גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בלי להתפזר, בלי למכור ובלי לבנות על המנכ"ל: כך עובדים משפיעני ההייטק

שיווק באמצעות משפיעני רשת לא נעצר אצל המותגים, אלא מגיע גם לעולמות ה־B2B ● אלא שרוב החברות מסתמכות על עקרונות שנכונים לתחומי הצרכנות, ואינם מתאימים לזירה הטכנולוגית ● כאן חשובות המומחיות והיכולת לשכנע את האקוסיסטם שלתוכן יש ערך אמיתי

המשפיענית הטכנולוגית אלי ק. מילר עם פסל של דמותה בוושינגטון / צילום: מתוך לינקדאין
המשפיענית הטכנולוגית אלי ק. מילר עם פסל של דמותה בוושינגטון / צילום: מתוך לינקדאין

הכותב הוא מייסד ומנכ"ל משותף של סוכנות אקסטרה מייל

חוכמת ההמונים והשקיפות שהביאו הרשתות החברתיות הובילו לפריחה גם בעולם משפיעני הרשת. אנשים סומכים על אנשים יותר מאשר על מותגים, וזה לא פוסח על חברות B2B. בשנים האחרונות ניכרת עלייה בשימוש במשפעיני רשת גם בהייטק. אין הכוונה לידוענים שמנסים למכור לקהל הרחב אייפון או אוזניות משוכללות, אלא למובילי דעה בעולמות הטכנולוגיה וה־B2B. 

הפרסומאים החדשים: יותר צעירים מרוויחים מעל 100 אלף דולר בשנה מתוכן דיגיטלי 

מדובר בעובדים ויועצים מתעשיית ההייטק שהופכים להיות אוטוריטה מקצועית בתחום, כאלו שאנשי הסייבר והטכנולוגיה המקצועיים מטים להם אוזן, קוראים בשקיקה כל מה שהם מעלים, ולבסוף בוטחים בהם ובחברות שהם מייצגים - ואף רוכשים את המוצרים ואת הפתרונות שלהם או את אלה שעליהם הם ממליצים.

גם בעולם שבו חברות טכנולוגיה מוכרות לחברות אחרות, חובה לבסס אמון במותג, במוצר או בטכנולוגיה, וגם באנשים שמטמיעים אותם - כדי למכור יותר. מחקרים מראים כי תוכן שיווקי נתפס כפחות מהימן בהקשר זה. לעומת זאת, מומחה בתחום מסוים, כזה שהוכיח את מהימנותו ואת הידע שלו, נתפס כמי שיכול לעורר אמון בקרב קהל היעד.

מכיוון שכך, מובילי דעה ומשפיענים הם הגביע הקדוש עבור חברות טכנולוגיות רבות. ולמרות זאת, רוב החברות עושות טעויות רבות בדרכן ליצור משפיענים כאלה מבית. זאת, בין היתר, בגלל שהן מסתמכות על עקרונות מתחומי צרכנות, שפשוט לא תקפים בהייטק.

כאן נציג כמה דגשים שיש לקחת בחשבון, כשרוצים למנף חברה או פתרון טכנולוגי באמצעות עבודה עם משפיענים בהייטק.

לשמור על עקביות

הנקודה הראשונה שאליה יש לשים לב היא התמחות: בעולמות הצריכה והקמעונאות, משפיענית יכולה לפרסם קמפיין הלבשה, קרם שיזוף, מכונית ושלל מוצרים בקטגוריות שונות. אבל בעולם הטכנולוגי נדרש מיקוד. מי שמציג את עצמו כמומחה בכמה נושאים ועולמות, נתפס כהרבה פחות אמין. עליו להיות מקצוען המתמחה בתחום טכנולוגי ספציפי, או שולט בקטגוריה טכנולוגית מסוימת.

נושא ההתמחות מהותי עוד יותר כשמדובר במוביל דעה מבית - כזה שבסוף היום מייצג חברה מסוימת - ולכן ההתמחות שלו צריכה להיות קשורה באופן ישיר לפתרון של אותה חברה. זאת לעומת משפיענים שהם יועצים, וככאלה יכולים להיות מומחים במספר תחומים, שעדיין נכללים באותו עולם תוכן.

דוגמה למומחית תוכן שהפכה למשפיענית היא Karen Cahn, שמנהלת קרן השקעות המתמחה בחברות שנוסדו על־ידי נשים, ואף נבחרה על־ידי לינקדאין כ־Top voice בעולמות היזמות.

הבחירה של לינקדאין מבוססת על ארבעה פרמטרים ידועים: גודל רשת הקשרים הרלוונטיים שיש למשפיען בפלטפורמה; כמות הפוסטים המקוריים בתחום העניין המדובר, שחייבים להתפרסם בצורה קבועה לאורך זמן; תוכן אותנטי שמתאים לפרסונה הדיגיטלית של האדם הכותב, כולל שימוש בהאשטגים, כמות הווידאו ותמונות רלוונטיות (גם כאן חשובה הקונסיסטנטיות); והיכולת לייצר שיח בפוסטים.

הנקודה השנייה נוגעת לתוכן, ולכך שחשוב להימנע משיח שמקדם מכירות. משפיענים בהייטק אינם מקדמים מוצר, אלא יוצרים שיחה על סוגיה מקצועית מסוימת. אנשי ההייטק רוצים ללמוד ולהחליף רעיונות, לא להיות מופגזים על־ידי תוכן שהוא למעשה פרסומת.

במקום לקדם מוצר, משפיען בתחום ה־IT ייזום דיון בטרנדים חדשים, בכשלים סביב מוצרים בעולם רלוונטי, ברגולציות חדשות ואפילו בעולם הפוליטי־מדיני והקשר בינו לבין סיכויי ההצלחה בטריטוריה מסוימת. התוכן צריך להיות ייחודי ואותנטי, ומטרתו העיקרית היא לתת ערך וידע לעוקבים.

להשיג את הלייק הנכון

הנקודה השלישית היא זהות המשפיען - לא תמיד זה יהיה המנכ"ל/ית. חברות צריכות לדייק את המטרות שלהן, ולפיהן לבחור את הפרסונה הנכונה. אנשי סייבר למשל, המחפשים פתרונות שיענו לצרכים שלהם, לא יצרכו את התוכן ממנכ"ל.

אם רוצים לעורר את האמון בטכנולוגיה עצמה, כדאי לבחור בעובד שהוא "טכנולוג". במקרים שבהם רוצים לקדם אג'נדה מקצועית וטכנולוגית יהיה נכון לבחור דווקא מנטור, מוביל תעשייה עסקי ועוד. כזו היא למשל יזמית ה-AI והמשקיעה אלי ק. מילר, שיש לה יותר ממיליון עוקבים בלינקדאין.

כמובן שגם מייסדים ומנכ"לים יכולים לייצר מובילות למותג, אך בכל מקרה, ברגע שנבחרה הפרסונה המתאימה, חשוב לבנות לה רשת קשרים ולהגדיל את בסיס העוקבים שלה. כל זאת, לצד פרסום תוכן איכותי וחשיפה בקבוצות רלוונטיות ובאירועים רלוונטיים.

לשם הדוגמה, מוביל דעה בעולם ה־HR וה־HRtech הוא אסף יעקבי, סמנכ"ל התכנון האסטרטגי והגיוס הגלובלי של אמדוקס. בזכות השיח האיכותי שהוא מוביל בלינקדאין ורשת העוקבים הענפה שלו, הוא מוזמן להשתתף בפודקאסטים ובכנסים בינלאומיים. לאחרונה הוא אף אוזכר בכתבה ב"פייננשל טיימס", ואין ספק לגבי תרומתו למותג של החברה.

הנקודה הרביעית היא שאי־אפשר להיות משפיען ללא הכרה של משפיענים אחרים. ברוב התחומים הטכנולוגיים יש כבר אנשים שנחשבים מובילי דעה. בלי הלייק או התגובה של אותם אנשי מפתח שנחשבים סמכות בתחום, הפרסונה שאדם מנסה למצב כמשפיען, תתקשה להיחשב ככזו.

כדי להפוך למשפיענים, עליכם למפות את המשפיענים שכבר קיימים ומובילים את השיח בסוגיה שבה אתם עוסקים, לדאוג שהם ייחשפו לתכנים שלכם ולעודד אותם להשתלב ולהגיב עליהם.

הנקודה החמישית והאחרונה היא מדידה - הדרך למדוד אפקטיביות של מוביל דעה היא באמצעות כמות עוקבים ורעש ברשת. אם התוכן איכותי, קונסיסטנטי, נותן ערך ואותנטי, הוא יגרום ליותר תגובות, יותר רעש ויותר השפעה, גם ברשת וגם מחוצה לה.

להצטייד באורך־רוח

חברה יכולה לזהות משפיענים ולתת להם גישה למוצר או שירות על־מנת שיכתוב עליו ביקורת, בעוד שמשפיען מטעם חברה בדרך־כלל אמור לשרת מטרה. עליו לבנות אמון במותג, במוצר, בשירות או באנשים. לכן, בהחלט יכול להיות לחברות יותר ממשפיען אחד בתחומים שהיא רוצה לקדם.

בשורה התחתונה, בניית משפיען במגזר העסקי־טכנולוגי היא מיזם שדורש אורך־רוח. השגת הכרה ואמון בטכנולוגיה ובחברה לא מתרחשת אחרי העלאת כמה פוסטים. מדובר בתהליך שבמסגרתו משכנעים קהילה של אנשים נחשבים שהם יכולים ללמוד מהמשפיען שלך, שהוא מייצר עבורם ערך, ושכדאי להם להיחשף לתכנים שלו. אלו שיוכלו לשכנע את האקוסיסטם, יזכו בכלי שיווקי חשוב ויתרמו רבות למותג שלהם.

עוד כתבות

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

החברה הישראלית שתספק שמונה מלט"ים לצי הגרמני

במסגרת העסקה יסופקו שמונה מל"טים מדגם הרמס 900 של אלביט לצי הגרמני ● בחברה הגרמנית מעריכים כי הפרויקט המשותף יושק בסלון האווירי בברלין ביוני

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

אבי מעוז, נעם / צילום: ויקיפדיה

האם קוצצו 90% מתקציב הרשות לזהות לאומית יהודית?

כמה מתקציב הרשות של אבי מעוז "הוקרב" לטובת המאמץ המלחמתי? כמעט הכל ● המשרוקית של גלובס

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

אזעקות בגליל המערבי, צה"ל בגל תקיפות נרחב בלבנון

צה"ל ערך תקיפות נרחבות בלבנון • במטולה דווח על פגיעה ישירה, לא הופעלה התרעה • ישראל פתחה מחדש את מעבר כרם שלום, לאחר שנסגר בתחילת השבוע אחרי המטח הקטלני לאזור שגרם למותם של 4 לוחמי צה"ל • עדכונים בולטים

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה, רפיח, יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

מה צפוי לשקל? / אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר יגיע ל-3.5 שקלים? מה קורה בשוק המט"ח

לראשונה מאז תחילת אפריל, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים ויורד מתחת לרף ה-3.7 שקלים לדולר ● מדובר בשינוי מגמה חד לעומת התקופה האחרונה בהמשך להתפתחויות הבטיחוניות ● מה עומד מאחורי שינוי המגמה?

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם 

''זו כנראה ההשקה הכי חזקה שנעשתה למוצר מציאות מדומה לטיפול נפשי אי פעם'' / אילוסטרציה: Shutterstock

טייס הקרב שהקים חברת מציאות מדומה וגייס אותה לטיפול בנפגעי המלחמה

ערן אור הקים את XRHealth ב-2016 בעקבות פריצת דיסק שחווה. מאז החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומציעה טיפולים בתחום הפיזיותרפיה, הכאב והטראומה באמצעות מציאות מדומה ● כשפרצה המלחמה, הוא החליט להשיק במהירות את המוצר גם בישראל, מוקדם מכפי שתכנן

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר

מנהל רשות המסים תומך בהחזרת מס הרכוש על קרקעות פנויות

בכנס שקיים מכון אלרוב לחקר הנדל"ן אמר אהרונוביץ': "אני בעד החזרת מס רכוש בצורה חכמה", והוסיף כי "חלק מעליית מחירי הדיור בשנים האחרונות נבע גם מהעובדה שמי שמחזיק בקרקע שאפשר לבנות עליה, אין לו שום תשלום 'קנס' על קרקע כזו"

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

מתחם תעש השלום / צילום: טלי בוגדנובסקי

המכרז במתחם תעש בת"א: כמה תעלה דירה באזור המבוקש?

מכירת הקרקע ל-528 דירות במתחם תעש השלום הוכיחה שיש ביקוש גבוה לקרקעות אטרקטיביות, אך המחישה עד כמה הענף רחוק משיאי עבר ● ודאי כשבצד הסיכון יש גם זיהום שטרם טופל

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"