גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אופן ווב חתמה על עסקאות בהיקף מאות מיליוני דולרים

בפלטפורמת בניית קהילות הישראלית OpenWeb חתמו על עסקה להטמעת המערכת  בארבעה אתרים בולטים מארה"ב ובריטניה ● מדובר בחוזים למספר שנים, בהיקף כולל של כ-20 מיליון דולר לשנה, עם פוטנציאל ל-30 מיליון דולר בשנה ● אירועים ומינויים

נדב שובל, מייסד ומנכל חברת OpenWeb / צילום: באדיבות חברת אופן ווב
נדב שובל, מייסד ומנכל חברת OpenWeb / צילום: באדיבות חברת אופן ווב

היוניקורן הישראלי OpenWeb חתם על עסקה להטמעת המערכת שלו בארבעה אתרים בולטים מארה"ב ובריטניה - אתר החדשות והדעות הפופולרי The Daily Beast, קבוצת Arena (מבעלי ספורט אליוסטרייטד), חברת המדיה הבריטית Reach Plc, ופלטפורמת הקהילה Fandom שרושמת ממוצע של 730 מיליון כניסות בחודש.

מדובר בחוזים למספר שנים, בהיקף כולל של כ-20 מיליון דולר לשנה, עם פוטנציאל ל-30 מיליון דולר בשנה (בכפוף לביצועים ולגידול במשתמשים).

באופן ווב מציעים פלטפורמה לבניית קהילות באתרי תוכן, במטרה לייצר שיח ציבורי בריא ואיכותי יותר - מה שמהווה אתגר מהותי בימים אלה. הפלטפורמה מאפשרת לבעלי אתרים להגביר את מעורבות הגולשים באמצעות חוויה אינטראקטיבית (למשל, דיוני לייב), וכן מסייעת לבניית המודעות למותג ולשיפור המוניטיזציה. עד כה היא הוטמעה ב-3,000 אתרי תוכן, ובסך הכול פעילים בה כ-120 מיליון משתמשים מדי חודש.

נזכיר כי לאחרונה השיק מארק צוקרברג את הרשת החברתית החדשה Threads, שגם היא הוגדרה כזירה שאמורה לאפשר שיח בריא ונקי יותר. מידת ההצלחה של הרשת עדיין אינה ברורה, ובכל מקרה ב-Openweb לא רואים השפעה שלה על התחום בטווח הזמן המיידי.

"למרות שאנו מקווים ש-Threads כן תטפח קהילות בטוחות עם תוכן חיובי, אנו יודעים של-Meta יש היסטוריה בעייתית בנושא", אומרים בחברה. "אנחנו עובדים עם בעלי אתרים כדי לבנות קהילות חזקות בעלות חוויות תוכן משמעותיות, ונמשיך לעשות זאת".

אופן ווב נוסדה ב-2015 על ידי נדב שובל, שמכהן כמנכ"ל. היא מעסיקה כ-370 עובדים בניו יורק, תל אביב, סן דייגו, קנדה, לונדון, קייב ופריז, עד כה גייסה כ-400 מיליון דולר, והשווי שלה מוערך ב-1.5 מיליארד דולר. בין אתרי התוכן שעמם היא עובדת נמנים יאהו, פוקס ניוז, טיימס, טקראנץ' ועוד.

אזור התעשייה

הפיתוחים החדשים לפצועי צה"ל

עשרות צוותים של מהנדסים, מתכנתים, מעצבים, רופאים ופיזיותרפיסטים מחברות כמו רפאל, אלביט, אפספלייר, אורמת, בנק הפועלים ועוד, התכנסו לאירוע השיא של פרויקט Makers for Heroes.

מדובר בפרויקט שהתפרס על פני כשמונה חודשים, אשר במהלכם פיתחו המייקרים (בהובלת עמותת Restart) פתרונות טכנולוגיים לאתגרי היומיום של 24 פצועי צה"ל. כך, מהנדסים מאלביט פיתחו קלנועית שטח חשמלית המאפשרת טיולים שונים וזכו בפרס בקטגוריית הספורט.

צוות אחר, של URIEL, פיתח שרוול לחץ מותאם אישית לרגל של פצוע, המאפשר מניעת חיכוך, וזכה במקום הראשון בקטגורית תחביבים ופנאי. ואילו מהנדסים מרפאל פיתחו לנכה צה"ל שלט פלייסטיישן ייחודי המאפשר משחק ביד אחת.

בין השופטים בתחרות היו תא"ל (מיל') אסף כוחן מייסד שותף ונשיא סנטרה, תום ליבנה, מייסד ומנכ"ל ורביט, אלוף (מיל') חגי טופולנסקי לשעבר ראש אכ"א, מולי אדן לשעבר נשיא אינטל ישראל ועוד.

מאז 2016 פותחו במסגרת הפרויקט 106 מוצרים טכנולוגיים עבור פצועי ופצועות צה"ל. "השיקום האמיתי של פצועי צה"ל נעשה כשהם מקבלים בחזרה את תחושת המסוגלות שלהם, ונותנים מעצמם לחברה. זהו האימפקט", מסביר ניב עפרון, אחד מהפצועים החברים בעמותה.

"החיבורים בין החברות המובילות במשק לפצועי צה"ל מאפשרים לפרוץ אתגרים שנראו בלתי אפשריים, ולייצר להם מענה טכנולוגי", מסכם נועם דדון, פצוע צוק איתן ומנכ"ל עמותת ריסטארט.

אזור התעשייה 1

רשת לגו מגיעה לצפון

אחרי שביססה פעילות בתל אביב, בראשון לציון ובאילת, לגו סטור ישראל פותחת חנות פופ-אפ חדשה בקניון שער הצפון שבקרית אתא, בהשקעה של מאות אלפי שקלים.

החנות החדשה, שתשתרע על שטח של 120 מ"ר, עוצבה בהתאם לקונספט הבינלאומי של המותג וכללת מרכז משחק ויצירה. היא אמורה לפעול חצי שנה, ולאחר מכן תיבחן אפשרות לטווח ארוך יותר. דמי השכירות בקניון עומדים בממוצע על 100־125 שקל למ"ר, כאשר לפי הערכות הרשתות המובילות משלמות לפי אחוז מהמחזור.

משמאל: יואב גאון מנכ''ל לגו ישראל, דותן שלום מנכ''ל קניון שער הצפון ויטל מנשס, מנהלת שיווק ופיתוח עסקי / צילום: יח''צ

"הבחירה של לגו בקניון שער הצפון כבסיס לחנות הצפונית במדינה היא עדות לצמיחתו והפיכתו למוקד עניין בעל פוטנציאל מבטיח", אומר מנכ"ל הקניון, דותן שלום. "החנות החדשה מצטרפת לאסטרטגיה שלנו לבסס את המקום כקניון משפחות".

במקביל, נחתמה עסקה להעברת המוקד הטלפוני של בנק דיסקונט אל הקניון. במסגרת זו, המוקד הטלפוני יפסיק את פעילותו בנשר, ויעבור למרכז חדש שישתרע על פני כ-1,700 מ"ר. עבודות השיפוץ אמורות להתחיל בימים הקרובים, והמוקד - שבו יועסקו מאות עובדים - צפוי להתחיל את פעילותו בתחילת השנה.

קניון שער הצפון, נמצא בבעלות שיכון ובינוי וקבוצת ברונפמן פישר, מתפרש על פני 60 אלף מ"ר, ומשרת אוכלוסייה של כמיליון תושבי הצפון.

חדשות טובות

מאות אלפי שקלים גויסו במופע ההתרמה של עמותת נירים, המושיטה יד לנוער בסיכון במטרה להשיבו למוטב. האירוע נערך במתחם קו רקיע, והוא כלל מופע שתרמה קבוצת בלוסטון לייב ניישן - בהשתתפות הראל סקעת, רן דנקר, עילי בוטנר וילדי החוץ והמנחה קים אור אזולאי. בראש עמותת נירים עומדת המנכ"לית נורית טל-שמיר.

מימין: הראל סקעת, ניר לווינגר ורן דנקר / צילום: אלון לוין

באירוע לקחו חלק ניר לוינגר מנכ"ל קבוצת CBC (נשיא הקבוצה יורם שגיא הוא יו"ר נירים), מנכ"ל קבוצת קשת אבי ניר, מיכל פדרמן מבעלי מלונות דן, גיא בסר, שי מור יוסף ודנה לופבן ראשי קבוצת בלוסטון לייב ניישן, עמית דדוש מנהל bit, קובי דר מנכ"ל חברת המחזור סייקל, רן אקרמן מנכ"ל זוגלובק, רונן שמיר מנכ"ל משרד הפרסום גליקמן-שמיר-סמסונוב ועוד.

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?