גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אהבנו להיות בפסגה": יו"ר חברת הגמל הגדולה בישראל מדבר

יאיר לוינשטיין, מנכ"ל אלטשולר שחם פיננסים ויו"ר חברת הגמל של בית ההשקעות, מסכם תקופה שבה תשואות חלשות הובילו לבריחת לקוחות: "כשירדנו זה נתן חומר לאנשים לדבר, אבל הוכחנו שלנהל השקעות אנו יודעים" ● הוא לא מתחרט על החלטות שקיבל: "השוק הלך אחרינו ביחס ההשקעות בין העולם לישראל" ● וגם: מה הוא חושב על טרנד ה־S&P 500, וכיצד התמודד עם חרדה לבן שגויס למילואים: "ניתקתי את האינטרקום בבית"

יאיר לוינשטיין, יו''ר אלטשולר שחם פיננסים / צילום: יונתן בלום
יאיר לוינשטיין, יו''ר אלטשולר שחם פיננסים / צילום: יונתן בלום

אין ספק שבאלטשולר שחם היו מוותרים על חודשים ארוכים שבהם קרנות הפנסיה וקופות הגמל שמנהל בית ההשקעות דשדשו בתחתית דירוג התשואות, והשיח התקשורתי והציבורי סביבו היה בחלקו הגדול שלילי. השקעה גדולה בשוק המניות הסיני בסוף העשור הקודם, שגררה הפסדים כבדים והתפכחות כואבת, והפספוס של הצטיינות הבורסה הישראלית ב־2022 - היו בין הסיבות שהובילו את חברת הגמל והפנסיה הגדולה בישראל לאבד בשנים 2022-2023 נכסים ביותר מ־100 מיליארד שקל למתחרים.

המומחה שבטוח: הכסף ימשיך לזרום לאפיקי ההשקעה הללו
ניתוח גלובס | בתי ההשקעות שולטים: מי הביא את התשואה הכי טובה ובאיזה אפיקים?
הבכיר שמזהיר: עבור בני 50 ומעלה, המעבר למסלול 500 S&P מסוכן מדי

סביר להניח שעבור לא מעטים בתעשייה היה מדובר בסוג של שמחה לאיד, אחרי שהגוף שהיה השליט הבלתי מעורער בעולם הגמל רכש את בית ההשקעות פסגות, וניהל באמצע 2021 כשליש מתעשיית הגמל הישראלית כולה.

באלטשולר שחם ניסו במהלך התקופה הרעה להנמיך את הלהבות והבטיחו שהגלגל יתהפך שוב. ואכן ב־2023 זה קרה כשהבורסה הישראלית פיגרה משמעותית ביחס למקבילותיה בעולם, תחילה בעקבות קידום הרפורמה המשפטית שהובילה הממשלה ולאחר מכן עם פרוץ המלחמה בעזה. בעוד שמדד נאסד"ק האמריקאי טס למעלה עם תשואה של 44% וה־S&P 500 הציג תשואה של יותר מ־24%, הסתפקה תל אביב בתשואה חד־ספרתית נמוכה של כ־4% בלבד.

אלטשולר שחם, שבאופן עקבי מאמין יותר בשוקי חו"ל, והסיט את מה שנשאר מההשקעות בסין בעיקר לשוק האמריקאי, נהנה מכך מאוד וסיים את השנה החולפת בחלק העליון של טבלת התשואות. בקרנות הפנסיה הוא כבש את המקום הראשון (בנטרול הקרנות הקטנות יחסית של מור ואינפיניטי) ובלט גם בקרנות ההשתלמות, בעיקר במסלולי המניות.

 

אם ישראל לא הייתה בעיצומה של מלחמה, החיוכים בבית ההשקעות היו הרבה יותר גדולים. "חיכינו לזה, אחרי שנתיים שבאמת היו מאתגרות. חזרנו למקום שהיינו רגילים להיות בו", אומר בראיון נדיר יאיר לוינשטיין, בעלים משותף ומנכ"ל אלטשולר שחם פיננסים, החברה הציבורית שחולשת על פעילות הגמל והפנסיה של בית ההשקעות.

מניית אלטשולר שחם פיננסים  זינקה אמנם בכ־50% מהשפל שרשמה באוקטובר 2023, אך עדיין לא התאוששה מהתקופה הרעה ונסחרת בכחצי מהמחיר שבו נרשמה למסחר באפריל 2022 (לאחר שינוי מבני שביצעה הקבוצה). מחיר זה גוזר לחברה שווי שוק נוכחי של כ־1.2 מיליארד שקל. לוינשטיין עצמו מחזיק 14% ממניות החברה בשווי של כ־170 מיליון שקל.

 

"שאלו אותי תמיד האם הגיוני שאנחנו במקום הראשון כל הזמן, ואמרתי שאנחנו לא מכוונים להיות ראשונים אלא לעשות הכי טוב עבור הלקוחות שלנו, בלי להסתכל על האחרים. אבל ידענו שזה לא יכול להימשך לעד, וכשאתה בשליש העליון זה אומר שאתה עושה טוב מאוד. נכון, אהבנו להיות במקום הראשון אבל זה היה קצת משעמם. פתאום כשירדנו זה נתן חומר לאנשים לדבר, אבל הוכחנו שלנהל השקעות אנחנו יודעים".

הוא מזכיר כי בית ההשקעות קיים מעל ל־30 שנה, ו"להוציא את השנתיים של 2022-23 בית ההשקעות השיג את התוצאות הכי טובות ב־28 השנים האחרות. היו שנתיים פחות טובות אבל מדובר בכסף לחיסכון ארוך טווח, וכל ההחלטות שלנו נעשו תמיד בהתבוננות על מה נכון ללקוח. שוב, לא מה יקרה בעוד חודש או חצי שנה, אלא בהסתכלות ארוכת טווח. בשנתיים האלה האלוקציה פחות עבדה. לא חשבנו שב־2022 השוק הישראלי יעשה דאבל (תשואה כפולה, ר' ו') על השוק האמריקאי".

בדיעבד היית עושה משהו אחרת?
"לא, כי בסוף זה מה שחשבנו שנכון באותה נקודה. אנחנו תמיד מתחקרים את עצמנו, איפה טעינו, איפה היינו צריכים להיות יותר חדים. בסך־הכול האלוקציה שבחרנו אז היא מה שהיינו עושים גם בדיעבד. היום רואים שכל השוק הלך אחרינו ביחס ההשקעות בין העולם לישראל. היינו פורצי הדרך ולצערנו הרב, ולא שייחלנו לזה חס וחלילה, באוקטובר התברר שהסיכונים שדיברנו עליהם סביב 'חבית חומר הנפץ שאנחנו יושבים עליה' התממשו".

 

"אין הבדל בין לנהל 150 או 250 מיליארד שקל"

איך מוודאים שלא תהיה נפילה כזו שוב? מה עשיתם כדי לעצור את בריחת הכספים מהקופות?
"אנחנו לא יודעים מה יהיה ולכן כל הזמן בוחנים את עצמנו ומקבלים החלטות - מעכשיו קדימה. אתה לא יושב בוועדת השקעות, מסתכל אחורה ושואל 'איך מתקנים פער של 2% אל מול המתחרים'. אתה בוחן את ההשקעות קדימה. מבחינה סטטיסטית 28 שנים היינו טובים, אז אתה מבין שאתה יודע מה אתה עושה.

"בריחת הכספים היא סיפור של העבר. רואים בעקביות שיפור בתשואות וירידה של עשרות אחוזים ביציאת כספים. זה שוק שיש בו פערי זמנים בין תוצאות למעבר כספים, וכבר הייתה ירידה גדולה ביציאת כספים כתוצאה משיפור התשואות.

"אני מאמין ומקווה שבמהלך 2024 כבר נהיה בצבירה חיובית ולא רק בתהליך של הקטנת יציאת הכספים. בסוף אנחנו הגוף הכי גדול בעולם הגמל ומנהלים כספים ליותר מ־2 מיליון לקוחות. אז כל מיליארד שקל שיוצאים הם המון, אבל כאחוזים מהתיק מדובר על 0.5%-0.7%".

  / צילום: סם יצחקוב

בריחת הכספים הזו הובילה לכך שהיקף נכסי הגמל שמנהל אלטשולר שחם עמדו בסוף 2023 על כ־130 מיליארד שקל - נמוך מהיקפם לפני רכישת פסגות (167 מיליארד שקל ביוני 2021), ורחוק מהשיא שנרשם בעקבות הרכישה (214 מיליארד שקל באוקטובר 2021). למרות זאת, לוינשטיין מרוצה מאוד מהעסקה, בעיקר מאחר שחודש אחרי הרכישה, בסכום של 910 מיליון שקל, מכר אלטשולר שחם חלק מהנכסים שנוהלו בפסגות לידי רני צים ולהראל, וכיסה מחצית מההשקעה.

"עסקת פסגות הייתה עסקה כלכלית מעולה, סימן קריאה. המחיר שבו רכשנו והתרומה של לקוחות פסגות להכנסות שלנו, הפכו את העסקה בפן הכלכלי למדהימה. בפן ההשקעתי לקח לנו חודשיים להתאים את התיק שלהם לזה שלנו, כך שלא הייתה השפעה על התשואות, והתוצאות גם היום וגם אז היו זהות, בין שהייתה עסקה ובין שלא.

"גם לגבי הגודל שלנו לא הייתה השפעה; בסוף היינו הכי גדולים גם כשניהלנו 150 מיליארד שקל, ובוודאי כאשר 60%-70% מהנכסים לא מושקעים בארץ - אין הבדל בין לנהל 150 או 250 מיליארד שקל".

סוכני הביטוח הם אלו שמזיזים את הכספים בתעשייה. האם לאחר עזיבת הלקוחות בשנתיים האחרונות דעתך על שוק ההפצה השתנתה?
"לא, סוכנים הם השותפים הבכירים שלנו והם שמחים לא פחות מאיתנו מהקאמבק, והם גם באו ואמרו את זה. אצל רוב הסוכנים התיק הגדול הוא עדיין באלטשולר שחם. מערכת היחסים היא מעולה. היו שנתיים קשות אבל הסוכנים ברובם הגנו עלינו בשימור, ואמרו ללקוחות 'תמתינו ותסתכלו על התמונה המלאה'. היום הם גם אלו שמחזירים את הכסף אלינו, וכבר מתחילים לראות תנועה פנימה".

 

20% מהתיק בישראל - "זו עדיין חשיפה גבוהה"

כאמור, לאורך השנים חוזר המייסד והמנכ"ל המשותף של בית ההשקעות, גילעד אלטשולר, על החשיבות בחשיפה גדולה לשוקי חו"ל, וכיום האלוקציה של הבית עומדת על 20% בישראל לעומת 80% בחו"ל, עם דגש על ארה"ב.

"המלחמה והורדת דירוג האשראי של ישראל מצד מודי'ס המחישו שוב לאיזה עולם חדש נכנסנו. הורדת הדירוג עצמה כבר מתומחרת בשווקים, אבל דבר שיותר מדאיג אותנו כישראלים זה התחזית השלילית של חברת הדירוג למדינה", מדגיש לוינשטיין. "לכן, גם האלוקציה בתוך התיק היא אלוקציית יתר לישראל, בטח בהשקעות אקוויטי".

מה הצפי שלכם לשוק ההון הישראלי בתקופה הזו?
"אנחנו משתדלים להיות תמיד אופטימיים, אבל המצב היום הוא מדאיג ועוד לא דיברנו על מלחמה אפשרית בצפון. אנחנו לא רואים מתי יסתיים האירוע בדרום, ואופן ניהול המדינה, עם האיומים שמופנים כלפיה, הוא מדאיג מאוד".

מעבר להיותו ישראלי שהתעורר ב־7 באוקטובר למאות הרוגים, חטופים ופצועים, המלחמה גם נגעה בלוינשטיין ישירות. אנחנו מקיימים את הראיון בשבוע שבו בנו, שגויס כבר באותו הבוקר למילואים, משתחרר באופן רשמי. "ב־7 באוקטובר בשעה 16:00 הוא כבר נלחם בכפר עזה. במשך חודשיים הייתי במצב של חוסר שינה, עד כדי כך שניתקתי את האינטרקום בבית", הוא מספר. "אתה לא יכול לחיות עם דבר כזה, נרדם ב־1 בלילה ומתעורר בחמש. כשאתה מקבל ממנו סמס 'אוהב אתכם וסוגר את הטלפון', אתה עם דמעות בעיניים. רק עכשיו, אחרי 4 חודשים, התחלתי להתעורר שוב עם שעון מעורר".

בפן המקצועי, מתחילת המלחמה פעלו בבית ההשקעות בכמה מישורים. "במישור של העובדים היו כ־120 עובדים מגויסים שליווינו אותם ואת המשפחות שלהם באופן שוטף. מבחינת הלקוחות שלנו מהר מאוד קיבלנו נתונים על כמות הנפגעים שיש אצלנו, בין שהרוגים או חטופים.

"בנינו מערך שירות שיהיה רגיש ומהיר כדי לספק את התשובות המלאות והמכילות ביותר, והיו אלינו לא מעט פניות. תוך כמה ימים הבנו שלמלון לאונרדו בתל אביב הגיעו מפונים ונסענו אליהם לסייע. אנשים ברחו מהבית רק עם הבגדים שהיו עליהם. הקמנו במשרדים שלנו מרכז תרומות, חדרים עם תאי מדידה, הבאנו גננות בפנסיה לילדים, נתנו מקום של שפיות בתקופה לא שפויה.

"אימצנו יחד עם חברות נוספות את קיבוץ ניר יצחק. עובדים שלנו רצו לאיכילוב לעזור בהעברת חדרי המיון לאגפים מוגנים מטילים. הייתה הירתמות אדירה של העובדים".

הריצה ל־S&P 500 והלקח מהניקיי היפני

בחודשים האחרונים נראה שאלטשולר שחם השקיע בתחומים שהיו כמעט בגדר טאבו עבור בית ההשקעות. לאחרונה אלטשולר שחם השקיע בחברת האנרגיה המסורתית אקסון מוביל 378 מיליון דולר, וסכום דומה בשברון. זאת לאחר שבשנים קודמות הצהיר כי יימנע מהשקעות באנרגיה מזהמת.

כיצד קרה השינוי הזה?
"אני מזכיר שהיינו הראשונים שיצאו לשוק בארץ עם קרן ירוקה, אז ירוק נמצא בפוקוס שלנו, גם היום. השינוי שעשינו הוא התאמה למה שקורה בשוק - לא של המניות אלא בשוק האנרגיה. זיהינו חברות שלמרות שהן נמצאות בתחום הזה הן עושות הרבה צעדים לתיקון איכות הסביבה, אז החלטנו שנכון להשקיע בהן.

"בסוף כשאתה מנהל השקעות צריך להיות דינמי ולשנות כשיש הזדמנויות. לא חזרנו להשקיע בחברות שאין להן מדיניות תיקון ביחס לזיהום ופליטות, כך שלא חזרנו בנו. אנחנו מתחקרים החלטות ובודקים מחדש אם עשינו החלטה נכונה, ואם לא - מתקנים. באתר שלנו כל אחד מהבעלים בחר משפט שמוביל אותו; המשפט שאני בחרתי הוא שהחוכמה היא לא לעשות את הדברים הנכונים אלא לתקן את הטעויות שעשית".

כבית השקעות שידוע בהשקעות אקטיביות, איך אתה רואה את הריצה של הישראלים למוצרים שעוקבים אחרי מדד ה־S&P 500?
"בינתיים זה עובד. אבל צריך להזכיר את התקופה שמדד הניקיי ביפן לפני כמה שנים הוביל את השוק, ואחרי הירידות מי שהיה משקיע רק בו היה מפסיד הרבה כסף. ספציפית לגבי ה־S&P 500, השוק האמריקאי הוא שוק טוב וחזק. אני אישית פחות מאמין בלעקוב אחרי מדד ספציפי".

לוינשטיין לא מצביע על סקטורים מומלצים להשקעה, אך מסכים להגיד כי "בתחום החוב בישראל אנו עם מח"מ (משך חיים ממוצע), מאוד קצר ובאג"ח הקונצרניות אנחנו מוטים לבנקים. בעולם של ריביות גבוהות, נפתח עולם חדש של חוב גם בחו"ל, ובמניות. זה עולם השקעות אמיתי".

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים