גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פוטין זוכה בבחירות שהיתה להן רק תוצאה אחת אפשרית

הקדנציה החמישית בתפקיד תתמקד ככל הנראה במלחמה באוקראינה - ובלוודא שהרוסים ימשיכו לתמוך בה

ולדימיר פוטין בנאום לאחר הבחירות ברוסיה. נבחר ל-6 שנים נוספות / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko
ולדימיר פוטין בנאום לאחר הבחירות ברוסיה. נבחר ל-6 שנים נוספות / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הבטיח לעצמו שש שנים נוספות בשלטון לאחר בחירות מנוהלות בקפידה, במסגרתן המתחרים שאיימו על תפקידו נדחקיו לשוליים, והציבו אותו על המסלול לעקוף את סטלין כמנהיג בעל משך הכהונה הארוך ביותר ברוסיה.

כותרות העיתונים בעולם | המדינה שמצטרפת לציר הרשע של חמאס, רוסיה ואיראן
רוסיה לא מפעילה באוקראינה את הטנק הטוב ביותר שלה. זו הסיבה
בגלל החשש ממלחמת עולם שלישית: דנמרק תרחיב את גיוס החובה גם לנשים

הממשלה בראשותו עשתה הכל כדי להבטיח את הניצחון הזה, עליו הכריז פוטין במסיבת עיתונאים במוסקבה ביום ראשון, לאחר שלושה ימי הצבעה. זו לא היתה הפתעה. לקראת ההצבעה, הקרמלין כלא את מי שמתח ביקורת, השתיק את התקשורת, וחוקק חוקים חדשים כדי לדכא כל דבר שיכול להיחשב כביקורת על מלחמתו באוקראינה. יריבו החזק ביותר של פוטין, אלכסיי נבלני, נמצא מת במחנה כלא ארקטי בחודש שעבר, שם ריצה עונשים של 30 שנה בנסיבות שלא הוסברו במלואן.

ועדת הבחירות של רוסיה מנעה למועמדים שמתנגדים למלחמה את הזכות להיבחר, בגלל "בעיות במסמכים שלהם" לדבריה.

לאחר הבחירות: פוטין מקבל יפוי כוח מלא 

הניצחון לא מעניין, מידת הניצחון של פוטין כן.

אנליסטים פוליטיים אמרו שפוטין, כיום בן 71, צריך לרשום ניצחון מוחץ אם הוא רוצה יד חופשית להחיות את מה שלדבריו הן המסורות האורתודוקסיות השמרניות של רוסיה, ובסופו של דבר, לנצח באוקראינה ובעימות הרחב שלו עם המערב.

"זה ייתן לגיטימציה למורשתו של פוטין ולמלחמה התוקפנית שלו, יזיז לשוליים את האופוזיציה המתדלדלת, ויאפשר לפוטין ליישם, ללא פיקוח, את חזונו בשש השנים הבאות", צוות החשיבה של הפרלמנט האירופי, המספק ניתוח ומחקר בנושאי מדיניות הקשורים לאיחוד האירופי, אמר במאמר תדרוך החודש.

פוטין השיג קרוב ל-88% מהקולות, כך דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית TASS, תוך שהיא מצטטת את ועדת הבחירות המרכזית במדינה - ומיקמה אותו בדרך לניצחון נוח. אחוז ההצבעה היה בדרך לעלות על 67.5% שנרשמו במהלך הבחירות הקודמות לנשיאות, ב-2018, אז פוטין קיבל קרוב ל-77% מהקולות.

מצביעים ברוסיה השבוע. פוטין זכה בכ-88% מהקולות / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

כשהופיע במטה הקמפיין, הודה פוטין לציבור הרוסי על הפגנת אמון בו ותקווה לעתיד טוב יותר.

"כשאנחנו מאוחדים, לא משנה מי רוצה להפחיד אותנו, אף אחד מעולם לא הצליח בהיסטוריה, זה לא הצליח עכשיו, וזה לא יצליח בעתיד!" הוא אמר.

הקרמלין הבהיר שהוא רוצה לנצח במספרים גבוהים עוד יותר הפעם כדי לספק למנהיג הרוסי יד חופשית במילוי מטרותיו, בעקבות "מסורת יפוי הכוח המלא שמקבל פוטין לאחר הבחירות", כפי שבוריס וישנבסקי, סגן ראש מפלגת האופוזיציה, יבלוקו, פרסם בערוץ הטלגרם שלו.

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי וכמה בכירים מערביים גינו את הניצחון של פוטין, וכינו אותו ניצחון מדומה, מכיוון שנקבע מראש.

"כולם בעולם מבינים שהאדם הזה... נהיה חולה כוח ולא יבחל בשום אמצעי כדי לשלוט לנצח", אמר זלנסקי בהודעה שפורסמה ב-X. "לחיקוי הזה של 'בחירות' אין ולא יכולה לגיטימציה. האדם הזה חייב להגיע להאג. זה מה שעלינו להבטיח", הוסיף.

דובר המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן אמר כי תוצאת ההצבעה אינן מפתיעות. "הבחירות כמובן אינן חופשיות ולא הוגנות בהתחשב באופן שבו פוטין כלא יריבים פוליטיים ומנע מאחרים להתמודד נגדו", אמר.

פוטין כבר סימן כמה מתוכניותיו לאחר הבחירות בנאומים ובראיונות. העיקרית שבהן היא התעקשותו להמשיך במלחמה באוקראינה, שכן תמיכתה של ארה"ב בקייב מראה סימני חולשה.

"אני חושב שזה מה שנועדו הבחירות להראות - שזו מלחמה לאומית, שהוא מנהיג האומה במאבק הקיומי הזה כדי לשמור על תפקידה של רוסיה בעולם, לשמור על שלמותה הטריטוריאלית של רוסיה", אמרה אנג'לה סטנט, מחברת הספר "עולמו של פוטין: רוסיה נגד המערב ויחד עם השאר" ויועצת בכירה במכון השלום של ארצות הברית בוושינגטון הבירה. "הכל הם סימנים שהוא הולך להמשיך במלחמה".

משקיפים צופים שהמנהיג הרוסי עלול להשיק בקרוב גל נוסף של מעצרים במדינה, לחוקק חוקים חדשים כדי לחנוק התנגדות ולהגדיל את המסים של העשירים. אנליסטים אמרו שיכול להיות גם גל חדש של גיוסים למלחמה כדי לחזק את היתרון ההולך וגדל של רוסיה בשדה הקרב באוקראינה.

"לאחרונה ראינו עלייה בפעילות של שירותי הביון והביטחון הרוסיים, שפועלים באגרסיביות רבה", התנהגות המשקפת את הפרנויה של משטר פוטין לפני הבחירות, אמר אנדריי סולדטוב, עמית בכיר במרכז לניתוח מדיניות אירופה שבוושינגטון בתדרוך לתקשורת ביום חמישי. "מכיוון שהיציבות הפוליטית שלו על כף המאזניים, הכל מוצדק, כולל הרג של יריבים פוליטיים [ותקיפות] בחו"ל," אמר.

סולדאטוב חזה כי לאחר הבחירות הממשלה תגביר את הלחץ על מתנגדי המשטר. הוא מסביר כי זהו דפוס מוכר ברוסיה. "הם משתמשים בבחירות כתירוץ, ואז הם פשוט מוסיפים את השיטות והפעולות האלה לחלק מדרך הפעולה שלהם נגד האופוזיציה. הדאגה הגדולה ביותר שלי היא שהם ישתמשו בזה בעתיד הנראה לעין", אמר.

התוכנית הכלכלית

בכל הנוגע לשמירה על כלכלת רוסיה, ייתכן שפוטין יצטרך להתנהל בזהירות יתרה. עד כה, הכלכלה הצליחה לשמור על כוחה, למרות הסנקציות המערביות, שכן סחר עם סין ועליות במחירי נפט שומרים על אליטה הפוליטית והעסקית של המדינה מפני אתגרים. לפי אנליסטים, פוטין יתמקד ככל הנראה בשימור אורח החיים והשגרה של האזרחים הרוסים. במקביל לכך הוא גם צפוי להכריז על תוכניות בשווי מיליארדי דולרים כדי להתמודד עם העוני הגובר במדינה, ולשיפור התשתיות המתיישנות של המדינה כאשר מרבית הכלכלה מושקעת במאמצי מלחמה.

כדי לממן את ההוצאות האלה, פוטין הציע שיטת מיסוי פרוגרסיבית יותר שכמה אנליסטים הציעו שמטרתה לפייס רוסים עניים יותר שמקריבים יותר קורבנות, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת בני משפחה המגויסים להילחם במלחמה.

"האמת היא, שחלוקת נטל המס צריכה להיות הוגנת במובן זה שתאגידים, ישויות משפטיות ויחידים שמרוויחים יותר צריכים לתרום יותר לאוצר הלאומי, לטיפול בבעיות כלל ארציות, בעיקר למלחמה בעוני", אמר במהלך ראיון בטלוויזיה הממלכתית ביום רביעי.

הוא גם דיבר על יצירת אליטה חדשה המורכבת מוותיקים ואלה ששירתו במלחמת אוקראינה וקרא לתת להם יותר תמיכה, כולל הזדמנויות אקדמיות והכשרה.

"האליטה האמיתית היא כל מי שמשרת את רוסיה, פועלים ולוחמים, נאמנים, שהוכיחו את מסירותם לרוסיה, אנשים ראויים", אמר פוטין.

כמה אנליסטים תיארו רטוריקה כזו כהבטחות ריקות שלפני בחירות. אחרים מאמינים שמטרתו של פוטין היא להכין את הקרקע לגיוס שני, הדרוש לרוסיה כדי להשיג יתרון בשדה הקרב, בזמן שאוקראינה מתמודדת עם התמהמהות התמיכה של מדינות המערב.

גיוס שני ללחימה באוקראינה

הגיוס הראשון של פוטין, שכלל כ-300 אלף גברים בספטמבר 2022 הבריח מאות אלפים מהמדינה, ביניהם המוני אנשי מקצוע צעירים. המנהיג הרוסי יצטרך למצוא דרך למנוע בריחה נוספת, באמצעות סגירת הגבול, למשל, אמרו כמה אנליסטים.

"אין שום הוכחה שהוא לא יספוג התנגדות רבה אם הוא יבצע גיוס נוסף בחודשים הקרובים", אמרה סטנט. למרות שכמה סקרים מראים שהרוסים תומכים במידה רבה במלחמה, "זה סיפור אחר כשהאבות, הבנים, והאחים שלהם מתגייסים ונשלחים לקרב", אמרה.

הפגנה נגד המשטר ברוסיה, השבוע / צילום: ap, Ebrahim Noroozi

אחרים שבוחנים את התנהלות רוסיה אמרו שבנוסף לזריקת כספים על חיילים פוטנציאליים, דרך נוספת לחדש את הכוחות בשדה הקרב תהיה לגייס יותר חיילים בשירות חובה.

על פי החוק הרוסי, חיילים בשירות חובה לא אמורים להשתתף בלחימה באוקראינה, אלא רק חיילי מילואים שסיימו את שירותם הצבאי והכשרתם. אך בקיץ שעבר העלתה רוסיה את גיל הגיוס המקסימלי בשלוש שנים לגיל 30 וקבעה כי מתגייסים יוכלו לחתום על חוזי שירות צבאי למשך שנה בנסיבות מסוימות, כולל במהלך גיוס, בזמן מלחמה וכאשר הכוחות המזוינים של רוסיה נלחמים מחוץ למדינה.

"צהריים נגד פוטין"

כמה אזרחים רוסים הסתכנו במעצר כדי להביע את התנגדותם לפוטין עם תחילת ההצבעה ביום שישי. ועדת הבחירות המרכזית דיווחה על חמישה מקרים של מצביעים שניסו לחבל בקלפיות על ידי שפיכת נוזל לתוכם, כולל צבע. ועדת החקירה, רשות החקירה הפדרלית הראשית במדינה, אמרה שהיא בודקת מספר אירועים כאלה על רקע פלילי.

סגן יו"ר ועדת הבחירות, ניקולאי בולאייב, האשים גורמי אופוזיציה באימוץ מה שלדבריו הן טקטיקות טרור. הבוסית שלו, אלה פמפילובה, כינתה את החשודים "חלאות" שצריכים לשבת בכלא לחמש שנים, כך דיווחה TASS.

בתקרית נפרדת, החוקרים אמרו שהם פתחו בחקירה פלילית בתיק של אישה החשודה בהצתת תא הצבעה בקלפי בדרום מזרח מוסקבה. מריה אנדריבה, הנמנית עם תנועה של נשים ואימהות הפועלות למען החזרת הגברים המגויסים שלהן הביתה, פרסמה בטלגרם מכתב מהרשויות המזהיר אותה מפני השתתפות באירועים ציבוריים בלתי מורשים שתוכננו בקלפיות במוסקבה.

יתכן והמבחן האמיתי של ההתנגדות אולי עוד לפנינו.

מתנגדיו של פוטין ניסו להשמיע את קולם. יוליה נבלניה, שהובילה חלקית את המאמץ לאחר מותו של בעלה נבלני, ארגנה קריאה לבוחרים להציף את הקלפיות בצהרי יום ראשון, ולאלה האמיצים מספיק, ללבוש כחול ולבן - צבעים המסמלים את ההתנגדות לפלישת רוסיה לאוקראינה. המתנגדים עודדו אנשים לפסול את פתקי ההצבעה שלהם או להצביע למועמד חלופי.

יוליה נבלניה, מובילה את המאבק נגד פוטין אחרי מות בעלה / צילום: ap, Ebrahim Noroozi

קירה ירמיש, הדוברת לשעבר של נבלני, פרסמה סרטון ב-X, בו נראית נבלניה עומדת בתור בצהריים עם מאות אחרים מחוץ לקלפי בשגרירות רוסיה בברלין. היא זכתה לעידוד ולמחיאות כפיים מהקהל.

דיווחים של עיתונאים בשטח ברוסיה ותמונות וסרטוני וידאו שפורסמו ברשתות החברתיות ביום ראשון הראו תורים ארוכים בחלק מהקלפיות בצהריים, במספר ערים כולל מוסקבה, סנט פטרסבורג והעיר קאזאן שבדרום-מערב המדינה. הוול סטריט ג'ורנל לא יכול היה לאשר באופן עצמאי אם העומדים בתור היו שם למחאה שכונתה "צהריים נגד פוטין". לפחות 85 בני אדם נעצרו ב-21 ערים בקשר לבחירות, לפי OVD-Info, ארגון רוסי לפיקוח על זכויות.

בשלב זה, ההפגנות - אם זה אכן מה שהן היו - היו לא יותר ממחווה של התרסה, וכזו שעלולה לגרום לתוצאות חמורות עבור כל מי שנקלע למחאה נוספת.

הבחירות המשמעותיות יותר על רוסיה עשויות להיות ההצבעה לנשיאות ארה"ב בנובמבר. סטנט, האנליסטית, אמרה שפוטין כנראה מחכה לתוצאות יחד עם בחירות אחרות באירופה, בהן נחשפים סדקים בתמיכה באוקראינה.

"הוא מחכה למה שיקרה אם התמיכה המערבית באוקראינה תישחק, וכבר ישנן דעות סותרות בנושא", אמרה. "אני חושבת שהוא ימשיך במלחמה כל עוד הוא צריך. בשלב זה, הוא מרגיש שהזמן משחק לטובתו".

עוד כתבות

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים