גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לוקח לבדיקת קורונה 30 שעות להגיע, מה שקורה עם ההנחיות זה "טרלול"

ראשי ערים תוקפים את מדיניות הממשלה ומנסים לייצר פתרונות יצירתיים לתושבים ● עיקר הטענות הן נגד המדיניות שמשתנה חדשות לבקרים ● הם מתארים כאוס במערכת החינוך וקושי לקבל החלטות בתנאים של חוסר ודאות

מתחם בדיקות קורונה מהירות לילדים / צילום: דוברות מד''א
מתחם בדיקות קורונה מהירות לילדים / צילום: דוברות מד''א

שרים בממשלה פנו בשבוע שעבר לראש הממשלה נפתלי בנט בדרישה לכנס את קבינט הקורונה נוכח הקרבות בין משרדי החינוך והבריאות, וכן ההוראות המשתנות בנוגע למדיניות הבידודים. לפי שעה, על שולחן הקבינט לא מונחות הגבלות חדשות - מאחר שבקבינט המומחים שוררת תמימות דעים באשר לתועלת בהן. בעוד שמשרד הבריאות מנחית מדיניות חדשה לשטח - ויוצר כאוס, בשלטון המקומי מזהירים מפני אובדן אמון של הציבור בהתנהלות הנוכחית.

 

בניגוד לגלים קודמים בהם התלוננו בשלטון המקומי על חוסר שיתוף פעולה של הממשלה איתם, הפעם נשמע שיש דווקא קו פתוח. הצעות עולות מלמטה למעלה וראשי ערים מנהלים את השטח ברמה החינוכית. אולם הביקורת ההיא התחלפה באחת חמורה יותר על חוסר העקביות של משרדי הממשלה בטיפול בגל השוטף אותנו.

"הקו של הממשלה להעברת סמכויות, זהו הקו שהובלנו במרכז השלטון המקומי לאורך כל הדרך - קידוש השגרה לצד הזהירות והאחריות. היינו נגד סגרים, לרבות במערכת החינוך", אומר לגלובס יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס. "עם זאת, מה שקורה עם ההנחיות זה טרלול אחד גדול, לצד מלחמות פוליטיות בין משרדים וארגונים על חשבון הציבור. הממשלה לא יכולה להבין את מה שבשלטון המקומי הבנו מזמן, אחדות זה כוח. כאן הם מאבדים את אמון הציבור. לדעתי אף אחד בעסק לא מכיר ולא מבין את ההנחיות והנהלים".

"המשרדים צריכים לתת אמון בציבור המתחסנים"

עיקר הביקורת של ביבס נוגעת להנחיות המשתנות בנוגע לבדיקות ולבידודים. "משרדי החינוך והבריאות צריכים לפתור את המחלוקות ולדבר לציבור בשפה אחת ברורה. תנו לתלמידים, להורים ולצוותי החינוך לערוך בדיקות מהירות במוסדות החינוך. אתם מבקשים את אמון הציבור - תנו אמון בציבור המתחסנים בחזרה. תנו להם לערוך בדיקה ביתית ולגלות אחריות חברתית. מי שמאומת שייכנס לבידוד. מי שיוצא שלילי, ממשיך בשגרת החיים".

בד בבד, ראש העיר בת ים צביקה ברוט מעריך כי התנהלות הממשלה בגל הזה סבירה, בעיקר כי הפעם הרשויות הגיעו מוכנות. "בגל הנוכחי, כשהבחנו שאנחנו מתקרבים ללב הסערה, באנו יותר מוכנים לקשר עם הממשלה. לא באנו עם ציפיות גבוהות והתכוננו בעצמנו", אומר ברוט. "גם ראש הממשלה וגם שר הבריאות מנהלים את זה, במאקרו, טוב אבל הירידה לשטח בביצוע היא לא טובה. למשל הכאוס במערכת החינוך ובסוגיית הבדיקות. אין ספק שהפתרון כאן עובר דרך מתן יותר סמכויות לרשויות המקומיות".

 

נוכח התורים והעומסים בתורים לבדיקות, ראש מועצת אפרת עודד רביבי החל להפעיל מערך בדיקות אנטיגן בבתי הספר. זה התבצע בניגוד להנחיות הממשלה, מה שהוביל לנזיפה מצד משרד החינוך. מנגד, בפנייה למשרד כדי לברר את ההנחיות הרלוונטיות, התשובה שהתקבלה היא: "נעביר לך את ההנחיות האחרונות שיש לנו, אבל יש מצב שגם הן לא רלוונטיות, ככה שאם תפרסמי אותם לציבור יכול להיות שתטעי אותו". התשובה משקפת את המצב: הכול משתנה תוך כדי תנועה, מרגע לרגע. מה שהיה נכון לאתמול, לא רלוונטי היום, ומחר יהיה משהו חדש. יוזמת רביבי מעידה זאת, שהרי בסוף השבוע במשרד הבריאות כבר הודיעו שהמדיניות שבה נקט היא המדיניות הנהוגה (רגע לפני הודעת משרד החינוך ששללה את הנושא).

במשרד החינוך מצפים לביטול מתווה הרמזור, ולאחר שזה יתבטל - יגובשו הנחיות. מנגד, ביבס הציע השבוע לרה"מ מדיניות חדשה של רמזור מקומי שמשקללת נתוני התחסנות, גיל ובדיקות. "הגל החדש שונה מהקודמים", הוא מציין. "אנחנו במצב שרוב התושבים במדינת ישראל מחוסנים או מחלימים מצד אחד. מצד שני, אין באמת שליטה על קצב ההדבקה. לכן פנינו לראש הממשלה והצענו את ‘רמזור המתחסנים’. על פי המודל החדש, הרשויות יקוטלגו לפי אחוז המתחסנים והמחלימים שבהן, ועל פי אחוזים אלו הרמזור יחלק את הרשויות לצבעים. המדד ישקף את קצב ההתחסנות ברשות בכל אחת מהקטגוריות האלו, כאשר השאיפה היא להגיע בכל אחת ליעד שהציבה המדינה - 70% מחוסנים. בערים ירוקות וצהובות, שחררו את התושבים לחלוטין מבידודים ובדיקות".

כפי שקרה באפרת, ללא מדיניות אחידה כל ראש עיר מנצל את הוואקום כדי לנהל את המצב כראות עיניו. ראשת העיר ירוחם טל אוחנה התייחסה למדיניות המבולבלת בנוגע לקיום בדיקות אנטיגן בשטח בתי הספר על ידי נאמני קורונה. "מנהלי בתי ספר שלנו ביקשו בשבוע שעבר לקיים בדיקות אנטיגן בבתי הספר וכעת זו צפויה להיות המדיניות בבתי הספר היסודיים", אומרת אוחנה. "ביומיום מתקשרים אליי מנהלים להגיד לי שמתגלה איש צוות חולה ואני זו שמקבלת את ההחלטה אם לסגור. הפעם, משרד החינוך מאפשר את זה בניגוד לגלים קודמים".

באופן דומה, מתנהל גם ביבס בעירו: "המנהלים הטובים ביותר הם אלו שבשטח. מאחר שמדובר על מבצע מורכב הדורש גמישות ניהולית ותגובות מהירות, יש לתת לשלטון המקומי לנהל אותו. הכוונה היא שכל ראש עיר יודע בכל רגע נתון מה מצב הזירה במערכת החינוך הרשותית שלו. אם יש חולה מאומת בבית ספר מסוים שאחוז המחוסנים בו גבוה, אין סיבה לסגור את בית הספר כולו".

ברוט, שבגלים קודמים ניהל מדיניות עצמאית של החמרות והגבלות בעיר כדי לצמצם את שרשרת ההדבקות, פועל כך גם הפעם. "היינו מוכנים יותר לעובדה שיהיו הנחיות מבולבלות ונערכנו לזה שאנחנו סומכים על עצמנו", מספר ראש העיר בת ים. "קיבלנו החלטות על צמצום התקהלויות בעיקר בחוגים לקשישים. התחלנו עוד לפני ההנחיות הממשלתיות לעבור לעבודה מרחוק בעירייה ומתן שירותים באונליין".

"המצוקה הגדולה היא בהפעלת פיקוד העורף"

המצוקה הגדולה בגל הנוכחי, לדברי אוחנה, היא בהפעלת פיקוד העורף לצורך הפעלת מוקדי בידוק נוספים. "הבעיה העיקרית שלנו כרגע היא שבדיקות האנטיגן לא מספיק אמינות ולכן הן לא יכולות לעצור שרשרת הדבקה, ולתוצאות בדיקות PCR לוקח למעלה מ-30 שעות להגיע. ככה לא ניתן לעצור שרשרות הדבקה. זה לא קרה בגלים קודמים וזה גורם לי לחשוב שנדרשת שיטה אחרת. צריך לתגבר מעבדות ולהעביר בדיקות למעבדות אזרחיות ולהעמיד עוד מתחמי דרייב אין במוקדים נוספים".

ראשת העיר ירוחם מוסיפה כי בקשתה השבוע לפיקוד העורף לפתוח מתחמי בידוק נוספים נענתה בשלילה. "יש לפעול להחזרת פיקוד העורף לניהול מתחמי בדיקה כפי שהיה בעבר. בהיעדר הנחיות לא הפסקנו אירועי תרבות, אז אנחנו ממקדים את עיקר המאמצים בחיסונים", אומרת אוחנה. "אנחנו כמעט ב-40% מחוסנים בקרב הילדים והפעלתי מוקד טלפוני שממנו מתקשרים אצלנו להורים כדי למפות את ההתנגדויות לחיסונים ואנחנו מנסים לתת מענה כדי שיקבלו החלטה מיטיבה".

בה בעת, ברוט אומר כי הביקורת על מתחמי הבדיקות והעומסים צריכה להתמקד בשיהוי בהחלטה לצמצם את הבדיקות ולא על כך שיש לפתוח עוד מתחמי בדיקות. "הממשלה ספגה ביקורת לא מוצדקת בהכרח. אי אפשר לפתוח מתחמי בדיקות עד אינסוף. כדי להתמודד עם זה היה צריך לפעול לשינוי במדיניות הבדיקות מראש ולא להגיע למצב הזה של התורים".

הכאוס העיקרי ברשויות המקומיות נוגע, כאמור, למערכת החינוך שבה ההורים חזרו להתנהל ב"דקת קריאה". כלומר, מצפים לטלפון שבו יגידו להם לבוא לקחת את הילדים. על פי ההנחיות הרשמיות, הארוכות והמפורטות, יש נהלים לכיתות ח’-י"ב, נהלים לכיתות הנמוכות, נהלים לכיתות עם 70% מחוסנים ומטה, נהלים לרשויות אדומות, ועוד רשימה ארוכה של נהלים. ומה שקורה בפועל: גנים ובתי ספר נסגרים בזה אחר זה.

"זה לא רק הרמזור, אין שום דבר מובנה"

"זה לא רק עניין הרמזור, אין שום דבר מובנה, מה עושים ילדים שיש להם תו ירוק? הם חוזרים לבית הספר? לאיזו מטרה? מה קורה כשאין מורים הרי גם הם בבידודים?", שואלת מיכל זוהר, חברה בוועד ההורים בבית הספר צליל בחדרה. ואכן, נציגי הורים ששוחחנו איתם ציינו דברים דומים. טענה נוספת שנשמעה היא התארכות הזמן מביצוע הבדיקות עד התוצאות ובעיה במעקב אחר המאומתים. "אם יש חשד למאומת בכיתה והוא עשה בדיקה, גם אם הוא לא מגיע לבית הספר, בנתיים ילדים שבאו איתו במגע מגיעים. אם הוא חיובי, חלק מההורים מהמעגל הקרוב יודעים על כך והולכים לבדיקות, אבל עד שהמידע עובר באופן מלא לכולם, שאר ההורים ממשיכים לשלוח את הילדים לבית הספר", מציינת זוהר.

"צריך עבודה זריזה יותר מול משרד הבריאות, יש הרבה הודעות עם טעויות. אנחנו מרכזות ומעבירות למנהלת הודעות כל היום", מספרות ענת קוסטיקה כהן ועדי עזר לבני, יו"ריות הנהגת הורים בבית ספר שרת קרית אונו. כל ההורים איתם דיברנו מלאי אמפתיה למורים, ולמנהלי בתי הספר, ומציינים כי כולם עובדים בעומס, אבל לצד זאת מדגישים את הצורך בסדר. ההורים, למודי הניסיון, יודעים לחזות בסרקזם את העתיד: במוצ"ש ב-11 בלילה יגידו מה יהיה. "במקום לשבת מראש, לכנס את ועדת הקורונה ולקבל החלטות, נמתין למוצ"ש", מציינת אמא לשני ילדים, בכיתה א’ ובחטיבת הביניים. הביקורת של ההורים, ממשיכה גם כלפי מה שמסתמן צפוי לחלק ניכר מהתלמידים, לפחות בשבועיים הקרובים, והוא הלמידה מרחוק. במקרה זה, יש כבר ציפיות ברורות של ההורים ממערכת החינוך: לא ייתכן שהמורה תיקח את מערך השיעור הפרונטלי ותעביר אותו בזום. בשנתיים לערך שחלפו מאז פרוץ המגפה, אנחנו כבר נמצאים שנתיים בתוך הסיפור, והיה צריך לפתח מערכים מותאמים, אינטראקטיביים, עם הפעלות לילדים. "גם כך ברור שמהרגע שהם עוברים לזום הכול עליי", אומרת אחת האימהות, "אז לפחות שהתכנים יהיו מותאמים למצב".

עוד כתבות

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו