גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכירי ווישור מסבירים מדוע שילמו על איילון כמעט כפול ממחיר השוק: "נכס נדיר, אין הרבה הזדמנויות כאלה"

אמיל ויינשל וניצן צעיר-הרים מספרים מדוע התעקשו להשלים את רכישת השליטה בחברת הביטוח הוותיקה: "אי אפשר להגיע לנתח שוק משמעותי רק מצמיחה אורגנית. גם כלל, הראל ומגדל, נבנו מרכישות ומיזוגים" ● "הדאטה בייס שיש באיילון הוא מכרה זהב" ● צבי ברק, שהשקיע 260 מיליון שקל בווישור: "מאמין שהם ימנפו את הסינרגיה בין שתי החברות"

מימין: ניצן צעיר הרים ואמיל וינשל / צילום: רמי זרנגר
מימין: ניצן צעיר הרים ואמיל וינשל / צילום: רמי זרנגר

בשבוע שעבר השלים צמד אנשי הביטוח הוותיקים אמיל ויינשל וניצן צעיר הרים את אחת הרכישות המפתיעות בעולם הביטוח במקומי, שגרמה הרמת גבות רבות כבר בעת שהוכרזה אשתקד, ולבטח במועד שבו נסגרה העסקה.

ווישור , חברת הביטוח הדיגיטלית שהקימו השניים רק לפני ארבע שנים, השלימה את רכישת השליטה (67%) בחברה הוותיקה איילון  מיידי מנהל העיזבון של לוי רחמני, מייסד איילון. הסכום ששילמה ווישור בתמורה, 448 מיליון שקל, מהווה פרמיה של 74% על מחיר השוק הנוכחי של מניית איילון. זאת ועוד: היקף העסקה גבוה ב-60% מהשווי שבו נסחרת ווישור עצמה בבורסה בת"א.

ויינשל וצעיר הרים מכירים היטב את איילון. הראשון שימש כמנכ"ל שלה במשך כארבע שנים והשני תפקד תחתיו, תחילה כמנהל חטיבת המטה ולאחר מכן כמנהל חטיבת ביטוחי פרט. הם מאמינים, גם לאחר שמניית איילון איבדה כ-35% מערכה מאז נחתם מסמך ההבנות לרכישת השליטה באיילון ביוני אשתקד, שהעסקה תהיה טובה להמשך התפתחותה של ווישור, בישראל וגם בארצות הברית שם מחזיקה והחברה ברישיון למכור ביטוח בעשר מדינות.

"צמיחה והגעה לנתחי שוק משמעותיים אי אפשר לבנות רק על צמיחה אורגנית (גידול טבעי בפעילות הליבה של החברה עצמה)", אומר ויינשל בריאיון ראשון לאחר השלמת העסקה. "לכן, לצד שיפור הצמיחה האורגנית של ווישור חיפשנו למצוא הזדמנויות למיזוגים ולרכישות הנכונים, ולשמחתנו התממשה רכישת איילון. יש מי שיגיד דברים אחרים, אבל מדובר בנכס נדיר שאין הרבה הזדמנויות דומות לו".

הוא מתייחס לעסקאות שנעשו לאחרונה בעולמות הביטוח, דוגמת זו שבה רכשה הראל את התיק הביטוחי של שירביט הקטנה ב-100 מיליון שקל, או זו שבה מנורה מבטחים רכשה 50% מסוכנות הביטוח אליפים על פי שווי של 280 מיליון שקל. 

 

"אלו המחירים שמשקפים את השוק. אז כשמסתכלים על הנכסים שיש לאיילון, לדעתנו זה עושה היגיון בהינתן הפוטנציאל העסקי של החברה, פוטנציאל שאנחנו יודעים לממש. בראש ובראשונה הרכישה מביאה לידי ביטוי את היתרון המובנה לגודל - הדאטה בייס שיש באיילון הוא מכרה זהב. יש בסיס לקוחות, יש מידע ודאטה שיכול לשמש את האלגוריתמיקה החדשנית של ווישור. זה בסיס של 44 שנה.

"הרכישה הזו תביא את קבוצת ווישור לנתח שוק של 10% ברוב ענפי הביטוח הכללי (רכב, דירה ועסקים), בביטוחי בריאות אנחנו עם נתח של כ-4% ובביטוח חיים בסביבות 3%. הצהרנו שאנחנו רוצים להיות רב-תחומיים והדרך להגיע לשם הייתה גם באמצעות רכישה חכמה של תשתיות קיימות", מסביר ויינשל.

וכמובן שככל שנתח השוק עולה, גם הפרמיות שמקבלת חברת הביטוח, הלחם והחמאה שלה, עולות. לשם השוואה, בעוד שהפרמיות ברוטו של ווישור הסתכמו ברבעון הראשון של שנת 2022 בכ-102 מיליון שקל (גידול של כ-58%), אלה של איילון הסתכמו לכ-970 מיליון שקל, כמעט פי עשרה.

ככל הנראה גם המשקיעים הבינו זאת, כי מניית ווישור זינקה ב-30% כמעט מאז נודע בשבוע שעבר שהחברה ומנהל העיזבון של רחמני, עו"ד מורן המאירי, הגיעו להסכמות שאפשרו את השלמת העסקה. עם זאת מאז הנפקת החברה במרץ 2021 הסבה מניית ווישור הפסד של 55% למשקיעים, והחברה נסחרת בשווי נוכחי של 283 מיליון שקל.

 

"עכשיו אנחנו כבר נראים אחרת בארה"ב"

צעיר הרים מוסיף כי נתחי השוק שאליהם מגיעה הקבוצה יתרמו לה גם מחוץ לישראל, בין שבפעילות המתגבשת בארה"ב ובין שמול מבטחי המשנה (חברות ביטוח מחו"ל הלוקחות על עצמן חלק מהסיכון בתמורה לתשלום).

"אנחנו ממצבים את עצמנו כלפי השוק האמריקאי כקבוצת ביטוח משמעותית שחושבת כמו יצרן אשר הפעילות שמעניינת אותו היא לא רק נישתית. המיצוב הזה תורם לפיתוח העסקים שלנו שם. כשרצינו להיכנס לשוק בארה"ב הראינו שיש לנו צמיחה משמעותית, אבל מבחינת קרנות מסוימות בארה"ב, נראה היה להם שזו צמיחה מתונה, ועכשיו אנחנו כבר נראים אחרת", מסביר צעיר הרים, המשמש כמנכ"ל חברת הביטוח ווישור.

מה סדר הפעולות שלכם אחרי רכישת השליטה באיילון?
ויינשל: "אנחנו צריכים למקסם את הסינרגיות שמתבקשות. לנצל את היתרונות של כל אחד מהגופים כדי לייצר רווחיות נאותה לאורך זמן. ראינו שחקנים אחרים שהתחילו אפילו לפנינו, דוגמת חברות ביטוח דיגיטליות בעולם וגם סוכנויות דיגיטליות שהתחילו בקול תרועה רמה, ובסוף הראו תוצאות בעייתיות בשורה התחתונה.

"אנחנו לא זלזלנו בעולם המסורתי, ועשינו את הדברים בצורה אחראית כי אנחנו מאמינים בצמיחה רווחית ובעסקים שיודעים להניב תשואה. איילון היא חברה עם פרמיות שנתיות של 3.5-4 מיליארד שקל, עם מאזן של 17 מיליארד שקל ותיק נוסטרו של כמעט 4 מיליארד שקל. זו חברה שיכול להניב תשואה מאוד יפה בהכוונה, ניהול ומימוש אסטרטגיה".

צעיר הרים: "אנחנו מאמינים באנשים המקצועיים שנמצאים בחברה, וגם במערך הסוכנים שלה. יש פה פוטנציאל עסקי מאוד משמעותי".

ויינשל: "אני לא רוצה להיכנס לצד הפיזי של המעורבות שלנו באיילון, אבל כפי שאמרתי, נמקסם את הסינרגיה עד תום, כמו למשל באמצעות הטכנולוגיה של ווישור שתועמד לרשות איילון. בנוסף, אני יכול להגיד שאומנם יש בווישור פעילות שנעשית דרך סוכנים, אך מכיוון שאיילון מוצהרת כחברת סוכנים, ההעדפה לסוכנים תהיה באיילון, ואילו הפעילות הדיגיטלית והישירה תהיה יותר בווישור. אז נפעל בצורה שכולם יוכלו ליהנות והקבוצה תיהנה מכל העולמות".

צעיר הרים: "מתחילת הדרך אמרנו שהסוכנים הם ערוץ לגיטימי, ויש צרכנים שעוד צריכים אותם. הבהרנו שאנחנו רוצים להקים מודל ביטוחי יציב שמבחינתנו הטכנולוגיה היא משמעותית, אבל היא רק האמצעי לייצר פעילות ביטוחית יציבה ובעלת ערך".

אם נצא רגע לעולם הפיננסי, יש טענות כי אלטשולר שחם לא הצליח לבצע את ההתאמה הנכונה, כשהגדיל ב-25% את היקף הנכסים אחרי רכישת פעילות פסגות. אצלכם הפערים הרבה יותר משמעותיים בין הגודל של ווישור לזה של איילון. כיצד תצליחו לנהל נכון חברה הרבה יותר גדולה?
ויינשל: "אנחנו לא מתבלבלים. אנחנו באים בדיוק מהארגונים הגדולים האלו. התחלנו בכלל ביטוח לפני כמעט 30 שנה. אחרי זה היינו בהראל, עברנו באיילון שאנחנו מכירים היטב וקינחנו במגדל. באנו מארגונים גדולים, אנחנו מכבדים ארגונים גדולים ולא התגרינו בחברות הביטוח הגדולות. לא הגענו מארגון קטן ופרטיזני. אז אנחנו יודעים מה זה גדול ומה זה קטן. וכמובן שיש את אביגדור קפלן (יו"ר איילון), שמי כמוהו יכול להיות אחראי ומקצועי, ואת מנכ"ל איילון שרון רייך, שצמח מתוך החברה ונמצא בה כבר 20 שנה. בנוסף, הגיעו לאיילון בחודשים האחרונה שורה של אנשי מקצוע מעולים, אז אפשר להיות שקטים".

"משפחת ברק רואה בזה מהלך אסטרטגי"

כדי לסייע במימון עסקת הרכישה של איילון, צירפו בווישור לגרעין השליטה בחברה את המיליארדר צבי ברק ואשתו ענת, באמצעות חברת קיסריה אלקטרוניקה שבשליטתם. בסך הכול השקיעו בני הזוג ברק 260 מיליון שקל בחברת הביטוח הצעירה שהקימו ויינשל וצעיר הרים, ובראש הדירקטוריון שלה עומד מפכ"ל המשטרה לשעבר, יוחנן דנינו. זאת בתמורה ל-38% ממניות ווישור - פרמיה של 142% על מחיר השוק.

בשיחה עם גלובס לאחר השלמת העסקה אמר ברק, כי בהחלט מדובר בהבעת אמון בווישור. "אנחנו משקיעים פסיביים שמעבירים את כסף והם מנהלים את הכול. הם יודעים את העבודה וימנפו את הסינרגיה בין שתי החברות", הוא הסביר.

"אני מאמין שמשפחת ברק רואה במהלך הזה מהלך אסטרטגי", הוסיף ויינשל. הם לא באו לשנה או שנתיים אלא מסתכלים בראייה ארוכת-טווח. אני לא רוצה לדבר בשמם, אבל להיות בעל היתר שליטה בגוף משמעותי זה לא צעד שעושים כספקולציה".

נוסף על הכנסת קיסריה של בני הזוג ברק לגרעין השליטה, מכרה ווישור בתמורה ל-20 מיליון שקל כ-3% מהמניות למשפחת בן ישי. עסקה זו נעשתה במחיר דומה לזה שבו השקיעה קיסריה בווישור. מדובר ביצחק בן ישי, איש עסקים ישראלי ואזרח צרפתי, לשעבר הבעלים של רשת שקם גאלרי לאפייט, יוסף בן ישי - איש ביטוח ותיק והבעלים של "אדיר בן ישי סוכנות לביטוח", והבן קובי בן ישי, הפעיל גם הוא בסוכנות הביטוח המשפחתית. המשפחה מחזיקה באופציה להשקעה נוספת במחיר דומה, עד להגעה לרף החזקה של 4.6% בחברה.

"גם משפחת בן ישי רואה כנראה בהשקעה בנו ככזו שיכולה להביא תשואה לאורך זמן", מציין ויינשל. "אני רוצה להזכיר שרוב קבוצות הביטוח שהיום רואים אותן כפאר היצירה נבנו על פני תקופה ולא בן לילה. לא הראל, לא מגדל ולא כלל. כולן נבנו אבן על אבן, ורכישה ומיזוג על רכישה ומיזוג. אנחנו עשינו את זה בקצבים אחרים, בעידן שהכול הוא אינסנט וקורה מהר. אני מקווה שמה שיבדל אותנו בהמשך הוא שנהיה חברה בינלאומית ולא נישאר רק בגבולות ישראל".

תחום הפעילות העיקרי שלכם, וגם של איילון, הוא ביטוחי רכב, ענף שסיים את הרבעון הראשון עם הפסד של 800 מיליון שקל. כיצד אתם רואה את העתיד של הענף?
צעיר הרים: "נכון שענפי הרכב חווים תוצאות עסקיות בעיתיות בכל השוק, וזאת כתוצאה של תמחור נמוך מצד אחד, ומצד שני הצטברות של גורמים שונים שמביאים לעלייה בעלות התביעות. אבל בדרך כלל תקופות כאלה הן תקופות של הזדמנות, כי השוק יודע לתקן וזו יכולה להיות נקודת זינוק טובה. כך גם לגבי מה שקורה בסעיף ההכנסה מהשקעות שהגיע להפסד ברבעון הראשון. לאורך זמן נפתחות דלתות והן יבואו לידי ביטוי בשנים הבאות".

ויינשל: "אם פעם פרק הזמן לתיקון היה לוקח שנים, היום בגלל מערכות המידע, היכולות והגמישות, התיקון מהיר יחסית. בגלל שהיינו מאוד סקפטיים לגבי היכולת להרוויח כיום בענף רכב רכוש (ביטוח מקיף וצד ג' המושפע יותר מהעלייה בתביעות), תמהיל התיק שלנו התרכז בעיקר בביטוחי חובה ומעט מאוד בביטוחי רכוש, וגם מבטחי המשנה העריכו את זה, כי הם לא נפגעו חזק מדי.

"עכשיו אנחנו חושבים שהשוק מתקן את עצמו, אז תחום הרכוש הופך להיות הרבה יותר מעניין. גם עבור איילון אפשרות התיקון היא חלק מההזדמנויות, ויש שם צוות שידחוף את זה קדימה".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים