גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רמי לוי: "הכניסה של מותגי קמעונאות בינלאומיים לארץ לא תפגע בנו"

הרווח התפעולי של הרשת עלה אשתקד בכ-14% לכ-321 מיליון שקל, בהשוואה לכ-282 מיליון שקל בשנת 2020 ● ההכנסות של רמי לוי הסתכמו ב-6.45 מיליארד שקל, לעומת 6.47 מיליארד שקל בשנת 2020

רמי לוי / צילום: שלומי יוסף
רמי לוי / צילום: שלומי יוסף

רשת חנויות המזון  רמי לוי  שיווק השקמה סיכמה את 2021 עם יציבות בהכנסות ועלייה ברווחים. הרשת סגרה את 2021 עם עלייה של כ-20% ברווח הנקי לכ-212 מיליון שקל, בהשוואה לכ-176 מיליון שקל בשנת 2020. ההכנסות הסתכמו ב-6.45 מיליארד שקל, לעומת 6.47 מיליארד שקל בשנת 2020.

הרווח הגולמי בשנת 2021 עלה לכ-1.52 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-1.46 מיליארד שקל בשנת 2020. בחברה מייחסים את העלייה בעיקר להתייעלות לוגיסטית נוספת במרלו"ג, לשיפור בתנאי הסחר, למותג הפרטי ולשיפור ברווחיות של החברות-הבנות. השפעות אלה באו לידי ביטוי בשיפור בשיעור הרווח הגולמי בשנת 2021, שעלה לכ-23.6%, בהשוואה לכ-22.57% בשנת 2020.

הרווח התפעולי עלה בכ-14% לכ-321 מיליון שקל, בהשוואה לכ-282 מיליון שקל בשנת 2020. שיעור הרווח התפעולי עלה לכ-4.98%, בהשוואה לכ-4.36% בשנת 2020.

נכון למועד פרסום הדוח, המותג הפרטי של רמי לוי, המונה כ-2,400 מוצרים, תופס 20.2% ממכירות הרשת.

ההכנסות ברבעון הרביעי של השנה הסתכמו בכ-1.63 מיליארד שקל, בהשוואה לכ-1.65 מיליארד שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי הסתכם ברבעון הרביעי בכ-61 מיליון שקל, בהשוואה לכ-63 מיליון שקל ברבעון המקביל. הירידה ברווח הנקי, למרות הגידול ברווח התפעולי, הושפעה מעלייה בהוצאות המימון של חברת-הבת קופיקס. החברה מסבירה את הקיטון בעיקר מצריכה מוגברת בגין משבר הקורונה ברבעון המקביל אשתקד, שהיחלשות השפעתו על המשק השפיעה על מגזר קמעונאות המזון בשנה החולפת.

במקביל לאישור הדוחות, הכריזה החברה על חלוקת דיבידנד בסך של כ-64 מיליון שקל, המתווספת לחלוקת דיבידנד של כ-176 מיליון שקל מתחילת השנה. מאז הונפקה לציבור בחודש מאי 2007 ועד היום, חילקה החברה דיבידנד בסכום כולל של כ-1.25 מיליארד שקל.

עלייה בהכנסות גוד פארם וקופיקס

בעוד שהמכירות במגזר הקמעונאי ירדו קלות במהלך השנה, מ-5.9 מיליון שקל בשנת 2020 ל-5.8 מיליון שקל בשנת 2021, המכירות במגזרים האחרים (למשל גוד פארם, קופיקס ורמי לוי תקשורת) עלו מ-540 מיליון שקל ל-665 מיליון שקל השנה.

הרשת של רמי לוי מחזיקה גם במניות הרוב ברשת גוד פארם, שמתחילת 2021 פתחה 17 סניפי פארם נוספים ולמעשה הכפילה את כמות הסניפים בשנתיים האחרונות. הרשת מפעילה 45 סניפים (מתוכם 34 בהפעלה עצמית, כאשר 12 מופעלים על-ידי שותף מנהל ועוד 11 סניפים בזכיינות. כמו כן, נכון לתקופה אליו מתייחס הדוח, קיימים 5 סניפים בהליכי הקמה). בכוונת החברה לפתוח כ -50 סניפי פארם נוספים במהלך השנים הקרובות.

בספטמבר האחרון זכתה גוד פארם במכרז של משרד הבריאות לרכישה והפצת ערכות אנטיגן לבדיקה מהירה ואבחון נגיף הקורונה בהיקף של כ-59 מיליון שקל. בנוסף, הרשת הרחיבה את פעילותה בתחום השיווק וההפצה של הבדיקות הן למשרד הבריאות והן לשוק הפרטי בהיקף של כ-300 מיליון שקל. החברה צופה כי על רקע התפרצות זן האומיקרון ועלייה נוספת במכירות גוד פארם באופן כללי, מכירות גוד פארם יתרמו משמעותית להכנסות החברה ברבעון הראשון של שנת 2022.

ב-2018 השלימה החברה את רכישת השליטה בחברת קופיקס גרופ, וכיום היא מחזיקה ב-60% ממניותיה. הרשת מפעילה 67 סניפי בתי קפה (66 מתוכם בזכיינות) ו-37 סניפי סופר קופיקס, רשת מרכולים עירונית. 21 מסניפי סופר קופיקס כבר מותגו מחדש כ"רמי לוי בשכונה". בחו"ל פועלים 266 סניפי קופיקס גלובל, במדינות כמו רוסיה, פולין, בלארוס וקזחסטן. בנוסף, נכון למועד הדוח מפעילה קופיקס שלושה סניפים של רשת "שוויצריה הקטנה".

"כניסת רשתות שיווק בינלאומיות מייצרת הזדמנות"

מועדון הלקוחות של רמי לוי מונה 375 אלף חברים, 260 אלף מתוכם מחזיקים בכרטיס אשראי (המונפק על-ידי ישראכרט).

החברה מתייחסת בדוחותיה גם לכניסתה של קארפור לארץ, וציינה כי "הגם שכניסת רשתות שיווק בינלאומיות כגון קארפור כזכיינית לישראל עשויה להגביר את התחרות בשוק, מהלכים שכאלה אינם מהווים איום על החברה, אלא מייצרים הזדמנות לחברה להדגיש את יתרונותיה כרשת מובילה ותחרותית בישראל, לאור מיצובה החזק והתמחותה של החברה בתחום הדיסקאונט התחרותי".

רמי לוי, מנכ"ל רשת רמי לוי שיווק השקמה, ציין כי "בשנת 2021 חצינו לראשונה את רף ה-200 מיליון שקל ברווח הנקי לשנה בודדת. הגידול ברווחים אינו על חשבון הצרכן אלא כתוצאה ממספר פעולות שהובלנו, בהן שיפור בתנאי הסחר מול הספקים, התייעלות לוגיסטית נוספת במרלו"ג וכן כתוצאה מגידול חד בהיקפי הפעילות של החברות-הבנות הכוללות את רשת גוד פארם, קופיקס, פעילות הסלולר והמועדון.

"אנו ממשיכים להקפיד על האסטרטגיה העסקית ועל החזון מיום פתיחת הרשת: להציע את סל המוצרים הזול ביותר ללקוח שלא על חשבון איכות ושירות. אסטרטגיה זו מקבלת משנה חשיבות במיוחד בימים אלה, כאשר מתקיים שיח ער וחשוב סביב סוגיית יוקר המחיה בישראל.

"שנת 2021 הייתה לנקודת ציון: הגדלנו את פעילות גוד פארם עם פתיחה של 12 חנויות חדשות, המשכנו בפתיחה והקמה של סניפי הדיסקאונט, השקנו את הארנק הדיגיטלי שיהווה לזרוע הפיננסית של הרשת ויחזק את הקשר של הרשת ללקוחותיה, והשקנו מרלו"ג בצפון הארץ תחת הפורמט 'רמי לוי לעסקים' שיתחיל לעבוד ב-1.4.2022, המאפשר לנו הרחבת הפעילות לשוק המוסדי".

עוד הוסיף לוי: "פתחנו מרכז רובוטי מתקדם בבאר שבע להרחבת זרוע מכירות האון-ליין, חתמנו על עסקה בתחום האגרוטק להקמת חוות חקלאיות במכולות וחתמנו על עסקה נוספת בתחום מערכות מכירה אוטונומיות. אנו מאמינים שפעולות אלה יתרמו וישיאו ערך גם בשנים הבאות.

"אנו שומעים כרגע על כניסה אפשרית של מותגי קמעונאות בינלאומיים לישראל. אנחנו סבורים כי כניסה זו לא תפגע בחברה אלא להפך - היא תדגיש את היתרונות של הרשת שלנו ביחס לצרכן ואת היתרונות שלנו מול הספקים וגם תחזק את המותג הפרטי שלנו".

עוד כתבות

בכירי XTEND / צילום: כדיה לוי

הרחפנים הוכיחו את עצמם במלחמה: עכשיו החברה מגייסת 150 מיליון שקל

יצרנית רחפני התקיפה והמודיעין הישראלית אקסטנד מגייסת מיליונים בסבב גיוס שלישי (סבב B), זאת לאחר שהרחפנים שפיתחה הוכיחו את יכולתם במסגרת לוחמה בשטח עירוני סבוך בקרב יחידות צה"ל במלחמת "חרבות ברזל" ● בין המשקיעים החדשים - כלל-טק, קרן השקעות הטכנולוגיה של לן בלווטניק

נמל חיפה, בספטמבר 2023 / צילום: Shutterstock

ענקיות הקרוזים העולמיות התאהבו בישראל, ואז הגיעה המלחמה

שנת 2024 הייתה אמורה להמשיך את השגשוג בענף הקרוזים, אולם מאז פרצה המלחמה עזבו החברות הבינלאומיות את ישראל ● מנו ספנות, היחידה שתפליג הקיץ, מבטיחה שלא תעלה מחירים ● מומחים: "גם אם התיירות תחזור לשגרה, ייקח לענף שנה לפחות להתאושש"

מערכת ההגנה האווירית כיפת ברזל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

בגלל המלחמה בעזה: בדנמרק מתנגדים לרכש של מערכות הגנה מישראל

מפלגות בקואליציה הדנית התנגדו לרכישת מערכות הגנה אווירית ישראליות, מטעמים מוסריים ● לפי שרים בממשלה הנוסח שהוסכם לבסוף מעורפל ו"יקשה מאוד" על רכש צבאי מישראל

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

מה צפוי לשקל? / אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר יגיע ל-3.5 שקלים? מה קורה בשוק המט"ח

לראשונה מאז תחילת אפריל, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים ויורד מתחת לרף ה-3.7 שקלים לדולר ● מדובר בשינוי מגמה חד לעומת התקופה האחרונה בהמשך להתפתחויות הבטיחוניות ● מה עומד מאחורי שינוי המגמה?

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור כי עיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

ערן ברוך / צילום: תמונה פרטית

המיזם שקורא לבני 50 ומעלה להתנדב לשנת שירות ביישובי העוטף

המהלך של איש החינוך ומנכ"ל בינה לשעבר, ערן ברוך, מחליף בין צעירים בני 18־19 לבעלי מקצועות עם ניסיון שיוכלו לסייע בשיקום העוטף ● עד כה נרשמו כ־500 מתנדבים ● ישראל מתגייסת

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה, רפיח, יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב - יפו / צילום: איל יצהר

חניונים יתייקרו, אירועים יבוטלו: עיריית ת״א נקלעה לבור תקציבי ומתכננת קיצוץ ענק

החניונים העירוניים יתייקרו, סבסוד הצהרונים יצומצם ואירועי תרבות יבוטלו ● עיריית תל אביב נערכת לקיצוץ התקציבי הגדול ביותר שלה בשנים האחרונות ● הסיבות: ההתייקרויות במשק, הוצאות המלחמה ופסיקות בית המשפט בשנה שעברה באשר להיטלי השבחה ● האם רשויות אחרות ילכו בעקבותיה? ● עיריית ת"א: "הצמצום הוא בגדר נקיטת צעדי־מנע אחראיים"

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%, טבע זינקה ב-13%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.6% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות, לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

ארה"ב מונעת יצוא שבבים לוואווי הסינית, ואינטל לא תעמוד בתחזיות האופטימיות

ארה"ב מנסה לחסום ייצוא של טכנולוגיה אמריקאית לסין כדי שהסינים לא יעתיקו את הטכנולוגיה ● אינטל צופה שהתוצאות שלה יהיו "מתחת לנקודת האמצע" של התחזית אבל מצהירה: "נציית לכל החוקים והתקנות במדינות שבהן אנו עושים עסקים" ● המניה יורדת ב-2.5%

התחדשות עירונית. חובה לדווח על ניגוד עניינים / צילום: באדיבות י ח דמרי

להתחייב למועד כבר בהתחלה: כל מה שצריך לדעת על תקנות השקיפות בהתחדשות עירונית

פרויקטים תקועים, סכסוכים בין בעלי דירות ליזם ואיחורים משמעותיים גורמים לרבים להימנע מפרויקטים של התחדשות עירונית ● תקנות חדשות שעברו לאחרונה בכנסת מנסות לצמצם את אי הוודאות בפרויקטים

מגדל יורוקום ברמת גן / הדמיה: חברת קנדה ישראל, מילוסלבסקי אדריכלים

מ-6 קומות ל-60: התוכנית של מגדל יורוקום ברמת גן עולה שלב

רמת גן המליצה להפקיד את התוכנית לבניית מגדל יורוקום של קנדה ישראל, שיכלול 60 קומות בעירוב שימושים למגורים, לתעסוקה ולמסחר ● רמת גן מאשרת תוכנית עירונית חלופית לתמ"א 38, הכוללת את כלל שטחה של העיר ● וחברת יבוא האלכוהול שתקים מגדל בן 30 קומות בנתניה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד