גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קרדיו וואלב נמכרת ל-Venus הסינית ב-300 מיליון דולר

קרדיו וואלב הוקמה על ידי מייסדי ומשקיעי וולטק (ועל בסיס הטכנולוגיה שלה) לאחר שרוב פעילותה נמכרה לאדוורדס בעסקה עם פוטנציאל של מיליארד דולר ● עמיר גרוס, מנכ"ל החברה: "השוק הסיני בתחום המסתמים הוא גדול מבארה"ב"

עמיר גרוס, מנכ''ל קרדיו וואלב / צילום: שלומי יוסף
עמיר גרוס, מנכ''ל קרדיו וואלב / צילום: שלומי יוסף

חברת מסתמי הלב קרדיו וואלב (Cardio Valve) הודיעה היום כי חתמה על הסכם למכירתה לחברת Venus הסינית. התמורה היא 200 מיליון דולר מיידית, ועוד 100 מיליון דולר מותנים באבני דרך רגולטוריות: 50 עם קבלת אישור שיווק למערכת החלפת המסתם המיטראלי של החברה, בארהכ"ב, אירופה או סין, 50 עם קבלת אחד האישורים הללו עבור המסתם הטריכספי. ההסכם מחייב את החברה הרוכשת להשקיע עוד 80 מיליון דולר נוספים בקידום פעילות החברה, על פי תוכנית ספציפית שנקבעה בין הצדדים.

קרדיו וואלב הוקמה על ידי עמיר גרוס, שייסד גם את חברת וולטק, שנמכרה לחברת המכשור הרפואי האמריקאית אדוורדס בהסכם של כ-340 מיליון דולר מקדמה ופוטנציאל של עד מיליארד דולר. עד היום עברו על פי ההערכות בין 500-600 מיליון דולר לידי משקיעי החברה.

כשוולטק נמכרה, אדוורדס הייתה מעוניינת רק בחלק מפעילותה, מערכת לתיקון מסתם הלב המיטראלי, ואילו חלק אחר מן הפעילות, מערכת להחלפת אותו מסתם, נותר בידי בעלי המניות של החברה. הצוות בראשות גרוס ומשקיעי החברה החליטו להמשיך הלאה את הפעילות שנותרה, וכך נולדה קרדיו וואלב. 20 מיליון דולר מכספי האקזיט הושקעו בחברה, ועוד 20 מיליון דולר בהמשך, על ידי אותם המשקיעים - כך שאותה קבוצה של משקיעים הרוויחה פעמיים.

המרוויחה הגדולה היא קרן פרגרין, שוולטק נולדה בחממה הטכנולוגית שבבעלותה, אינסנטיב. מדובר ב"בייבי" של פרגרין, שזיהתה את הצורך במוצר מתוך ההיכרות שלה עם חברות המכשור הרפואי הגדולות, והביאה להקמת החברה בראשותו של גרוס. משקיעים משמעותיים נוספים הם לארי בסט, לשעבר סמנכ"ל בחברת בוסטון סיינטיפיק שהשקיע במספר חברות בישראל, קרן NGN האמריקאית, קרן OXO האירופאית, גלנרוק ופרטק. גרוס עצמו מתוגמל לא רק כמנכ"ל אלא גם כמשקיע מתוך כספי האקזיט של וולטק.

"אדוורס בחרו להתקדם עם מוצר מקביל משלהם"

"ההיסטוריה חוזרת על עצמה", אומר גרוס בראיון ל"גלובס". "ב-2015 חתמנו על עסקה למכור את וולטק לחברת Heartware האמריקאית בסכום של 860 מיליון דולר, אך ב-2016 העסקה נפלה. ביום שבו זה קרה, כבר קיבלנו טלפונים מכמה רוכשים פוטנציאליים אחרים, וביניהם אדוורדס, ובסוף אותה שנה מאוד אינטנסיבית, העסקה נחתמה", הוא מספר.

לדברי גרוס, לאדוורדס הייתה אופציה לרכוש גם את הפעילות החדשה, של קרדיו וואלב. "הם בחרו במקום זאת להתקדם עם מוצר מקביל משלהם. הם הודיעו לנו על אי מימוש האופציה קצת לפני שהחלה הקורונה, ושבועיים אחרי כן, קיבלנו טלפונים מונוס. קיבלנו טלפונים גם מעוד כמה רוכשים פוטנציאליים.

"אבל זה קרה במרץ, ומיד אחרי כן כל העולם ובמיוחד סין נכנס לסערת הקורונה, אז הכל הלך לאט וקצת נעלמנו אחד לשני, אבל במאי האחרון השיחות חודשו. בתקופה הזו הצלחנו להעלות את ערך החברה, כאשר המוצר שלנו הושתל כבר ב-20 מטופלים בכל אחת מהאינדיקציות שלנו, החלפת מסתם מיטרלי והחלפת מסתם טריקוספידלי. אם לא הייתה קורונה, בטח היינו עושים פי שניים לפחות. וביולי היה ברור לי כבר שהעסק סגור".

ונוס היא חברת מכשור סינית העוסקת, כמו אדוורדס, בכל תחום התיקונים המבניים ללב. "זו חברה סינית ענקית, מספר 2 בסין בתחום המכשור הרפואי ללב ומספר 1 בשוק המסתמים, בו הם מחזיקים 80%. הם כמו האדוורדס של סין". החברה נסחרת בבורסה של הונג קונג לפי שווי של כ-1.6 מיליארד דולר.

השוק הסיני יכול לתגמל על מוצר כזה כמו השוק האמריקאי?
"בהחלט. התפיסה שהשוק הסיני עני יחסית לשוק האמריקאי כבר לא רלוונטית בתחום של מכשור רפואי מהסוג הזה. בסין יש מיליארד איש, מתוכם בערך 250 מיליון מאוד עשירים. בארה"ב יש 330 מיליון איש, וממש לא כולם עשירים. שוק המסתם המיטראלי מוערך ב-8 מיליארד דולר בעולם, מתוך כך, כ-3.3 מיליון בסין, 2.6 בארה"ב ו-2.5 באירופה. השוק להחלפת מסתם טריסקופידלי מוערך ב-2 מיליארד דולר, מהם 0.9 מיליארד בסין, 0.2 באירופה ו-0.3 בארה"ב. אגב, ונוס פועלת גם מחוץ לסין. בארה"ב, באירופה וגם באסיה, וכך שנה מכפילים את ההכנסות שלהם".

גרוס למד לקח מעסקאות של ישראליות אחרות

ונוס כבר ביצעה בעבר רכישה בישראל. היא קנתה ב-100 מיליון דולר את חברת קיסטון הארט, שפיתחה מערכת להגנה מפני תסחיפים בניתוחים. יו"ר החברה, זי זהנג'ון (Zhenjun Zi) יזם גם את החממה טכנולוגית DiNova שיש לה סניף בישראל. "הוא מנהל עם גישה אופורטוניסטית. הוא אמר לי 'אני רוצה', ואמר כמה הוא רוצה. אמרתי לו כמה אני רוצה והוא אמר - 'קיבלת'. אחרי כן כל השאר היה פורמלי".

איך בחרתם אותם מבין הרוכשים הפוטנציאליים? האם זה היה רק עניין של מחיר?
"בדיוק להפך, זו לא הייתה רק שאלה של מחיר. היה לי חשוב שתהיה התחייבות להשאיר את הביזנס בארץ, את ההנהלה במקומה, והכנסנו לחוזה גם התחייבות להשקעה במוצר, שלא יקרה מצב שבו הם יגידו לי עוד שנה, שמנו אותו בצד כי מוצר אחר בעדיפות מבחינתנו. החוזה מגדיר מימון ייעודי להשקעה עתידית בחברה".

למדת לקח מכמה עסקאות שחתמו עליהן כמה חברות ישראליות אחרות.
"כן, למדתי לקח מעסקאות קודמות".

אבל דווקא באדוורדס המוצר שמכרתם להם הולך יפה, לא?
"כן, המוצר שלנו בשוק מצליח, נמכר באירופה בכמה עשרות מיליוני דולרים. אין אישור שיווק בארה"ב עדיין, זה יקח בערך שנתיים. הם הגדילו את מצבת העובדים, גם בארץ, ועכשיו העבירו את העובדים של וולטק למרכז הפיתוח החדש שהם בנו בקיסריה, ומתכוונים להמשיך להתרחב. היה מאוד כיף לראות את המוצר מככב בכנסים בכל העולם".

לאן אתה ממשיך מכאן? יהיה גלגול שלישי?
"אני הולך להישאר עם ונוס, והולכים לכבוש את העולם. התחייבתי לשלוש שנים ונפשית להרבה יותר. אני ארכז את תחום החדשנות בונוס".

איל ליפשיץ, שותף מנהל ומייסד קרן פרגרין, מספר על תחילת הדרך, עוד כשהוקמה וולטק ב-2005. "השוק התחיל לעבור מניתוחי לב פתוח לצנתורים בהחלפה של המסתם האאורטלי, אבל הייתה תפיסה שאת המסתם המיטראלי אי אפשר להחליף בצנתור. ואז הבנו שהחולים פשוט מגיעים למצב קשה מידי, ואפשר להגיע לצנתור אם מגיעים אליהם מוקדם יותר. הקמנו את החברה סביב רעיון של תיקון המסתם המיטראלי, כשהאתגר הגדול יותר היה החלפתו. זה שוק שהיה נחשב אטרקטיבי אך לא נגיש במשך זמן רב, ובסוף הגשמנו את שתי המשימות", הוא אומר.

איל ליפשיץ, שותף מנהל בקרן הון סיכון פרגרין / צילום: יוסי צבקר

"היו לי הרבה חברות שהלך איתם קשה, ולא הייתה לי אף חברה שבה זה הלך כל כך קשה כמו עם וולטק", מודה ליפשיץ. "כשאתה הראשון בתחום, הכל קשה. היה קשה טכנולוגית, היה קשה לבנות את הועדה המייעצת, היה קשה כשהעקה הראשונה התפוצצה, לתפור את העסקה השניה, הייתי במטוסים כל הזמן, במשך שנה". לעומת זאת קרדיו וואלב כבר הייתה אמנם חברה מאוד חדשנית טכנולוגית, אבל כבר עם ניסיון בשוק שכבר החל להיות שוק קיים".

באיזה שלב נמצאת הפעילות של קרדיו וואלב?
"הם כבר השתילו את המוצר בכמה עשרות חולים, ויש כאלה שמסתובבים עם המסתם כבר שלוש שנים. עכשיו זה עניין של רגולציה. אנחנו כבר מסתכלים הלאה, עם חברות חדשות בתחום הטיפול במבנה הלב, כמו חברת Restore שמקטינה את חדר שמאל של הלב ובכך מפחיתה את הפגיעה במסתם מלכתחילה".

עוד כתבות

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע