גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביטוח חיים אמריקני כתמריץ לעובדים בכירים בישראל: איך עושים זאת?

בארה"ב מקובל לרכוש ביטוח חיים על חשבון המעסיק עבור עובדים בכירים כתמריץ ● יונתן ספטנר, מנכ"ל סוכנות הביטוח "ספטנר ושות'", הפועלת בארה"ב, מסביר כיצד חברות ישראליות ועובדיהן יכולות ליהנות מההזדמנויות החדשות שמייצר ביטוח שכזה

בארה''ב מקובל לרכוש ביטוח חיים על חשבון המעסיק עבור עובדים בכירים כתמריץ / צילום: Shutterstock, Jirsak
בארה''ב מקובל לרכוש ביטוח חיים על חשבון המעסיק עבור עובדים בכירים כתמריץ / צילום: Shutterstock, Jirsak

הכתבה בשיתוף ספטנר ושות'

ארגונים רבים מחפשים תמריצים ובונוסים שיסייעו להם לגייס עובדים בכירים ואיכותיים בשוק תחרותי. בארה"ב, אחד התמריצים המקובלים הוא מתן ביטוח חיים על חשבון המעסיק.

יונתן ספטנר, מנכ"ל סוכנות הביטוח האמריקנית, "ספטנר ושות'", מטפל בין היתר ברכישת ביטוחי חיים אמריקנים עבור אזרחים ישראלים. לדבריו, לביטוח החיים האמריקני יש כמה יתרונות על פני ביטוח החיים הקיים בארץ; כמו כן, בשנים האחרונות נעשו מספר שינויים בכללים המאפשרים לישראלים לבטח את עצמם בביטוח חיים אמריקני.

מהם, איפא, ההבדלים בין ביטוח חיים אמריקני לישראלי? מדוע מדובר בתמריץ לעובדים בכירים ומהו היתרון הטמון בו עבור החברות הישראליות?

ההבדלים בין ביטוח חיים אמריקני לישראלי

ישראלים רבים מתקשים להבין את נושא ביטוח החיים. האם הוא נדרש באמת? ואם כן, אז לכמה זמן? מכיוון שבישראל הפרמיה עולה ככל שהמבוטח מתבגר, ישראלים רבים מבטלים את ביטוח החיים בשלב מתקדם. כך שבמקרה של פטירה במפתיע, לא זוכים קרוביהם לקבל שום פיצוי. ספטנר טוען שנושא ביטוחי החיים בארה"ב פשוט יותר, וכי מדובר במוצר משתלם דווקא עבור אלו שעברו את גיל ה-40.

"ביטוח חיים בארה"ב הוא קודם כל זול יותר עבור מי שחצה את גיל ה-40", מסביר ספטנר. כהשוואה, הוא משתמש בדוגמה של אדם בריא בן 40 המבקש לבטח את עצמו בפוליסה של כ-3.2 מיליון שקל. "בישראל, אדם המחזיק בפוליסה כזו למשך 30 שנה, ישלם פרמיות בסך של כ-804,000 שקל במצטבר. ואילו מקבילו האמריקני ישלם על אותה תקופה פרמיות בסך של כ-126,000 שקל בלבד".

ספטנר ממשיך ומסביר כי "ביטוח החיים האמריקני מאפשר שני סוגים של ביטוחים. האחד, ביטוח 'ריסק' למקרה של מוות עם פרמיה קבועה ל-10, 15, 20 ו-30 שנה, כשבסוף התקופה המבוטח יכול להחליט להפוך את הביטוח לקבוע. בשונה מישראל, בארה"ב המבוטח אינו צריך לעבור שוב בדיקה רפואית. לעומת זאת, בישראל חייב המבוטח בבדיקה שכזו, ובאם חלה הרעה במצבו הבריאותי אזי הפרמיה עולה.

 לפרטים נוספים על ביטוח חיים בארה"ב לישראלים הקליקו כאן>> 

"האופציה השנייה הקיימת בארה"ב היא ביטוח חיים קבוע אך גמיש, שיש בו מרכיב של צבירת ותק. כלומר, הפרמיה הקבועה משולמת לאורך תקופת הביטוח וגם צוברת ותק. לדוגמה, אדם בן 60 יכול להחזיק בביטוח עד גיל 120, אבל בגיל 80 הוא יכול להחליט להפסיק לשלם את הפרמיה. במקרה כזה, הביטוח עדיין יכסה אותו עד גיל 91, בשל מרכיב צבירת הוותק. בחברה שלנו, למשל, אנו בוחנים עם המבוטח מדי שנה האם ההחלטה להמשיך בביטוח נכונה עבורו", מוסיף ספטנר.

"אין חובת נוכחות של המבוטח במעמד החתימה"

ספטנר, המנהל את עסקיו מארה"ב, חתם לאחרונה הסכם עם שתי חברות ביטוח אמריקניות מובילות. הסכמים אלו הרחיבו את האפשרויות של ישראלים בכלל וחברות ישראליות בפרט לבטח את עצמם או את עובדיהן בביטוח חיים אמריקני.

"עד עכשיו היו שתי דרישות מחברות ביטוח החיים האמריקניות. האחת, המבוטח צריך קשר כלשהו לארה"ב; והשנייה, על המבוטח להיות בארה"ב כשהוא חותם על פוליסת ביטוח החיים. תנאים אלו היוו קושי", הוא מסביר.

"לגבי הדרישה הראשונה, כיום אין חובה להיות אזרח אמריקני או קרוב משפחה של אזרח אמריקני. מכיוון שגם מי שמחזיק במניות של חברה אמריקנית, או מי שעובד בחברה שיש לה הנהלה או סניף בארה"ב עומד בקריטריונים הדרושים. לחברות ישראליות רבות יש את הקשרים המינימליים הנדרשים בארה"ב, כגון דירקטוריון, בעלים, סניפים ועוד - והן יכולות לנצל קשרים אלה על מנת להציע לעובדיהן ביטוח חיים אמריקני".

לגבי הדרישה השנייה, אומר ספטנר, כי לאחר חתימתו על ההסכם עם שתי חברות הביטוח, אחת החברות אף ויתרה על הצורך של המבוטח להיות נוכח בארה"ב ולחתום בעצמו על המסמכים. "בנוסף", לדבריו, "בעל פוליסת הביטוח לא חייב להיות המבוטח. הבעלים של החברה רשאים לבטח עובד, אבא רשאי לבטח את בנו, אישה רשאית לבטח את חברתה, וכן הלאה. בעל פוליסת הביטוח הוא ה'נהנה' מהביטוח, והמבוטח הוא מי שהביטוח חל עליו. כלומר, אם בעלי חברה פלונית מבטחים עובד והעובד נפטר, כספי הפיצויים מועברים לבעלי החברה. כמובן, שבחוזה ההעסקה של העובד ניתן להכניס סעיף לפיו המעסיק מתחייב להעביר לעובד את כספי הביטוח, או שהחברה יכולה להחליט עם העובד על מתן חלק מזכויות הפוליסה לאשתו.

"אי לכך, אדם המעוניין בביטוח חיים אמריקני כלל לא צריך להיות נוכח במעמד החתימה בארה"ב. מישהו בארה"ב יכול לבטח אותו ובכך יהיה הבעלים של פוליסת הביטוח. המישהו הזה יכול להיות נציג של מקום העבודה, קרוב משפחה או ידיד. לאחר מכן, אם מעוניינים בכך, ניתן לבצע העברה של הבעלות על פוליסת הביטוח מבעל הביטוח הנוכחי שנחתם בארה"ב למבוטח עצמו, הנמצא בישראל. הליך הבעלות על פוליסת ביטוח החיים האמריקנית ניתן לשינוי בכל זמן.

"החברה רוכשת את הפוליסה בתור הבעלים, מחליטה על הסכום שבו היא תבטח את העובד, וכן מתאימה אותו לצרכיה", מסביר ספטנר. "כך למשל, חברה יכולה לבטח עובד בסכום של 10 מיליון דולר, כשמחצית מהסכום מיועד לפיצויים עבור משפחתו, והחצי השני לחברה עצמה, כדי לכסות על הפסדים או כל עלות אחרת הנגרמת לה. במקרה זה, החברה אינה חייבת בכלל להעביר את הבעלות על הביטוח לעובד והיא נותרת הבעלים. העובד פטור מלשלם את עלות הביטוח אותו הוא מקבל כתמריץ; כל עוד הוא עובד בחברה וכל עוד הביטוח בתוקף, משפחתו תוכל לזכות בפיצויים".

פיצוי לבני המשפחה ורכישת מניות העובד

כדי להמחיש את היתרון של ביטוח חיים אמריקני כתמריץ לעובדים, מביא ספטנר את הדוגמה הבאה: "חברה פלונית ביטחה עובד בכיר שגם החזיק במניות וגם בפוליסה על סך שני מיליון דולר. מתוך הסכום הזה היא הבטיחה בחוזה ההעסקה של העובד סך של מיליון דולר למשפחתו במקרה של מוות. העובד נפטר והמשפחה קיבלה פיצויים בסך 100,000$ בכל שנה במשך 10 שנים. מיליון הדולר שנותרו שימשו את החברה כדי לכסות על הנזק שנגרם לה מאובדן העובד, שהיווה נכס חשוב מאוד, וכן על מנת לרכוש בחזרה את מניות החברה בהן החזיק".

בשורה התחתונה, אומר ספטנר כי ביטוח חיים על חשבון המעסיק הוא נוהל מקובל בשוק העבודה האמריקני, אשר הפך כעת זול ונגיש עבור חברות ישראליות המעוניינות לצ'פר את עובדיהן או עבור אנשים מן המניין המבינים את הערך והיתרונות שבו.

 לפרטים נוספים על ביטוח חיים בארה"ב לישראלים הקליקו כאן>> 

עוד כתבות

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח