גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוחות התעשייה האווירית: מכירות שיא בהיקף של כ-2.2 מיליארד דולר

המחצית הראשונה של 2021 הביאה את מכירות החברה לשיא חדש - עלייה של 4.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד ● העלייה במכירות מיוחסת לגידול במכירות של חטיבת מערכות טילים וחלל שקוזז בחלקו מירידה במכירות בחטיבת תעופה ● היו"ר היוצא, הראל לוקר: "ללא המיקוד העסקי היינו מגיעים לפשיטת רגל"

יו''ר התעשייה האווירית היוצא, הראל לוקר / צילום: איל יצהר
יו''ר התעשייה האווירית היוצא, הראל לוקר / צילום: איל יצהר

דוחות מחצית השנה של התעשייה האווירית מציגים היקף מכירות שיא בתולדות החברה וגם רווח נקי המציג את החציון הרווחי ביותר בתולדותיה. המכירות בחציון הסתכמו ב- כ-2,164 מיליון דולר (קרוב ל-2.2 מיליארד) בהשוואה לכ-2,078 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 4.1%. העלייה במכירות מיוחסת לגידול במכירות של חטיבת מערכות טילים וחלל שקוזז בחלקו מירידה במכירות בחטיבת תעופה.

נתח המכירות של החטיבות הצבאיות בחציון הראשון של שנת 2021 עלה בכ-10.6% לכ-1.887 מיליארד דולר בהשוואה לכ-1.706 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 181 מיליון דולר.

הרווח הנקי הראה עלייה של 22% בחציון הראשון של 2021 לכ-100 מיליון דולר בהשוואה לכ-82 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד - כאמור החציון הרווחי ביותר בתולדות החברה.

ברבעון השני נרשמה עלייה של כ-21% ברווח הנקי לכ-58 מיליון דולר בהשוואה לכ-48 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - גם כאן הרבעון הרווחי בתולדות החברה.

עוד בדוח: צמיחה של 13% ב-EBITDA בחציון הראשון של 2021 לכ-252 מיליון דולר בהשוואה לכ-223 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ה-EBITDA ברבעון השני של 2021 צמח לכ-132 מיליון דולר (כ-11.5% מהמכירות) בהשוואה לכ-121 מיליון דולר (כ-11.4% מהמכירות), ברבעון המקביל אשתקד.

כן נרשמה צמיחה ברווח התפעולי בחציון הראשון של 2021 לכ-138 מיליון דולר (כ-6.4% מהמכירות) בהשוואה לרווח תפעולי של כ-127 מיליון דולר (כ-6.1% מהמכירות) בתקופה המקבילה אשתקד. גידול ברווח התפעולי ברבעון השני לכ-71 מיליון דולר (כ-6.2% מהמכירות) בהשוואה לרווח תפעולי של כ-66 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (כ-6.2% מהמכירות).

נתח המכירות של חטיבת התעופה ירד

הרווח הגולמי בחציון הראשון של 2021 עלה לכ-351 מיליון דולר (כ-16.2% מהמכירות) לעומת כ-333 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד (כ-16% מהמכירות). גידול של 13.5% ברווח הגולמי ברבעון השני של 2021 לכ-185 מיליון דולר (כ-16.1% מהמכירות) לעומת כ-163 מיליון דולר (כ-15.4% מהמכירות), ברבעון המקביל אשתקד.

לעומת זאת, נתח המכירות של חטיבת תעופה בחציון הראשון ירד לכ-566 מיליון דולר בהשוואה לכ-612 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

מכירות החברה ברבעון השני של שנת 2021 צמחו והסתכמו בכ-1,149 מיליון דולר בהשוואה לכ-1,060 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 8.4%. העלייה במכירות נובעת בעיקרה מגידול במכירות של חטיבת מערכות טילים וחלל וחטיבת תעופה שקוזז בחלקו מירידה במכירות בחטיבת אלתא.

נתח המכירות של החטיבות הצבאיות ברבעון השני של שנת 2021 עלה בכ-9.3% לכ-973 מיליון דולר בהשוואה לכ-890 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. נתח המכירות של חטיבת תעופה ברבעון השני של שנת 2021 עלה בכ-13.8% לכ-329 מיליון דולר בהשוואה לכ-289 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

נתח המכירות לייצוא בחציון הראשון של שנת 2021 עמד על 72% מכלל המכירות בדומה לתקופה מקבילה אשתקד והסתכם בכ-1.562 מיליארד דולר (כ-602 מיליון דולר, המהווים 28% מהמכירות נמכרו בישראל) בהשוואה ל-1.497 מיליון דולר (כ-581 מיליון דולר, המהווים 28% מהמכירות נמכרו בישראל), בתקופה המקבילה אשתקד.

נתח המכירות לייצוא ברבעון השני של שנת 2021 עמד על 73% והסתכם בכ-840 מיליון דולר (כ-309 מיליון דולר, המהווים 27% נמכרו בישראל), בהשוואה ל-73% ברבעון המקביל אשתקד, כ-773 מיליון דולר (כ-287 מיליון דולר, המהווים כ-27% נמכרו בישראל).

"התוצאות העסקיות הטובות ביותר אי פעם"

יו"ר התעשייה האווירית היוצא, הראל לוקר כתב בעקבות התוצאות: "סיימתי בשבוע שעבר את כהונתי כיו"ר דירקטוריון החברה לאחר ארבע שנים בדיוק. בשנים אלה עברה החברה מהפך עסקי חד. בחציון הראשון לשנת 2021 השיגה החברה את התוצאות העסקיות הטובות ביותר שלה אי פעם, זאת בהמשך לרווחים והכנסות השיא בשנים שקדמו לשנת זו.

"אני גאה על הזכות שניתנה לי להוביל את החברה התעשייתית, טכנולוגית, וביטחונית הגדולה בישראל למהפך זה. לצד הישגים עסקיים, לא שכחנו גם את הערכים הבסיסיים שלנו - זכינו בתקופה זו ב-4 פרסי ביטחון מדינת ישראל, שיגרנו את החללית 'בראשית' לירח, את הלוויין 'אופק 16' לחלל, את טיל החץ 3 באלסקה, והגענו לעוד הישגים טכנולוגיים פורצי דרך רבים.

"התעשייה האווירית היא מקור לגאווה לאזרחי ישראל על הישגיה הטכנולוגיים והביטחוניים. ואולם, ללא הצלחה עסקית, לא ניתן יהיה להגיע להישגים אלה ולתרום את התרומה האדירה של החברה גם לכלכלת המדינה - בחברה מועסקים כ-15 אלף איש, מתוכם 10,000 מהנדסים והנדסאים, ההשקעה במו"פ בשנה היא כ-3 מיליארד שקל, ואנו מייצאים למעלה מ- 70% מתוצרתנו לכמאה מדינות בעולם, בסכום שנתי של מעל 10 מיליארד שקל".

מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי: "סיכמנו חציון ורבעון מצוינים עבור התעשייה האווירית. החברה ממשיכה להציג מכירות שיא ורווח והפעם 100 מיליון דולר בחציון וזאת, בין היתר, בזכות התמהיל הרחב של תפיסות טכנולוגיות ומבצעיות, מוצרים פורצי דרך ומגוון השווקים בישראל ובעולם בהם אנו פועלים.

בועז לוי,  מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: תעשיה אוירית

"לצד הביצועים המרשימים של החטיבות הצבאיות, אנו רואים בחטיבת תעופה גם סימני התאוששות ממשבר הקורונה, עלייה בהתקשרויות למטוסי מנהלים וכן השפעה חיובית של היקף הסחר העולמי המוטס על תחום הסבות המטוסים למטען.

"הגדלנו את ההשקעה במחקר ובפיתוח ממקורות עצמיים בחציון כדי שמערכות התעשייה האווירית תמשכנה להוביל את שדה הקרב העתידי. במקביל, אנו ממשיכים את מיקוד המאמצים בפיתוח הפעילות העסקית בכל קווי העסקיים בחברה ובהרחבתה.

"יש לציין כי מוצרי החברה השתתפו במבצע שומר חומות באוויר, בים, ביבשה ובחלל ותרמו באופן משמעותי לביטחונם של תושבי ישראל. התוצאות הטובות, שמקורן במיקוד ניהולי והרתמות מנהלי החברה ועובדיה, הביצועים החזקים של החברה, יציבותה הפיננסית, והמחויבות הניהולית לצמיחת החברה הובילו לאחרונה, להעלאת דירוג האשראי של החברה המהווה הכרה למוכנותה של החברה להנפקה".

לוקר: "ללא המיקוד העסקי היינו מגיעים לפשיטת רגל"

הדו"ח החציוני המעולה של התעשייה האווירית נזקף לא במעט לזכותו של יו"ר התעשייה האווירית הראל לוקר שעזב לאחרונה את תפקידו וזה לו הדוח האחרון. לוקר אומר לגלובס כי ביקש להנחיל לחברה במהלך שנות כהונתו את המיקוד העסקי. "זו החברה הטכנולוגית והביטחונית הכי טובה. המצוינות הטכנולוגית והביטחונית בולטת - אבל הייתה חסרה השאיפה להצלחה עסקית מהותית. היה דשדוש של כעשור בצמיחה וברווחים, ובשנים האחרונות זה השתנה. עברנו ממחזור של כ-3.5 מיליארד דולר בשנה ל-4.2 מיליארד ושברנו שלוש פעמים את שיאי הרווח, והמכירות".

עוד אמר כי השיפור כולל את ההעלאה בדירוג לדרגה AA+ של סוכנויות הדירוג ואת השיפור החד ביכולת החברה לממש את הפוטנציאל שבה. "אנחנו חברה ממשלתית אבל כזו שהיא לא מונופול אלא פועלת בשוק תחרותי בינלאומי מול חברות מתקדמות ומהגדולות בעולם - ללא המיקוד העסקי היינו מגיעים לפשיטת רגל, ויש דוגמאות לכך גם בארץ".

השינוי המשמעותי ביותר שעשתה החברה בשנים האחרונות היה איגום ארבע חטיבות שעסקו בנושאי תעופה שונים, לחטיבת תעופה אחת, תוך איגום משאבים והתמקדות בתחומי החוזק של החברה. וכך הענף הזה שעד אמצע העשור שעבר הפסיד, עבר לאיזון וצלח בשלום גם את שנת הקורונה.

עובדי החברה יקבלו אופציות בהנפקה

לוקר מתייחס להנפקה הצפויה ואמור כי התוצאות מוכיחות שהחברה מוכנה אליה יותר מאי פעם, וההנפקה אף תחדד את המיקוד העסקי והדרישה לרווחיות ולצמיחה מתמשכת מצד המשקיעים. הוא גילה כי עובדי התעשייה אווירית יזכו לבונוסים בצורת אופציות בהנפקה.

הוא מציין את פיזור הריכוזיות החיפוש המתמיד אחר מוצרים חדשים ושווקים חדשים כאחד מגורמי ההצלחה - ומזכיר את הכניסה לשווקים במערב אירופה, באוסטרליה ובמדינות אחרות שלא היו קודם ברשימת הלקוחות.

לוקר ומנכ"ל החברה בועז לוי מותחים ביקורת על הרגולציה הכבדה שיש עליהם מצד הממונה על השכר באוצר בשל היותם חברה ממשלתית - רגולציה המקשה עליהם בתחרות הקשה על כוח האדם האיכותי בענפי ההייטק בישראל. המחסור קיים גם אצלנו הם אומרים אבל מציינים כי התעשייה האווירית נחשבת לאחד ממקומות העבודה הטובים בישראל, בזכות החבילה הכוללת של תנאי השירות והשכר והאטרקטיביות של החברה: "בסוף, הרבה יותר מעניין לעבוד בחברה שמפתחת טיל או מל"ט ומטיסה חללית לירח מאשר עוד אפליקציה לסלולרי".

יש גם שיח עם מדינות המפרץ

לוקר מדגיש עוד את התרומה של החברה לביטחונה של ישראל ולביטחון של מדינות רבות שלפיו "מקיימות עמנו קשרים אינטימיים". מבצע שומר החומות הוכיח את החשיבות של המוצרים שלנו לצה"ל ולביטחון המדינה, הוא אומר ומזכיר את שני פרסי ביטחון ישראל שקיבלה החברה השנה.

בועז לוי המנכ"ל אומר לגלובס כי היכולת הטכנולוגית בתחום התעופה היא המסד של החברה ותמשיך להיות כך, הן בתחום הצבאי והן בתחום האזרחי שם ההתמקדות היא בהשבחת והסבת מטוסים, ובתחזוקתם. עוד אמר כי שוק מטוסי המנהלים שגם בו פעילה החברה מראה סימני התאוששות. הוא ציין כי החברה פועלת יותר ויותר בתחום האיזרוח של טכנולוגיות ובעיקר ברובוטיקה.

השניים ציינו כי בעקבות הסכמי אברהם יש מגעים והתדיינויות עם מדינות המפרץ אבל הן עדיין בתהליכים ראשוניים.

עוד כתבות

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית