גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כאבי הראש של ספקיות החלונות והקרמיקה לבית: "אנחנו ברכבת הרים"

הותירו את הגאות שהביאה הקורונה מאחור: לאחר שנה שבה נפגעו רווחיהן של חברות המוצרים לבית מעליית מחירי התובלה וחומרי הגלם, הן ניצבות כעת בפני האטה בשוקי הבנייה והשיפוצים: "מי שפועל בענף רוצה רק 'לצלוח את השנה'" ● מניות החברות בענף צנחו בעשרות אחוזים בשנה האחרונה

סניף של רשת אייס / צילום: שרון מרוז
סניף של רשת אייס / צילום: שרון מרוז

הזעזועים במחירי התובלה וחומרי הגלם עשו שמות ברווחיהן של הספקיות המקומיות של מוצרים לשידרוג הבית בשנה החולפת, לאחר תקופה שבה נהנו מעלייה חדה בביקושים עקב הגאות בענף הנדל"ן למגורים.

הערים שמובילות את הירידה במחירי הדירות
שטף העסקאות בתחום ההתחדשות העירונית נמשך - אבל הסכומים בירידה
תגמול הענק שעומד מאחורי הפרישה של אורי לוין מדיסקונט

אחד מבכירי החברות הללו מציין כי "שוק הבנייה והשיפוצים סובל בשנה האחרונה מחוסר יציבות גדול, שהתגבר בשבועות האחרונים. לאחר שראינו צמיחה מטורפת בהתחלות הבנייה לקראת סוף 2021, בעקבות העלאות הריבית המגמה נבלמה בסוף השנה שעברה, כך שהצפי של מי שפועל בתחום המוצרים לבית הוא להתמתנות בקצב הפעילות".

מתוך ארבע חברות ציבוריות המספקות מוצרים לשיפוץ הבית (דלתות, חלונות, אינסטלציה, קרמיקה וכו'), שלוש רשמו שחיקה משמעותית ברווחיהן בשנה החולפת, כשמניות החברות כולן צנחו אשתקד בעשרות אחוזים.

 

מדובר בחברות מולטי ריטייל (רשת ה"עשה זאת בעצמך" אייס לשעבר), קליל המייצרת מוצרי אלומיניום (חלונות, דלתות), קבוצת חמת שמוכרת כמשווקת מוצרי אינסטלציה וקרמיקה ויצרנית הדלתות רב-בריח שהונפקה בתל אביב באוגוסט 2021.

הצצה לדוחותיהן של הארבע מגלה כי בשנה שעברה הצליחו כולן להגדיל את מחזור ההכנסות שלהן, הודות להתרחבות בעסקיהן, בין היתר באמצעות רכישת פעילויות נוספות.

אלא ששיעורי הרווחיות שלהן נפגעו כאמור אשתקד מסיבות שונות, החל מעלייה במחירי התובלה (מולטי ריטייל), דרך ההאטה בשוק השיפוצים ועד לזינוק במחירי האלומיניום (קליל). וכשמביטים קדימה - הקיפאון בשוק הנדל"ן והחששות מהאטה במשק - נראה שהאתגרים העומדים בפני החברות הללו לא תמו.

 

הבכיר בענף מציין כי המגמה השלילית החלה "לאחר ששוק הבנייה והשיפוצים נהנה מעדנה חסרת תקדים בתקופת הקורונה, שבה אנשים היו נעולים בבתיהם והפנו משאבים כספיים רבים יותר לתחזוקת ושיפוץ הבית".

לדבריו "הצרות התחילו עם ההמראה במחירי התובלה וחומרי הגלם אשתקד, שלאחר מכן ירדו בסוף 2022, אלא שאז הגיעה עליית הריבית והיחלשות השקל מול סל המטבעות וסידרו לנו רכבת הרים בתקופה האחרונה. לגבי 2023, מי שפועל בתחום השיפוצים רוצה רק 'לצלוח את השנה', בוודאי עם המצב הפוליטי הנוכחי".

מולטי ריטייל: "לא ידענו אם נקבל את הסחורה"

רשת מוצרי העשה זאת בעצמך מולטי ריטייל  (לשעבר אייס) הנמצאת בשליטת קרן ההשקעות קדמה ובניהולו של איציק אוזנה, סיימה את השנה שעברה עם עלייה של 4% בהכנסות שהסתכמו ב־746 מיליון שקל. הצמיחה הגיעה הודות למגמת ההתרחבות של הרשת שבמאי אשתקד השלימה את רכישת רשת הרהיטים ביתילי תמורת 100 מיליון שקל כשבעסקה נכללו גם רשתות הרהיטים אורבן ואיי.די.דיזיין.

אלא שהרווחיות נשחקה, כאשר שיעור הרווח הגולמי של החברה עמד על 44% בתום השנה שחלפה. במולטי ריטייל מסבירים כי הירידה ברווחיות נבעה ממכירת מלאים ברווחיות יותר נמוכה. יחד עם עלייה בהוצאות השיווק שנבעו מרכישת הפעילויות החדשות לצד עלייה בהוצאות השכר, נפל הרווח התפעולי ב-76% והסתכם ב-13 מיליון שקל בסיכום השנה, ובשורה התחתונה נרשם הפסד של כ-7 מיליון שקל מול רווח נקי של 31 מיליון שקל ב-2021.

ההרעה בתוצאות הובילה את החברה לדווח לאחרונה כי פנתה לשני הבנקים שהעמידו לה מימון וביקשה מהם להקל באמות המידה הפיננסיות (קובננטים) שלהן התחייבה מולם. הבנקים נעתרו לבקשות.

"מה שבעיקר השפיע עלינו בשנה שעברה, ולהערכתי על מרבית היבואנים, היו אירועים כלכליים שהתרחשו גם ברמה העולמית", מציין מנכ"ל מולטי ריטייל איציק אוזנה בשיחה עם גלובס. "בשנים 2020 ו-2021 היתה הצטיידות מטורפת בעקבות חשש אמיתי למחסור במלאים. הזמנו סחורה ולא ידענו אם נקבל אותה או לא. בהמשך מחירי ההובלה קפצו בשיעור דרמטי.

"חלק ניכר מהיבוא שלנו הוא של רהיטים. אז כשמביאים 50 ספות בתוך קונטיינר ומחיר ההובלה של המכולה מזנק מ-2,000 דולר ל-20,000 דולר בתוך כמה חודשים, אלו עלויות שמצטברות לעשרות מיליוני שקלים.

"הרציונל אומר לך: זה יקר - אל תביא לארץ. אבל מצד שני, אם לא מביאים סחורה - אין מה למכור ללקוחות. כך הגענו לרמת מלאי בשווי של 155 מיליון שקל בסוף 2021. בהמשך נוצר עומס על המחסנים הלוגיסטיים שלנו ש'הצטרף לחגיגה'. כך שב-2022 הסחורה התייקרה כל כך, בפערים שלא ניתן היה לתרגם ללקוח. נאלצנו לספוג אותם ולכן שיעור הרווח הגולמי נשחק ב-3%, שזה דרמטי עבורינו".

מה המצב הנוכחי מבחינת המלאי והעסקים?
"נכון להיום רמות המלאי הן נכונות, מחירי ההובלה חזרו לשפיות. אנשים חושבים שכשמחיר ההובלה ירד, מחירי המוצרים ירדו גם. אבל זה נכון רק לסחורה חדשה. נהיה פרדוקס, משום שירד המחיר ולא יכולנו לקנות בעלות מופחתת (הסחורה הקיימת נרכשה במחירים הגבוהים). אנחנו חוזרים להצטיידות במחירים משופרים, אז השיפור יגיע".

מה צפוי להערכתך בהמשך השנה?
"אם בקורונה הייתה אי ודאות, היום נוצרה סיטואציה של אי ודאות מסוג אחר. ניצלנו את השנה לחזק את התשתיות שלנו. גם עסקנו בהטמעת הרכישה של קבוצת ביתילי. בשנה המטורפת שעברה, הצלחנו לבנות תשתיות לשנים הקרובות. הדולר אמנם התחזק ביחס לשקל, אבל זה פחות דרמטי מהעלייה אשתקד במחירי התובלה. הם יורדים עכשיו וזה מקזז את ההשפעה של השקל/דולר". מניית מולטי ריטייל צנחה אשתקד בכמעט 30%, משקפת שווי של פחות מ-300 מיליון שקל.

קליל: "מאמינים שהשוק יחזור למצב נורמטיבי"

גם יצרנית הפרופילים קליל , שבשליטת צורי דבוש ובניהולו של פרדי אבוקרט, הציגה שחיקה במדדי הרווחיות שלה אשתקד. הכנסות החברה, העוסקת בפיתוח, עיצוב, ייצור, ומכירת מערכות אלומיניום (בעיקר חלונות) לבנייה ולתעשייה, עלו ב-10% והסתכמו ב-454 מיליון שקל בסיכום השנה שעברה.

בחברה הסבירו כי נאלצו לייקר את מחירי המכירה על רקע הזינוק במחירי האלומיניום, חומר הגלם העיקרי של החברה ב-2022. שיעור הרווח הגולמי של החברה ירד כתוצאה מהתייקרות זו מ-26% ל-22% בשנה שעברה. שחיקה זו ברווחיות הגולמית הייתה הסיבה העיקרית לרישום ירידה של 35% ברווח הנקי בסיכום השנה, ל-33 מיליון שקל.

מפעל קליל לאלומיניום / צילום: תמר מצפי

המנכ"ל אבוקרט אומר כי "אחת הנקודות החשובות לנו כיום זו היכולת להתאים את עצמנו למצב. אנחנו ממשיכים עם האסטרטגיה שלנו ומאמינים ששוק הבנייה יחזור להיות ענף חזק ומוביל, ולכן עושים את כל ההערכויות, כולל יציאה בקמפיין חדש. אנחנו מאמינים שבעתיד השוק יחזור למצב הקודם והנורמטיבי". בינתיים איבדה מניית החברה 37% מערכה בשנה החולפת, משקפת לקליל שווי של 372 מיליון שקל.

חמת: פעילויות חדשות שחקו את הרווח הגולמי

מגמה של הרעה בנתוני הרווחיות נרשמה גם בקבוצת חמת , שבשליטת יואב גולן ובניהולו של ניר קליין. החברה הפועלת בתחום מוצרים למטבח וחדרי אמבטיה, ביצעה מסע רכישות מזורז בשנים האחרונות (חברת מוצרי הקרמיקה ועיצוב חזי בנק, מטבחי זיו ופורמקס, המייצרת חזיתות ודלתות לארונות).

הודות להתרחבות בעסקיה, ההכנסות של חמת זינקו בשנת 2022 ב-29% ל-1.06 מיליארד שקל - החברה הגדולה בענף מבחינת מכירות - אך שיעור הרווחיות הגולמית שלה נשחק על רקע צירוף הפעילויות החדשות.

עלייה בהוצאות התפעוליות, בין היתר עקב הפחתות והפסדי אשראי של לקוחות, הובילה לעלייה מתונה יותר של הרווח התפעולי ב-7% ל-128 מיליון שקל. הרווח הנקי לא השתנה ביחס לשנה הקודמת ועמד על 90 מיליון שקל. למרות השמירה על הרווח נחתכה מניית החברה ביותר מחצי בשנה האחרונה, משקפת שווי חברה של כחצי מיליארד שקל.

רב-בריח: "היום אנחנו הרבה יותר זהירים"

יצרנית הדלתות רב-בריח  שבשליטת שמואל דונרשטיין, שהונפקה באוגוסט 2021, הצליחה לרשום שיפור בפרמטרים שונים בדוחותיה הכספיים. הכנסותיה עלו ב-29% והסתכמו ב-708 מיליון שקל ב-2022, הודות להתרחבות בתחום מכירת מוצרים לתשתיות אנרגיה הירוקה. החברה גם רשמה עלייה בשיעור הרווח הגולמי מ-19% מההכנסות בשנת 2021 ל-20% אשתקד.

נוסף על כך, על רקע עדכון התחייבות בגין רכישה ועקב העובדה שבשנה קודמת נרשמו הוצאות חריגות של 9.6 מיליון שקל בשל הרישום למסחר, זינק הרווח התפעולי של החברה ל-25 מיליון שקל אשתקד. בשורה התחתונה עברה רב-בריח להציג רווח נקי של כמיליון שקל, מול הפסד של 5 מיליון שקל בשנה הקודמת.

מפעל רב בריח / צילום: אייל טואג

מנכ"ל רב-בריח עידן זו-ארץ ציין בשיחה עם גלובס כי 2022, הייתה "שנה מאוד חזקה עבורנו. עמדנו בתוכניות הצמיחה שלנו, והשגנו התרחבות בכל פרמטר, בין אם במחזורי המכירות או בנתוני הרווחיות. החברה עומדת בתוכנית האסטרטגית שהציגה בספטמבר האחרון - מכירות של 1.85 מיליארד שקל עד 2027".

איך הקיפאון בענף הבנייה בחודשים האחרונים משפיע עליכם?
"רב-בריח היא אחת החברות הגדולות בענף. אנחנו יושבים על שלוש רגליים: בנייה למגורים, בנייה מוסדית (בתי חולים, בתי ספר וכו') והשוק הפרטי - קרי עולם השיפוצים. יש לנו גידור פנימי שאליו נוספו פעילויות כמו אספקת ציוד לתחום האנרגיה הסולרית. צבר ההזמנות שלנו ענק והוא גדל. כמו כן, החוזים בתחום הבנייה מתפרשים על פני שנים, כך שאנחנו כיום מלאים בעבודה".

על ענף השיפוצים הוא אומר כי "אנחנו חשים האטה. לישראלי הממוצע יש פחות כסף פנוי, וזה מתבטא גם בזה. יחד עם זאת, מוקדם יחסית להגיד מה ההשפעה הכללית על התחום. בעבר היו הרבה סיטואציות שבהן כשנמכרו פחות דירות, אנשים נאלצו לשפץ יותר, ימים יגידו. בכל מקרה אנחנו הרבה יותר זהירים היום משום שרמת הסיכון בשוק עלתה".

מניית רב-בריח צנחה בשנה האחרונה ב־42% ושווי החברה עומד על 324 מיליון שקל.

עוד כתבות

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צלל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה