רשות המסים מתחילה לגבות מע"מ על הטיפים של המלצרים - כך עולה מהבהרה שפרסמה הרשות. בהודעה נכתב כי "טיפ (תשר) המשולם לבית העסק בגין השירות הניתן על-ידי עובדיו, הוא תקבול המהווה חלק מהתמורה בגין השירות, וכפועל יוצא גם התשר חייב במס ערך מוסף". עוד הובהר כי "על העוסקים להתנהל על-פי דין ולשלם מס ערך מוסף כחוק, והאמור לעיל יקבל ביטוי בפעולות אכיפה של הרשות בנושא".
● תיקון החוק לשינוי אופן בחירת נציב השופטים עבר בקריאה ראשונה
● סחיטה באיומים: המשטרה פשטה על רשת הלוואות לא חוקיות שפעלה בצפון
מדובר בהבהרה המסיימת מחלוקת ארוכת-שנים סביב שאלת המע"מ על הטיפים של המלצרים. המחלוקת פרצה ב-1 בינואר 2019, אז נכנסה לתוקף הקביעה של בית הדין לעבודה בנוגע למיסוי הטיפים. המהלך, שכונה "חוק הטיפים", שינה את האופן שבו נתפסו הטיפים שמקבלים המלצרים, והכניס את הכספים הללו למעגל המדווח, המבוטח (בביטוח לאומי) והמופרש (לפנסיה). בדרך נכנסו הכספים הללו גם למעגל המדווח לרשות המסים, ואחוזים מהם היו אמורים להתחיל לזרום לקופת המדינה. כמה אחוזים? התשובה לכך לא ניתנה בהחלטה שהולידה את המהפך בנוגע לטיפים.
עמדת המסעדנים: "הטיפ לא נחשב להכנסה של המסעדה"
הרשות החלה לגבות מס הכנסה מהכנסות המלצרים, אך מאז שניתן פסק הדין התעוררה מחלוקת חריפה בין המסעדות ומיצגיהם בתחום המס בנוגע לשאלת המע"מ שיוטל על המסעדה בעקבות הכנסת הטיפים לקופה הרושמת, יחד עם התשלומים על הסעודה. בעוד המסעדנים טענו כי הטיפ לא נחשב להכנסה של המסעדה, ולכן אין שום אפשרות לגבות מע"מ בגינו - עמדתה של רשות המסים היא שהטיפ כן ייחשב כהכנסה של המסעדה שתחויב במע"מ.
בדצמבר 2018 פרסמה רשות המסים הבהרה, במסגרתה הודיעה כי בשלושת החודשים הראשונים שבהם יחול ההסדר החדש בנוגע לטיפים, לא ייגבה מע"מ בגינם. שלושת החודשים התארכו, והמחלוקת נמשכה - עד שהיום (ה') סגרה הרשות את המחלוקת בהודעה לפיה על הטיפים חל גם מע"מ, כאמור.
לדברי מומחית המס עו"ד אינגה אייזנברג ממשרד אייזנברג, שנער ושות', "עמדת רשות המסים שפורסמה באה לאחר שנים של דיונים פנימיים לעניין המע"מ החל על הטיפים, וזאת לאחר הפסיקה הידועה שעסקה בטיפים לעניין מס הכנסה. המשמעות היא שהכנסות של מסעדות שמקורן בטיפים, בין אם אלה מועברים לקופתן בידי המלצרים, חייבות במע"מ, על כל המשתמע מכך: תשלום לרשויות מע"מ מצד אחד וקיזוז המע"מ לזכאים מצד שני.
"יש להניח שגם יהיו מי שיראו בכך הזדמנות לביצוע פעולות שהרשות תראה בהן כהונאות מס חדשות, בדמות חשבוניות פיקטיביות וכו', ומכך על העסקים להיזהר. לכן, לא מן הנמנע כי עתה, משפורסמה עמדת הרשות, יגיע הנושא גם לבחינה שיפוטית, אולם חשוב מכך - ייתכן שהרשות תחל גם באכיפה בתחום זה בידי שלטונות מס ערך מוסף".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.