גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי שלא פרעה חובות: הוגשה בקשה לחדלות פירעון נגד האב סקיוריטי

מדוחות האב סקיוריטי למחצית הראשונה של 2023, שהוגשו רק בתחילת השנה, עולה כי הפסדי החברה זינקו ב-240% לסכום של 69 מיליון דולר, ובינתיים האב לא עומדת בתחזיות שלה וסוחבת גירעון בהון והערת "עסק חי" ● משקיע פנה לבית המשפט בבקשה לקבל את כספי ההשקעה שלו בחזרה ● האב בתגובה: "בקשה חסרת יסוד"

אייל משה, מייסד האב סקיוריטי / צילום: רובי לייבוביץ'
אייל משה, מייסד האב סקיוריטי / צילום: רובי לייבוביץ'

משקיע של חברת אבטחת הסייבר האב סקיוריטי , שנתן לה הלוואה בהיקף של כ-3.1 מיליון דולר כחלק מעסקת המיזוג עם חברת SPAC בוול סטריט, טוען כי החברה לא מחזירה לו את החוב מזה כשנה, על אף כל ניסיונותיו להידבר עם החברה ולקבל בחזרה את כספו. בעקבות כך הגיש המשקיע לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לפתיחת הליכים לחדלות פירעון נגד האב סקיוריטי. 

לאחר נפילה של 99% במניה: משקיע טוען כי האב סקיוריטי הפכה לחדלת פירעון
הבלגן בהאב: החשב הוציא 400 אלף שקל מכספי החברה לצרכים אישיים
האב סקיוריטי בוחנת האם המייסד והמנכ"ל לשעבר מעל בכספים

לדברי התובע, "משך תקופה ארוכה, האב סקיוריטי פועלת באופן שאינו הולם את הגדרתה, צוברת חובות בשווי עשרות מיליוני שקלים, מפרה את התחייבויותיה הבלתי מסויגות לפרוע את ההלוואה אותה העמידה המבקשת, חרף העובדה כי מועד הפירעון חלף, והכול תוך התעלמות רועמת מדרישות המופנות אליה".

התובע טוען כי "אין ולא יכול להיות חולק כי החברה היא חדלת פירעון, הן לפי המבחן התזרימי והן לפי המבחן המאזני. כל ניסיון של המבקש לגבות מהחברה את כספי ההלוואה עלו בתוהו, והתבהר כי לא רק שלחברה אין אופק כלכלי - אין לה היתכנות כלכלית, וספק רב אם אי-פעם היה לה בשלב זה". 

מיזוג בשווי מנופח

התובע הוא גוף בשם Dominion Capital, שדיווח בחודש שעבר כי הוא מחזיק ב-4.6% ממניות האב סקיוריטי. מדובר על גוף מקונטיקט שקשור ל-DC Rainier - יזם ה-SPAC אליו מוזגה האב סקיוריטי, כלומר מי שחתם מלכתחילה עם האב על מיזוג בשווי מנופח.

בהאב טענו לפני מספר שבועות כי "מדובר במחלוקת מסחרית שנמצאת בבירור, וכחלק מאמצעי לחץ פסול, הועבר דיווח שקרי על תביעה לחדלות פירעון שלכאורה הוגשה כבר בפברואר, בזמן שלא הוגשה תביעה כזו בכלל, וגם לא יכלה להיות מוגשת, שהרי זו תביעה משוללת יסוד".

נזכיר כי האב סקיוריטי נכנסה לבורסה בתל אביב בחודש מרץ 2021 לפי שווי חברה של כ-89 מיליון דולר. כשנה לאחר מכן הודיעה האב סקיוריטי על מיזוג עם חברת SPAC בוול סטריט לפי שווי של 1.28 מיליארד דולר, פי 4 משווי החברה בתל אביב באותם ימים.

לא מעט גבות הורמו בשוק ההון בעקבות המיזוג, וכולם שאלו את עצמם האם מדובר בשווי הגיוני לחברה שמפסידה עשרות מיליוני דולרים בשנה. בסופו של דבר המיזוג הושלם, אך מניית האב סקיוריטי צללה מהר מאוד ואיבדה כמעט את כל שוויה. כעת היא נסחרת לפי שווי של 13 מיליון דולר בלבד, השמדת ערך של 99%.

המיזוג ל-SPAC הפך את DC Rainier לבעלת מניות בהאב סקיוריטי, ומספר שבועות לאחר מכן דומיניון חתמה על הסכם עם האב, שכלל הלוואה והנפקת מניות לדומיניון. דומיניון העבירה להאב סכום ראשוני של 2.5 מיליון דולר, והאב מסרה לדומיניון שטר חוב בכיר, נושא ריבית שנתית של 10%, כנגד החוב. לפי הדיווח, האב לא עמדה במחויבות שלה. 

במאי 2023 דומיניון פנתה להאב בבקשה לקבל בחזרה את סכום הקרן יחד עם הריבית, ולדבריה, האב לא עשתה זאת, ובסוף 2023 דומיניון הגישה תביעה נגד האב בארה"ב בנוגע להפרת החוזה. בהמשך, לפי הדיווח שהוגש לרשות ניירות הערך האמריקאית, נפתח הליך נוסף של דומיניון נגד האב, כשבפברואר האחרון היא שלחה דרישה לפני פתיחה בהליכים לפי חוק חדלות הפירעון והשיקום הכלכלי, שטרם נענתה. 

בדומיניון חוששים שהאב סקיוריטי לא יכולה לשלם את חובותיה, ולדבריהם, הם שמעו על בעלי חובות נוספים שהאב לא שילמה להם את הכסף. 

ההפסדים זינקו  

בדוחות הכספיים למחצית הראשונה של שנת 2023, שאותם הגישה האב באיחור רק בתחילת שנת 2024, דיווחה החברה על הפסד נקי של 68.7 מיליון דולר - העמקת ההפסד לעומת 20.2 מיליון במחצית הראשונה של שנת 2022, אחרי שגם ההכנסות שלה ירדו במחצית ב-18% והסתכמו ב-30.7 מיליון דולר בלבד.

הדוחות גם מגלים כי לחברה אין מספיק כסף בקופה. האב סקיוריטי רושמת גירעון בהון של 38.5 מיליון שקל, כיוון שהיקף הנכסים שלה נמוך מהיקף ההתחייבות. החברה גם סוחבת הערת "עסק חי" מדוחותיה לשנת 2022, כלומר יש חשש ממשי מבחינת רואי החשבון שהחברה לא תוכל להתקיים בעוד שנה. 

האב טרם הגישה את הדוחות לשנת 2023, ובסביבת החברה מסבירים כי המועד האחרון להגשת הדוחות הוא 15 במאי, ומתחייבים שהחברה תעמוד בו. 

לא עומדת בתחזיות

במצגת למשקיעים שפרסמה האב סקיוריטי בחודש אפריל 2021, לקראת ההליכה לוול סטריט, הציגה החברה תחזית לפיה בשנת 2022 היא תרשום הכנסות של 115.2 מיליון דולר. בפועל היא סיימה את אותה שנה עם הכנסות של 79.7 מיליון שקל בלבד. באותה תחזית היא גם העריכה כי את שנת 2023 היא תסיים עם הכנסות של 174.5 מיליון דולר, אך במחצית הראשונה היא הכניסה כאמור 30.7 מיליון דולר בלבד.

עיקר הזינוק שאותו צפתה האב היה במגזר זרוע החדשנות והטכנולוגיה שלה. החברה צפתה הכנסות של 38.4 מיליון דולר בשנת 2022 (אך סיימה את אותה שנה עם 1.7 מיליון דולר בלבד) והכנסות של 91.8 מיליון דולר בשנת 2023, אך במחצית הראשונה ההכנסות מהתחום הסתכמו ב-750 אלף דולר בלבד.

מנכ"ל האב סקיוריטי היום הוא נח הרשקוביץ, שלפני כן היה מנהל האסטרטגיה ודירקטור בחברה. הוא החליף את עוזי מוסקוביץ, לשעבר ראש אגף התקשוב בצה"ל, שכיהן כמנכ"ל מספר חודשים. מוסקוביץ, שהיה קודם יו"ר, החליף במפתיע כמנכ"ל את המייסד אייל משה זמן קצר לפני השלמת המיזוג ל-SPAC, ובהמשך נודע כי החברה חושדת במשה שהשתמש בכספי החברה לשימושו האישי בהיקף של יותר מ-2 מיליון שקל.

את דומיניון מייצג בהליכים המשפטיים עורכי הדין דיוויד דנוביץ, נועה הבדלה ומור תורג'מן ממשרד Sullivan & Worcester שפועל בניו יורק ובתל אביב. 

"בקשה חסרת יסוד" 

מחברת האב סקיוריטי נמסרה בתגובה: "מדובר בבקשה של מבקש חסר תום-לב שמעולם לא השקיע בחברה, במסגרת סכסוך מסחרי המתנהל בארה"ב במטרה לדלות כספים.

"הבקשה חסרת יסוד ונועדה לתקן בדיעבד מניפולציה אסורה על המניה שביצע עת דיווח באופן שקרי, כאילו הגיש את הבקשה כבר בפברואר וגרם לחברה נזקים חמורים. המבקש יודע זאת, ולראיה - הוא לא ביקש סעדים זמניים.

"האב, חברה איתנה הזוכה לאמון המשקיעים והודיעה לפני כשבוע על גיוס כספים בהיקף של למעלה מ-8 מיליון דולר ועל רכישת מניות בחברת QPOINT, שלה הכנסות שנתיות של למעלה מ-26 מיליון דולר, והיא פועלת להגשת דוחותיה הכספיים במועד בהתאם לדין בארה"ב".

עוד כתבות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר