גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפספוס של ת'רדס: לגרום לכולם לעבור מטוויטר ולחזור חזרה בתוך חודש

חודש אחרי שהמתחרה של טוויטר עלתה לאוויר וסחפה אחריה יותר מ־120 מיליון משתמשים, נראה שהבשורה של צוקרברג כבר פחות אטרקטיבית ● מה הוא יכול לעשות כדי לתקן את המצב?

אפליקציית Threads של מטא / צילום: Shutterstock
אפליקציית Threads של מטא / צילום: Shutterstock

 

 

שתי רשתות חברתיות המבוססות על טקסטים קצרים עברו בשבועות האחרונים טלטלה של ממש. הרשת החברתית שבמשך 17 שנה הציבור הכיר כטוויטר, נצבעה מחדש בשם ובלוגו X, בעקבות החלטת הבעלים (פחות משנה) אילון מאסק. לפני חודש, הכריז מייסד פייסבוק מארק צוקרברג על המתחרה של טוויטר מבית אינסטגרם, Threads, שתוך יממה הצליחה לגרוף כ־2 מיליון משתמשים.

חודש עבר מאז ההשקה, לשירות נרשמו כ־120 מיליון משתמשים, אך נראה שהיקף השימוש נמצא בירידה. מה בעצם קרה שם, והאם הרשת החברתית יכולה לשנות את התמונה? צללנו לנושא.

קפיצת המדרגה של המתקפלים החדשים מבית סמסונג. התרשמות ראשונית
לנובו השיקה מחשב נייד בלי מקלדת. האם הוא יטלטל את השוק?
הבינה המלאכותית על פי גוגל ומיקרוסופט: 10 תובנות וכלים שכדאי להכיר   

החידוש העיקרי: עדיין לא קיים

הקלות שבה ניתן להירשם לרשת החברתית החדשה סייעה לה להגיע תוך חמישה ימים ל־100 מיליון משתמשים. עם זאת, אין פירוש הדבר שכולם פעילים. לפי דיווח ברויטרס, צוקרברג אמר לעובדים כי שימור המשתמשים היה טוב מכפי שציפו בהנהלה, אבל המצב לא מושלם.

"אם יש לך יותר מ־100 מיליון אנשים רשומים, באופן אידאלי זה יהיה מדהים אם כולם או אפילו מחציתם יישארו בסביבה. אנחנו עדיין לא שם", אמר צוקרברג. למעשה, הוא מודה שהאפליקציה איבדה יותר ממחצית מהמשתמשים הפעילים שלה.

לפי אותו דיווח ברויטרס, צוקרברג תיאר את המצב הזה כ"נורמלי", וציין כי הוא מצפה שמספר המשתמשים הפעילים יעלה כשיתווספו פיצ'רים חדשים לאפליקציה. זאת ככל הנראה בהמשך לביקורת קשה שהחברה ספגה על כך שהאפליקציה לא מאפשרת את השירותים המתבקשים מרשת חברתית, כמו הודעות פרטיות, גישה דרך המחשב ועוד.

ברויטרס דווח כי בחברה בוחנים גישות נוספות כדי למשוך את המשתמשים בחזרה לאפליקציה, כמו שרשורים בתוך אינסטגרם שיפנו לאפליקציה העצמאית. וזה מה שהמשתמשים עדיין מחפשים: את החידוש העיקרי שהאפליקציה מציעה.

המצב בעברית מורכב אפילו יותר: רוב הפיד האלגוריתמי כולל ציוצים באנגלית, ממים בינלאומיים וחוסר שיוך לשיח המקומי. אם בשבועיים הראשונים מפורסמים רבים השתלטו על השיח, ולא היה ניתן להתחמק מכך, כעת רואים הרבה יותר תוכן בינלאומי שלקהל הישראלי קשה יותר להתחבר אליו.

נקודת ייחוס מעניינת היא הפוליטיקאים: כמו בטיקטוק, זירה שהם הבינו שהם חייבים להיכנס אליה ולשלוט בה, גם כאן לא מעט מהם נרשמו לשירות. חלקם צייצו פעם אחת, בדומה לראש הממשלה בנימין נתניהו, וחלקם ניסו להתמיד יותר, כמו ראש האופוזיציה יאיר לפיד. אבל גם הוא הוריד את תדירות הציוצים שלו משמעותית, להבדיל מטוויטר, שם הוא פעיל במיוחד.

היתרון הבולט: הקרקע הייתה מוכנה

תהליך ההרשמה המהיר והקל ללא ספק סייע לת'רדס למשוך משתמשים (וכל זה בלי אזרחי האיחוד האירופי, שם האפליקציה לא זמינה בגלל רגולציה), אך נכון לעכשיו, היא לא הצליחה להציג את היתרון הבולט שלה בתוך האפליקציה.

למעשה, היתרון העיקרי הוא שטוויטר כבר הכינה לה את הקרקע, במובן שהמשתמשים יודעים למה לצפות ואיך זה עובד כבר 17 שנה. אנליסטים של Evercore ISI מעריכים שכלי כזה יכול להניב הכנסות שנתיות של כ־8 מיליארד דולר בשנתיים הקרובות. הבעיה היא שהרבה מאוד פיצ'רים חסרים לת'רדס כדי להתחרות כמו שצריך בטוויטר.

גם השימוש במספר נמוך של עובדים לטובת הרשת החדשה, הוא רעיון שפייסבוק שאבה מטוויטר. סוזן לי, סמנכ"לית הכספים של החברה, אמרה בראיון לבלומברג כי ת'רדס היא דוגמה נהדרת לשנת היעילות 2023 שצוקרברג הכריז עליה לפני כמה חודשים.

"שנת היעילות" זה שם קוד לסבבי פיטורים ותהליכי התייעלות בחברה (השבוע חשפנו בגלובס שפייסבוק פיטרה בשנה האחרונה כ־90 עובדי גיוס בישראל), אבל במקרה של האפליקציה החדשה, לי חשפה כי מדובר בצוות קטן יותר שעבד על הפרויקט, בזמנים קצרים יותר.

לצד זאת סיפרה שהיא בחברה יותר מ־15 שנה, "וראיתי הרבה השקות שלנו. למדנו הרבה לקחים איך צריך להביא מוצרים לשוק, לחשוב על הטריידאוף בין השקת אפליקציות עצמאיות או שילוב פיצ'רים פנימה לאפליקציה קיימות. אנחנו ניקח הרבה מהלקחים האלו וניישם אותם בחזון שלנו בת'רדס".

שיפור הצעת הערך: הפיצ'רים המבוקשים

בת'רדס הודיעו לא מזמן כי הם משלבים פיד כרונולוגי ברשת החברתית, כלומר שניתן יהיה לראות את הציוצים לפי זמן הפרסום שלהם, ולא לפי אלגוריתם ש'מערבב' אותם. למרות זאת, עדיין חסרים לא מעט פיצ'רים ברשת החברתית.

לדוגמה, עדיין אין אפשרות לשלוח הודעות פרטיות אחד לשני. כדי לעשות זאת, יש להיכנס לאינסטגרם, ושם לשלוח את ההודעה. נקודה אחרת קשורה לכניסה לרשת החברתית מהמחשב, ולא רק מהאפליקציה. אדם מוסרי, מנהל אינסטגרם וזה שאחראי על המיזם החדש, הגיב השבוע לאחד המשתמשים ואמר שהם עומלים במרץ על גישה כזו.

משתמש אחר באותו שרשור ביקש ממוסרי לייצר אפשרות להחליף בין משתמשים שונים באותו המכשיר, לדוגמה חשבון פרטי מול חשבון עסקי. משתמשת נוספת כתבה שחסרה לה לשונית "טרנדים", כדי לדעת מה חם ולאיזה שיח כדאי לה להצטרף. פיצ'רים נוספים שחסרים הם פיד שכולל רק את האנשים שהמשתמש בחר לעקוב אחריהם (כמו בטוויטר), פיצ'רים של פרטיות ועוד.

זעם המשתמשים: החיבור לאינסטגרם

מה שהמשתמשים אהבו בהתחלה במיוחד - הרשמה מהירה במיוחד, באמצעות הקישור לאינסטגרם - הפך כעת למקור זעם אדיר על החברה.

המשתמשים גילו שאם הם מוחקים את חשבון ה־Threads שלהם, הם למעשה מוחקים גם את חשבון האינסטגרם. הקישור בין החשבונות לא רק עוזר, אלא גם כולא את המשתמש עם החשבון שלו ברשת החברתית החדשה, ומנסה לכפות עליו להשאיר את החשבון שלו בחיים.

לזעם הזה הגיב מוסרי כי אפשר לבטל חשבון (deactivate) ולהסתיר את הפרופיל ואת התוכן גם כעת, פשוט לא למחוק אותו. עם זאת, הוא כתב בהודעתו שהם בוחנים אפשרות למחוק את החשבון בנפרד בלי לפגוע באינסטגרם.

 

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

את עקרונות הניהול הוא למד מהכדורגל בשכונה. היום יש לו אלפי עובדים בעולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו