גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כשאינטרסים עסקיים וחברתיים נפגשים: הפעילות הקהילתית של קרנות הנדל"ן

קרנות ההשקעה בנדל"ן גילו שבשנים הארוכות עד להשבחת הנכסים אפשר להשתמש בהם לתרומה לחברה ● לא מדובר בפילנתרופיה, אלא ביזמות שרווח בצידה: "הפעילות הקהילתית מייצרת השפעה חיובית על השטח"

הקולוסיאום בכיכר אתרים / צילום: JTLV
הקולוסיאום בכיכר אתרים / צילום: JTLV

בצהרי יום קיצי, המבנה ההיסטורי של מועדון הקולוסיאום בכיכר אתרים בתל אביב, שהפך ברבות השנים להיות מועדון החשפנות הפוסיקאט, שוקק חיים. בחלל המרכזי משוטטים צעירים עם אוזניות ומקשיבים להסברים על ההיסטוריה של המקום, על החפצה של נשים, על זנות. במפלס התחתון יושבת קבוצה של צעירים, משוחחים על אקטיביזם חברתי, ובמקום אחר מתווכחת חבורה ממכינה צבאית מהבקעה שבאה למקום ליומיים.
המועדון התל אביבי הוותיק, שהיה חלוץ בחיי הלילה בישראל ואחר כך אתר זנות, עבר היפוך של 180 מעלות, והדבר המעניין הוא שכל זה קורה בחסות יזמית נדל"ן גדולה, קרן הנדל"ן JTLV.

הפעילות החריגה הזאת אינה "השקעת אימפקט" מובהקת, משום שלא מדובר בהשקעה שנועדה לרווח חברתי, אלא בהשקעה כלכלית טהורה, אבל בשנים הארוכות שעד להשבחת הנכס, החליטה JTLV שאפשר להשתמש בו למטרות חברתיות, והיא לא היחידה.

"לא הרווחנו מזה כלום, להיפך - השקענו כסף"

"את הפוסיקט אפשר היה להשכיר במיליוני שקלים בשנה במקום לתת אותו למרחב החברתי", אומר אריאל רוטר, אחד השותפים ב-JTLV. "אבל זו לא המהות של הפעילות הזאת".

JTLV הוקמה על ידי עמיר בירם ב-2011. בירם, רואה חשבון בהכשרתו, ניהל בעבר את חברת הקניונים בריטיש ישראל שמוזגה לתוך מליסרון. הוא חבר לאריאל רוטר, בנם של בעלי חברת האופנה קסטרו, וליבואן טויוטה ג’ורג חורש ויחד עם חברות הביטוח הפניקס ומנורה ומשקיעים פרטיים נוספים, הם גייסו כמיליארד שקלים ורכשו יותר מ-15 נכסים מניבים בישראל בתחום המסחרי. הקרן שותפה, בין השאר, בקניון רמות בירושלים, בקניון רננים ברעננה, בקניון REDESIGN בקריית אתא, במתחם היקב בראשון לציון, במתחם הקולוסיאום בתל אביב ובמתחם כי"ח בירושלים.

מתחם כי"ח, הסמוך לשוק מחנה יהודה, היה הראשון שהקרן ביצעה בו סוג של השקעה חברתית. שטח המתחם הוא 10 דונמים, ובמרכזו נמצא בית הספר אליאנס, שנבנה ב-1882 ומיועד לשימור. באתר מתוכננים בית מלון ושני מגדלי מגורים בני 280 דירות, מעל מסד של מסחר או משרדים. מבנה בית הספר עמד במשך שנים נטוש והוענק בינתיים לעמותת רוח חדשה, ששמה לה למטרה לחזק את העיר. הבית מכיל עשרה קולקטיבים של אמנים הפועלים מתוך חללי עבודה משותפים וכן יושבות בו עמותות ירושלמיות שונות.

רוטר: "במקום להכשיר את הבניין למטרות עסקיות לזמן הביניים, עד שהפרויקט יוקם, החלטנו לתת אותו לעמותת רוח חדשה ובאמת הם עשו שם דברים מדהימים. הגיעו לשם אנשים מכל הסוגים. בנות חרדיות שלמדו ציור ובית ספר למוזיקה. הם החיו את הבניין הזה שעמד נטוש במשך עשרות שנים".

ומה אתם הרווחתם?
"לא הרווחנו מזה כלום. אין פה רווח כספי, להיפך. השקענו כסף להכשיר את הבניין עבור העמותה. אבל כשאתה עושה פרויקטים בקנה מידה כזה, הפעילות הקהילתית מייצרת השפעות חיוביות גם על השטח הקרוב אליה, על הקהילה והסביבה, והיא תורמת לכל האקוסיסטם שסובב אותה. זה יוצר איזושהי רווחה לסביבה".

איך רואים אנשי העמותות את סוגיית הרווח מול הרווחה? יקיר שגב, חבר הוועד המנהל בעמותת רוח חדשה, הוא זה שמנהל בהתנדבות את כל האופרציה החברתית בכיכר אתרים. "אין תסריט הגיוני שבו הפעילות שאנחנו עושים מעלה את ערך הנכס. עמיר בירם עובד עם הלב, עד כמה שזה נשמע מוזר. הלוואי שכל חברות הנדל"ן יעמדו בתור לתת לנו בניינים ולהפוך אותם לפרויקטים חברתיים. כל שבוע עוברים במתחם הקולוסיאום בין 1,500 ל-2,000 איש. זה המון".

יקיר שגב, חבר הוועד המנהל בעמותת רוח חדשה / צילום: גיא נרדי

ממרכזיית בזק ל"מרחב עשייה"

קרן ריאליטי מנהלת כמה קרנות פרייבט אקוויטי העוסקות בהשבחת נדל"ן ומנהלות נכסים בהיקף של יותר מ-5.5 מיליארד שקל. היא מחזיקה בין היתר במתחם פרדס שניר ביפו (55 דונם, ביחד עם קרדן נדל"ן), בית העיתונאים ברחוב קפלן בתל אביב (3.7 דונם), חוף הצוק הסמוך לצומת גלילות (20 דונם), מתחם התחייה ביפו (10.5 דונם), מתחם לב מבשרת במבשרת ציון ( 85 דונם), מגדל ארמון בחיפה וקניון ארנה בהרצליה, ועוד.
השותפים המייסדים בקרן הם ד"ר מיכאל ורדי, לשעבר מנהל רשות מקרקעי ישראל, עו"ד אסף ורדי ורו"ח אוהד רוזן, ושותפים אחרים בה שמאי המקרקעין דן מנחם, עו"ד קלוד עשור ושי צפדיה.

מבנה מרכזיית בזק לשעבר בתל אביב / צילום: קרן ריאליטי

אחד הנכסים המדוברים של הקרן הוא מתחם בזק בפינת הרחובות סעדיה גאון ולינקולן בתל אביב, שאותו רכשה ב-2015 תמורת 122 מיליון שקל - ומכרה לאחרונה לשותפות של בנייני העיר הלבנה והפניקס.

מדובר בשטח של כ-6,000 מ"ר, ששימש בעבר את בזק. בשנים האחרונות מושכר המתחם לרשת הסופרמרקטים ויקטורי ולמסעדת אייבי - וגם לבית הספר למחול ביכורי העתים ולעמותות חברתיות.

יהודה גרנס, מנהל מחלקת אימפקט וחדשנות בקרן ריאליטי, מספר על המטמורפוזה של הנכס: "המקום הזה היה סגור ומסוגר ונשמר על ידי השב"כ. כשהגענו התחלנו לנהל משא ומתן מול העירייה, כי הם חיפשו מקום למרכז ביכורי העתים, שישב ברחוב הפטמן ונהרס. הם לקחו 1,500 מ"ר של מרתפים, שם היו שרתים, והפכו אותם לאולמות תיאטרון ומחול.

"הדבר הבא שעשינו היה ליצור ‘מרחב עשייה עם ערך נוסף’. נתנו לעמותות וארגונים לפעול מהמקום".

יהודה גרנס, מנהל מחלקת אימפקט וחדשנות בקרן ריאליטי / צילום: טל גבעוני

אלי משה, אנליסט קשרי משקיעים, מסביר את הרציונל הכלכלי: "לקרן ריאליטי יש המון אפשרויות במהלך חיי הנכס. אפשר היה למקסם את השכירויות, אבל מבחינתנו זו ראייה קצרת טווח.

"אנחנו לא קרן אימפקט שהמהות שלה היא ערך מוסף. אנחנו קרן עסקית שהבסיס שלה כלכלי ושיש לה מחלקת אימפקט. הבנו שהדבר הזה משרת אותנו. זה מייצר לנו קשרים חיוביים עם גורמי הרשות השונים. השיח סביב נכס כזה מול אדריכל העיר, או מחלקת נכסים הוא שיח אחר מאשר לריב על עוד מ"ר, או על שטחים ציבוריים".

"מבינים את הצרכים לתכנון עתידי"

עוד היבט של הפעילות במתחם לינקולן, שיש בו תועלות עבור יזמית הנדל"ן, נעוץ בעבודה עם הקהילה. גרנס: "היחסים שלנו עם השכנים הם במקום אחר לגמרי מאשר נכסים אחרים שעוררו מחאות ציבוריות (גרנס מתכוון ל’משטרת הג’קוזי’, בניין בפינת הרחובות לינקולן ויהודה הלוי, שהיה שייך גם הוא לבזק ורשות הדואר ונמכר ליזם פרטי. ג"נ). מעצם העובדה שאנחנו מכירים את האנשים, מקשיבים להם, מבינים את הצרכים.
"בשכונה הזאת יש אנשים חזקים ומאוד משפיעים. הם אלה שעשו את פארק קריית ספר. התנגדות התושבים האלה יכולה לפגוע בתשואה ברמות פטאליות. מספיק שהתוכנית שהגשת לא מתקבלת ויש עיכוב של חודשים. הערך של זה נאמד במיליונים.

"במשך שלוש שנים עשינו יותר מ-50 אירועים: אירועי גרפיטי עם בית הספר לאמנויות, פעילויות של חוש"ן (ארגון החינוך וההסברה של הקהילה הלהט"בית, ג.נ.), 'זיכרון בסלון' (מפגשים לקראת יום השואה), פורום יזמות קהילתית ועוד. הגענו להיכרות עמוקה עם הקהילה וזה עזר לנו בתכנון העתידי של הנכס. הבנו למשל, שיש בעיה עם חניית האוטובוסים של בית הספר לאמנויות, שיש מחסור בחניות למורים, מחסור בגנים. ידענו להפנים את ההערות של השכנים בתוכניות וזה הקל על מפגשי שיתוף הציבור וחסך לנו הרבה התנגדויות".

גיוס קרן לכפר סטודנטים וקבוצת הליכה למבוגרים

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בחיפה אישרה לאחרונה פרויקט התחדשות עירונית במתחם בשטח 21 דונם, בין הרחובות ג’יימס דה רוטשילד והמעפילים בשכונת קריית אליעזר בעיר. זו שכונת שיכונים משנות ה-50, שערכי הקרקע בה נמוכים. הפרויקט, שמציע הקמה של 760 יחידות דיור במקום 168, מומש בזכות היענות של החברות ביתא-רוטשילד ואפריקה ישראל לקול קורא ייחודי שפרסמה הרשות להתחדשות עירונית, בניסיון להניע תהליכי התחדשות בשכונות חסרות כדאיות כלכלית.

המתווה שהרשות מציעה כולל מענק כספי של 16 מיליון שקל לתקופה של עשר שנים, בתמורה להתחייבות היזם לבנייה של 19 יחידות דיור להשכרה במחיר מסובסד, וגיוס של 5 מיליוני שקלים לאימפקט חברתי - עבור כפר סטודנטים, מועדון הורים, קבוצות הליכה לגיל השלישי ולימוד עברית.

"רבים מהילדים מגיעים לכיתה א' בלי עברית"

חברת אפריקה ישראל התחדשות עירונית מקדמת פרויקטים בכל רחבי הארץ. 11 מיזמים שלה כבר מאוכלסים ושמונה נוספים נמצאים בביצוע. אסף סימון, מנכ"ל החברה, סבור ש"האג’נדה של השאת ערך רק לבעלי מניות מיושן. כשחברה מסתכלת קדימה ורוצה לייצר לעצמה יכולת לחיות עוד עשרות שנים, היא חייבת להסתכל גם על הסביבה שלה. מפה הכול מתחיל. תחום ההתחדשות העירונית משקף אג’נדה חדשה. חברה שמובילה את התחום מבינה שההתחדשות היא בעיקר הדיירים. אין לנו קרקע. אם לא תדע לתחזק את הדיירים, למנף אותם קדימה, ולהכין אותם לעתיד, אתה בבעיה. מדובר באוכלוסיה חלשה, שמכניסים אותה למבנים חדשים".

אסף סימון, מנכ''ל אפריקה התחדשות עירונית / צילום: ניב קנטור

ואיך זה בא לידי ביטוי?
"אנחנו שותפים לחיי התושבים מהיום שחתמנו על החוזה ועד אחרי מסירת הדירות. אלה דיירים מחתך סוציו-אקונומי נמוך. אנחנו עושים גם דברים תפעוליים קטנים - לתחזק להם את הדירות בשנים האלה, לשלם את ועד הבית, להיות עם האנשים בשמחות שלהם, להביא מרצים".

אתה לא חושב שיש פה מנגנון קצת ציני? אתם יודעים שבהשקעה לא גדולה תצליחו לייצר שיתופי פעולה ולגרוף רווחים משמעותיים.
"בסופו של דבר אנחנו חברה עסקית, שהמטרה שלה היא לייצר כמה שיותר רווחים. ועדיין, לא מדובר ברווחים חזיריים, אלא ראויים - 16%-17% על ההשקעה. ברור שיכולה להיות פה הסתכלות צינית, אבל אני בוחר לראות את זה ממקום אחר. בעיני זה סוג של ציונות חדשה, התחדשות חברתית ולא רק התחדשות עירונית".

העובדת הסוציאלית דנה פרידמן מלווה את הפרויקט בקריית אליעזר מטעם עמותת "ארץ עיר", הפועלת לקידום "איכות חיים קהילתית עירונית", ושירותיה נשכרו ע"י החברה המשותפת ביתא-רוטשילד.

דנה פרידמן,  עובדת סוציאלית / צילום: גיא נרדי

"השכונה הזאת זה לא דלהי", היא אומרת, "אבל האוכלוסייה מאוד מבוגרת, רובם עולים מחבר העמים. חלק גדול מהילדים כאן מגיעים לכיתה א’ ולא יודעים עברית. אין פה ועדי בתים והחצרות מוזנחות. השאיפה שלנו היא לייצר שייכות וקבוצות מנהיגות, או איים של תושבים פעילים, שתהיה להם יכולת להגיד איך הם רוצים שהשכונה תיראה".

במה מיוחד הפרויקט הזה מאשר מתחמי התחדשות עירונית אחרים?
"מה ששונה הוא שהחברה היזמית החליטה להכניס עמותה שמצביעה כבר בשלבי התכנון על רצון התושבים. אני עובדת פה בשכונה עם המעגל של הבניינים שיעברו פינוי בינוי, וגם עם המעגל הרחב יותר. אנחנו מקיימים פה פעילויות חברתיות, לא רק כבילוי, אלא כהתפתחות ברמה החברתית".

עוד כתבות

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

הבורסה בלונדון, בריטניה / צילום: Shutterstock

עליות קלות בבורסות אירופה; החוזים על וול סטריט ירוקים

החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים הבוקר במגמה חיובית ● מניית אפל עלתה במסחר המאוחר ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● בשעה 15:30 (שעון ישראל) יפורסם דוח התעסוקה בארה"ב לחודש אפריל ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות