גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבינג' הגדול: התנופה שקיבל שוק הסטרימינג מהקורונה רק הולכת ומתחזקת

חברות הזרמת התוכן, שהוסיפו לעצמן עשרות מיליוני מנויים המהלך סגרי הקורונה, ממשיכות בינתיים לגדול, וספקיות חדשות מצטרפות לשוק ● במקביל, מגוון התכנים העצום והמחירים האטרקטיביים ממשיכים להעמיק את המהפכה בשוק הצפייה, וגם זרם המשקיעים הולך ומתגבר

מסך הבית של נטפליקס / צילום: תמונה פרטית
מסך הבית של נטפליקס / צילום: תמונה פרטית

הכותב הוא שותף בקרני פמילי אופיס

אין באמור ייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם ו/או תחליף לשיקול-דעתו של הקורא, ואין באמור משום עצה ו/או המלצה לרכישה או למכירת ניירות ערך או מוצר פיננסי כלשהו 

שירותי הסטרימינג תפסו את מרכז הבמה במהלך מגפת הקורונה, כשהחלו הבידודים והסגרים במדינות רבות, ואנשים חיפשו אמצעי בידור בתוך הבית.

שנתיים לאחר מכן, וגם בחלוף המשבר, תעשיית הסטרימינג - הזרמת שירותי תוכן על גבי רשת האינטרנט לצפייה ישירה - עדיין בשיאה, עם מגוון עצום של סדרות פופולריות וסרטים שהתעשייה מספקת, שהפכו את צפיית הבינג' לחלק מחיי היומיום שלנו. 

נטפליקס חוזרת לרשום גידול במספר המנויים, אבל לפניה שני מאבקים קשים | ניתוח

שנה לאחר שנטפליקס החלה להזרים סדרות וסרטים, נכנסה גם חברת הולו (Hulu) למשחק, כשהציעה לצופים יתרון של גישה לתוכן חדש - תוכניות טלוויזיה וסרטים מבוקשים בזמן קצר יותר מזמן ההמתנה לתכנים חדשים בנטפליקס.

באותו הזמן, שחקנית סטרימינג חדשה ותחרותית לא פחות - אמזון פריים וידאו, חדרה אף היא לשוק, ובדומה למתחרותיה העניקה ללקוחותיה יתרון בלעדי - מלבד אלפי הסרטים ותוכניות הטלוויזיה האיכותיות שהציעה למנויים, היא העניקה למנויי אמזון פריים הטבת משלוחים מהירים ברכישת מוצרים דרך אמזון.

אף שנטפליקס, הולו ואמזון פריים וידאו קיימות כבר יותר מעשור, מגפת הקורונה העלתה את קרנן באופן דרמטי ויצרה מהפכה של ממש בעולם הסטרימינג. בשלושת החודשים הראשונים של 2020, נטפליקס יותר מהכפילה את מספר המנויים החדשים שלה לשנה, והוסיפה 15 מיליון מנויים חדשים. חברת הסטרימינג דיסני +, שהושקה בנובמבר 2019, צברה 22 מיליון מנויים במהלך החודשים הראשונים של סגרי הקורונה, ואפל+ פתחה את שירותי הסטרימינג שלה לצפייה חופשית במהלך הסגרים.

מתוך הבנת הביקוש האדיר לשירותי סטרימינג, חברות המדיה הגדולות HBO, Discovery ו-Paramount, שקודם לכן מכרו תכנים לחברות הסטרימינג, עברו לאחרונה גם למודל B2C, שבו הן מציעות ישירות לצרכנים שירותי סטרימינג של תוכן משלהן.

כיום קיימים למעלה מ-110 שירותי סטרימינג שונים ברחבי העולם המציעים טלוויזיה בשידור חי, ספורט, סדרות, סרטים, תוכניות דוקו וריאליטי, תוכניות ראיונות, אירוח ומגוון אפשרויות נוספות. רוב הספקיות מציעות תוכן מקורי רב משל עצמן. 

נטפליקס, אמזון, דיסני וכל השאר

שוק הסטרימינג העולמי צמח מכ-104 מיליארד דולר ב-2021 ל-122 מיליארד דולר ב-2022, בשיעור צמיחה שנתי מורכב (CAGR) של 17.2%, והוא צפוי לגדול לכ-204 מיליארד דולר בשנת 2026 (CAGR של 13.7%), כך על-פי נתוני חברת המחקר The Business שפורסמו באוקטובר האחרון.

בשוקי ההון לא נותרו אדישים לנתוני הצמיחה ולסכומים שמגלגל שוק הסטרימינג, והחלו להיכנס ליותר ויותר השקעות בתחום. אלה מניות החברות הבולטות בתחום, שעשויות להוות הזדמנות להשקעה.

 

נטפליקס (NFLX) - החברה שרשמה צמיחה מטאורית במהלך העשור האחרון, חוותה קושי ברבעון הראשון ב-2022 כשאיבדה 1.2 מיליון מנויים, ומנייתה צנחה ב-48%. המהפך התרחש ברבעון השלישי באותה שנה, כשהוסיפה 2.4 מיליון מנויים והכניסה סכום כולל מדהים של 223 מיליון דולר. בשבוע שעבר, לאחר פרסום דוחותיה, מניית נטפליקס  זינקה ב-7%, בין היתר הודות לתזרים המזומנים החופשי החיובי שרשמה והבטחתה להכפיל את הרווחים בשנה הנוכחית.

דיסני (DIS) השיקה בנובמבר 2019 את שירות הסטרימינג דיסני +, שהפך במהירות לאחד הפופולריים בעולם. אף שמניית דיסני  זינקה לקראת סוף 2022, הרי שבסיכום שנתי היא ירדה בכ-25%. כתוצאה מכך, מניית דיסני מהווה כעת הזדמנות השקעה אטרקטיבית למשקיעים, כשמביאים בחשבון את תוצאות 2022 שלה, שהראו שיפור משמעותי משנה לשנה. דיסני סיימה את 2022 עם ביצועים חזקים יחסית באופן כללי, הרבה מעבר לשירות Disney+.

אפל  (AAPL), המוכרת היטב ממוצרי הטכנולוגיה שלה, השיקה אף היא שירותי סטרימינג לפי דרישה, בנובמבר 2019, וכן מנוי שנתי חינם למי שרכש מכשיר אפל חדש. שירותי Apple TV+ צפויים להגדיל משמעותית את מספר המנויים בעקבות חתימת הסכם עם ה-MLS (ליגת הכדורגל הבכירה של ארה"ב וקנדה) להצגת כל משחקי ה-MLS ברחבי העולם למשך עשר שנים החל מ-2023. צעד זה מראה שאפל הופכת רצינית יותר בביצוע השקעות, במטרה להפוך לתחרותית יותר בתחום הסטרימינג. אפל הציגה הכנסות של 394 מיליארד דולר בשנת הכספים 2022 (עלייה של 8% משנה לשנה), ואין סיבה לחשוב שהיא תאט את הקצב בהמשך.

אמזון  (AMZN) נחשבת לחברת הטכנולוגיה מהמובילות בעולם. החברה השיקה שירות סטרימינג במינוי לחברי אמזון פריים. שווי השוק שלה מתקרב ל-1 טריליון דולר (כעת נסחרת בשווי של 990 מיליארד דולר, לאחר שהייתה בשיאה מעל 1.9 טריליון דולר).

2022 הייתה שנה קשה עבור החברה. מחיר המניה שלה ירד ב-40% בשנה עד היום, והיא הפכה לחברה הנסחרת הראשונה אי-פעם שהפסידה טריליון דולר מערכה, אך הצפי הוא שעוצמת הקמעונות המקוונת תשוב לעצמה בקרוב, והצמיחה והרווחים ישתפרו.

שירותי הענן של אמזון - AWS - הם יקרי ערך, ו-AWS צפויה להיות אחת החברות הרווחיות ביותר בארה"ב. מעבר לכך, לאמזון פריים יש כיום יותר מ-200 מיליון חברים ברחבי העולם, והמשקיעים אופטימיים.

קומקאסט (CMCSA) היא חברת תקשורת פופולרית שנוסדה בשנת 1963 ומאז עלתה לגדולה, בעיקר כשרכשה את חברת השידור הבריטית Sky ואת כלי התקשורת האמריקאי NBCUniversal. קומקאסט (Comcast) השיקה שירות סטרימינג מבוסס מינוי ביולי 2020 להזרמת סרטים ותוכניות טלוויזיה, חדשות ותרבות.

מחיר מניית קומקאסט  הוא כ-40, ושווי השוק של החברה עומד על 170 מיליארד דולר. היא נחשבת למניה אטרקטיבית בעיניי משקיעים בשל השילוב של מחיר סביר ותשואת דיבידנד נדיבה.

רוקו  (ROKU) מפעילה פלטפורמת סטרימינג ומציעה בנוסף את ערוץ Roku, המספק למשתמשים גישה חופשית לסרטים הוליבודיים, ערוצי חדשות ותכנים רבים נוספים. החברה הכריזה בתחילת השנה על צמיחה והתרחבות בינלאומית עם שותפים בבריטניה, בקנדה ובמקסיקו. המניה נסחרת במחיר של 52 דולר.

עוד כתבות

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר