גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"משקיעים אוהבים את זה": מאלביט ועד קבוצת דלק - הטרנד החדש בבורסה בת"א

מאלביט דרך פרוטרום וקבוצת דלק ועד פז: מהלכי פיצול של חברות נועדו בדרך כלל להציף ערך ולעתים להסיר משקולת שמכבידה על הפעילות והמניה ● בנקאי השקעות: "המהלך נותן פוקוס למנהלים ולפעמים חושף נכס חבוי שלא מתומחר נכון"

תופעת פיצולי החברות בבורסה / צילומים: תמר מצפי, יונתן בלום, רפי קוץ, אתר יוניטרוניקס, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
תופעת פיצולי החברות בבורסה / צילומים: תמר מצפי, יונתן בלום, רפי קוץ, אתר יוניטרוניקס, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

מיצחק תשובה דרך ישי דוידי ועד שלמה איזנברג - פיצולי חברות בשוק ההון המקומי אינם עניין חדש, אך דומה כי לאחרונה הם צוברים תאוצה. בחודש שעבר הייתה זו חברת ערד השקעות  שבשליטת איזנברג שפיצלה את עסקי הנדל"ן שלה (המרוכזים בחברה הבת ישרס ), שנותרה בעיקר עם פעילות טכנולוגיית המידע של מלם תים  תחתיה.

"תוציאו את הכסף מהעו"ש. זה אפיק ההשקעה המעניין היום" 
הספק, האחים והאמריקאי: זה עומד להיות אחד מקרבות השליטה המעניינים ביותר בבורסה 

חודשים ספורים קודם פיצלה חברת תחנות הדלק והקמעונות פז  את בית הזיקוק שבו היא מחזיקה באשדוד (בז"א ), שהפך לחברה ציבורית חדשה. מאז אותו פיצול חלפה כמעט חצי שנה ולפחות נכון להיום נראה שהמשקיעים עשו עסק לא רע. השווי המצרפי של מניות פז ובז"א כיום גבוה בכ-10% ממחיר מניית פז בעת התנעת הפיצול (כולל דיבידנד שחולק מאז). באותו פרק זמן מדד ת"א 125, שבו כלולה פז, נותר ללא שינוי.

פיצול חברה (Spin Off) הוא מהלך הפוך ממיזוג. במסגרת המהלך מפרידה חברה חטיבה או פעילות מתוכה, שהופכת לחברה עצמאית. לרוב ייעשה הדבר בדרך של חלוקת "דיבידנד בעין" - כלומר חלוקת מניות בחברה המתפצלת לבעלי המניות בחברה שממנה פוצלה.

 

סיבה מרכזית למהלך כזה היא כוונת ההנהלה למקד את פעילותן של שתי החברות, ובכך "להציף ערך" חבוי לבעלי המניות. עם זאת, לא אחת משקף הפיצול גם רצון להפריד מהחברה פעילות מאכזבת שמכבידה על תוצאותיה ועל שווי המניה.

בהיסטוריה של שוק ההון הישראלי זכורים מספר פיצולים. אחד הראשונים שבהם התרחש בחברת אלביט, שבשנת 1996 התפצלה לשלוש חברות שונות: אלביט מערכות , שריכזה את הפעילות הביטחונית של הקבוצה; אלביט הדמיה , שאכלסה את תחום ההדמיה הרפואית בקבוצה (באמצעות החברה הבת אלסינט); ואלביט בע"מ, שנותרה עם פעילות אלקטרוניקה אזרחית.

גורלן של החברות היה בהמשך שונה בתכלית: אלביט מערכות הפכה לסיפור הצלחה, אימפריה של תעשיות ביטחוניות ששווי השוק הנוכחי שלה כיום עומד על 33 מיליארד שקל. לעומתה אלביט הדמיה נרכשה על ידי היזם מוטי זיסר, שרתם את קופת המזומנים שלה להשקעות נדל"ן מעבר לים, שהובילו אותה לקריסה מהדהדת ולהסדר חוב.

"החזקות בלי קשר הגיוני"

"מבחינת המשקיעים - הם פשוט אוהבים מהלכי פיצול", אומר בנקאי השקעות ותיק. "הסיבה היא שבדרך כלל במאזן החברות המתפצלות יש נכס חבוי שלא מתומחר נכון (עד לפיצול)". הוא מציין בהקשר זה את הפיצול בין פז לבז"א שחשף, בין היתר, את שווי הקרקעות במתחם בית הזיקוק באשדוד.

"כשמפצלים פעילות שלא קשורה לעסק העיקרי, זה גם נותן למנהלים את הפוקוס, בשני הגופים. לכן יש היגיון רב למשל בפיצול בין ישרס למלם תים", לדברי הבנקאי. "המשקיעים אוהבים פיצולים. נקודה".

"לערד השקעות היו שתי החזקות שלא קשורות אחת לשנייה", מסכים אילן טוקר, מנכ"ל החברה. ערד החזיקה בחברת הנדל"ן המניב ישרס ולצידה בחברת המחשוב מלם תים. "אי אפשר באמת למצוא קשר הגיוני בין שתיהן", אומר טוקר, "ולכן עלתה הדרישה לפצל אותן, בשיחות עם השוק, גופים מוסדיים, ובעצם מכל מי שהסתכל על החברות".

מהלך הפיצול היה מורכב, כלל פנייה והשגת "פרה-רולינג" ממס הכנסה שקבע את תנאי הפיצול לצורך השלמתו. הוא בוצע בדרך של חלוקת דיבידנד בעין לבעלי המניות של ערד השקעות. בימים הספורים שחלפו מאז השלמת המהלך, לא סיפק הפיצול נחת רבה למשקיעים: מניית ערד השקעות (בה נותרה ההחזקה במלם תים) ירדה ב-4.5%, בזמן שמניית ישרס אחזקות (פעילות הנדל"ן שפוצלה) נפלה ב-18% ביחס למחיר שבו נרשמה למסחר.

אחת מזנקת, אחת קורסת

ההיסטוריה מלמדת כי על פני תקופות ארוכות, בחלק גדול מהמקרים שבהם בוצע פיצול מניית חברה אחת מזנקת לאחר מכן, בעוד השנייה נופלת ולפעמים אף קורסת ונמחקת. שתי דוגמאות בולטות לכן מספקות פרוטרום וקבוצת דלק .

פרוטרום הייתה בעבר חלק מחברת תעשיות אלקטרוכימיות, שהייתה בשליטת התעשיין היהודי ג'ון פרבר ופעלה בייצור של PVC המשמש כחומר גלם בתעשיית הפלסטיק, ממפעלה בעכו. בשנת 1996 פוצלה ממנה פרוטרום, אז חטיבה קטנה לייצור מוצרי טעם וריח, ונרשמה למסחר בבורסה בת"א. לתפקיד מנכ"ל החברה מינה פרבר את אורי יהודאי.

בשני העשורים הבאים הפך יהודאי את פרוטרום, הודות למסע רכישות אגרסיבי ומוצלח, לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של התעשייה הישראלית ושוק ההון, עד שבשנת 2018 היא נמכרה תמורת 7.1 מיליארד דולר לקונצרן האמריקאי IFF - מעניקה תשואה מצטברת של מעל 12,000% לבעלי המניות.

לעומתה הידרדרה תעשיות אלקטרוכימיות בשנים שלאחר הפיצול עד לקריסתה וסגירת המפעל בשנת 2004. זאת, תוך שהיא מותירה אחריה חובות ענק לנושים, נזקים סביבתיים באזור מפרץ חיפה ופרסומים אודות נזקים בריאותיים לעובדיה.

תמונה דומה במהותה נשקפת מתוצאות הפיצול שהוביל יצחק תשובה בקבוצת דלק שבשליטתו, אשר הוציא מידיה את חברת דלק נדל"ן, שהפכה ל"כבשה השחורה" של הקבוצה ואיימה לגרור אותה עמה מטה. הפיצול, שבו חולקו מניות דלק נדל"ן לבעלי המניות של קבוצת דלק (ותשובה בראשם), התרחש במאי 2009 ועורר מחלוקת רבה בשוק ההון. חברת הנדל"ן הייתה ממונפת בחובות של יותר מ-20 מיליארד שקל, בשיאו של משבר כלכלי עולמי. הפיצול נועד לשחרר את קבוצת דלק מהחובות הללו.

לאחר המיזוג ושחרורה מהמשקולת הכבדה, מנייתה של קבוצת דלק, שנותרה להתמקד בעסקי האנרגיה והגז, נסקה. גם אם ידעה משברים בהמשך (בעיקר בתקופת הקורונה), הרי שמאז הפיצול הניבה המניה למשקיעים תשואה של כ-150%, ומשקפת לקבוצה שווי של 8.5 מיליארד שקל. דלק נדל"ן, לעומתה, לא הצליחה להתאושש עד לקריסתה ולהסדר חוב שהושלם בשנת 2012, אשר כלל תספורת ענק לחוב של יותר מ-2 מיליארד שקל.

אחד הנכסים מהם נפרדה קבוצת דלק בתקופת משבר הקורונה, חברת תחנות הדלק "דלק ישראל", שימשה אף היא בסיס לפיצול. השליטה בחברה זו נרכשה בשנת 2020 על ידי חברת להב אל.אר (שבשליטת אבי לוי) ואורי מנצור, תמורת 750 מיליון שקל. שנה לאחר מכן פיצלו בעלי הבית החדשים את החברה (הפרטית) לשניים - דלק נכסים המחזיקה בנדל"ן, ודלק ישראל שמחזיקה בפעילות הקמעונאית של תחנות הדלק. הערכות שווי שבוצעו לשתי החברות זמן קצר לאחר הפיצול הצביעו כי שוויין המצרפי עומד על כ-1.2 מיליארד שקל - מהלך שהניב רווחי שיערוך עצומים בדוחות להב אל.אר לשנת 2021.

פימי בכל מקרה מורווחת

מי שביצעה שני מהלכי פיצול בולטים בשנים האחרונות היא קרן פימי של ישי דוידי, הידועה ביכולת להשביח את ערך חברות התעשייה שבשליטתה. הראשון שבהם בוצע בחברת יוניטרוניקס , חברת אלקטרוניקה המייצרת בקרים מתוכנתים, והשני בחברת א.מ.ת מחשוב  שמעניקה שירותי תוכנה עסקיים.

הפיצול ביוניטרוניקס (2019) הוציא מתוכה את חברת יוטרון העוסקת בתכנון והקמת חניונים אוטומטיים בצפון אמריקה. מתוך א.מ.ת מחשוב פוצלה (2022) הייפר גלובל המספקת מחשבים מותאמים אישית (OEM).

גם כאן מניות שתי החברות נעו מאז הפיצול בכיוונים מנוגדים: מניית יוניטרוניקס זינקה ב-250%, בעוד שמניית יוטרון קרסה מאז רישומה למסחר ב-81%. במקרה של א.מ.ת מחשוב המניה דווקא דעכה מאז הפיצול וירדה ב-30%, בזמן שהייפר גלובל הפכה ללהיט בשוק ההון ומנייתה זינקה ב-50%.

גורם שעוקב אחר מהלכי הפיצול הללו טוען כי בהנהלות החברות רצו לבדל את העסקים של כל אחת מהחברות, ולמעשה המחשבה בפיצול היא על השבחה ארוכת טווח. "מה שחשוב זה לבדוק את המטרה במהלך כזה. לדעתי פימי רצו להשביח כל אחת מהן על ידי כך שיוכלו להתמקד וליישם אסטרטגיה עסקית שהיא רלוונטית לכל אחת מהחברות.

"הייפר גלובל הייתה צריכה לגדול בעולם, בעוד שא.מ.ת מחשוב פועלת בעיקר בארץ", מוסיף אותו גורם. "הפיצול אפשר להייפר לקלוט אנשים, לבצע השקעה במו"פ וכדומה. מנגד, בא.מ.ת ההנהלה יכולה לפתח את האסטרטגיה שלה כאן, והתפנתה לרכישת חברה נוספת בארץ בתחומי עיסוקה".

במקרה השני, יוניטרוניקס זכתה לפני שבועיים לאמון המשקיעים, כשקבוצה של גופים מוסדיים בראשות בית ההשקעות מור רכשה כ-20% ממניות החברה מידי קרן פימי והמייסד חיים שני, תמורת 85 מיליון שקל.

מניית יוטרון שפוצלה ממנה מתקשה עדיין כאמור לספק את הסחורה, ומשקיעה בינתיים בפיתוח המוצר שלה. אותו גורם מציין כי "ההחלטה על הפיצול נבעה גם מכך שיוטרון השתמשה במשאבים המשותפים לפיתוח הטכנולוגיה שלה, והגבילה את הצמיחה של יוניטרוניקס".

עבור פימי, בשני מקרי הפיצול היא מורווחת כיום יפה על השקעותיה. ביוניטרוניקס, בה השקיעה הקרן 110 מיליון שקל, עומד כיום שווי ההחזקה (כולל ביוטרון ובתוספת דיבידנדים שנמשכו) על 276 מיליון שקל (פי 2.5). בא.מ.ת מחשוב הפכה השקעה של 440 מיליון שקל לשווי כולל של 700 מיליון שקל ותשואה של 60%.

עוד כתבות

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות