גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמארטפונים שישאירו לכם עודף מ־2,000 שקל

יש שפע אפשרויות כשרוצים לרכוש סמארטפון חדש, ובכל זאת לא חייבים לרוץ למכשיר פרימיום ● כמה מכשירים שיצאו בחודשים האחרונים ומה שהם מציעים

קניית סמארטפון חדש / צילום: Shutterstock
קניית סמארטפון חדש / צילום: Shutterstock

 

לא כולם מכוונים לקנות את הסמארטפון היקר ביותר, ולא כולם מנסים לצאת הכי זול. הרבה מכשירים בדרג הביניים עולים 1,000-2,000 שקל ויצליחו לספק את צורכי הלקוח, אמנם ללא הטכנולוגיה החדשה ביותר, אבל יחזיקו זמן ארוך יחסית. אלה המכשירים שיצאו בחודשים האחרונים. גלובס בודק טכנולוגית. 

בדיקה טכנולוגית | הכלים בסמארטפון שיכולים להציל את חייכם
בדיקה טכנולוגית | למה חשוב לחזק סיסמאות דווקא בזמן המלחמה?

סמסונג Galaxy A54

סמסונג הקוריאנית ידועה כחברה שמשיקה לא מעט מכשירים כדי להתאים את עצמה לכלל הצרכנים. במרץ האחרון היא השיקה את GalaxyA54 5G. מדובר במכשיר עם מסך Super AMOLED, בגודל של 6.4 אינץ' ברזולוציית +Full HD. קצב הריענון במכשיר אדפטיבי ומגיע עד ל־120 הרץ.

מעבד המכשיר הוא Exynos 1380, עם זיכרון הרצה של 8GB ובשטח אחסון של 128GB. קיבולת הסוללה עומדת על 5,000 מיליאמפר לשעה, ותומכת בטעינה מהירה של 25 וואט. אחת הבשורות המכשיר, לטענת סמסונג, היא שהסוללה יכולה להחזיק יותר מיומיים רצוף. מערך הצילום האחורי של המכשיר הוא משולש: חיישן ראשי של 50 מגה פיקסל, חיישן אולטרה רחב של 12 מגה פיקסל וחיישן מאקרו של 5 מגה פיקסל. למכשיר יש מצלמת סלפי ברזולוציית 32 מגה פיקסל. בסמסונג גורסים שהמכשירים החדשים קיבלו שיפורים בטכנולוגיית הצילום, כדי לספק תמונות חדות יותר וסרטונים יציבים יותר. למכשיר תקן הגנה של IP67, הגנה מפני אבק ומים (עד לעומק מטר ולמשך 30 דקות). יש לו גם תמיכה בחיישן טביעת אצבע מתחת למסך, ומשקלו 202 גרם.

​מחיר: מ־1,649 שקל
יבואנית רשמית: סמסונג

שיאומי Redmi Note 12 Pro+

לעתים שפע יכול לבלבל, וזה מה שקורה אצל שיאומי. ההיצע הענק של המכשירים שלה יכול להקשות ולכן צריך לחפש היטב כדי למצוא מה שרוצים. בסוף השנה שעברה שיאומי השיקה את Redmi Note 12 Pro+, מכשיר עם מסך AMOLED בגודל 6.67 אינץ' ברזולוציית +Full HD. קצב הריענון במכשיר מגיע עד ל־120 הרץ.

מעבד המכשיר הוא Mediatek Dimensity 1080, עם זיכרון הרצה של 8GB ושטח אחסון של 256GB. קיבולת הסוללה עומדת על 5,000 מיליאמפר לשעה, ותומכת בטעינה מהירה במיוחד של 120 וואט. לפי החברה, בתוך 20 דקות המכשיר ייטען מ־0 ל־100%. גם פה מערך הצילום משולש: חיישן ראשי של 200 מגה פיקסל, חיישן אולטרה רחב של 8 מגה פיקסל וחיישן מאקרו של 2 מגה פיקסל. למכשיר יש מצלמת סלפי 16 מגה פיקסל. משקל הסמארטפון הוא 208 גרם, הכבד מבין המכשירים ברשימה.

מחיר: מ־1,749 שקל
יבואנית רשמית: המילטון

 

Vivo V29 Lite

בשנה שעברה עלתה חברת Vivo הסינית לישראל. החברה השיקה ביוני את V29 Lite, מכשיר דגל עבורה במחיר של מכשיר ביניים. מדובר במכשיר עם מסך AMOLED בגודל של 6.78 אינץ ברזולוציית +Full HD. קצב הריענון במכשיר מגיע עד ל־120 הרץ. יש לו שיא בהירות של 1,300 ניטים, משמע יעבוד טוב מול השמש החזקה.

המעבד של קוולאקום, Snapdragon 695 5G, עם זיכרון הרצה של 8GB ובשטח אחסון של 256GB. קיבולת הסוללה עומדת על 5,000 מיליאמפר לשעה, לדברי החברה, זה יספק לכם יותר מיום של חיי סוללה. המכשיר תומך בטעינה מהירה של 44 וואט.

לטלפון מערך צילום אחורי משולש: חיישן ראשי רחב של 64 מגה פיקסל, חיישן מאקרו של 2 מגה פיקסל וחיישן עומק של 5 מגה פיקסל. כן ישנה מצלמת סלפי ברזולוציית 16 מגה פיקסל. לדברי החברה, המכשיר מספק צילומי תמונות ווידיאו טובים בכל תנאי התאורה. למכשיר תמיכה בחיישן טביעת אצבע מתחת למסך, והוא שוקל 177 גרם. בנוסף יש לו תקן הגנה של IP54, הגנה מאבק והתזות מים.

מחיר: 1,599 שקל
יבואנית רשמית: בנדא מגנטיק

גוגל Pixel 7a

ענקית הטכנולוגיה גוגל לא מייבאת לארץ את מכשיריה, גם לא דרך מייבא חיצוני. מדי שנה גוגל משחררת את המכשירים שלה באירוע שנתי באוקטובר, וכחצי שנה לאחר מכן משחררת דגם נוסף, עם האות a. מדובר בדגם ביניים שגוגל יכולה למכור, לאלה שלא רוצים להוציא מחירי פרימיום. במאי האחרון שחררה החברה את Pixel 7a. מדובר במכשיר עם מסך OLED בגודל של 6.1 אינץ ברזולוציית 1080x2400. קצב הריענון במכשיר אדפטיבי ומגיע עד ל־90 הרץ.

מעבד המכשיר הוא של גוגל, Google Tensor G2. למכשיר זיכרון הרצה של 8GB ושטח אחסון של 128GB. קיבולת הסוללה עומדת על 4,385 מיליאמפר לשעה, כיממה של שימוש לפי החברה, ותומכת בטעינה של 18 וואט. מערך הצילום האחורי של המכשיר הוא כפול: חיישן ראשי של 64 מגה פיקסל, וחיישן אולטרה רחב של 13 מגה פיקסל. למכשיר יש מצלמת סלפי ברזולוציית 13 מגה פיקסל. המכשיר שוקל 193.5 גרם.

בארה"ב המכשיר מתומחר ב־499 דולרים, כ־1,800 שקל, כשבישראל תוכלו למצוא חנויות שימכרו סביב תג מחיר זה. אולם מדובר בקנייה ביבוא מקביל, לא דרך היבואן הרשמי, שמציע אחריות גבוהה יותר, מעבדות לתיקון המכשירים וסטנדרטים שחייבים לעמוד בהם. במקרה של יבוא מקביל, זה לא מחייב בכלל והמוצר עלול להיתקל בבעיות. שימו לב.

מחיר: מ־499 דולרים
יבואנית רשמית: אין

אפל iPhone SE דור שלישי

לרוב אפל לא מופיעה ברשימות כאלו, ולמעשה היא טיפה עוברת את רף 2,000 השקלים, אבל נכנסה לרשימה כדי שתכלול גם מכשירים שאינם אנדרואיד. בשנה שעברה אפל החליטה לעדכן את דגם ה־SE שלה, מכשיר מוזל עם מפרט בהתאם. המסך קטן בגודל 4.7 אינץ' עם קצב ריענון של 60 הרץ. למכשיר יש מעבד A15 Bionic שנמצא באייפון 13. הסוללה עומדת על 2,018 מיליאמפר לשעה, כך שהחברה מבטיחה עד 15 שעות של ניגון וידיאו. למכשיר יש טעינה מהירה של 20 וואט. המצלמה האחורית כוללת חיישן בודד של 12 מגה פיקסל. המכשיר קטן משמעותית, שוקל 144 גרם ודומה בעיצוב לאייפון 8 הישן.

מחיר: החל מ-2,100 שקל
יבואניות: iDigital, iStore וספקיות הסלולר

 

גילוי מלא: החברות סיפקו לנו את המכשירים לצורך הבדיקה

עוד כתבות

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם