גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

4,600 דירות וגירעון בהון: החברה שמוביל ראש עיריית חדרה לשעבר תנסה לגייס חוב. מה מגלה התשקיף?

למרות התייבשות שוקי ההנפקות, חברת י.ה. הרציג תנסה להנפיק אג"ח עם בטוחה בדמות הכנסות צפויות מפרויקטי התחדשות עירונית • יו"ר החברה הוא חיים אביטן, שבעבר ניהל גם את הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית

חיים אביטן, יו''ר י. ה. הרציג / צילום: שלומי יוסף
חיים אביטן, יו''ר י. ה. הרציג / צילום: שלומי יוסף

עליית הריבית שהכתה בשווקים "ייבשה" את שוק הנפקות המניות בת"א בחודשים האחרונים, בעוד שבשוק הנפקות החוב הקונצרני צומצם היקף הגיוסים בשיעור משמעותי. שוק זה פתוח כיום בעיקר עבור חברות איתנות ורווחיות הזוכות לדירוגים גבוהים, או כאלו המוכנות לשלם למשקיעים ריביות גבוהות במיוחד.

במשרד האוצר משוכנעים שירידת מחירי הדירות כבר בפתח 
"המחירים עשויים להתחיל לרדת": התחזית האופטימית של בנק לאומי לשוק הדיור 
הריבית בארה"ב תעלה כנראה ב-0.5%. החידה היא מה יקרה אחרי | WSJ

ולמרות התייקרות גיוסי החוב, שכבר גרמה לדחייה ואף לביטול של הנפקות אג"ח מתוכננות בעת האחרונה, מתברר שיש עדיין חברות קטנות יחסית ששואפות להשלים גיוס מהמשקיעים בת"א, ואף הגיעו לשלב התשקיף הציבורי - הגם שהסיכויים להשלמת המהלך אינם ברורים.

אחת כזו היא חברת הנדל"ן י.ה. הרציג השקעות וייזום, שהגישה לאחרונה תשקיף לקראת הנפקת איגרות חוב בתמורה לכ-86 מיליון שקל. לחברה, כפי שעולה מדוחותיה הכספיים לרבעון השלישי, גירעון בהון העצמי בסך 7 מיליון שקל.

האג"ח של י.ה. הרציג יועמדו לפירעון בשלושה תשלומים לא שווים, בשנים 2024-2026, והן נושאות ריבית שנתית קבועה שתיקבע במכרז ולא תעלה על 7.5% לשנה, "או שיעור אחר שייקבע בהודעה המשלימה".

החברה הוקמה ב־2010 ומוחזקת (100%) על ידי יהודה הרציג, המשמש כמנכ"ל. יו"ר החברה הוא חיים אביטן, לשעבר ראש עיריית חדרה ומי שניהל את הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית.

י. ה. הרציג פועלת בשלושה תחומים. בתחום הראשון, נדל"ן יזמי בישראל, היא עוסקת בייזום ובנייה של פרויקטים למגורים ו/או מסחר, על־פי רוב בדרך של קומבינציה, לרבות התחדשות עירונית כמו פינוי בינוי. התחום השני, נדל"ן מניב בישראל, כולל ייזום, תכנון, הקמה ורכישה של מבנים למסחר, והשכרתם. התחום השלישי הוא תחום הביצוע, שבמסגרתו החברה מעניקה שירותי בנייה קבלניים לצדדים שלישיים.

צופה הכנסות מפרויקטים של כ־850 מיליון שקל בשנתיים

לפי מצגת שפרסמה החברה, יש לה כיום 33 פרויקטים בשלבים שונים, וכ־4,600 יחידות דיור בהליכי תכנון, רישוי וביצוע. היא מעריכה את היקף ההכנסות הצפוי מפרויקטים בשנתיים הקרובות בכ־850 מיליון שקל.

הפרויקטים שישמשו כבטוחה לאג"ח הם פרויקט תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש) ברמת גן, שלהערכת החברה ההכנסות ממנו יגיעו ל־24.4 מיליון שקל (ללא מע"מ) והוא צפוי להסתיים ב־2024; פרויקט תמ"א 38/1 (חיזוק ועיבוי) בפתח תקווה, עם היקף הכנסות צפוי של 16.4 מיליון שקל שצפוי להסתיים בעוד כשנתיים; פרויקט תמ"א 38/2 בבת ים, עם היקף הכנסות צפוי של 43.7 מיליון שקל שיסתיים באמצע 2025; ופרויקט פינוי בינוי בקרית ים עם הכנסות צפויות של 170 מיליון שקל וצפי לסיום בתחילת 2025.

בשלושת הרבעונים הראשונים של 2022, הכנסות החברה הסתכמו ב־21.3 מיליון שקל, עלייה לעומת 14.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב־2021. הרווח מפעולות בתקופה זו הסתכם ב־2.7 מיליון שקל, והוצאות המימון היו 4.2 מיליון שקל. ההפסד הכולל לתקופה הגיע ל־1.7 מיליון שקל, לעומת הפסד של 439 אלף שקל בתקופה המקבילה.

נתונים שמספקת החברה מצביעים על שיעור רווח גולמי צפוי של 17%-21% בפרויקטים המוגדרים כמהותיים מאוד עבורה (ביניהם הפרויקטים המשמשים כבטוחה).

מייעדת כספי ההנפקה לצרכי הון עצמי

החברה מייעדת את כספי הגיוס לפירעון הלוואות קיימות שהועמדו לה להשלמת הון עצמי בשני פרויקטים, בסך כ־4.3 מיליון שקל בתוספת ריבית; להעמדת הון עצמי לשני פרויקטים, בסכום מצטבר של 33.6 מיליון שקל; ולמימון פעילותה השוטפת. כמו כן נכתב בתשקיף כי בעל השליטה הרציג התחייב להמיר הלוואות בעלים בסך 30.5 מיליון שקל לשטר הון, תוך שני ימי עסקים מההנפקה, באופן שמיד לאחר מכן יסתכם "ההון העצמי לאחר הרישום למסחר" של החברה בלפחות 24 מיליון שקל. ככל ששווי החזקות הציבור באג"ח המוצעות לא יגיע ל־36 מיליון שקל, תבוטל ההנפקה.

להרציג עודף התחייבויות שוטפות על נכסים שוטפים בסך של כ־12 מיליון שקל, הנובע בעיקר מסיווג של הלוואות שניטלו לזמן ארוך בסך של 19 מיליון שקל, לזמן קצר, בעקבות אי עמידה באמת מידה פיננסית למול הגורמים המלווים.

להערכת הנהלת החברה, בהנחה שיתקבלו הסכמות מהמוסדות הפיננסיים המלווים להסרת ההפרה בהלוואות כאמור, ולאור בחינת תחזית תזרים המזומנים החזוי המתבססת בין השאר על התוצאות השוטפות של החברה וצבר הפרויקטים העתידי, יש בידיה יכולת לפרוע את התחייבויותיה השוטפות בהגיע מועד פירעונן. וכן, אין בגירעון בהון כדי להצביע על בעיית נזילות.

תעודת זהות

תחום עיסוק: חברת נדל"ן העוסקת בתחום היזמי, כולל התחדשות עירונית, וכן בנדל"ן מניב ובתחום הביצוע. היסטוריה

היסטוריה: הוקמה ב־2010 ונמצאת בבעלות יהודה הרציג. בעלת פרויקטים בין היתר בפתח תקווה, רמת גן, בת ים וקריית ים. יו"ר החברה הוא חיים אביטן, לשעבר ראש עיריית חדרה

נתונים: הכנסות 1-9/2022 - 21.3 מיליון שקל, הפסד בתקופה זו - 1.7 מיליון שקל

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"