גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבילוי המושלם לחג: ארבע המלצות לתערוכות שוות במיוחד עם אוכל מעולה לקינוח

אמנות שמשנה פרספקטיבה עם קרם לימון, קית' הרינג לצד עטאייף בגרסה מרעננת, דיוקנאות של אמהות ומסעדה לפודיס ויצירה קיבוצית על המבורגר וצ'יפס ● בחול המועד כיף לשלב תערוכה וארוחה במרחק הליכה ● חגית אברון תופרת יום

קית' הרינג, בקניון ארנה / צילום: חגית אברון
קית' הרינג, בקניון ארנה / צילום: חגית אברון

תערוכות הן כבר מזמן לא נחלתם של חובבי אמנות מושבעים בלבד, אלא הפכו בשנים האחרונות לנדבך בתרבות הפנאי של כולנו. אם מחברים לביקור בהן ארוחה נהדרת, הרי שמדובר ביום כיפי של ממש, במיוחד אם חול המועד הקרב זימן לכם קצת חופש. הנה ארבע המלצות לימים שהם גם תערוכה וגם ארוחה ועוד משהו קטן וטוב ליד.

בשר משובח, פיצה רוסית ונוף אינסופי: יום של אסקפיזם בעיר המדברית
היישוב הגלילי שהפך למוקד תיירות עם אמנות מפתיעה ואוכל מצוין
אי שם במרכז הארץ מסתתרת שמורת טבע כמעט ריקה מאנשים 

הרצליה

התערוכה: קית' הרינג, קניון ארנה

את קית' הרינג, אחד מאמני הפופ־ארט המפורסמים והמצליחים בעולם, הכרנו, אבל לא שיערנו בדעתנו שהתערוכה שיובאה מחו"ל בעלות של מיליונים, המציגה כ־200 מיצירותיו המקוריות, תהיה חוויה בועטת לכל החושים.

אחד החללים בה מעוצב כתחנת הסאבוויי בניו יורק שבה החל הרינג את דרכו כאמן מחתרתי, חלל נוסף מרפרר לבר קוקטיילים שנהג לשהות בו. חוץ מאלה ניתן למצוא בתערוכה פינות אינסטוש מדליקות וכמובן את שלל היצירות הצבעוניות שלו וגם את אלה בשחור־לבן, על סמליו הנסתרים והגלויים והשיקיות המסחררת.

הרינג הלך לעולמו בגיל 31, אבל בחייו הקצרים הספיק להטביע חותם עצום בעולם התרבות בכלל והאמנות בפרט. הצגת יצירותיו בישראל רלוונטית במיוחד בימים אלה, שבהם המציאות מעיפה את המוח למחשבות על הציר אנרכיה־ממסדיות.

הארוחה: לולה מרטין

לולה מרטין באזור התעשייה של הרצליה היא מסעדת דגים ופירות ים, שמעוצבת בנעימות, ובמרכזה בר שכיף לשבת סביבו ולחלוק שיחה ומנות. תוך כדי החלפת רשמים על התערוכה טעמנו מנה של עטאייף, הפנקייק המסורתי של המטבח הערבי, כאן בגרסה ממולאת בנתחי דג ים טרי על מצע של קרם חציל, וגם סביצ'ה דג ים בפפאיה ירוקה. שתי כוסות פינו גריג'יו במחיר שפוי סיכמו בילוי מרנין ולא מתאמץ.

לולה מרטין בהרצליה / צילום: חגית אברון

עוד משהו קטן וטוב: טיול של בוקר או שקיעה על קו המים, המתחיל בחוף הנכים הצמוד לקניון ארנה ומסתיים בחוף הצוק, ישחרר את מנת האנדורפינים היומית.

עמק חפר

התערוכה: בו זמניות אינסופית

כשעולים במדרגות של גלריה ZUZU, במבנה תעשייתי אפרורי בטבורו של אזור התעשייה עמק חפר, לא מצפים למצוא בסופן חלל עוצמתי ויפה כמו זה. תמי סואץ פתחה אותה כדי להנגיש אמנות לתושבי המקום, ומבחינתה גם "לחלוף להצצה בגלריה עם חול ברגלים אחרי בילוי בים - זה בסדר. גם כלבים וילדים מוזמנים, והכניסה היא חינם", היא מחייכת ומפנה אותנו אל המטבח הקטן שבו היא מגישה לכל מי שמגיע עוגות מאפה ידיה. את המתכונים, אגב, היא משתפת בקיר המוקדש לכך, ללמדנו שאמנות היא מושג רחב.

מתוך בו זמניות אינסופית / צילום: באדיבות גלריה זוזו

בימים אלה מציגה הגלריה ארבע תערוכות יחיד של אמנים ישראלים, שקיבלו את השם "בו זמניות אינסופית", כל אחת בעלת תמה שונה. הן מושקעות, פורצות דרך וביכולתן לשנות את נקודת המבט. יצירות החמורים של רויטל לסיק לא פחות ממופלאות.

הארוחה: עמק ברסרי

שנים הלינו תושבי עמק חפר על דלות היצע המסעדות באזור, והנה לפני כמה חודשים עידו פיינר, שף צעיר ומוכשר והבעלים של מסעדת רוברטה וינצ'י המעולה בכרכור, עשה להם קצת נחת עם מסעדת עמק ברסרי החדשה. המיקום אולי בלתי קולינרי בעליל, תחנת הדלק של משמר השרון, אבל בביטחון ובענווה סלל פיינר את הדרך לליבם וכרסם של התושבים - באמצעות תפריט שיש בו גם מנות שיערבו לחכם של זוגות ויחידים המתאווים למשקה ולארוחה ללא פשרות וגם למשפחות עם ילדים.

סברינה הדרים בעמק ברסרי. תפריט שמתאים גם לבילוי זוגי וגם למשפחות עם ילדים / צילום: שני הלוי

שוב ישבנו על הבר כדי לדסקס את התערוכה שבה ביקרנו. כמנת פתיחה קיבלנו ברוסקטה ירוקים - פרוסת לחם עבה ומנחמת שעליה נערמה תלולית של ירקות ירוקים ברוטב בשמל קטיפתי, שנספג היטב בלחם והפך את הביס לאוממי מושלם. התפעלנו גם מהמחלקה הטבעונית, וקינחנו בשכבות של קרם לימון עם מסקרפונה משגע במיוחד.

עוד משהו קטן וטוב: אגמון חפר הוא פיסת שפיות קטנה בלב העמק, ובה שבילי הליכה קצרים, מצפורים ונקודות תצפית שמתאימים לצעדה כיפית לעת ערב.

יפו

התערוכה: הכניסיני, OPEN STUDIO

רחוב שמעון הצדיק ביפו נראה כמו סמטה בכפר יווני, והשיטוט לאורכו חושף בתי מלאכה קטנים, חנויות ומיזמים חדשים. בין כל אלה ביקרנו בגלריה החדשה של אמנית תכשיטי הזכוכיות יערה קליין־ימין OPEN STUDIO, המציגה בימים אלה את "הכניסיני" - פרויקט הוקרה לאמהות אומנה.

''הכניסיני'' - פרויקט הוקרה לאמהות אומנה / צילום: זוהר רון

התערוכה של קליין, שנחשפה לפני כמה שנים לעמותת אור שלום, המטפלת בילדים ובנוער בסיכון שהוצאו מביתם, מספרת באמצעות תצלומי דיוקן מרהיבים את סיפורן של שמונה אמהות אומנה מכל קצות הארץ, חוצות מגזר ודת. בינן חברתי הטובה גליה בן חיים, שאימצה לפני תריסר שנים תינוקת בת שבועיים והתמודדה באומץ ובדרך מעוררת השראה עם אתגרים מבית ומחוץ.

הארוחה: מנסורה

מרחק הליכה קצרצר מהגלריה, לאורך מוסכי דרך סלמה, הביא אותנו למנסורה, הנמצאת מתחת לרדאר של חובבי הריגושים והטרנדים. אכלנו שם את אחת הארוחות הנהדרות שבאו אל פינו בתקופה האחרונה: שילוב יוצא דופן של חומרי גלם משובחים, סגנון בישול חף מפוזה אם כי מדויק ויד מעולה במטבח של השותפים טל סוחמי ואלעד דגן.

מנה במנסורה / צילום: שרי אסף

חלקנו לחמניות פלצעלך עם בצל וחמאת סומק בהשראת הילדות בקיבוץ של טל, לחי עגל בבישול ארוך עם פירה במרקם ובטעם נהדרים, דג לברק עם ירקות וצלפים מוקפצים שעקצצו את הלשון וצלחת גבינות כבשים של משק צפוני שתובלו בדבש אקליפטוס חלומי והוגשו עם ביסקוטי תוצרת בית.

עוד משהו קטן וטוב: modest flowers הוא סטודיו בוטיק לפרחים טריים ומיובשים של האמנית דניאל ברקת. במקום מציעים סדנאות שזירה, זרים מקסימים ומיום רביעי ועד שישי מגוון ריחני ומסחרר של פרחים טריים.

שער העמקים

התערוכה: דרכי גישה

מאז ומעולם היו הקיבוצים כר פורה לאמנות ולאמנים, וכיום חלק מהעשייה האמנותית שלהם מוצגת בגלריות ובמוזיאונים נחשבים ברחבי הארץ. אחת מהגלריות הנחבאות אל הכלים נמצאת בקיבוץ שער העמקים, והיא הוקמה בידי חבריו.

הגלריה נמצאת במבנה ששימש בעבר כאטליה של האמן המקומי אברהם עמרי, ובכל שבועיים מתחלפת בה תערוכה, ללמדנו על העשייה השוקקת ועל הקהל המקומי המתאווה לפעילות תרבות, שהולכת נהדר עם מסורת הקפה והעוגה של השעה ארבע, הנהוגה בקיבוצים.

עבודה של ראניה עקל מתוך התערוכה: דרכי גישה / צילום: עינת סיני פסטרנק

בימים אלה מתארחים בה האמן יורם אפק, בן קיבוץ שובל, המציב בתערוכה מעגל דמויות המפוסלות בברזל בתנועות מחול, שמבטאות לדבריו את תמצית האתוס הקיבוצי. גם ראניה עקל, שנולדה ומתגוררת בכפר קרע, מציגה בה, בין השאר סדרת ציורי סנונית עשויה מבד, קפה, חינה ושעווה. כך נוצר דיאלוג אמנותי מרתק בין יוצר יהודי לאמנית ערבייה.

הארוחה: הטברנה

בזמן ביקורנו בתערוכה נשמעו קולות להקת קאנטרי עליזה ובקע ריח של בשר צלוי מאחד ממשעולי הקיבוץ. שאלנו אם יש חגיגה בקיבוץ, והתבשרנו על קיומו של הטברנה, פאב־מסעדה מקומי, מחתרתי למחצה, הפתוח בסופי שבוע ובחגים. כמעט לכל קיבוץ יש פאב כזה, שמציע מזיגה הגונה של בירה ואתנחתה מעמל היום שהיה. הטברנה של שער העמקים מציעה מעבר לכל אלה גם הופעות חיות של להקות מקומיות ואוכל פשוט וטעים. התיישבנו סביב השולחן המאולתר תחת כיפת השמים, לגמנו את אותה בירה מקומית ואכלנו המבורגר וצ'יפס.

המבורגר וצ'יפס בטברנה / צילום: שירלי גיל

עוד משהו קטן וטוב: בחורשת הקיבוץ בוטיק יד שנייה שהקימה שירלי גולן, חברת שער העמקים, ובו שפע של פרטי וינטג', חלקם "פיסים" של ממש.


בבוטיק יד שנייה שהקימה שירלי גולן / צילום: שירלי גיל

עוד כתבות

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

היא חקרה את אחד הכלכלנים המפורסמים בעולם ובטוחה - אנחנו עושים לו עוול

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים