גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העובד העכשווי מרגיש שאין לו לאן להתפתח, וסובל מהפוליטיקה הארגונית

חברת דל ערכה סקר בינלאומי על תפיסת מקום העבודה ● סמנכ"ל השיווק של בנק פועלים חושף באיזה סטארט-אפים משקיע הבנק ● וגם: בית החולים שיבא הטמיע שירות רפואה מרחוק של האם והעובר בבתי חולים בחברון ובדוראי ● אירועים ומינויים

ליאור פוני, מנכ''ל Dell Technologies ישראל / צילום: ניב קנטור
ליאור פוני, מנכ''ל Dell Technologies ישראל / צילום: ניב קנטור

כאשר אתם מסתכלים מהצד על קבלת ההחלטות בארגון שבו אתם עובדים, איזה שיעור מהן נראה לכם שגוי? עד כמה, לדעתכם, הדבר נובע מפוליטיקה ארגונית ומאינטרסים של מנהלים שונים, שאינם עולים בהכרח בקנה אחד עם מה שבאמת נכון לארגון?

מסקר שערכה חברת דל טכנולוגיות בקרב 10,500 נשאלים מ-40 מדינות, ביניהן גם ישראל, עולה כי 59% מהמשיבים הישראלים סבורים כי קבלת החלטות במקום עבודתם מתבססת על פוליטיקה ארגונית וחוסר תקשורת (לעומת ממוצע עולמי של 61%). הנתון מעניין במיוחד אם לוקחים בחשבון שמחצית מהמשיבים הם בעצמם מקבלי ההחלטות, כלומר מגיעים משכבת ההנהלה.

נתון מעניין לא פחות הוא ש-90% מהמשיבים מעידים כי מקום עבודתם מתאפיין בחוסר התחשבות ופתיחות לרעיונות חדשים (הממוצע העולמי: 83%), ו-37% חשים כי המנהלים מתנהגים אליהם כבני החלפה (הממוצע העולמי: 34%). הסקר לא פילח את גילאי המשיבים, אולם לאור מחקרים שפורסמו בעבר, ניתן להניח שבני דור ה-Z מוטרדים מכך פחות, משום שהם עצמם נוטים להחליף מקומות עבודה בתום מספר שנים בודדות.

למרות כל האמור, נראה שהעובדים הישראלים שומרים על אופטימיות: 80% מהם מאמינים כי מקום עבודתם יהפוך למכיל ומגוון יותר בעתיד. בכל הנוגע להתפתחות אישית, 82% העידו על עצמם כבעלי רצון תמידי להתפתח וללמוד על מנת להתאים עצמם לשינויים הדיגיטליים העכשוויים (מקום ראשון בעולם, הממוצע: 69%). רק 25% ציינו כי הם חוששים מיכולתם לעמוד בשינויים הדיגיטליים.

לצד הרצון להתפתח, 42% מהישראלים דיווחו על שחיקה בעבודה או מצב נפשי ירוד כתוצאה מהשחיקה, ו-69% טוענים כי עבודתם רפטטיבית, ואינה מגרה אינטלקטואלית (מה שמעלה את השאלה מדוע הם ממשיכים לעשות אותה, במקום להעיר על כך למנהלים או לחפש מקום עבודה אחר).

"ההון האנושי בישראל, שנחשב לטוב בעולם, מעיד על עצמו כי הוא שואף ללמוד ולהתפתח ביחס גבוה לשאר העולם. יחד עם זאת, עדיין רבים מעידים כי הארגון לא פתוח לרעיונות חדשים", מציין ליאור פוני מנכ"ל דל טכנולוגיות ישראל. "בנקודה הזו על הארגונים להשתפר, על מנת ליישר קו מול העולם".

הסקר נערך בקרב נשאלים מ-14 תעשיות, ובהן שירותים פיננסיים, קמעונאות, מדיה ובידור, אנרגיה, רכב, טכנולוגיה, בריאות, ביולוגיה, ממשל וחינוך. דל טכנולוגיות ישראל פועלת בארץ בארבעה אתרים - באר שבע, הרצליה, גליל ים וחיפה - ומעסיקה כאלף עובדים בפיתוח, מכירות ושירותים.

הסטארט-אפים שפועלים הייטק מאמינים בהם

תחום השיווק הטכנולוגי צומח בקצב אדיר, והוא אחד התחומים החמים היום. פועלות בו חברות בוגרות רבות, שיש להן מוצר מוצק - כך הסביר יגאל ברקת, סמנכ"ל השיווק של בנק הפועלים, בוועידת MAD 2022 של גלובס. ברקת אף חשף באירוע ארבעה סטארט-אפים שבהם משקיעים בפועלים הייטק.

יגאל ברקת סמנכ''ל בנק הפועלים בועידת MAD 2022 / צילום: כדיה לוי

הראשון הוא קיסתרה טכנולוגיות, שהוקם על ידי יפתח (יפתי) קרזנר המשמש כנשיא, ושגב שילטון המכהן כמנכ"ל. החברה מפתחת תוכנת שיווק עבור חברות ביטוח רכב בארה"ב, שמנתחת ומאפיינת עבורן לקוחות פוטנציאליים. הטכנולוגיה הזו מיועדת לתת מענה לצורך הגובר של חברות הביטוח במודל רווחי יותר לשיווק דיגיטלי של פוליסות.

הסטארט-אפ השני הוא איידומו (Idomoo), שהוקם במטרה לעזור לארגונים וחברות בבניית קשרי לקוחות, שימור לקוחות וכמובן בהגדלת הרווחים של החברה. בלב החברה עומדת פלטפורמה פתוחה המאפשרת יצירה קלה ומהירה של סרטוני וידאו איכותיים המותאמים אישית ללקוחות, המבוססים על הנתונים הרלוונטיים והיסטוריית השימוש שלהם.

השלישי הוא בלינגס, שמביא פתרון תוכנת וידאו שנועד לעזור לעסקים לתקשר בצורה יעילה יותר עם המשתמשים שלהם. הטכנולוגיה הייחודית של הסטארט-אפ מאפשרת לחברות ליישם כלים אינטראקטיביים ישירות באמצעות סרטון, מה שמעניק הבנה טובה יותר של התנהגות הלקוחות, מבטיחה זמני צפייה ארוכים יותר, ומניעה את הקהל לקיים אינטראקציה נוספת עם המוצר באמצעות כפתורי קריאה לפעולה.

הסטארט-אפ הרביעי הוא Cyabra, שפיתח עדשת בינה מלאכותית שמודדת השפעה ואותנטיות של מותגים בתוך שיחה מקוונת. בעזרת ניתוח בזמן אמת, החברה מזהה דיסאינפורמציה וזיופים משמעותיים, וכן יכולה לקבוע השפעה וטווח הגעה. באמצעות תובנות אלה, ניתן לזהות נרטיבים ומגמות מקוונות, ולהגיע לקהלים.

*** גילוי מלא: הוועידה בשיתוף בנק הפועלים, התעשייה האווירית, טיקטוק, מליסרון (קניוני עופר), טאבולה, לביא מדיה וקבוצת יפעת

ישראלים ופלסטינים בשת"פ רפואי

שיתוף פעולה ישראלי-פלסטיני מעניין נרשם לאחרונה, כאשר מומחים ומומחיות בגינקולוגיה ומיילדות מהמרכז הרפואי שיבא הטמיעו שירות רפואה מרחוק של האם והעובר בבתי חולים בחברון ובדורא.

היישום בשטח מתקיים באמצעות מרפאה ניידת המיועדת לנשים הרות בכפרים, שאינן יכולות להגיע לבית החולים. המרפאה כוללת ציוד אולטרסאונד, מוניטור ומכשירי מדידה וניטור שונים שפותחו במיוחד לרפואה מרחוק, ושמסייעים להתגבר על קשיים לוגיסטיים ובירוקרטיים.

גינקולוגיות בבתי החולים הפלסטיניים יתחברו מרחוק לציוד דרך המחשבים שלהן, וינחו את הצוות הרפואי במרפאה הניידת אילו בדיקות יש לבצע, וכן יראו בזמן אמת את כלל הנתונים. גם מומחי שיבא יוכלו להתחבר מרחוק, ולייעץ לגינקולוגיות בזמן אמת.

נשות צוותי הרפואה וד''ר אבי צור / צילום: יחידת הצילום בשיבא

מדובר במהלך שיצא לדרך במסגרת תוכנית Women for Women, שהיא יוזמה של "פרויקט רוזנה" - גוף המגשר בין ישראלים ופלסטינים לצמצום הפערים במערכת הבריאות הפלסטינית. את התוכנית מובילים ד"ר אבי צור, מנהל גינקולוגיה ומיילדות בשיבא ביונד, והדר אמיר, מנהלת הפיתוח העסקי.

עד כה התקיימו שני מפגשים שבהם תשע נשות צוות רפואי מחברון ודורא הגיעו לסמינר בן יומיים בשיבא, וקיבלו הדרכה על גישת הטיפול ההיברידית בהיריון, המשלבת ביקורים פיזיים בבית החולים עם ביקורי בית.

"העבודה עם הצוות מחברון מאפשרת מעבר להיבטים הרפואיים גם הזדמנות לאימפקט רחב יותר", אומר ד"ר צור. "אנחנו מקווים שאחרי המעשים יימשכו הלבבות". אמיר מזכירה כי "עולם הרפואה מהווה גשר אמיתי בין עמים, ואנחנו שמחים על הזכות שניתנה לנו להוות נדבך נוסף בחיבור המשמעותי הזה".

מצנח הזהב

אייל יוניאן, המשנה למנכ"ל התעשייה האווירית, מצטרף לקבוצת אופק השקעות - יקים ויעמוד בראש זרוע חדשה של בנקאות להשקעות, שתפעל מול 650 המשקיעים הכשירים של הקבוצה.

ישראל אייבי, לשעבר סמנכ"ל החטיבה העסקית בפלאפון, מונה לסמנכ"ל השיווק והמכירות של סייברוואן. החברה עוסקת בתכנון, פיתוח ושיווק של פתרונות בטיחות בתחבורה, למניעת תאונות דרכים הנובעות משימוש בטלפונים ניידים בזמן נהיגה.

רן הראל מונה לסמנכ"ל מו"פ ביוניליוור ישראל. נגה בנר סוארי מונתה לסמנכ"לית שיווק.

תמיר אמר ימונה למנכ"ל קבוצת הנדל"ן חג'ג', במקום רועי וישנוביצקי. בחמש השנים האחרונות כיהן אמר כמשנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים של פרטנר.

שלומי גלעד מונה למשנה למנכ"ל ומנהל מטה עסקי בהכשרה חברה לביטוח.

ערן אברגל מונה למנהל הפעילות העסקית של One Identity ו-Quest בישראל ובמזרח אירופה. החברות עוסקות בניהול ואבטחת מידע.

איתן טומשין, 52, מונה למנכ"ל מיה אנליטיקס, נציגת SAS בישראל.

ד"ר ערן זהבי מונה למנכ"ל Ador, המפתחת את פלטפורמת האבחון המולקולרי המהיר NATlab, המסייעת לזיהוי מחלות זיהומיות.

צור גולן מונה למנהל קריאייטיב ראשי במשרד הפרסום ראובני פרידן.

עו"ד שי ורד, 52, יכהן כשותף וכמנהל מחלקת הליטיגציה המסחרית-אזרחית במשרד שרון נהרי ושות'.

יהוד מרסיאנו מונה למנהל יחידת ייעוץ הסייבר ההגנתי של BDO.

אביב בוסקילה לוי, 30, מונתה לראש מערך המחקר בריפבליק יועצים.

חדשות טובות


1 כ-350 מעובדי בנק לאומי התנדבו במחנה הקיץ של עמותת "אתגרים", שהתקיים בשיתוף קק"ל. העמותה עוסקת בהעצמה ושיקום של ילדים ובוגרים עם מוגבלויות באמצעות ספורט אתגרי בטבע, ובמחנה שהתקיים ביער ציפורי השתתפו כאלף מהם.

2 מאות מנהלי ועובדי לוריאל בישראל יצאו להתנדב ב-10 מוקדים ברחבי הארץ למען הקהילה, במסגרת "יום האזרחות הטובה" שמקיימת החברה. בין היתר הם התנדבו במרכז הפנאי במחלקה האונקולוגית בתל השומר, בעמותת "אוהל שרה" בבני ברק, במרכז יום לקשיש של עמותת הדר ובמרכז העבודה השיקומי (מע"ש) בנתניה.

עוד כתבות

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית