טווח קצר ויתרו על 25% מהמניות שהיו להם באתר המכירות המקוון טרמינל X. וכך, את ההנפקה של האתר, שצפויה להתקיים בעוד חודשים ספורים, הם יראו כמשתתפים מהצד - מבלי להשתתף בחגיגה ולקחת חלק ברווחים.

קבוצת פוקס מקדמת בימים אלה את הנפקת טרמינל X, שהיא זרוע הקמעונאות הדיגיטלית שלה, במקביל להנפקת חברת מותגי הספורט ריטיילורס, שנמצאת גם כן בבעלותה. מועד ההנפקה טרם נקבע סופית, גם לא השווי לפיו היא צפויה להיערך, אך כבר עתה משרטטים מקורבים לקבוצה את אזורי החיוג שלו.

הראל ויזל, בעלים של פוקס / צילום: דימה טליאנסקי

השמרנים מדברים על 800 מיליון שקל, אחרים על שווי של 1.2 מיליארד שקל. כך או כך, לו רשת הייתה נשארת שותפה באתר, היה היום בידיה נכס ששוויו 200-300 מיליון שקל - סכום שיכול היה לשנות עבורה דרמטית את התמונה. נזכיר כי בשנה האחרונה ביצעה רשת צעדי התייעלות כואבים, שכללו בין היתר פיטורים המוניים בחברת החדשות ובערוץ. בעזרת צעדים ניהוליים נוספים, שנקט המנכ"ל הנכנס אבי בנטל, היא הפסיקה לדמם והמצוקה התזרימית פחתה. עם זאת, לערוץ אין אפשרות לבצע את ההשקעות הנדרשות, שיקפיצו אותו קדימה ויעבירו ממצב שברירי והישרדותי לבניית העתיד.

כעת אנו חושפים בגלובס את הנסיבות שהביאו לפספוס ההזדמנות.

הספרים נפתחים

אתר טרמינל X הושק ב-2017 על ידי פוקס וחברת הורוביץ יאנג. תחום האיקומרס בישראל עדיין היה בפער גדול ממצבו בעולם. גם בקרב חברות שכבר החזיקו באתרים, האיקומרס תפס מקום מצומצם בתוכניות האסטרטגיות - רובן התייחסו אליו כאל ערוץ שיווק נוסף, מעין חלון ראווה מחויב המציאות. רק מעטות ראו בו נכס אסטרטגי ופוטנציאל לעוגן רווחים משמעותי.

בתוך התמונה הזאת החלו להתהוות שני מיזמים חריגים: טרמינל X, והאתר של קניוני עזריאלי. שניהם התיימרו להציע פלטפורמה שמשלבת בין מספר רב של מותגים בתחום האופנה והלייף סטייל, ונותנת פתרונות אספקה מהירים - מה שאמור להוות יתרון תחרותי מול אתרים דומים בחו"ל.

מיזמים שאפתניים כאלה דורשים השקעה כספית גדולה בתשתיות גם לפני ההשקה וגם אחריה, לצד חינוך שוק לצרכנים, שכולל השקעה במדיה. לכן, בקבוצת פוקס ביקשו להכניס שותף מתחום המדיה, שיישא בחלק מהעלויות.

באותה תקופה היו ערוצי הטלוויזיה המסחרית בעיצומה של ההתמודדות עם קריסת המודל הכלכלי הקלאסי שלהם, שנשען על פרסום, וחיפשו אפיקי רווח חדשים. בקשת 12 זה בא לידי ביטוי בזרוע הפיתוח העסקי שעוסקת בזיהוי חברות עם פוטנציאל צמיחה שלהן היא נותנת זמן אוויר, ובתמורה מקבלת אחוזי בעלות. נראה שגם ברשת רצו להיכנס לתחום, וטרמינל X הייתה בין העסקאות הראשונות שעלו על השולחן.

אבי צבי, מנכ"ל רשת דאז, נחשב מקורב לבעלי קבוצת פוקס, הראל ויזל, וגיבש מולו עסקה שלפיה יוגדר לטרמינל X שווי של 200 מיליון. על פי העסקה, רשת קיבלה 25% מהמניות תמורת 50 מיליון שקל זמן אוויר, על בסיס מקום פנוי.

דירקטוריון רשת לא התלהב מהעסקה. ואולם צבי, שהאמין במגע הזהב של ויזל ובעתיד המסחר המקוון, העריך שבתוך שלוש שנים, מתוך מחזור מכירות של 3 מיליארד שקל שיש לקבוצה, המכירות המקוונות יהוו לפחות 15%. לכן הוא התעקש על העסקה, וטען שיש בה פוטנציאל ענק עבור רשת.

אלא שכידוע, בימים שאחרי פיצול ערוץ 2 רשת התמודדה עם מצב כלכלי סבוך, ובתוך חודשים ספורים החלה להתהוות עסקת המיזוג עם ערוץ עשר. הספרים של שני הצדדים נפתחו, חובות ומלאים נבחנו, ומאחר והתשלום על המניות של רשת בטרמינל X אמור היה להיות בזמן אוויר שיתפרס על פני שלוש שנים, ההתחייבות לפוקס נרשמה כחוב של 50 מיליון שקל.

לכאורה, לזמן אוויר פנוי אין ערך כספי מבחינת רשת - כיוון שמדובר בזמן שממילא לא מצליחים למכור, ולכן אין עבורו תמורה. למרות זאת, לצורך הרישום בספרים נאמד השווי הכספי הריאלי של ההתחייבות ב-8 מיליון שקל. זאת כיוון שבערוץ לקחו בחשבון שיהיו מקרים שטרמינל X ירצו לפרסם גם כשלא יהיה זמן פנוי, וכשותפים לעסק, לא ניתן יהיה לסרב לבקשה.

כאמור, באותה העת הערוץ סבל ממצוקה תזרימית קשה. על פי מקורבים לרשת, בלווטניק ואנשיו העדיפו לקבל מאודי אנג'ל ועידן עופר 22 מיליון שקל תמורת חלקם בטרמינל X, ולוותר על החברה.

היום מתחלקת הבעלות על טרמינל X באופן הבא: קבוצת פוקס מחזיקה 59.7%, אודי אנג'ל ועידן עופר 26.5% והורוביץ יאנג 13.8%.

ידיים בכיסים

כאמור, קבוצת פוקס הייתה בין הראשונים שנכנסו לתחום האיקומרס כסוג של קניון, המציע מגוון מותגים. ההיערכות להשקה ארכה זמן רב, אך האתר התקשה לתפוס תאוצה. משבר הקורונה יצר הזדמנות משמעותית לקיצור דרך: יכולת הקנייה מהאתרים הבינלאומיים הוגבלה, הטיסות נעצרו, הדואר קרס, ובזכות היכולת לספק תוך יום את הסחורה לבית הלקוח, טרמינל X השתלט על השוק ומילא חלק משמעותי מהוואקום שנוצר.

עם זאת, סביר שהקורונה היוותה רק זרז לתהליך שהיה קורה ממילא. מגוון המותגים הבינלאומיים שיש לקבוצה, בצד ההבנה שהמפתח לכיבוש הזירה המקומית הוא האספקה מיידית, הביאו לכך שבשוק הימרו על הצלחה עוד לפני הקורונה. זו גם הייתה הסיבה שאבי צבי הימר בזמנו על המיזם.

צבי אבי / צילום: איל יצהר

מקורבים לעסקה טוענים כי הסיבה שבלווטניק העדיף מזומן ביד לא נבעה משיקולים כספיים - אחרי הכול, מדובר באיש העשיר ביותר בבריטניה. הכסף שנדרש אז להשקעה היה כנראה עבורו "כסף קטן", אלא שבאותו זמן הוא היה מאוכזב ומתוסכל מרשת. "הוא פשוט התייאש מהערוץ, וכבר לא היה מוכן לשמוע כלום. הוא לא היה מוכן להזרים יותר כסף", מסבירים המקורבים. גם היום, יש להניח שאובדן רווח של 200-300 מיליון שקל אינם דרמה גדולה בשבילו. אבל עבור רשת, זו לא פחות מטרגדיה.

ההזדמנויות שהוחמצו

מי שמייצג את בלווטניק ברשת, והיה מעורב מטעמו במהלכים, הוא בן-טיפוחיו נדב טופולסקי - שמכהן כיום כיו"ר רשת. הפספוס בעסקת טרמינל X אינו היחיד שבלווטניק וטופולסקי חתומים עליו מאז המיזוג בין רשת לערוץ עשר. הפספוס הראשון היה כאשר לא קראו נכון את המציאות בחברת החדשות, והובילו לפיטורי מנכ"ל חברת החדשות הדומיננטי גולן יוכפז עוד לפני שהיה לו מחליף. זאת מתוך הנחה שגויה שלא יהיה קושי למצוא מנכ"ל חדש.

נדב טופולסקי. הנציג של בלווטניק ויו"ר רשת / צילום: פזית עוז

נזכיר כי למרות שנעשו פניות למספר גורמים מנוסים במדיה, בעלי המניות נתקלו בתשובות שליליות, עד שבסופו של דבר מונה לתפקיד המנכ"ל הנוכחי, ישראל טוויטו. חדשות 13 עברה משבר, ולא הצליחה לשפר את נתוני הרייטינג שלה - מה שמציב מכשול בפני תוכניות הפריים טיים, שבהן נמצא עיקר ההכנסות מפרסום.

הפספוס השני היה בהתמהמהות ברכישת אתר וואלה, שעמד על המדף מספר שנים, לאחר שקבוצת בזק בקשה להיפטר ממנו. היעדר יכולות דיגיטליות משמעותיות הוא אבן נגף משמעותית ביכולת של רשת להתפתח עסקית וכלכלית, כיוון שהן מהוות זרוע נוספת להכנסות מפרסום, וכן פלטפורמה למעבר החברה מיצרנית תוכן בלבד לשחקנית OTT (פלטפורמת אינטרנט).

ברשת הבינו את החשיבות של וואלה, אבל גם במקרה הזה בעלי המניות סירבו להכניס את היד לכיס. רק כשכבר היה מאוחר מדי, ובלחץ מאסיבי של מנכ"ל רשת הנכנס אבי בנטל, נעשה ניסיון ממשי נוסף. אלא שבשלב זה ההצעה של רשת שימשה יותר כעוגן למשוך את המחיר של המתחרה אלי עזור למעלה, ופחות כאופציה ריאלית.

סוף הסיפור ידוע: עזור רכש את וואלה במחיר נמוך משמעותית מהמחיר שבזק תכננה למכור, ורשת נותרה חסרת זרוע דיגיטלית משמעותית.

הפספוס השלישי הוא הוויתור של רשת 13 על החיבור ל-RGE. נזכיר כי לפני מספר שבועות רכשו המתחרים בקשת 49% ממניות RGE תמורת 90 מיליון שקל, מתוך כוונה להקים פלטפורמת OTT משותפת. מדובר במהלך שבשוק מעריכים כדרמטי, לא רק משום שיש לו פוטנציאל מסחרי של עשרות מיליוני שקלים בשנה, אלא כי הוא משנה מהותית את מעמדה של קשת - שהופכת למתחרה גם בפלטפורמות כמו סלקום ופרטנר.

גם רשת הייתה יכולה לבצע את המהלך - כי זמן קצר לפני כן בלווטניק החזיק במניות של RGE. אלא שהוא מכר אותן למשפחת רקנאטי, שהפכה לבעלת השליטה, ורשת שוב נותרה מחוץ לתמונה.

טרמינל X היא הפספוס הרביעי, וכל הארבעה נעשו כפי הנראה מתוך התבוננות של בעלי המניות על הטווח הקצר בלבד. התוצאה היא אולי עצירת הדימום, אבל כאסטרטגיה לטווח הארוך זה לא יכול להספיק.

מרשת 13 נמסר בתגובה: "החברה ובעלי מניותיה מנהלים את הערוץ על בסיס תוכנית אסטרטגית ממוקדת, שפירותיה ניכרים היטב בשנה האחרונה. כניסתה של קבוצה גלובלית כדיסקברי לערוץ היא צעד אחד בתוכנית זו.

"בשנים האחרונות עברה רשת 13 תהליך התייעלות עמוק להעלאת החברה לפסים של צמיחה, שבמסגרתו נעשה מיקוד בפעילות הליבה של הערוץ. ההחלטה למכור את האחזקות בטרמינל X התגבשה בעת בה עמד הערוץ בפני שיקולי הישרדות ולא שיקולי פיתוח עסקי, ובעוד שהבעלים נדרשו להזרים כסף רב לטובת ייצוב הערוץ. באשר לעסקת וואלה, לן בלווטניק הקצה סכום נדיב לטובת הרכישה, אך העסקה לא הסתייעה בסופו של דבר.
"רשת 13 ובעלי מניותיה משקיעים משאבים רבים ביצירת טלוויזיה מעניינת, יצירתית וחדשנית, ולא בכדי הערוץ מבסס את מעמדו בשוק הטלוויזיה הישראלי ובפעילות גלובלית ענפה".

עוד כתבות

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות מסחריות על מדינת ישראל בשל הפעילות שלה בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משוויה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

ההפגנות בקמפוסים בארצות הברית העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס