גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האקזיט של אבי לוי ואלי להב, המהלך של יקי ודמני: מאחורי ההצעה למזג את דלק ישראל עם שופרסל

אם יאושר המיזוג, בעלי דלק ישראל - חברת להב אל.אר ואורי מנצור - יהפכו לבעלי מניות מרכזיים בשופרסל ● אחרי שספג ביקורת מהגופים המוסדיים המחזיקים ברשת, המהלך גם יבצר את מעמדו של יקי ודמני בראשות הדירקטוריון ● המיזוג כפוף לאישור רשות התחרות, שלאחרונה הכבידה את חובת הדיווח על חברות המבקשות להתמזג

אבי לוי, מבעלי להב אל.אר / צילום: איל יצהר
אבי לוי, מבעלי להב אל.אר / צילום: איל יצהר

אבי לוי, אלי להב ואיליק רוז'נסקי, שלושת בעלי השליטה בחברת להב אל.אר , מבשלים עסקת ענק נוספת. שנה וחצי לאחר שרכשו את השליטה בחברת דלק ישראל מידי יצחק תשובה, הם מציעים למזגה עם ענקית הקמעונאות שופרסל בעסקת מניות.

אם תאושר הצעת המיזוג היא תקנה לבעלי דלק ישראל החזקה של עד 20% במניות שופרסל , ותהפוך אותם לבעלי מניות מרכזיים בחברה, המתנהלת ללא בעל שליטה. זאת ועוד - מיזוג דלק ישראל יהווה מבחינת בעליה אקזיט עצום, שמחליף תכנית קודמת להנפקת החברה בבורסה בת"א.

מקורבים לדלק ישראל העריכו כי הגופים המוסדיים הגדולים המחזיקים במרבית מניות שופרסל אינם מתגדים להצעת המיזוג, כאשר מי שיקבל את ההחלטה לגביה הוא דירקטוריון שופרסל, בראשות היו"ר יקי ודמני, שהיה מיודע על הגשת ההצעה.

יקי ודמני / צילום: יונתן בלום

הצעת המיזוג, אם תאושר, צפויה לחזק את מעמדו של ודמני כיו"ר שופרסל, שכן בעלי דלק ישראל מעוניינים ככל הידוע בהמשך העסקתו בתפקיד. זאת לאחר לאחרונה מתחו חלק מהמוסדיים המחזיקים במניות שופרסל ביקורת על תפקודו של ודמני בעקבות עזיבתו של המנכ"ל הדומיננטי איציק אברכהן, על רקע מחלוקות בין השניים ומינויו לתפקיד המנכ"ל של עופר בלוך חסר הניסיון הקמעונאי.

יקבלו אופציות להגדלת החזקתם ל-19.99%

עפ"י הצעה שהוגשה לדירקטוריון שופרסל, יעבירו בעלי המניות של דלק ישראל (להב אל.אר, אורי מנצור וקבוצת דלק) את מלוא החזקותיהם בחברה לידיה של שופרסל, בתמורה להקצאת מניות וזאת בהתאם להערכות שווי שיבוצעו עבור שתי החברות בידי מעריך שווי חיצוני.

שופרסל, הנסחרת בשווי של כ-7.5 מיליארד שקל (לאחר עלייה של כ-12% במניה מתחילת השנה) , היא חברה ללא גרעין שליטה, ש-60.4% ממניותיה מוחזקות בידי ששת הגופים המוסדיים הגדולים בישראל (חמש קבוצות הביטוח ובית ההשקעות אלטשולר שחם).

במסגרת דיווח לבורסה, ציינה להב אל.אר כי עפ"י הנתונים המצויים בידי בעלי מניות דלק ישראל, הם אמורים לזכות להקצאת מניות שתעניק להם החזקה ב-10% משופרסל לאחר השלמת המהלך (בכפוף להתאמות כגון חלוקת דיבידנדים). בנוסף, יזרימו בעלי דלק ישראל לשופרסל עוד 100 מיליון שקל במזומן, בתמורה להקצאה נוספת של מניות לפי שווי החברה שנקבע בעסקה.

במקביל, יוענקו לבעלי דלק ישראל אופציות להגדלת החזקתם בשופרסל לשיעור של עד 19.99% בדרך של הזרמת הון נוסף כנגד הקצאת מניות נוספות. האופציות ניתנות למימוש למשך שנה אחת בלבד, לפי מחיר מימוש שישקף את השווי המצרפי של שופרסל ודלק ישראל, כפי שייקבע בהערכת השווי.

כחלק מהעסקה, יזכו בעלי מניות דלק ישראל לצרף שני דירקטורים מטעמם לדירקטוריון שופרסל, וזאת בנוסף לשמונת חברי הדירקטוריון המכהנים בשופרסל כיום. לצורך קידום העסקה ביקשו בעלי מניות דלק ישראל להופיע בפני דירקטוריון שופרסל בהקדם האפשרי על מנת להציג את הצעתם, כאשר מטרתם היא כאמור לסייע בניווט החלטות הדירקטוריון ולא בהחלפתו.

ההצעה הקודמת לרכישת נתח משופרסל הוסרה לאחר יומיים

דלק ישראל אינה הגוף הראשון שמגיש הצעה לרכישת נתח מהותי ממניות שופרסל. בחודש שעבר עשו זאת האחים יוסי ושלומי אמיר, לשעבר בעלי רשת הקמעונאות פרשמרקט, שהציעו לרכוש 24.9% ממניות שופרסל, באמצעות הקצאת מנויות בשווי של 2.5 מיליארד שקל. עם זאת, השניים הסירו את ההצעה לאחר יומיים בלבד בעקבות התנגדותה לעסקה של חברת פז (שרכשה מידיהם לאחרונה את השליטה בפרשמרקט).

האחים שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ פרשמרקט

בהמשך, דווח בשבועות האחרונים על כמה קבוצות עסקיות שביקשו לבחון אפשרות לרכישת החזקה משמעותית בשופרסל (ביניהן משפחת קרסו). נראה שהידיעות על כך גרמו ללוי, להב ורוז'נסקי לבחון מחדש את כוונותיהם בנוגע להנפקת דלק ישראל, שהייתה אמורה להסתיים בהצלחה עד ערב פסח.

עפ"י הערכות בשוק, דיברו לוי, להב ורוז'נסקי עם כל בעלי המניות הגדולים בשופרסל מקרב הגופים המוסדיים בטרם הגישו את ההצעה, וקיבלו מהם את ברכת הדרך. עם זאת, עסקה הכוללת הקצאה של עד 20% מהמניות עשויה להישאר לבסוף בסמכות אישורו של הדירקטוריון בלבד, כך שכלל לא תידרש לאישור בעלי המניות.

מקורבים לדלק ישראל הדגישו בעקבות הגשת הצעת המיזוג את הסינרגיה בעסקי שתי החברות ואת הניסיון רב השנים של שלושת בעלי השליטה בלהב אל.אר בשוקי הקמעונאות, שוק ההון והנדל"ן שלטענתם יכול לתרום, בין היתר, למיצוי הפוטנציאל הנדל"ני הגלום בשופרסל.

יש לציין כי לאישור עסקת מיזוג מאין זו נדרש בין השאר לאישור רשות התחרות, כאשר להערכת המציעים קיימת הסתברות גבוהה לקבלת אישור זה. בגלובס פורסם השבוע על תקנות חדשות שקבעה רשות התחרות ואשר יכבידו על חובת הדיווח המוטלת על חברות המבקשות להתמזג. עפ"י התקנות, חברות המבקשות להתמזג יצטרכו לספק לרשות מידע בהיקף נרחב באופן משמעותי על פעילותן ועל צדדים הקשורים אליהן, ביחס למה שנדרש עד כה.

במקרה של שיכון ובינוי אנרגיה, ההנפקה בוטלה

כעת עובר כאמור הכדור לדירקטוריון שופרסל בראשות היו"ר ודמני, שיידרש לקבוע האם לפתוח בהליך של משא ומתן ולשכור לשם כך מעריך שווי . במידה ודירקטוריון שופרסל יחליט לדחות את הצעת המיזוג, יפעלו בלהב אל.אר להשלמת ההנפקה של דלק ישראל.

עם זאת, חשוב להזכיר כי מקרה דומה דווקא הסתיים אשתקד בביטול של הנפקה. לפני יותר משנה החליטה חברת שיכון ובינוי  על הנפקה בבורסה של החברה הבת, שיכון ובינוי אנרגיה (שו"ב אנרגיה). המהלך התקרב לנקודת סיום, כאשר שיכון ובינוי החליטה לנסות ולהשתלט על חברת פז  (גם היא חברה ללא גרעין שליטה) באמצעות מיזוג שו"ב אנרגיה לתוך פז כנגד הקצאת מניות פז לשיכון ובינוי.

ההצעה הראשונית שיקפה לשו"ב אנרגיה שווי של יותר מ-5 מיליארד שקל, כאשר בהמשך הסכימה שיכון ובינוי גם לשווי נמוך יותר של 3.5 מיליארד שקל בלבד לשו"ב אנרגיה. אלא שהמיזוג לא יצא אל הפועל לאור התנגדותה של פז, ומאז לא הצליחה שו"ב אנרגיה להשלים את הנפקתה בבורסה ונותרה בבעלותה המלאה של שיכון ובינוי.

שווייה של דלק ישראל זינק כמעט פי 3 בשנה וחצי

עסקת המיזוג המוצעת בין דלק ישראל לשופרסל, אם תאושר, תקבע מבחינת בעלי השליטה בחברת הדלק, להב אל.אר ואיש העסקים אורי מנצור, תשואה פנומנלית, לאחר ששווי החברה תפח פי שלושה כמעט מאז נרכשה לפני כשנה וחצי מידי קבוצת דלק של יצחק תשובה.

דלק ישראל מפעילה ברחבי ישראל 243 תחנות תדלוק ועוד 203 חנויות נוחות תחת המותגים "מנטה" ו"קפה ג'ו". בחודש אוקטובר 2020 מכרה קבוצת דלק - במסגרת גל מימושים בנכסיה שנכפה עליה לנוכח ההרעה במצבה הפיננסי - 70% ממניות דלק ישראל לידי להב אל.אר ואורי מנצור (בחלקים שווים), תמורת 525 מיליון שקל, ולפי שווי חברה של 750 מיליון שקל לדלק ישראל.

תחנת הדלק במרכז הרפואי שיבא בתל השומר / צילום: ציון בר

בהמשך, מימשה להב אל.אר - הנמצאת בשליטת אבי לוי (לשעבר מנכ"ל מליסרון), אלי להב ואיליק רוז'נסקי - אופציה שקיבלה במסגרת ההסכם, ורכשה מידי קבוצת דלק עוד 5% ממניות דלק ישראל, כך שכיום היא מחזיקה ב-40% ממניות החברה, מנצור ב-35% וקבוצת דלק ב-25%.

מאז הרכישה הובילו בעלי השליטה החדשים מהלך לפיצול הנדל"ן המניב של דלק ישראל לחברה אחות בשם דלק נכסים, כך שהפעילות המוצעת לשופרסל אינה כוללת את הנכסים המניבים שהיו בדלק ישראל בעת מכירת השליטה בה.

נוסף על כך הובילו בעלי השליטה את דלק ישראל לחלוקת דיבידנד של 150 מיליון שקל, אשר שיקף החזר של 20% על ההשקעה בתוך כשנה בלבד. בחודשים האחרונים פעלה דלק ישראל להנפיק את מניותיה בבורסה בת"א לפי שווי של כ-1 מיליארד שקל לפני הכסף, אולם בעקבות ההצעה הנוכחית, למיזוג עם שופרסל, נעצר הליך ההנפקה עד להחלטת דירקטוריון שופרסל בנושא.

כך או כך, פיצול הנדל"ן של דלק ישראל לחברה נפרדת, עם הון עצמי של 700 מיליון שקל כמעט, מקנה לבעלי השליטה - להב אל.אר ומנצור - החזקה בשתי חברות בשווי כולל של כ-1.7 מיליארד שקל, שאת השליטה בהן רכשו לפי שווי (נטו) של 600 מיליון שקל בלבד. מדובר כאמור בהחזר של פי שלושה כמעט על ההשקעה, בתוך כשנה וחצי בלבד.

לדברי בעלי מניות דלק ישראל, שילובה של החברה בתוך עסקיה של שופרסל סינרגטי בהיבטים רבים, שכן מדובר בשתי חברות ישראליות ותיקות, בעלות מוניטין יציב, אמין וארוך שנים. עוד סבורים בעלי המניות, כי פעולות גומלין בין שתי החברות עתידות ליצור רווח נוסף משמעותי, והתוצאה מהמיזוג שייווצר עשויה להיטיב עם הצדדים לעסקת החלפת המניות, תוך יצירת תאגיד קמעוני גדול, המשרת את עיקר צורכי האוכלוסייה הבסיסיים עם מחזורי מסחר ורווחיות גבוהים ותזרים חזק.

"המהלך יוביל ליצירת תאגיד קמעוני גדול עם מחזורי מסחר של כ-20 מיליארד שקל, רווחיות גבוהה ותזרים חזק. מצד אחד, יוביל האיחוד לחיזוק כוח הקנייה של חנויות הנוחות של דלק ולהגדלת רווחיותן, תוך הרחבת סל המוצרים שלהן, למשל לתחום הפארם. מצד שני, יוביל המיזוג גם להרחבת מועדון הלקוחות של שופרסל על ידי הכנסת תחום רכישת הדלק, וכן להכנסת תחום בתי הקפה של דלק - 'קפה ג'ו', לתוך חנויות הסופר מרקט", נמסר מלהב אל.אר.

הגופים המוסדיים מייחלים לשקט בגזרת שופרסל | חזי שטרנליכט

שישה גופים מוסדיים מחזיקים בנתח של 10% בממוצע כל אחד במניות שופרסל, ונראה שמרביתם ירדו ביום ד' למחתרת, וסירבו לחוות את דעתם על ההצעה למזג את שופרסל עם חברת דלק ישראל. זאת בזמן שמקורבים לבעלי חברת הדלק טוענים כי המוסדיים בשופרסל מגלים אהדה להצעת המיזוג.

בתחילת השבוע הביעו כמה מהגורמים הבכירים בגופים אלה תרעומת על ההתנהלות בצמרת שופרסל, אך התקשו להעריך כיצד יוכלו לפעול כדי לשנות את מהלכי הדירקטוריון בראשותו של ודמני.

ששת הגופים המוסדיים שמחזיקים במניות שופרסל הם בית ההשקעות אלטשולר שחם וחברות הביטוח הראל, מגדל, מנורה מבטחים, כלל והפניקס. הללו תמכו במינויו של ודמני ליו"ר שופרסל, באוקטובר 2020.

 

המוסדיים אמרו מוקדם יותר השבוע כי ודמני נבחר אז על דעתם, אך היה זה לאחר שבדקו מולו כי אינו מתכנן לבצע שינויים מרחיקי לכת בחברה. "ראינו בודמני מינוי ראוי ולכן הצבענו בעדו", אמר אחד המוסדיים מוקדם יותר השבוע. עם זאת, הוא הביע אכזבה ממה שהתרחש בהמשך, ובין היתר גל עזיבות בכירים וחילוקי דעות בין ודמני למנכ"ל אברכהן, שהובילו לעזיבת האחרון.

מנכ''ל שופרסל היוצא, איציק אברכהן / צילום: סיון פרג'

לפי המוסדיים, בשופרסל אין צורך ברפורמות מעמיקות, שכן הייתה לרשת הנהלה מנוסה שהובילה מיזמים חדשניים בשנים האחרונות, ופיתחה את הפעילות העסקית לתחומים נוספים לקמעונות המזון המסורתית: "זה בניגוד גמור למה שקרה למשל בחברת פז, שבה המוסדיים רצו לעשות שינוי מהותי", אמר אותו גורם, "רצינו למנות מישהו שיוכל לתת עוד פוש אבל לשמר את הקיים".

גורם בכיר בגוף מוסדי אחר, אמר כי "מה שאנחנו רואים בשופרסל זו תופעה שחוזרת על עצמה בחברות בלי גרעין שליטה. אם היה לחברה בעל שליטה, אני בספק גדול מאוד אם הוא היה מבצע עסקאות כמו רכישת השליטה בחברת מוצרי החשמל א.ל.מ, שאמורה להתבצע לפי שווי של קרוב למיליארד שקל, עסקה שהדליקה לנו נורה אדומה בוהקת ותחושה מאוד לא נוחה מהדרך שבה הדברים מתנהלים".

המוסדיים, כך נראה, היו רוצים או אפילו צריכים בעל מניות מרכזי בשופרסל, ומהלך כמו מיזוג עם דלק ישראל, בשבעליה הם גורמים עתירי ניסיון בתחומי הנדל"ן והקמעונות, עשוי להתאים להם לטווח הארוך, ויוביל לרגיעה בגזרה.

עוד כתבות

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור