גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראלית שקיבלה שני אישורי FDA וחברת הביומד שמצטרפת לענקיות

ורטקס האמריקאית חצתה רף שווי של 100 מיליארד דולר, ומצטרפת לחברות פארמה ותיקות כמו פייזר וג'ונסון אנד ג'ונסון ● סופווייב הישראלית קיבלה שני אישורי FDA לטכנולוגיות לשיפור מראה העור ולמיצוק השרירים ● וגם: המרכז הרפואי שערי צדק מקים חממה לסטארט־אפים עם חברת ההשקעות אריאלי קפיטל ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: רפי קוץ, AP
חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: רפי קוץ, AP

חברת התרופות האמריקאית Vertex Pharmaceuticals (ורטקס)  חצתה בשבוע שעבר רף שווי של 100 מיליארד דולר. בכך, היא התמקמה במקום ה-13 ברשימת חברות התרופות הגדולות בעולם. זו רשימה שרובה מורכבת בעיקר מחברות פארמה ותיקות, כמו איליי לילי , פייזר  או ג'ונסון אנד ג'ונסון , כמעט כולן נגזרות כלשהן של גופים שקיימים אפילו מאז המאה ה-19. רק חברות ספורות ברשימה קמו ב-50 השנה האחרונות. אפשר לציין את אמג'ן  וגיליאד . הצטרפותה של חברת ביוטק צעירה נוספת לרשימה היא חג לדור הצעיר של החברות, עדות לתחילת העברת המקל בתחום.

חברת התרופות שמחקה כמעט את כל השווי שלה - ואז זינקה ב־150% ביום אחד
ראיון|"כל מה שיקרה בסטארט-אפ קטן עליי": היזם שהוביל את מעבר קיבוץ רעים לת"א מסתער על קידום חברת הפסיכדליה שלו

הסיבות לעלייה שרשמה מניית החברה ב-150% בחמש השנים האחרונות, וב-70% מאז 2021, כנגד המגמה בשוק, הן שתי תרופות חדשות. האחת היא Casgevy לאנמיה חרמשית, התרופה הראשונה לעריכה גנטית בטכנולוגיית CRISPR, אותה פיתחה ורטקס יחד עם חברת CRISPR Therapeutics, ועליה כתבנו בהרחבה לפני כמה שבועות.

השנייה היא תרופה לטיפול בכאב שסיימה בהצלחה ניסוי קליני משמעותי בשבוע שעבר. במסגרת הניסוי, החברה הראתה כי היא מפחיתה כאב עצבי אצל חולי סוכרת. זהו סוג כאב שנחשב לקשה לטיפול על־ידי תרופות מסורתיות. ברבעון הבא, צפויה החברה לפרסם תוצאות מניסוי מתקדם יותר בכאב אקוטי, עם אותה התרופה. שוק התרופות האמריקאי מחפש תרופות חדשות נגד כאב כתחליף לאופיואידים הממכרים, אך ללא תופעות לוואי קטלניות. אם התרופה תצליח גם בניסויים הבאים, היא תוכל להתחרות פוטנציאלית על שוק של מיליארדי דולרים, שאמנם הוא תחרותי ומלא במוצרים שרובם גנריים, אך עדיין יש בו צורך לא מסופק.

ורטקס הוקמה ב-1989, וכיום מעסיקה כמה אלפי עובדים, רובם באזור בוסטון. המייסד, ג'ושוע בוגר, עזב את תאגיד התרופות הוותיק מרק , כדי להקים חברה שתנצל את מהפיכת הביוטק לפתח תרופות בצורה אחרת. ההבדל היה בעיקר באופן בו פותחו המולקולות של החברה, לא באמצעות סריקה שיטתית של אלפי מולקולות קיימות, אלא באמצעות הבנת מבנה המולקולה ותכנון מדויק של צורתה. ב-1989, הגישה הזו עדיין הייתה חלום רחוק. מאז, חלה התקדמות משמעותית בתחום.

בוגר היווה שילוב נדיר ומוצלח של איש מדע בעל חזון ואיש שיווק שהצליח לרתום משקיעים ושותפים מתחילת הדרך, וגם את עובדיו. כמו חברת גיליאד, הקרובה אליה בטבלת הענקיות והוקמה בתקופה דומה, וורטקס פרצה עם תרופה לאיידס, שאושרה לשיווק ב-1999, והיא המשיכה להתחדש בתחום הזה בשנים הבאות. שוב כמו גיליאד, היא המשיכה לטיפול בצהבת נגיפית C, שאושר לשיווק ב-2011.

אך הפריצה ורוב הפעילות שלה עד לאחרונה, הגיעו מתרופות למחלה הגנטית הסיסטיק פיברוזיס. ב-2001, היא רכשה את חברת אורורוה ביוסיינסז, שפיתחה תרופה למחלה. תחילה, נראה כי השוק אליו מכוונת התרופה הוא קטן מאוד, והחברה קידמה אותו בשותפות חצי-פילנתרופית עם עמותת חולי ה-CF. העמותה השקיעה מיליוני דולרים בפיתוח התרופה, שאולי אחרת לא היה כדאי לפתח.

במקביל, שינויים ברגולציה ובשוק האמריקאי הפכו את תחום התרופות למחלות נדירות לאטרקטיבי ביותר, והתרופה הפכה להצלחה גדולה של החברה ב-2012. המנכ"ל, בוגר, עזב עוד לפני כן, ב-2009.

וורטקס המשיכה לחדש ולהביא לשוק מוצרים בתחום הסיסטיק פיברוזיס, כשהיא לא שוקטת על השמרים, אלא מפתחת בכל פעם את התרופה שתתחרה בקודמת. בעמותת הסיסטיק פיברוזיס, מצד אחד, עשו תשואה מרשימה על השקעתם במוצר הראשון, אבל גם ביקרו את החברה על המחיר היקר בו מכרה את המוצר.

בינתיים, ניסתה ורטקס להתרחב לתחומים נוספים, ויש לה צנרת עשירה במוצרים, אבל השוק חיכה לראות האם היא יכולה לפרוץ לאינדיקציות נוספות. בחודש האחרון, היא הגיעה ליעד הזה, ונראה כי היא עשויה להגיע אליו שוב. לכן, היא שברה את תקרת הזכוכית של הענקיות.

למרות ההיסטוריה המרשימה, הרי שגם בוורטקס, כמו בכל חברה, לא חסרו שערוריות. ב-2019, הודיעה החברה כי סמנכ"ל התפעול יעזוב בשל "התנהגות אישית שמפרה את תקנות החברה"; ויש גם זווית ישראלית - לפני כמה שבועות, עובד בכיר יחסית של החברה צולם כשהוא עונד על זרועו סרט שעליו סמלים נאציים. העובד, ריצ'רד וייגוד, פוטר מיידית מתפקידו ושמו פורסם לציבור.

שערי צדק מקים חממה עם אריאלי קפיטל

מספר זעום של חברות ביומד, שניתן לספור על אצבעות יד אחת, הוקמו בחודשים שקדמו ל־7 באוקטובר. הגיוני לחשוב שבתוך המלחמה יוקמו פחות חברות, ואלה שכבר קיימות לא יוכלו לגייס כלל, אבל זה לא מדויק. המשקיעים הישראליים פתוחים כעת מאוד לעזור לחברות, מספר קרנות ומיזמים הוקמו דווקא כדי לתמוך בחברות בזמן המלחמה, וכמה קרנות נוספות ממשיכות בתוכניות שלהן למרות המצב. כך, דווקא לחברות שקמות היום, או לחברות צעירות שקמו בשנים האחרונות, ישנן מספר הזדמנויות מעניינות בשוק הרבה פחות תחרותי.

קחו למשל את המיזם אותו חושפים היום ב"גלובס" המרכז הרפואי שערי צדק יחד עם חברת ההשקעות אריאלי קפיטל. מדובר במרכז להצמחת סטארט־אפים בתחום הבריאות, בהשקעה של 50 מיליון שקל בתמיכת הרשות לפיתוח ירושלים. הקרן הזו מצטרפת לקרנות של מספר בתי חולים אחרים לפיתוח של סטארט אפים בתחום הרפואי, וכן למספר מהלכים תומכי חדשנות שבית החולים יזם בשנים האחרונות: בין היתר, הקמת זרוע החדשנות "מדעית", בראשות היו"ר פרופ' דן טרנר והמנכ"לית ד"ר רננה אופן, וכן מיזם שיתוף מידע רפואי ופיתוח משותף של פתרונות רפואיים עם התעשייה.

החממה החדשה, שתוקם באמצעות "מדעית", תיקרא "שער" (Shaar). יגויסו אליה חברות צעירות יחסית, שיזכו לליווי עסקי ומקצועי, לגישה למידע הרפואי ולמעבדות, וכן לאפשרות לבצע ניסויים קליניים בבית החולים. למיזם יגויסו מומחים מן התחומים הרפואיים ומתחומי החדשנות הרפואית, שילוו וידריכו את המיזמים.

התוכנית הראשונה תושק ברבעון הראשון של 2024, ותפנה לסטארט־אפים ישראליים ובין־לאומיים הנמצאים בשלבי הגיוס סיד לסבב A, ומתמקדים בפיתוח מכשור רפואי, בשילוב בינה מלאכותית (AI) וברפואה מותאמת אישית.

מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק, פרופ' עופר מרין, מסר: "המטרה שלנו היא לצייד יזמים בגישה ישירה למשאבים הרלוונטיים שמצויים כאן בבית החולים. פלטפורמה כזו היא חיונית לחברות צעירות עבור הזנקה והצמחה של פתרונות רפואיים חדשניים".

אריאלי קפיטל נוסדה על־ידי אריק בנטוב ואוון רנוב והינה חברת השקעות אמריקאית, עם משרדים גם בלונדון ובתל אביב. מדובר בקרן הממוקדת בהשקעות אימפקט, ומפעילה מספר מרכזי חדשנות ותוכניות האצה בשותפות עם ממשלות, מוסדות פיננסיים, תאגידים וקרנות.

"אנו גאים לחבור למרכז הרפואי המוביל שערי צדק בפתיחת מרכז שער", מציינים אריק בנטוב ואוון רנוב, מייסדים ומנכ"לים משותפים באריאלי קפיטל. "מערכות הבריאות בעולם מתמודדות עם אתגרים חדשים וצרכים מגוונים, להם נוכל לתת מענה על־ידי קידום פתרונות חדשנות מהמובילים בעולם. עצם הגישה לתשתיות בית החולים תייעל את העבודה מול החברות והיזמים שיגיעו ל'שער'. בנוסף, הגישה לניסויים קליניים בבית החולים וגישה לתהליכי תיקוף תסייע לצמיחתם של המיזמים".

רנוב הוסיף כי הפרויקט החל עוד לפני ה־7 באוקטובר, ולמעשה צמח במשך שנה, ולמרות האירועים הוחלט לא להקפיאו או לבטלו. "מערכות הבריאות בעולם מתמודדות עם אתגרים חדשים וצרכים מגוונים, המקבלים בישראל משמעות יתרה לאחר ה־7 באוקטובר", אמר.

שני אישורי FDA לחברת סופווייב

חברת האסתטיקה הישראלית סופווייב (Sofwave)  קיבלה השבוע אישור FDA לשיווק המכשיר שלה, המבוסס על שימוש באנרגיית אולטרה־סאונד לרפואה אסתטית, באופן ספציפי לצורך שיפור מראה העור. כדי לקבל את האישור, ערכה החברה נסיוי קליני ב-46 מטופלים, אשר 93% דיווחו על שיפור במצב, ללא בעיות בטיחות ותופעות לוואי שליליות.

בשבוע שעבר, הודיעה החברה על קבלת אישור FDA לטכנולוגיה לחיטוב ולמיצוק השרירים באמצעות פולסים חשמליים. אישורים אלה מצטרפים לאלה שכבר קיבלה החברה בתחומים נוספים ובהם: טיפול בצלקות אקנה, שיפור מראה צלוליטים לטווח הקצר, שיפור קמטי הפנים והצוואר, הרמת גבות, הרמת רקמות רפויות מתחת לסנטר ומיצוק עור הפנים והצוואר.

בעקבות שני האישורים האחרונים, עלתה מניית החברה במצטבר בשבוע האחרון ב-1.4% והחברה נסחרת לפי שווי של 465 מיליון שקל. בשנה האחרונה, עלתה מניית החברה בכ-53%, בניגוד למגמה הכללית בשוק בכלל ובמדד הביומד של הבורסה הישראלית בפרט.

סופוייב היא חברה צעירה יחסית, אשר החלה לרשום מכירות רק בשנה שעברה. ב-2022, הכנסותיה עמדו על 35 מיליון שקל, ובתשעת החודשים הראשונים של 2023, כבר רשמה הכנסה דומה. ההפסד התפעולי שלה לתשעת החודשים הללו עמד על 7.8 מיליון שקל, וההפסד הנקי דומה.

סופוייב היא בשליטת היו"ר שלה ד"ר שמעון אקהויז (שמחזיק ב-24.98%), אחד ממייסדי החברה ומי שנחשב לאבי תחום הרפואה האסתטית בישראל, ולאחד האחראים על היותה של ישראל מובילה עולמית בתחום הרפואה האסתטית מבוססת האנרגיה (לייזר, IPL וכו'). בעלי מניות משמעותיים בחברה הם הפניקס ומספר חברות הקשורות לעידן עופר.

עוד כתבות

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

המקורב של א־סיסי שעושה מיליונים מדי יום מפליטים מעזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות קלות בתל אביב; קסטרו קופצת בכ-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר