גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בארה״ב מנסים להתמודד עם תחלופת עובדים מהירה באמצעות כלל זהב אחד

90 יום - זהו משך הזמן שאחריו יש יותר סיכוי שעובד יישאר בחברה לטווח ארוך, כך לפי מומחים ומנהלי כוח אדם ● בחברות אמריקאיות רבות בונים תהליכי קליטה שנועדו להביא עובדים חדשים לאבן הדרך הזאת, וכוללים הכשרות מיוחדות, חונכים ותיקים, יעדים מובנים ובונוסים

כלל הזהב לשימור עובדים מוצלח / צילום: Shutterstock
כלל הזהב לשימור עובדים מוצלח / צילום: Shutterstock

 

במסע לשימור עובדים, חברות מתמקדות במטרה משותפת ומאוד ספציפית: 90 יום. אם תצליחו להחזיק עובדים במשך שלושה חודשים, כך אומרים מנהלים ומומחי כוח אדם, גדלים הסיכויים שהם יישארו לטווח ארוך יותר, שבסביבה מהירת התחלופה של ימינו הם מגדירים כשנה ומעלה. זו הסיבה שחברות ייצור, מסעדות, מפעילי מלונות ואחרים מציעים בונוסים מיוחדים, הכשרה מדורגת ותוכניות חדשות, וכך מקווים למנוע התפטרות של עובדים חדשים בשלושת החודשים הראשונים בתפקיד. 

"סייבר לא יכריע מלחמות בשנים הקרובות", ראש אגף התקשוב בצה"ל בראיון ראשון
האם הקריסה של קבוצת אדאני מאיימת על נמל חיפה?

בחברת החימום ומיזוג האוויר Carrier Global Corp החלו לצוות עובדים חדשים ל"חבר" יותר מנוסה במפעלי הייצור לאחר שגילו שרוב השחיקה מתרחשת עוד לפני שעובדים חוצים את קו שלושת החודשים, כך אמר המנכ"ל דיוויד גיטלין. מנהלים בחברת תוכנות הווידאו ממינאפוליס Qomu Corp, שינו את ההכשרה ואת התהליכים לקליטת עובדים בין היתר סביב היעד של צמצום מה שהחברה מכנה "מתפטרים מהירים" או עזיבות בתוך תקופה של שלושה חודשים, כך אמרה מרסי נואה, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברה.

חלק מהזכיינים במקדונלד'ס, בוונדיס וברשתות מזון אחרות מפרסמים בונוסים לעובדים חדשים בגובה מאות דולרים, שרובם ניתנים לפדיון לאחר 90 יום. ברשת בתי המרקחת CVS נותנים לעובדי מחסן בחלק מהמקומות בונוס של 1,000 דולר אם הם נשארים בתפקיד שלושה חודשים.

"אם אתה רואה מישהו מגיע לקו שלושת החודשים, המציאות היא שהוא יהיה כאן לפחות שנה", אמרה מריסה אנדראדה, סמנכ"לית אנשים ראשית בצ'יפוטלה מקסיקן גריל. ברשת התמקדו במשמרות מסודרות ובהענקת הסבר ברור לעובדים חדשים לגבי הפעילות וההטבות, היא אמרה. טקטיקה זו נועדה לגרום לסייע עובדים לחוש בנוח בסניפים ולהיות בעלי מוטיבציה להישאר, היא אמרה.

שוק העבודה הקיץ היה אחד ההדוקים זה עשרות שנים ומציאת מספיק עובדים, שלא לדבר על עובדים טובים, נותרה כה קשה שבאופן הולך וגובר חברות רוצות לשמר מועסקים חדשים. באופן מסורתי שלושה חודשים נחשבו לזמן מספיק לעובדים להתחיל להוכיח את עצמם, כך אומרים מנהלי כוח אדם ותיקים. חברות רבות עדיין כוללות תקופה "על תנאי" ל־90 יום, וחלקן מעכבות במהלכה הטבות כמו ביטוח בריאות.

בדיוק כמו שפיתוח הרגלי התעמלות שמחזיקים מעמד יכול לקחת שבועות רבים של מאמץ עקבי, מעסיקים גילו ש־90 יום הם לרוב זמן מספיק כדי שעובדים ייכנסו לשגרה יציבה בתפקיד חדש. לדברי מנהלים, זה יכול להיות חשוב במיוחד עבור עובדים לפי שעה בתעשיות עם תחלופה גבוהה כמו אירוח או ייצור, שם יש לעובדים אפשרויות רבות.

עובדים הרוויחו משוק עבודה שאפשר להם להחליף בקלות משרות תמורת שכר גבוה יותר. העובדים גם עושים שריר בדרכים אחרות. עובדים בחנות של אפל במרילנד הצביעו הקיץ בעד התאגדות, ויצרו את האיגוד הראשון של עובדי אפל בארה"ב, מה שמתווסף למאמצי ההתאגדות כמו סטארבקס ואמזון.

עלות של אלפי דולרים

פטריק ויילן, מנהל משאבי אנוש ופיתוח ארגוני בחברת TAT Limco מטולסה, אוקלהומה, העוסקת בייצור בתעשיית התעופה - ראה איך בסוף השנה שעברה כמה מהרתכים, עובדי ההרכבה ואחרים בחברה עזבו לטובת משרות, שבחלק מהמקרים, שילמו רק דולר או שניים יותר לשעה. חלק מהעובדים, אמר, בקושי נשארו אצלו חודש. מתוך תסכול החל לטעון בדיונים פנימיים שהחברה צריכה לחשוב מחדש על גישתה להעסקה. הוא רצה תוכנית כלשהי ל־90 יום. "היה נראה שזה חלון קסמים", אמר.

ויילן אמר כי לאחר שהסביר שכל מועסק חדש שעוזב עולה לחברה אלפי דולרים בהוצאות על הכשרה, זמן והכנסות אבודות, המנהלים הסכימו לשינוי. בינואר החברה מיסדה תהליך הכשרה של 90 יום.

ב־TAT Linco העסיקו מתאם קליטה לעבודה שיפקח על ההשתלבות של כל עובד חדש בחברה. כעת מנהלים יוצרים קשר עם עובדים לפני היום הראשון שלהם כחלק ממאמץ לספק יותר נקודות מגע עם מועסקים חדשים כדי שלא יתפתו לעבוד אצל חברה יריבה. המפקחים קובעים ציפיות שבועיות לעובדים החדשים שמדריכות אותם בשלושה החודשים הראשונים, ונותנים להם מטרות מובנות וזמן להתעדכן.

תחלופת עובדים, שבינואר 2022 עמדה על 37%, ירדה ביותר ממחצית, ל־16%, אמר ויילן. עובדים חדשים יותר נשארים גם הם. בשלושת החודשים הראשונים של 2022, החברה איבדה אחד מכל 45 עובדים שהעסיקה. "אם אנחנו מאבדים מישהו בחודש־חודשיים־שלושה, זה מאוד נדיר", אמר ויילן.

ישנם סימנים לכך ששוק העבודה מצטנן. חברות ובהן טסלה ונטפליקס הכריזו על תוכניות לצמצם את מצבות העובדים, וחלק מהמעסיקים משכו הצעות עבודה למועסקים פוטנציאליים. אבל במשרות שעתיות במגוון תחומים, הביקוש לעובדים נותר גבוה מבחינה היסטורית.

עובדים אומרים שלעיתים קרובות הם יודעים תוך כמה שבועות האם משרה מתאימה להם. עלייה אבוט, סטודנטית בת 23 באוניברסיטת טמפל, אמרה שלאחרונה עזבה התמחות בשיווק בפילדלפיה לאחר שהייתה שם כחודש. למרות שאבוט אמרה שמעולם לא עזבה תפקיד קודם לכן והיא היססה לעזוב את ההתמחות לפני סיומה בקיץ, היא חשבה שהתפקיד התברר כשונה מכפי שהוצג לה בתחילה. השכר היה נמוך ממה שחשבה שהבטיחו לה, וחלק מהתגמול התבסס על מבנה של עמלות, כך אמרה.

"בשבוע השלישי או הרביעי, שאלתי את עצמי, 'האם זה נכון מבחינתי?'", אמרה. במהירות מצאה עבודה חדשה כמתאמת שיווק. "התמונה הגדולה יותר לגבי משרות היא לעיתים פשוט ניסוי וטעייה", אמרה.

תקופת קבלת ההחלטות

חלק ניכר מההצלחה במשרה בשלושת החודשים הראשונים תלוי בקשר של עובד עם החברה, כך אמרו מנהלים. בחברת התוכנה מסן פרנסיסקו Intercom, עובדים חדשים בכל הרמות מתבקשים להתחיל במה שהחברה קוראת לו סיור האזנה כדי להבין את פעילות החברה ולהיפגש עם כמה שיותר עמיתים לעבודה. לעובדים בדרגים נמוכים, הסיור הזה יכול להימשך שבועיים; לעובדים בדרג ניהולי, הוא יכול להגיע לשישה שבועות. "90 הימים הראשונים הם כמעט כמו תהליך ריאיון מתמשך על ידי העובדים בחברה", אמר ל. דיוויד קינגסלי, מנהל השמה ראשי בחברה. "אלה רגעים מכריעים שבהם אנשים באמת מקבלים החלטות".

בחלק מהחברות, כמו ספקית התוכנות למשרדים Envoy, שכרו בחודשים האחרונים עובדים שיבדקו עם מנהלי העסקה ועובדים חדשים כדי לראות איך החוויה נחווית על ידי כל הצדדים. "שלושת החודשים הראשונים הם הזמן בו עובדים אומרים 'זו ההחלטה הטובה ביותר שקיבלתי', או 'עשיתי טעות כי זה לא משה שחשבתי שזה יהיה'", אמרה אנט ריביס, מנהלת השמה ראשית ב־Envoy.

בחברת Waste Management מתכננים להציג כלי שיאפשר למנהלים לקבל משוב מהצוותים בזמן אמת. "אתה הולך לקבל פירורים מהחבר'ה", אמר ג'ון מוריס, מנהל תפעול ראשי ב־Waste Management. "זה הולך להיות, 'הי, זה מה שהצוות שלי מספר שמעסיק אותו'". בחברת פינוי האשפה והמחזור למדו את נתוני תחלופת העובדים וגילו ש־120 הימים הראשונים מכריעים במיוחד. החברה מצוותת עובדים חדשים למנוסים יותר ושולחת חלק מהעובדים להכשרה אישית באריזונה או בפלורידה.

הרבה גורמים משחקים תפקיד בשימור עובדים חדשים, אמר מוריס, כולל הטבות לימודיות ושכר. אבל החברה רוצה לוודא שהמנהלים הם בעלי יכולת להגיב לנושאים שונים במגוון ערוצים, וזו אחת הסיבות להצגת הכלי החדש. "כולנו מקבלים הרבה משוב, אבל כשמדובר ב־800 עמודים, אף אחד לא יקרא את זה", אמר מוריס. "אז איך אתה נותן למובילים בחזית טעימה, דברים קטנים, פעולות ספציפיות שהם יכולים לעשות?"

ג'ניפר סיק, בת 29 מריצ'פילד, אוהיו, קיבלה בסוף פברואר שעבר משרה כנציגת מכירות ב־Group Management Services, ספקית של שירותי שכר, מיקור חוץ ושירותים אחרים לעסקים קטנים. בחברה יש תקופה על תנאי באורך 90 יום, עם יעדים מוגדרים בבירור, הפעם הראשונה שסיק נתקלה בדבר כזה בקריירה שלה.

סיק אמרה שהמנהלים מצפים ממנה לעשות לכל הפחות 300 שיחות בשבוע ולבקר בשני עסקים קטנים; אם היא רוצה לקבל בונוס אחרי 90 יום, היא צריכה לעשות 375 שיחות בשבוע ולבקר בארבעה בתי עסק. המנהלים בודקים איתה שוב ושוב אם חסר לה משהו, כך אמרה. "הם כל הזמן שאלו, 'איך את מרגישה? מה שלומך?'", כך סיפרה.

היא השלימה את תקופת 90 הימים ביום שישי אחד בתחילת יוני וקיבלה את הבונוס על כך שעשתה את השיחות הנוספות והביקורים. ביום שני שלאחר מכן, כבר היו לה מפתות לרכב חברה וכרטיס דלקן, עוד הטבה של סיום תקופת המבחן. "עבדתי מאוד קשה ב־90 יום האלה בגלל שראיתי לעצמי עתיד בחברה הזו", אמרה.

עוד כתבות

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה