גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טראמפ יקבל "חנינה"? כך נראית טוויטר בחזונו של אלון מאסק

יותר שקיפות, עיצוב "מאסקי" יוקרתי וחופש ביטוי רחב יותר ברשת החברתית – אלו רק שלושה מאפיינים שיכולים לקרות אם מאסק ירצה בכך ● עד כמה זהות המנכ"ל חשובה, והאם דונלד טראמפ יקבל את החנינה שלו במצב כזה?

אלון מאסק / צילום: Associated Press, Patrick Pleul
אלון מאסק / צילום: Associated Press, Patrick Pleul

כתבה זו התפרסמה לראשונה בסוף השבוע האחרון בעת המגעים בין מאסק לטוויטר, ועל רקע השלמת העסקה אנו מפרסמים אותה כאן בשנית.

אין ספק כי מנכ"ל טסלה, אלון מאסק, יודע לייצר כותרות וזה חלק מהפרקטיקה שלו. זו הסיבה מדוע פרסם באחרונה בפומבי שהוא מעוניין לרכוש 100% ממניות טוויטר עם הצעת רכש של 43 מיליארד דולר במזומן, הצעות שלרוב נעשות בחשאי. מדובר בתוכניות שאפתניות, כאלו שמאסק בעצמו "לא בטוח" שאכן יצליח להגשימן.

הערב (ב') מאסק הצליח להגשים את התוכנית שלו, ואם יצליח בתכסיסיו המתוכננים (לדוגמה, תוכנית גיבוי אפשרית היא שיתוף-פעולה עם משקיעים כמו אורקל, וחברות הון פרטיות כמו Thoma Bravo ועוד, כך שההשקעה תעלה בעוד כמה מיליארדי דולרים) - צריך לשאול: איך הרשת החברתית צפויה להיראות עם מנכ"ל כמו מאסק? אילו שינויים אנחנו צפויים לראות?

יותר חופש ביטוי?

אם יש נושא שמאסק דן בו בחודשים האחרונים בכלל, אבל בימים אלו בפרט, הוא עניין חופש הביטוי. הוא מתח ביקורת על טוויטר הזדמנויות רבות בכך שהיא לא ממלאת את תפקידה כשומרת חופש הביטוי. מאסק התבטא בראיון TED בשבוע שעבר כך: "טוויטר הפכה לסוג של כיכר העיר דה פקטו. אז זה פשוט מאוד חשוב שלאנשים יהיו גם את המציאות וגם את התפיסה שהם מסוגלים לדבר בחופשיות בגבולות החוק" - והוא הדגיש את הנקודה הזו רבות.

נקודת שיא הייתה כשהוא פרסם ציוץ בטוויטר עם סקר, בו שאל את המשתמשים אם הם מאמינים שטוויטר ממלאת את תפקידה בתחום, ויותר מ-70% מהנשאלים השיבו שלא. ונראה שזה בדיוק מה שמחפש מאסק, לאפשר כל שיח אפשרי וחוקי. מאסק חושב ש"טוויטר צריכה להתאים את עצמה לחוקי המדינה, ואם זה בתחום האפור, הייתי אומר לתת לחופש הביטוי להתקיים" - כך שמבחינתו הסרת תכנים וחסימות משתמשים אלו דברים בעייתיים, אבל השעיות זמניות למשתמשים זה דבר אפשרי.

התפיסה הזו כמובן מדאיגה קבוצות רבות, כי מדיניות תוכן שכזו כמו של טוויטר וניהול תוכן בעזרת פקחים ומנהלים, עוזרים לטוויטר להיאבק הדיסאינפורמציה ושיח שנאה. אם מאסק באמת יוביל לכך שהיריעה תתרחב, קבוצות זכויות אדם ברחבי העולם מתריעות בדאגה כי זה יכול להיות בעייתי.

ד"ר דפנה ישועה כ"ץ, חוקרת מדיה דיגיטליים באוניברסיטת בן גוריון בנגב טוענת כי כל הסיפור הזה מגוחך בעיניה. "כל הסיפור הזה אם יקנה, מה יקנה ומה עלול לקרות לחופש הביטוי בטוויטר הוא קצת מגוחך. טוויטר היא רשת חברתית וארגון למטרות רווח. כל המחקרים מראים כיום שכל חוסר השוויון באופליין משכפל את עצמו באונליין", לדבריה. "אני לא חושבת שאישיות ספציפית שתעמוד בראשה של הרשת החברתית תשנה באמת את טוויטר, מכיוון שהסיפור פה זה המהנדסים עצמם, אלו שעובדים בטוויטר. הם אלו שכותבים את הקוד, הם אלו שמאפיינים את האלגוריתם ולכן זה מה שחשוב באמת".

יש הרבה מדיניות מצד חברה ושל יצרני הטכנולוגיות, וזה מעבר לבעלות טכנית של חברה. האליטות הן עדיין אלו שמפתחים ומנהלים את המקומות האלו. כמו בטכנולוגיות זיהוי פנים - היה את הסיפור שהן לא זיהו אנשים שחורים. למה? כי מי שבנה את האלגוריתם היו אנשים לבנים, ואז ברור לחלוטין שזה לא יזהה אנשים שחורים כמו שצריך", כך דר ישועה כ"ץ. "הכוח משמר את עצמו במקומות האלו, וזה הרבה מעבר לבעלים טכנית של גוף, כי המהנדסים תמיד מגיעים מאותו רקע".

לטענת ד"ר לירז מרגלית, חוקרת התנהגות בעידן הדיגיטל מהמרכז הבינתחומי הרצליה, כל המהלך הזה של חופש ביטוי מצד מאסק הוא במטרה להכין את הקרקע. "ידוע שמאסק הוא אדם שמאד מרוכז בעצמו. זה לא סותר את הרצון שלו לדאוג לעתיד האנושות אבל מבחינת פרופיל אישיותי הוא נושא במאפיינים נרקיסיסטיים ולכן הרכישה של טוויטר מונעת מהצורך לקבל פלטפורמה לבטא את עצמו עוד לפני שהוא ידאג לחופש הביטוי", היא מסבירה.

לדבריה, מאסק מחפש דרך למלא את הצרכים שלו והוא לא יודה בכך. "הוא מחפש פלטפורמה שבה יוכל לתקשר לעולם את חזונו", היא קובעת ומחדדת, "זה לא נובע מחופש ביטוי אלא מצורך 'להכניס' לכל אלו עימם הוא מתקוטט כמו בזוס". הסיבה להשוואה הזו היא מכיוון שבזוס מחזיק בוושינגטון פוסט, ומאסק מעוניין לעשות צעד שכזה כדי להחזיק בפלטפורמת דעת קהל חשובה.

יותר דונלד טראמפ?

כפועל יוצא של חופש ביטוי רחב יותר, מחוקקים רפובליקנים ומשתמשים שונים קראו למנכ"ל טסלה להחזיר את נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, לטוויטר. אם מאסק מאמין בחופש ביטוי רחב יותר, נראה כאילו מהלך כזה מסתדר עם תפיסתו.

עם זאת, לצד הפניות הללו ממחוקקים שונים, דובר מטעם טוויטר הגיב לכמה גופי חדשות ברחבי העולם, וקבע על החזרתו של טראמפ: "החלטות המדיניות שלנו אינן נקבעות על ידי הדירקטוריון או בעלי המניות, ואין לנו תוכניות לבטל החלטות שקשורות למדיניות כלשהן", כך שההצעה הזו ירדה מהפרק. אם זה יתאפשר לו בצורה כזו או אחרת, הוא ירצה לחזור.

"למרות הצהרותיו של טראמפ שלא יחזור לטוויטר גם אם מאסק ישתלט עליה - ככל הנראה יחזור כי כעת הוא במצב שאין לו אאוטלט לבטא את עצמו ולהיות בקשר עם העולם. הפלטפורמה העצמאית של טראמפ מדשדשת ולא מספקת לו יכולות השפעה כמו בטוויטר, ולכן אנחנו כבר פחות שומעים עליו ועל עמדותיו. אם אכן מאסק ישתלט על טוויטר, אחרי כל ההצהרות שלו על חופש הביטוי - הוא לא יוכל להרשות לעצמו להשאיר את טראמפ מחוץ לפלטפורמה - זה יהיה הצעד המשמעותי ביותר להראות שהוא עומד מאחורי דבריו", כך ד"ר מרגלית.

יותר שקיפות?

אחד המהלכים עליו דיבר מאסק היה להנגיש את האלגוריתם כקוד פתוח, כך ליצור בסיס אמון ולהבטיח זמינות מול המשתמשים. "הקוד צריך להיות ב-GitHub כדי שאנשים יוכלו לעיין בו", לדבריו. כך למעשה אנשים יוכלו להבין מדוע הציוצים שלהם מצליחים או שלא, מהלך שג'ק דורסי, המנכ"ל לשעבר של טוויטר, אף תמך בו גם. אבל גם כאן המומחים לא באמת צופים גדולות רבות - בסוף המטרה לדבריהם של מאסק היא שליטה בדעת הקהל, והדרך לעשות את זה היא בדרך של שקיפות רבה יותר אל מול המהלכים שהרשת הברתית עצמה עושה. זה נועד להחליף סט כללים שנקבעים על ידי החברה ומכתיבים מה המשתמש יראה או מה יהיה מותר, וזה שינוי חשוב במשחק.

יותר יוקרתי?

ד"ר מרגלית טוענת כי חלק מהשינוי יכול להיות גם בעיצוב היוקרתי האפשרי. "חלק מהשינוי שלו יהיה גם לשנות את ה'לוק אנד פיל' של הפלטפורמה ולעצב אותו בצלמו ובדמותו. למאסק חשוב שטכנולוגיות שלו יהיו מזוהות איתו ולכן יקנה לפלטפורמה מראה יותר חדשני, נקי ואליטיסטי שמזכיר את שאר המוצרים שלו. מראה ייחודי שיאפשר לו להטביע את חותמו בפלטפורמה", כך טוענת.

יותר חברה פרטית?

במכתב שהגיש ליו"ר הדירקטוריון בטוויטר, ברט טיילור, כתב מאסק: "מאז שביצעתי את ההשקעה, אני מבין כעת שהחברה לא תשגשג ולא תשרת את הציווי החברתי הזה במכונתו הנוכחית. צריך להפוך את טוויטר לחברה פרטית". מאסק הבין כאן בדיוק את המכשול ואת הפתרון - למנהלים בחברה פרטית יש יותר חופש לקבל החלטות בלי הלחץ ממתן תוצאות רבעוניות משתפרות ובלי דאגה ממה משקיעים או אנליסטים יגידו או יבקרו. לכן מעבר שכזה יאפשר לו לעשות את השינויים שהוא חפץ בהן.

יותר אינסרטים כלכליים ואינטרסים של מאסק?

בראיון שנתן בשבוע שעבר ב-TED, אמר כי אין זה מהלך כלכלי עבורו: "זו לא דרך להרוויח כסף, התחושה האינטואיטיבית החזקה שלי שיש כאן פלטפורמה ציבורית שהיא אמינה ומכילה מקסימלית, וזה ללא ספק חשוב ביותר". אבל למאסק ברור לחלוטין שיש אפשרויות מוניטיזציה נוספות ואפשר לגרום לרשת החברתית להניב יותר כסף.

המומחים מצביעים על כך שהוא ינסה לשנות את המודל הכלכלי שלא מספיק רווחי כיום. "הוא יספק חווית משתמש טובה יותר אך יאפשר יותר תכנים ממומנים ומותאמים אישית, בפרט - הוא ינצל אותה כדי לקדם את האג'נדה שלו ואת שאר הטכנולוגיות שהוא מפתח. הוא אומנם רמז כי טוויטר צריכה לזנוח את מודל הפרסומות הוותיק ולהקדיש יותר תשומת לב בהכנסות ממנויים, אבל לדעתי הוא לא ילך בכיוון הזה - כל מה שמאסק ירצה זה לקדם אג'נדות של מאסק", כך ד"ר מרגלית. במקביל, מאסק השתמש בטוויטר בעבר כדי לקדם את החברות והרכישות שלו - וכך הוא ביטל את הצורך בפרסום. למתחריו יש מאות אלפי עוקבים ולו יש כ-80 מיליון עוקבים בטוויטר, כך שברור שהוא רוצה לשמור על האינטרסים העסקיים שלו כאן.

"אם אלון מאסק יצליח, זה עלול להיות רגע מסוכן להיסטוריה"

ד"ר יניב לויתן, מומחה ללוחמת מידע, אוניברסיטת חיפה מסכים עם ד"ר מרגלית ומסביר כי "הערך המוסף האדיר שמאסק מקבל כאן בראש ובראשונה, אלו יחסי הציבור שלו. יש לנו פה אלמנט נוסף בפעלולי יחסי הציבור שמאסק אשף בהם. לאורך ההיסטוריה העיסקית של מאסק, הוא מרבה לזכות במהלכי יחצנות שמזכים אותו בכותרות ולעצב את סדר היום הציבורי. התפקיד שלו ליצור כותרות, ולכן זה התפקיד המרכזי של המהלך הזה. ראו כי טסלה זו חברה שלא השקיעה אגורה בשיווק, וזה חלק מזה".

לדבריו של ד"ר לויתן, הפרמטר שצריך לעמוד מולנו, זה מה האינטרסים של מאסק עצמו. "הוא יכול ללכת לכיוון קוד פתוח, הוא יוכל לשנות את האלגוריתם, הוא יכול לגרום שנושאים מסוימים יקודמו ועוד. אין לנו באמת מושג מה יכול להיות, אבל זה יהיה בהתאם לאינטרסים שלו", כך ד"ר לויתן, ומוסיף: "עם זאת, הוא לא באמת יכול לעשות שינויים מז'וריים, הוא לא ישנה את ה-DNA של טוויטר כי זה מה שהופך אותה לטובה שכזו ולמה שהוא אוהב. קשה לי להאמין שהוא יעשה שינויים דרסטיים".

"אם אלון מאסק יצליח, זה עלול להיות רגע מסוכן להיסטוריה. לתפיסתי, כשיש לאדם אחד כוח כל כך גדול, זה מתחיל להיות מקום מאוד בעייתי. טוויטר זה מקום שיכול לעצב תודעה ולנהל דעת קהל, וצריך לקחת בחשבון שהעסקים של מאסק יכולים להתחבר כי הוא אוסף המון כוח. הטיסות לחלל, האנרגיה החדשה, הבינה המלאכותית ועכשיו גם טוויטר, אם הכל יתחבר יחד אנחנו צריכים להדליק נורה אדומה על כמה כוח יש לאדם אחד", חתם ד"ר לויתן.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

היא חקרה את אחד הכלכלנים המפורסמים בעולם ובטוחה - אנחנו עושים לו עוול

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

אליקים ליבמן

לאחר 210 ימים שבהם נחשב חטוף: שרידי גופתו של אליקים ליבמן אותרו בקבר במרכז הארץ

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו