גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפריפריה של טירוף הנדל"ן: הכירו את חברות מוצרי הבנייה שנהנות מעליות המחירים

בזכות הטירוף בתחום הנדל"ן למגורים, גם תחומי פעילות משיקים ומשלימים נהנים מביקוש גובר - שהתבטא בשיפור דו-ספרתי בהכנסות חברות מוצרי הבנייה והמוצרים בינואר-ספטמבר ● את מחיר האתגרים, כמו בעיות אספקה, התייקרות חומרי גלם ומחירי ההובלה, ישלמו כנראה הצרכנים

בניין רב-בריח באשקלון / צילום: איל יצהר
בניין רב-בריח באשקלון / צילום: איל יצהר

הטירוף בתחום הנדל"ן למגורים בישראל, שכבר תקופה ממושכת בא לידי ביטוי בשבירת שיאי מחירים והיקפי מכירות, דוחף קדימה גם תחומי פעילות משיקים ומשלימים. בין אלו נמצאות חברות מוצרי הבנייה והמוצרים לבית, שנהנות מעלייה בביקושים.

מגמה זו סייעה גם להכפלת מספר חברות מוצרי הבנייה והבית בבורסה המקומית תוך חודשים ספורים, עם שלוש הנפקות חדשות מהענף, שעל רקע המגמה הענפית החיובית השלימו בהצלחה גיוסי הון.

מדובר ביצרנית ומשווקת מוצרי הבטון חברת אקרשטיין, ביצרנית ומשווקת הדלתות (ומוצרים נוספים) רב-בריח, ובחברת אייס קפיטל קמעונאות, המפעילה רשתות שיווק למוצרים לבית.

עם הנפקותיהן הצטרפו השלוש לחברת אינרום, הפועלת בתחומי הצבעים והמוצרים והפתרונות לבנייה, לחברת חמת, המציעה מוצרי בנייה לבית, ולקליל, יצרנית מערכות האלומיניום (בעיקר חלונות).

 

אותה גאות בפעילות באה לידי ביטוי, כמגמה, בשיפור בשיעורים דו-ספרתיים שמציגות החברות בהכנסותיהן בסיכום שלושת הרבעונים הראשונים של השנה.

אולם לצד זאת, התוצאות חושפות גם אתגרים וקשיים שאיתם מתמודדות החברות - כל אחת ועסקיה - שבמקרים רבים שיבשו את חלחול השיפור בהכנסות עד לשורה התחתונה.

האתגרים בפעילות כוללים בעיקר עלייה במחירי חומרי גלם רבים, התייקרות ניכרת בעלויות היבוא ובמחירי ההובלה וקושי באספקת חומרים - כל זאת בהשפעת משבר הקורונה הנמשך.

חלק מאותם שיבושים ואתגרים צפויים בסופו של דבר להגיע גם לכיס הצרכנים, וכפי שחלק מהחברות מציינות, כדי להתמודד עם גל ההתייקרויות בפעילותן הן ביצעו ומבצעות עדכון והתאמת מחיר למוצריהן.

רווחים מהשקעות הצניחו את הוצאות המימון

מול תנאי השוק המשתנים הצליחו החברות האמורות ליהנות מירידות חדות בהוצאות המימון שלהן, בעקבות רווחים מהשקעות ותיק ני"ע, וכן מהתחזקות השקל, שסייעה להן בעסקאות מט"ח, כחלק מגידורים שהן מבצעות במסגרת פעילותן - מה שסייע להן בדרך לשורת הרווח הנקי, בין שבדרך של צמצום נזקים ובין שבדרך של שיפור הרווח.

בבחינת ביצועי המניות, שש החברות מציגות מנעד תשואות נרחב למדי, וכמגמה - בצידו השלילי ניצבות המצטרפות הטריות למסחר, מאז החלו להיסחר, בעוד שהוותיקות מציגות תשואות משופרות ביחס לעצמן מתחילת השנה ועד כה.

להלן כמה מהנתונים הבולטים העולים מדוחות חברות מוצרי הבנייה והמוצרים לבית לחודשים ינואר עד ספטמבר ב-2021.

ההכנסות עלו הודות להסרת מגבלות הקורונה

מגמה אחת היא עליות משמעותיות בהכנסות, שנתמכו בעלייה בביקושים, בפרידה מהגבלות הקורונה ובצירוף עסקים חדשים.

בין החברות בולטת רב-בריח  עם קפיצה של יותר מ-30% בהכנסותיה, שהגיעו בתשעת החודשים הראשונים של השנה ליותר מ-380 מיליון שקל, בעיקר בזכות רכישת חברת נוריאלי - המתמחה בייצור, במכירה ובהשכרת ציוד בנייה ממתכת ומפלסטיק - שבוצעה בתחילת השנה.

בתוצאות פרופורמה, המשקפות את תוצאות נוריאלי גם בשנה שעברה, מסתכמת הצמיחה בהכנסות החברה - שבשליטת היו"ר שמואל דונרשטיין ובת זוגו שלומית - בכ-13%, בזכות "צמיחה אורגנית כתוצאה ממימוש מנועי הצמיחה", עם שיפור בהכנסות במגזרים השונים - שוק בנייה רוויה למגורים, שוק מוסדי, השוק הפרטי ופעילות נעילה.

מפעל רב בריח באשקלון / צילום: אייל טואג

רב-בריח עוסקת בפיתוח, ייצור, שיווק ומכירה של "מגוון מוצרים ייחודיים לתעשיית הבנייה והשיפוצים", הכוללים מוצרי דלתות, ביטחון ומיגון, נעילה, מערכות סינון אב"כ, שערים ועוד, ומחלקת את הפעילות לארבעה מגזרים.

בצד השלילי, היחידה מבין השש המוזכרות שהציגה שחיקה בהכנסותיה בין ינואר לספטמבר הייתה אקרשטיין , שמחזור הפעילות שלה לתקופה זו נחלש ב-6% והסתכם בכ-470 מיליון שקל.

שני מגזרי הפעילות המרכזיים של אקרשטיין הם תעשייה והנדסה, וזה האחרון היה אחראי על מרבית הפגיעה בהכנסות בתקופה המדוברת, בעיקר "מדחייה, שאינה קשורה בקבוצה, במועדי האספקה של פרויקטים בתחום צינורות הדחיקה, מבנים מתועשים למגורים בצפון הארץ ועיכוב מתמשך באישור תקציב המדינה".

אקרשטיין, שבשליטת היו"ר גיורא אקרשטיין ובני משפחתו, עוסקת בייצור ושיווק מוצרי בטון, והיא מוכרת לציבור בעיקר הודות ל"אבנים המשתלבות" שייצרה, אשר מרצפות רחובות רבים בארץ.

מפעל אקרשטיין ירוחם / צילום: איל יצהר

כל יתר החברות הציגו שיפור בטווח של כ-12%-18% בהכנסותיהן לתשעת החודשים הראשונים של השנה, ומרביתן הושפעו לחיוב גם מכך שבשנה שעברה בחלק מהתקופה סבלו מהשבתת המשק בהשפעת וירוס הקורונה.

חמת , שבשליטת היו"ר יואב גולן, נהנתה מצירוף עסקי חברת אלוני שנרכשה על-ידיה בתחילת 2020, ומלבד זאת ציינה בדוחות, כי זיהתה "גידול בביקוש למוצרי הקבוצה". אינרום  דיווחה על מגמה דומה, עם "ביקושים המורגשים במכירות הקבוצה לבתי מסחר וחנויות לחומרי בניין", בעיקר של מוצרי צבעים ומוצרי גמר לבנייה.

קליל , העוסקת בייצור מערכות אלומיניום (בעיקר חלונות), נהנתה מעלייה בכמויות המכירה, כמו גם משינויים בתמהיל המכירות, בעוד שבאייס  שבשליטת קרן קדמה מציינים את "המשך התרחבות המכירות באתרי הסחר המקוון ושיפור בסינרגיה בין פעילות אתרי הסחר לחנויות, גידול בשטחי המחסנים הלוגיסטיים ושיפור בשרשרת האספקה".

הרווח התפעולי של החברות ספג פגיעה

מגמה בולטת נוספת היא פגיעה ברווח התפעולי בהשפעת עליות מחירי חומרי הגלם, האספקה והשינוע.

ארבע מבין שש החברות מציגות שחיקה ברווח התפעולי שלהן לשלושת החודשים הראשונים של השנה, בהן קליל, ששורה זו אצלה נשחקה ב-14% ל-41 מיליון שקל. זאת אחרי כיוון דומה בשורה הגולמית, שהושפעה לשלילה מזינוק של 50% כמעט במחיר הממוצע של האלומיניום - חומר הגלם העיקרי של מוצריה - בתשעת החודשים הראשונים של השנה.

עוד נפגעה קליל בתקופה זו משיבושים במערכת המיחשוב המפעלית (ERP), שפגעו במחזור המכירות של החברה.

חברת קליל - כרמיאל / צילום: איל יצהר

ירידה בשיעור דומה (13%) ברווח התפעולי בין ינואר לספטמבר (שעמד על 39 מיליון שקל) הציגה אקרשטיין שבשליטת היו"ר גיורא אקרשטיין ובני משפחתו, בעוד שאצל אינרום הרווח התפעולי נשחק ב-7%, לסכום של כ-116 מיליון שקל, אחרי שהרווח הגולמי שלה נותר ללא שינוי.

אינרום, המחלקת את פעילותה לשלושה מגזרים, ופועלת בתחום הצבעים באמצעות נירלט, בתחום מוצרי גמר לבנייה (כרמית) ובפתרונות בנייה (איטונג), מדווחת על "עליות חריגות המתמשכות מתחילת השנה בעלויות חומרי גלם המשמשים את פעילויות הקבוצה השונות", וזאת נוכח "מצוקה עולמית... המורגשת באספקה, שינוע ומחירי חומרי הגלם".

אינרום מציינת, כי היא "פעלה ופועלת לצמצום ההשפעה המשמעותית של העליות האמורות בעלויות חומרי הגלם, שקוזזה בחלקה על-ידי הירידה המורגשת בשערי מט"ח (דולר ואירו)... וזאת לרבות התאמות שביצעה במחירי מכירה של חלק ממוצריה... כשהיא מתכננת להמשיך ולבצע התאמות נוספות".

מפעל נירלט קיבוץ ניר עוז / צילום: דן לב

רב-בריח הייתה היחידה מבין החברות שהציגה הפסד תפעולי, של כ-4 מיליון שקל מתחילת השנה ועד סוף הרבעון השלישי, אחרי עלייה רוחבית בהוצאותיה, בהן גם הוצאות הקשורות לרישום מניותיה למסחר בבורסה.

כפי שרב-בריח מסבירה בדוחות, מתחילת השנה היא מתמודדת עם "התייקרות מהותית בחלק מחומרי הגלם", בהשפעת משבר הקורונה.

בפרט מציינת רב-בריח את מחירי המתכות ומחירי ההובלה מהמזרח המאמירים, אשר פגעו ברווחיות הגולמית שלה, כמו גם התייקרויות שנרשמו בחומרי גלם נוספים.

לצורך ספיגת "גל התייקרויות" ביצעה רב-בריח עדכון מחירי מכירה, אולם הדבר "מורגש בהדרגתיות בהתאם לתמהיל המכירות והמגזרים". כן אימצה החברה סדרת פעולות לצמצום עלויות והתייעלות.

בצד החיובי, עם זינוק של כמעט 50% ברווח התפעולי בין ינואר לספטמבר (שהתקרב ל-80 מיליון שקל), בולטת חמת, המפלחת את התוצאות לשבעה מגזרים, ובסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה מציגה מגמה חיובית ועליות בשיעורים דו-ספרתיים ותלת-ספרתיים במרביתם.

על עיקר הסכום אחראיות פעילות הקמעונות והקרמיקה ופעילות הברזים, שהרווח התפעולי שלהן טיפס בכ-35%-40%, אחרי שנהנו משיפור מתון יותר בהכנסות.

בפעילות הברזים מדווחת חמת על עלייה בכמויות המכירה, וכן על עלייה במחירי המכירה, ובמגזר הקמעונות והקרמיקה נהנתה חמת מצירוף עסקי חברת אלוני, והיא מדווחת על עלייה במכירות "ללקוחות הפרטיים, בבנייה הרוויה, לפרויקטים מסחריים ולסוחרים בענף".

אקרשטיין: הוצאות המימון ירדו והרווח צמח

מול זאת, חמת, העוסקת בייצור, בשיווק ובמכירה של מוצרים לעיצוב הבית ושל מוצרי גמר לבית, סבלה מהתייקרות חומר הגלם פוליפרופילן בתחום הפלסטיק והאינסטלציה, שהיה מגזר הפעילות שהרווח התפעולי ממנו נשחק, למרות שיפור בהכנסות.

עוד נהנתה משיפור מתון יותר, של כ-9% ברווח התפעולי שלה, רשת אייס (ל-42 מיליון שקל), למרות עלייה בהוצאותיה, ואחרי שיפור הרווח הגולמי.

שיפור זה נתמך בעלייה בהכנסות עמלות זכיינים נטו, אשר כפי שהחברה מסבירה "חלקן בתמהיל ההכנסות עלה בעיקר לאור צמיחה בפדיון הזכיינים באתר הסחר של אייס (מרקט פלייס)".

סניף של רשת אייס קנה ובנה / צילום: יח''צ

עוד מגמה העולה מהדוחות הסיוע שקיבלה השורה התחתונה מכיוונם של רווחים מתיקי השקעות וני"ע והתחזקות השקל.

כמגמה, החברות מציגות ירידות חדות בהוצאות המימון שלהן, בהן אקרשטיין, שנהנתה מרווחי השקעות לזמן קצר של כמה מיליוני שקלים, אחרי שהפסידה כמה מיליוני שקלים בסעיף זה בשנה שעברה, כך שהוצאות המימון שלה נטו התאפסו. שינוי זה תמך בשיפור של 16% ברווח הנקי שלה בין ינואר לספטמבר, שהגיע ל-30 מיליון שקל, למרות הירידה ברווח התפעולי.

קליל נהנתה גם היא מעלייה בשווי תיק הני"ע הסחירים שלה, נוסף על "הפרשי שער ושערוך עסקאות אקדמה" - מה שסייע לה לעבור להכנסות מימון ולהגדיל את הרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-5% לכ-37 מיליון שקל, למרות שגם היא הציגה שחיקה ברווח התפעולי.

אינרום וחמת צמצמו ביותר מ-30% את הוצאות המימון שלהן כל אחת - אינרום בהשפעת הכנסות בגין הפרשי שער בעקבות התחזקות השקל, וחמת בהשפעת צמצום היקף החוב הפיננסי והפרשי הצמדה.

כך, השחיקה ברווח הנקי של אינרום התמתנה והסתכמה בכ-3% בלבד, לסכום של כ-72 מיליון שקל, בעוד שהרווח הנקי של חמת קפץ בכ-80% והגיע לכ-60 מיליון שקל, אחרי שיפור חד גם ברווח התפעולי.

אייס "הסתפקה" בצמצום בשיעור חד-ספרתי של הוצאות המימון שלה, בעיקר בעקבות פירעונות חלקיים מוקדמים של הלוואות בנקאיות, והרווח הנקי שלה בין ינואר לספטמבר השתפר ב-17% והגיע לכ-26 מיליון שקל.

רב-בריח הייתה היחידה בין המוזכרות שהוצאות המימון שלה גדלו, והיא גם היחידה שמסכמת תקופה זו עם הפסדים, שהצטברו לכ-8 מיליון שקל.

עוד כתבות

בכירי XTEND / צילום: כדיה לוי

הרחפנים הוכיחו את עצמם במלחמה: עכשיו החברה מגייסת 150 מיליון שקל

יצרנית רחפני התקיפה והמודיעין הישראלית אקסטנד מגייסת מיליונים בסבב גיוס שלישי (סבב B), זאת לאחר שהרחפנים שפיתחה הוכיחו את יכולתם במסגרת לוחמה בשטח עירוני סבוך בקרב יחידות צה"ל במלחמת "חרבות ברזל" ● בין המשקיעים החדשים - כלל-טק, קרן השקעות הטכנולוגיה של לן בלווטניק

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור כי עיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

ארי הרו / צילום: ניצן שפיר

6 חודשי עבודות שירות לארי הרו, לשעבר ראש הסגל בלשכת רה"מ

גזר הדין ניתן בעקבות הסדר טיעון שחתמה הפרקליטות עם הרו כחלק מהסכם עד המדינה עמו בפרשות 1000 ו-2000 ● במסגרת ההסדר הרו הודה והורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים בפרשת 3H גלובל ● כן נגזרו עליו קנס של 700 אלף שקל וחצי שנת מאסר על-תנאי

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

ארה"ב מונעת יצוא שבבים לוואווי הסינית, ואינטל לא תעמוד בתחזיות האופטימיות

ארה"ב מנסה לחסום ייצוא של טכנולוגיה אמריקאית לסין כדי שהסינים לא יעתיקו את הטכנולוגיה ● אינטל צופה שהתוצאות שלה יהיו "מתחת לנקודת האמצע" של התחזית אבל מצהירה: "נציית לכל החוקים והתקנות במדינות שבהן אנו עושים עסקים" ● המניה יורדת ב-2.5%

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

ההפסד הנקי של אופקו גדל וקמהדע בטוחה שתשבור שיא ב-2024

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אנלייט הציגה דוחות מעורבים, אך בחברה אופטימיים לגבי התוצאות בהמשך השנה ● ההפסד של אופקו הלת' גדל בהשוואה לתקופה המקבילה, והמניה צוללת ● קמהדע מגדילה את תחזית ההכנסות ל-2024 ● מדור חדש

ד''ר נאוה מיכאלי-צברי / צילום: כדיה לוי

מונו כונסי נכסים לביתה של נכדת מייסדי שטראוס בסביון; המימוש יעוכב בחצי שנה

ביהמ"ש מינה השבוע כונסי נכסים לביתה בסביון של ד"ר נאוה מיכאל-צברי, בתה של רעיה שטראוס ואלמנתו של יזם הנדל"ן רוני צברי ז"ל שנפטר באוקטובר האחרון ● המינוי יעוכב למשך חצי שנה על-מנת לאפשר למיכאל-צברי להשיג חוב של 15 מיליון שקל

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

החברה הישראלית שתספק שמונה מלט"ים לצי הגרמני

במסגרת העסקה יסופקו שמונה מל"טים מדגם הרמס 900 של אלביט לצי הגרמני ● בחברה הגרמנית מעריכים כי הפרויקט המשותף יושק בסלון האווירי בברלין ביוני

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

גלנט בגבול הצפון: "המשימה לא הושלמה, עלול להיות קיץ חם"

גלנט ביקר בעוצבת הגליל והבהיר: "למלחמה יהיה מחיר כבד עבור ישראל וקטסטרופלי לחיזבאללה" • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע • במקביל: אזעקות הופעלו בשורת יישובים בגליל, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • כל העדכונים

מתחם תעש השלום / צילום: טלי בוגדנובסקי

המכרז במתחם תעש בת"א: כמה תעלה דירה באזור המבוקש?

מכירת הקרקע ל-528 דירות במתחם תעש השלום הוכיחה שיש ביקוש גבוה לקרקעות אטרקטיביות, אך המחישה עד כמה הענף רחוק משיאי עבר ● ודאי כשבצד הסיכון יש גם זיהום שטרם טופל

ערן ברוך / צילום: תמונה פרטית

המיזם שקורא לבני 50 ומעלה להתנדב לשנת שירות ביישובי העוטף

המהלך של איש החינוך ומנכ"ל בינה לשעבר, ערן ברוך, מחליף בין צעירים בני 18־19 לבעלי מקצועות עם ניסיון שיוכלו לסייע בשיקום העוטף ● עד כה נרשמו כ־500 מתנדבים ● ישראל מתגייסת