גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התוכנית של האוצר למאבק בהון השחור: הגבלות חדשות על החזקת מזומן וחלפני כספים

דיווח על החזקה בקריפטו, הגבלת הלוואות במזומן מצ'יינג'ים והגבלת סכום המזומן שמותר להחזיק בבית ● טיוטת חוק ההסדרים לשנים 2023-2024 כוללת מספר יוזמות למאבק בהון השחור שלא הצליחו לעבור, ומנגד הושמטו ממנה יוזמות שרשות המסים ניסתה לקדם בעבר ● כך או כך מדובר בפרק רזה שלא ברור מה יישאר ממנו

הורדת תקרת השימוש במזומן תיכנס לתוקף באוגוסט 2022 / צילום: Shutterstock, Evgeniy pavlovski
הורדת תקרת השימוש במזומן תיכנס לתוקף באוגוסט 2022 / צילום: Shutterstock, Evgeniy pavlovski

הגבלת סכום המזומן שמותר יהיה להחזיק בבית ל-200 אלף שקל ודיווח על החזקת סכום מזומן מעל 50 אלף שקל; דיווח על החזקת מטבעות קריפטו מעל 200 אלף שקל; דיווח על חשבוניות מעל 5,000 שקל בזמן אמת; הגבלת קבלת הלוואות במזומן מצ'יינג'ים ל-6,000 שקל; וגם הטלת חובת דיווח על נאמנים - אלה הן יוזמות החקיקה המרכזיות שהוכנסו לפרק המאבק בהון השחור בטיוטת חוק ההסדרים שהפיץ משרד האוצר השבוע.

● כמה תשלמו על כל ק"מ ברכב חשמלי? פרטים חדשים על תוכנית המיסוי של האוצר
● איך ייגמר ההימור של אלטשולר שחם ומגדל על מניות ההייטק הישראליות?
● ענקית ההון סיכון סקויה: "המשבר בהייטק יהיה ממושך. זה הזמן לקצץ"

מדובר בפרק "רזה" ביחס לפרק המקורי שהאוצר התיימר להעביר בחוק ההסדרים הקודם, אשר כלל מספר יוזמות חקיקה שזכו להתנגדות עזה בשוק, בהן הדרישה של רשות המסים לקבל מידע ישירות מהבנקים על פעולות בחשבונות עסקיים, בדומה למידע שמקבלת הרשות לאיסור הלבנת הון וכן סעיף שמחייב את משכירי הדירות שאינם חייבים במס לדווח על ההכנסות שהם מקבלים מדמי השכירות (משכירי דירות ששכרן החודשי נמוך מ-5,070 שקל, ולכן נהנים מפטור ממס ומדיווח).

רשות המסים והאוצר כן מנסים להחיות בכל זאת שתיים מהיוזמות שנכללו בחוק ההסדרים הקודם: המאבק בחשבוניות הפיקטיביות והמעקב אחר נכסים וירטואליים.

בתוכנית: איסור על החזקת מזומן מעל 200 אלף שקל

נדמה שרשות המסים שמה הפעם את רוב הביצים בסל אחד: בתוכנית שאמורה להכניס הכי הרבה כסף לקופת המדינה - כמיליארד שקל תוך שנים ספורות - הרפורמה למאבק בחשבוניות הפיקטיביות, שמוכרת בשם "המודל הצ’יליאני". במסגרת התוכנית שנחשפה בגלובס בפברואר 2020, כל בעל עסק שמוציא חשבונית בסכום של מעל 5,000 שקל אמור לקבל אישור מיידי אונליין בזמן ביצוע העסקה מרשות המסים. חשבונית שלא תאושר, לא ניתן יהיה לקזז את המע"מ בגינה.

התוכנית זכתה בעבר להתנגדויות עזות לאור החשש במשק כי מערכת המחשוב של רשות המסים לא תוכל לשאת בעומס הדיווחים, דבר שיעקב עסקאות ואף עלול להכשיל עסקאות רבות. נושא מרכזי נוסף כאמור הנו הגבלת החזקת מזומן וכן דרישות הדיווח על מזומן, ועל נכסים שווי מזומן, בהם נכסי קריפטו.

"מחקרים רבים מציגים קשר בין שימוש והחזקת מזומן לפשיעה. מסקרים שנעשו באירופה עולה כי רק 33% מהמזומן משמש לפעילות לגיטימית, כאשר ההערכה היא ששאר המזומן מוחזק בבית או על ידי תושבי חו"ל, אך חלק מהותי כנראה משמש לפשיעה", נכתב בדברי ההסבר בחוק ההסדרים. עוד נכתב כי "בשילוב עם מחקר נוסף נמצא כי המדינות בעלות יחס שימוש במזומנים הגבוה ביותר (יוון, רומניה ובולגריה) הינן גם בעלות שיעור הון שחור גבוה ביחס לעולם. באיטליה נמצאה התאמה בין יחס המזומן הגבוה לפשיעה מאורגנת, ובמחקר במיזורי, ארה"ב, נמצא כי ירידה במחזור המזומן הפחיתה את אחוזי הפשיעה במדינה".

בחינה שנעשתה על בסיס נתוני פתיחת תיקים במשטרה העלתה כי שיעור ניכר מהמזומן שנתפס על ידה מיוחס לעבירות אלימות (סחיטה באיומים, הצתה ותקיפה), שוחד, ומימון. לכן, מוצע בפרק המאבק בהון השחור לקבוע איסור פלילי על החזקת מזומן מעל סכום 200 אלף שקל והטלת קנס מנהלי על מפר העבירה. הסכום נקבע בהמשך לעבודת הצוות הבינמשרדי לבחינת תופעת הפשיעה בחברה הערבית, בראשות רם בלינקוב, אשר מצא כי ההוצאה החציונית השנתית למשק בית מהווה "כרית ביטחון" המאפשרת לאדם נורמטיבי להחזיק למשך תקופת זמן של שנה בעת משבר וללא כל הכנסה נוספת.

"סכום זה הינו אומדן שמרני לסכום המוחזק לצורך שימוש שוטף ולעת צורך, ולכן, מחד החזקה של סכום גבוה יותר עשויה להוות פוטנציאל לפעילות פשיעה וייתכן שהיא מצביעה על שימוש לא לגיטימי במזומן זה מחד, ומאידך הגבלות על החזקה של סכום גבוה מזה לא צפויות לפגוע במי שכוונתו להשתמש במזומן בצורה נורמטיבית", מוסבר בחוק ההסדרים.

במקביל צוין כי המגבלה תתבצע לאחר שיגובש גם מתווה לקליטת מזומנים בבנקים על ידי בנק ישראל, אך לא מפורט מה יכלול מתווה שכזה. כיום חלות מגבלות רבות על הפקדת מזומנים בבנקים, בשל כללי איסור הלבנת הון ודרישה להוכחות על מקור הכסף. בחוק לא מבהירים כיצד ניתן יהיה להתגבר על מגבלות אלה.

בנוסף למגבלות על החזקת מזומן בסכומים גבוהים, מוצע להטיל חובת דיווח על החזקת מזומן בסכומים 50 עד 200 אלף שקל, וכן לקבוע חובת דיווח על כל החזקת נכס בשווי של מעל מיליון שקל, מלבד החזקת נכסי קריפטו, שם מתבקש רף של 200 אלף שקל שמעליו נדרשת חובת דיווח.

הדרישה להגבלת החזקת המזומן עד 200 אלף שקל הייתה סלע מחלקות בין חברי הצוות הבינמשרדי בראשות בלינקוב, לאחר שחלק מחברי הצוות סברו שדי בחובת דיווח ואין צורך להגביל את האפשרות להחזיק מזומנים בסכומים גבוהים בבית. חוק ההסדרים מאמץ את הגישה המחמירה יותר שבה תמך מנכ"ל האוצר, בלינקוב.

עוד כולל פרק המאבק בהון השחור את מודל "היפוך החיוב במע"מ", המבקש לקבוע כי בעסקאות שעניינן מתן שירותי כוח אדם, לרבות שירותי ניקיון, שמירה ואבטחה, ובשירותי עבודות בנייה, החבות בתשלום המע"מ תחול על מקבל השירות, אם מקבל השירות הוא עוסק, וזאת בשונה מהמצב כיום שבו נותן השירות הוא החייב במס. בדברי ההסבר צוין, "הצורך בתיקון נובע מכך שבענפים האמורים נמצא שקיימת תופעה מוגברת של הוצאת חשבוניות מס שלא כדין. מדובר בענפים שבהם מועסקים עובדים רבים שלא כדין ולעיתים אף ללא תיעוד, ועל מנת להפחית בחבות המס מבלי לדווח על העסקת העובדים שלא כדין, מוציאים חלק מהמעסיקים חשבוניות מס שלא כדין. כדי להיאבק בתופעה זו, מוצע לקבוע כי במתן שירותים כאמור לעוסק, יהיה מקבל השירות החייב בתשלום המס".

מודל זה קיים בענף הזהב, וכן במספר מדינות באיחוד האירופי.

מנכ''ל משרד האוצר רם בלינקוב / צילום: סיון שחור, ענבה, לע''מ

"צעדים שעלולים לשפוך את התינוק עם המים"

הגם שמדובר בטיוטה ראשונה ודי "רזה", וכלל לא ברור מה יישאר מפרק ההון השחור במהלך הדרך הארוכה שיש לחוק ההסדרים לעבור עד לחקיקתו, מייצגים בשוק כבר מגיבים בזעם לתוכניות המרכזיות שהוכנסו אל החוק.

"הצעדים שהמדינה מבקשת לנקוט במלחמה בהון השחור חמורים מדי ואני לא משוכנע שהם לא יגרמו לאפקט בומרנג", אומר עוה"ד אורי גולדמן, מומחה מס ויו"ר ועדת איסור הלבנת הון בלשכת עוה"ד. לדבריו, "חובת דיווח של 200 אלף שקל על מטבעות קריפטו היא נמוכה מאוד, ואינה מוצדקת. הדבר מבדל את מחזיקי הקריפטו משאר האזרחים על לא עוול בכפיהם. היה מקום לכל הפחות להשוות אותם לדיווחים על שוק ההון שם עומד סכום הדיווח על כ-800 אלף שקל".

בנוסף, לדברי גולדמן, "ההגבלה על החזקת מזומן למעלה מ-200 אלף שקל היא שערורייתית. מדובר בכסף שעד עתה היה חוקי, ובעצם לא תהיה דרך להשתמש בו כיוון שהבנקים לא יסכימו לקבל אותו. גזירה כזו ניתן לגזור רק במשולב למבצע הפקדות נרחב בבנקים שיוכלו לקבל הפקדות של כסף מזומן, גם אם אין בגינו אסמכתאות".

באשר לדרישת הדיווח בזמן אמת על חשבוניות מעל 5,000 שקל אומר עו"ד גולדמן כי "לא ברור במה זה יועיל, מלבד להוסיף קשיים ובירוקרטיה לחיי המסחר. לא ניתן להרוג את כל מהלכי המסחר בשוק רק בגלל החשבוניות הפיקטיביות, והרי הצעת החוק הקודמת בעניין זה נפלה בדיוק מהסיבה הזו".

באשר להצעה להחיל חשבונית עצמית לחברות כוח אדם, לטענת גולדמן מדובר במודל "שאינו יעיל ואינו ישים, שכן הוא מתנגש ישירות בפרקטיקה הנהוגה והוא עלול להשפיע בעקיפין על עלות מחירי הדירות מכיוון שהחברות והקבלנים יגלגלו את העלויות הלאה".

בשורה התחתונה אומר עו"ד גולדמן, "הצעדים שמבקשת רשות המסים לנקוט יותר מדי אגרסיביים ועלולים לשפוך את התינוק עם המים. מוצע שרשות המסים תתמקד באכיפה אפקטיבית ולא בהריגה של כל החיים המסחריים בסיסמה של 'המלחמה בהון השחור'".

גם מומחה המס עו"ד איתי ברכה, שותף במשרד עוה"ד ברכה ושות', סבור כי מדובר בצעדים בעייתיים. "הדרישה להגבלת החזקת המזומן בלתי מידתית ובסכומים נמוכים", הוא אומר. "בטרם קידום החקיקה, יש לפרסם נוהל גילוי מרצון במסגרתו יוכלו אנשים להצהיר ולהכשיר את המזומן שברשותם וכן לבחון כי הנוהל שיערוך בנק ישראל לצורך הפקדת כספים יהיה ישים ויבוצע על ידי הבנקים".

המתנגדים: המתווה יהפוך אזרחים לעבריינים בין לילה

עוד אומר ברכה כי "לאור הקשיים הקיימים היום בהפקדת מזומנים בבנקים, קשה לראות מתווה כלשהו בו המערכת הבנקאית תסכים לקלוט כספים במזומן לחשבונות בנק, גם אם על הנייר הדברים כתובים בטיוטת החוק בצורה ברורה. דה פקטו, המדינה תהפוך רבים מתושביה לעבריינים בן לילה ובעל כורחם. מדובר בניתוק חמור של פקידי האוצר מהמצב במשק ובהתנהלות הבנקים".

ברכה מוסיף כי "הדרישה לדיווח על החזקת מטבעות קריפטוגרפיים בסכום העולה על 200 אלף שקל מהווה העתק הדבק מהסיבוב הקודם שבו ההצעה נפלה ואני מניח כי תיפול גם כעת. מטבעות קריפטוגרפיים מהווים שוק שאינו יציב וביום מסוים שווי אחזקותיו של אדם יכול לעלות על הרף הקבוע וביום למחר לרדת משמעותית מתחת לרף. יש להעלות משמעותית את רף האחזקה ולקבוע את הרף בהתאם למחיר הרכישה ולא שווי האחזקה, בדומה להצהרת הון, שבה על נישום לציין עלות ולא שווי".

אך לא כולם מזדעזעים מפרק המאבק בהון השחור. לדברי יועץ המס ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס, "צריך לתת לרשות המסים את כל הכלים הראויים למלחמה בהון השחור. אי אפשר לתת להם להתמודד עם התופעה בעיניים עצומות, ללא דיווח מלא וראוי לרבות בנושא המזומנים, כפי שהם מבקשים לחוקק במסגרת התוכנית הכלכלית ל-2023".

עוד אומר גינדי כי "תיקון תקנות מס ערך מוסף בנוגע לחבות בתשלום המע"מ על מקבל השרות בעסקאות של ניקיון, שמירה, אבטחה ובנייה - זה צורך השעה, מכיוון שהתוצאה של זה תהייה הגנה על בעלי העסקים הישרים ומנגד מניעת הפצת חשבוניות פיקטיביות שפוגעות בכלכלת ישראל". עם זאת, מתנגד גינדי לדרישת הדיווח על חשבוניות בזמן אמת בשלב זה. "אין לרשות המסים עדיין את הטכנולוגיה הראויה למימוש המודל, דבר שיפגע קשות בעשיית עסקים בישראל".

עוד כתבות

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

כוחות צה''ל וצוות מד''א, סמוך למעבר כרם שלום / צילום: Reuters, Amir Cohen

הותר לפרסום: 3 לוחמים נפלו במטח לכרם שלום

הלוחמים - סמ"ר ראובן מרק מורדכי אסולין, סמ"ר עידו טסטה וסמ"ר טל שביט בשירות סדיר, נפגעו מהירי ונקבע מותם ● צה"ל והשב"כ תקפו מרכז פיקוד של חמאס במתחם אונר"א במרכז הרצועה ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • כל העדכונים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?