סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
לאחר שהתנהל ברובו בעליות, המסחר בול סטריט ננעל במגמה מעורבת. נאסד"ק ירד ב-0.2% ו-S&P 500 ננעל ללא שינוי. דאו ג'ונס עלה ב-0.6%.
את מירב תשומת הלב ריכזה היום שוב מניית אנבידיה . לאחר הדוח שפרסמה אתמול אחרי הנעילה, דוח שהיה טוב לפי כל אמות המידה - הרווח, ההכנסות והתחזית, כל אלו עלו על הציפיות, אך בכל זאת, המשקיעים אמרו את שלהם ושלחו היום את המניה לירידה של כ-6%.
מנייה נוספות שריכזו עניין הן קראוד סטרייק הולדינגס . החברה דיווחה על רבעון חזק אבל הפחיתה את התחזית לשנה כולה וזאת לאור עדכון התוכנה שגרם לנזק באלפי מרכזי נתונים בעולם ביולי. בכל זאת המניה עלתה היום, כנראה בעקבות דברי מנכ"ל החברה שצופה ביקוש גבוה למוצרי החברה.
מניית בסט ביי ריכזה עניין לאחר שרשת חנויות האלקטרוניקה דיווחה על תוצאות רבעוניות שעלו על הציפיות ואף העלתה את התחזית לשנה כולה.
יצרנית מדפסות התלת-מדד הישראלית סטרטסיס ירדה חדות לאחר שהפחיתה את התחזית השנתית שלה.
22:15
כשעה לפני נעילת המסחר ולאחר שהתנהל ברובו בעליות, המדדים נאסד"ק ו-S&P 500 משנים כיוון ויורדים ב-0.3% וב-0.1% בהתאמה. דאו ג'ונס עולה ב-0.6%.
21:47
לפי הוול סטריט ג'ורנל אפל מנהלת משא ומתן להשקעה ב-OpenAI. ההשקעה תהיה חלק מסבב גיוס חדש של OpenAI לפי שווי שנאמד במעל 100 מיליארד. וול סטריט ג'ורנל דיווח אתמול שחברת הון הסיכון Thrive Capital מובילה את הסבב, שיסתכם בכמה מיליארדי דולרים.
לא ניתן היה ללמוד כמה אפל או מיקרוסופט ישקיעו ב-OpenAI בסיבוב הזה. עד כה, מיקרוסופט הייתה המשקיעה האסטרטגית העיקרית ב-OpenAI. היא מחזיקה ב-49% בסטארט-אפ הבינה המלאכותית לאחר שהשקיעה 13 מיליארד דולר מאז 2019.
אפל עורכת אירוע בחודש הבא בו היא ככל הנראה תשיק את מכשירי האייפון מהדור הבא שלה. כלי AI חדשים צפויים להיות התכונה הבולטת של המכשירים.
21:12
בוול סטריט ממשיכות העליות כשדאו ג'ונס עולה ב-450 נקודות או ב-1.1% ונסחר בשיא כל הזמנים. נאסד"ק עולה ב-0/8% ו-S&P 500 ב-0.9%.
אנבידיה יורדת ב-4%. רבים עדיין מעכלים את הדוחות שפרסמה אתמול לאחר הנעילה ומנסים להבין איך קרה שהחברה שהכתה את הצפי בכמעט כל פרמטר והעלתה את התחזיות עדיין מצאה את עצמה נופלת 7% במסחר המאוחר.
מספר נתוני מאקרו שהתפרסמו אחר הצהריים משפרים את האופטימיות בשוק לגבי נחיתה רכה - התוצר הגולמי המעודכן של ארה"ב לרבעון השנתי עומד על 3% בחישוב שנתי לעומת 2.8% שנאמד בהערכה המוקדמת ומעל הצפי. מספר הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה עמד השבוע על 231 אלף, פחות מהצפי ופחות מהשבוע שעבר, 232 אלף. כמו כן מדד מחירי ההוצאה הפרטית המקדים (PCE) ירד ל-2.8% לעומת 2.9% בחודש שעבר ומעט מתחת לצפי. המדד עצמו יפורסם מחר.
19:47
בוול סטריט ממשיכות העליות כשדאו ג'ונס עולה ב-450 נקודות או ב-1.1% ונסחר בשיא כל הזמנים. נאסד"ק עולה ב-1.2% ו-S&P 500 ב-0.9%.
מניית בסט ביי מזנקת היום. רשת חנויות האלקטרוניקה דיווחה על תוצאות רבעוניות שעלו על הציפיות ואף העלתה את התחזית לשנה כולה. לדברי מנכ"ל החברה קורי בארי הלקוחות מחפשים אמנם מבצעים והוזלות אבל מוכנים להוציא כסף על חדשנות טכנולוגית. הכנסות החברה ירדו אמנם ל-9.3 מיליארד דולר אבל עלו הציפיות, הרווח היה 291 מיליון דולר בכ-10% יותר מהרבעון המקביל אשתקד.
18:37
המסחר באירופה ננעל הערב בעליות - דאקס הגרמני עלה ב0.6%, קאק ב-0.7 ופוטסי הבריטי ב-0.4%.
בוול סטריט נמשכות העליות - נאסד"ק עולה ב-1%, S&P 500 ב-0.7%. מדד הדאו ג'ונס עולה כעת -0.6% בהובלת מניות אינטל , מיקרוסופט ואפל , סיילספורס לעומת זאת שהחלה את היום בעליות מחקה אותן, שתיים שמעיבות על המדד הן היום הן וורייזון קומיוניקיישנס והום דיפו .
17:53
וול סטריט מתאוששת מהירידות של אתמול ומהפתיחה נמשכות העליות ואף מתחזקות והולכות - נאסד"ק עולה ב-1.3%, S&P 500 ב-0.8% ודאו ג'ונס ב-0.5%.
מחירי הנפט עולים היום בכ-2% ונסחרים ב-76 דולר לחבית נפט אמריקאי וב-79 דולר לחבית נפט מסוג ברנט. אחת הסיבות העיקריות לעליות המחירים בימים האחרונים היא משבר פוליטי חדש־ישן בלוב, מדינה המפוצלת בין שתי ממשלות, הקפיץ את מחירי הנפט. ואולם זה רחוק מהשיא האחרון שנרשם באפריל, אז מחיר הנפט טיפס ל־91 דולר לחבית על רקע המתיחות הישראלית־איראנית.
16:52
המסחר בוול סטריט מתנהל כעת בעליות. שנאסד"ק עולה ב-1%, S&P 500 ב-0.5% ודאו ג'ונס ב-0.3%.
בתוך כל ההמולה סביב הדוח של אנבידיה אתמול, דוח מסקרן נוסף פורסם, זה של קראודסטרייק . החברה דיווחה על רבעון חזק אבל הפחיתה את התחזית לשנה כולה וזאת לאור עדכון התוכנה שגרם לנזק באלפי מרכזי נתונים בעולם ביולי. הרווח של החברה היה 1.04 דולר למניה לעומת צפי של 97 סנט והככנסות עמדו על 963 מיליון דולר לעומת צפי של 959 מיליון דולר.
תחזית החברה כוללת ירידה של 30 מיליון דולר בהכנסות בכל אחד משני הרבעונים הבאים כתוצאה מירידה בהכנסות ממנויים בעקבות התקלה. תחזית הרווח השנתית היא ל-3.61 עד 3.65 דולר למניה, מתחת להערכות בוול סטריט לרווח של 3.86 דולר למניה.
דומה שמנכ"ל החברה ג'ורג' קורץ הצליח להרגיע את המשקיעים ולהחזיר את אמון השוק, לדבריו הוא שומע מלקוחות החברה שהם "רוצים לעשות איתנו יותר עסקים והם רוצים לקנות יותר".
16:30
בעוד השוק עדיין מעכל את דוחות אנבידיה שפורסמו אתמול לאחר נעילת המסחר, וול סטריט נפתחה בעליות שערים כשנאסד"ק עולה ב-0.3, S&P 500 ב-0.4% ודאו ג'ונס ב-0.7%.
אנבידיה עצמה יורדת ב-4%. רבים עדיין מעכלים את הדוחות שפרסמה אתמול לאחר הנעילה ומנסים להבין איך קרה שהחברה שהכתה את הצפי בכמעט כל פרמטר והעלתה את התחזיות עדיין מצאה את עצמה נופלת 7% במסחר המאוחר . וזאת למרות שהדוח היה כל מה שהמשקיעים רצו לראות, שמירה על רווחיות גבוהה תוך עקיפה של שורת ההכנסות, במיוחד בסגמנט מרכזי המידע, ורווח למניה שעקף את הצפי, תוך העלאה נוספת של התחזיות להמשך. החברה דיווחה לראשונה על הכנסות של יותר מ- 30 מיליארד דולר ברבעון, מעל ההערכות של 28.7 מיליארד דולר ורווח למניה שעמד על 0.68 דולר למניה לעומת צפי של 0.65 דולר למניה.
סיילספורס מזנקת בפתיחה בעקבות תוצאות הרבעון השני המעודדות, החברה גם העלתה את התחזית לשנה כולה. הכנסות החברה צמחו ב-8% ל-9.33 מיליארד דולר, הצפי עמד על 9.23 מיליארד דולר. החברה הרוויחה 2.56 דולר למניה, מעט יותר מהצפי
16:00
בוול סטריט, היום שאחרי הדוח של אנבידיה, החוזים העתידיים מצביעים על עליות כשנאסד"ק עולה ב-0.3, S&P 500 ב-0.4% ודאו ג'ונס ב-0.6%.
אנבידיה עצמה יורדת בטרום מסחר ב-3.5%. רבים עדיין מעכלים את הדוחות שפרסמה אתמול לאחר הנעילה ומנסים להבין איך קרה שהחברה שהכתה את הצפי בכמעט כל פרמטר והעלתה את התחזיות עדיין מצאה את עצמה נופלת 7% במסחר המאוחר. וזאת למרות שהדוח היה כל מה שהמשקיעים רצו לראות, שמירה על רווחיות גבוהה תוך עקיפה של שורת ההכנסות, במיוחד בסגמנט מרכזי המידע, ורווח למניה שעקף את הצפי, תוך העלאה נוספת של התחזיות להמשך. החברה דיווחה לראשונה על הכנסות של יותר מ- 30 מיליארד דולר ברבעון, מעל ההערכות של 28.7 מיליארד דולר ורווח למניה שעמד על 0.68 דולר למניה לעומת צפי של 0.65 דולר למניה.
במבט קדימה, החברה צופה הכנסות של 32.5 מיליארד דולר ברבעון הבא, שיפור לעומת הקונצנזוס שעמד על 31.8 מיליארד דולר עם מרווח גולמי של 75% בהתאם לצפי, כאשר לשנה כולה המרווח הגולמי עשוי לעמוד באזור 70%.
15:35
מאקרו ארה"ב - התוצר הגולמי המעודכן של ארה"ב לרבעון השנתי עומד על 3% בחישוב שנתי לעומת 2.8% שנאמד בהערכה המוקדמת ומעל הצפי. מספר הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה עמד השבוע על 231 אלף, פחות מהצפי ופחות מהשבוע שעבר, 232 אלף. כמו כן מדד מחירי ההוצאה הפרטית המקדים (PCE) ירד ל-2.8% לעומת 2.9% בחודש שעבר ומעט מתחת לצפי. המדד עצמו יפורסם מחר.
14:48
יצרנית מדפסות התלת-מדד הישראלית סטרטסיס הפחיתה את התחזית השנתית שלה. החברה מצפה להכנסות של 570-580 מיליון דולר, הפחתה של כ-10% מהתחזית הקודמת. באמצע טווח התחזית מדובר על ירידה של כ-8% בהכנסות לעומת 2023.
במקביל החברה צופה רווחיות תפעולית Non-GAAP של 0.5%-1%, לעומת תחזית קודמת ל-2.5%-3.5%, והפסד נקי לפי כללי GAAP של 91-106 מיליון דולר, לעומת 72-88 מיליון דולר בתחזית הקודמת, כשההפסד יכלול הוצאות חד-פעמיות.
ברבעון השני ההכנסות היו 138 מיליון דולר, ירידה של 13.6%. ההפסד הנקי GAAP היה 25.7 מיליון דולר, צמצום של 33.3% לעומת הרבעון המקביל, וההפסד הנקי Non-GAAP היה 3 מיליון דולר. ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) היה חיובי בסך 2.3 מיליון דולר, ירידה מ-10.6 מיליון דולר ברבעון המקביל.
13:12
הדוח של אנבידיה ממשיך לרכז עניין. בבנק אוף אמריקה פרסמו הבוקר (ה') כי הם מעלים את מחיר היעד של ענקית השבבים ל-165 דולר מ-150 דולר. עוד ציינו בבנק כי הם שומרים על דירוג קנייה של המניה.
"זה היה רבעון שני חזק עם מכירות של 30 מיליארד דולר לעומת קונצנזוס של 28.6 מיליארד דולר, אולם המניה צפויה להיות תנודתית מכיוון שתחזית המכירות לרבעון השלישי, שעמדה על 32.5 מיליארד דולר נמצאת קצת מעל הקונצנזוס שמסתכם בכ-31.9 מיליארד דולר, ומתחת למספר תחזיות אופטימיות יותר של 33-35 מיליארד דולר, ככל הנראה בגלל דחיית ההשקה של Blackwell ברבעון.
"אנו מציינים גם עלייה בעלויות ההשקה של Blackwell בטווח הקרוב, כאשר שולי הרווח הגולמי צפויים להיות קרובים יותר ל-73% ברבעון הרביעי לעומת 75% ברבעון השלישי לפי התחזית. למרות הרעש הרבעוני, אנו ממשיכים להאמין בהזדמנות הצמיחה הייחודית של אנבידיה בביצועים ובנתח השוק הדומיננטי שלה בשוק השבבים של מעל 80%".
עוד מציינים בבנק האמריקאי כי: "חשוב לציין, מודלים של בינה מלאכותית מהדור הבא ידרשו פי 10-20 יותר כוח מחשוב, ולכן פריסת בינה מלאכותית היא קריטית עבור לקוחות ענן/ארגוניים גלובליים, שאנבידיה צפויה לספק".
12:00
למרות שהציגה דוח רבעוני חזק, אנבידיה צללה אמש בכ-7% במסחר המאוחר לאחר פרסום הדוחות, וגם בשעה זו יורדת בכ-5% בטרום המסחר.
אנבידיה עשתה שוב את מה שרק אנבידיה יודעת לעשות כשמדובר בחברות ענק, והציגה צמיחה מרשימה מאוד של 122% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, וסכום מפלצתי של 30 מיליארד דולר הכנסות ברבעון . הרווח הנקי שלה זינק ביותר מ-150% לכמעט 17 מיליארד דולר (רווח מתואם של 68 סנט למניה), כאשר שתי התוצאות הללו וגם הציפיות להמשך היו מעל ציפיות האנליסטים בוול סטריט. זו הפעם השמינית ברציפות שאנבידיה מכה את התחזיות.
ההסבר האמיתי לתמחור המשקיעים בתום המסחר אמש (ד') וגם הבוקר טמון, ככל הנראה, בציפיות. לפעמים, הציפיות מחברה הן פשוט בשמיים, וכאשר הדוחות טובים מאוד, אך לא מפתיעים במיוחד לטובה - המשקיעים מגיבים בהורדת המניה, שכן "הציפיות כבר מגולמות במחיר המניה". במקרה של אנבידיה, המניה הגיעה לדוחות אחרי זינוק של 160% רק מתחילת השנה הנוכחית, ועלייה של יותר מ-500% מתחילת השנה שעברה. גם ההכנסות בחטיבת השרתים לא חצו את רף ה-26 מיליארד דולר, כפי שציפו לו כמה אנליסטים.
10:49
יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה חיובית. הדאקס עולה ב-0.1%, הפוטסי מוסיף לערכו כ-0.3% והקאק מטפס בכ-0.5%.
09:19
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי ירד ב-0.1%, בורסת שנגחאי משילה מערכה כ-0.5%, ההנג סנג יורד בשיעור דומה והקוספי משיל מערכו כ-0.8%.
בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים הבוקר במגמה מעורבת.
אמש בוול סטריט, המדדים המרכזיים ננעלו בירידות שערים: מדד הנאסד"ק השיל 1% מערכו, S&P 500 ירד ב-0.4% ודאו ג'ונס ב-0.5%.
הדוח החשוב ביותר של עונת הדוחות לרבעון השני של השנה בוול סטריט סוף סוף פורסם אמש (ד') ונראה כי המשקיעים לא היו מרוצים מהתוצאות. ענקית השבבים אנבידיה , נפלה בכ-7% במסחר המאוחר למרות שעקפה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות וסיפקה תחזית חיובית להמשך.
● ותודה לאנבידיה: עד כמה מניות השבבים אחראיות לתשואה שעשיתם השנה?
החברה דיווחה על הכנסות של 30 מיליארד דולר, לעומת תחזיות האנליסטים שעמדו על 28.7 מיליארד דולרים. בשורת הרווח למניה, החברה דיווחה על 68 סנט למניה, לעומת תחזיות האנליסטים שעמדו על 64 סנט למניה.
התחזית לרבעון הבא עמדה על הכנסות של 32.5 מיליארד דולר, בתוך טווח התחזית. בנוסף הודיעה החברה על תוכנית רכישה עצמית של מניות בסך של 50 מיליארד דולר. החברה מצפה למכור את השבבים החדשים שלה, הבלקוול, החל מהרבעון הרביעי, "בכמה מיליארדי דולרים".
● מנכ"ל אנבידיה מרגיע את המשקיעים: "יהיה מלאי גדול" של המעבדים מהדור הבא
על פניו, מדובר בדוח מרשים לענקית השבבים אך נראה כי המשקיעים לא היו מרוצים. נראה כי הסיבה לירידות במניה נבעה מנתון הרווח הגולמי של אנבידיה, שירד מעט ברבעון ל-75.1% מ-78.4% בתקופה המקבילה. מדובר בעלייה של 43.5% בשנתיים וב-70.1% ברבעון השני הפיסקאלי של השנה שעברה. במשך השנה כולה, החברה אמרה שהיא צופה שהרווח הגולמי שלה יהיה בטווח אמצע של 70%. אך האנליסטים ציפו שהרווח הגולמי יעמוד על 76.4%, כך דווח ב-CNBC הבוקר.
עוד מניית שבבים שירדה בחדות אמש הייתה סופר מיקרו קומפיוטר , שהשילה מערכה לא פחות מ-20%. זאת לאחר שהחברה דיווחה שתאלץ לדחות את פרסום הדוח השנתי בשנה הפיסקלית שהסתיימה בסוף יוני. ההודעה הגיעה לאחר שבית ההשקעות הינדנבורג טען למניפולציות חשבונאיות בחברה. במרץ התווספה החברה למדד S&P 500 וביולי למדד נאסד"ק 100. בהינדנבורג אף פתחו פוזיציות שורט על המניה שאיבדה מאז מרץ כשני שליש משוויה. לפני כשבועיים פרסמה החברה את דוח הרבעון השני בו פספסה בהרבה את התחזיות.
● המשקיע הוותיק נוטש: "אף אחד לא מעוניין לקנות מכוניות של טסלה"
בשוק החוב בארה"ב תשואות הממשלתיות נסחרות ביציבות הבוקר. ל-10 שנים התשואה עומדת ברמה של 3.84%, התשואה לשנתיים עומדת על רמה של 3.87%.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט עולים קלות, כשמחיר הנפט הגולמי נסחר ב-74 דולר לחבית, והנפט מסוג עולה ל-77 דולר לחבית.
בבנק לומברד אודייר מציינים בניתוח השוק כי מדד DXY, שמודד את הדולר האמריקאי מול מטבעות של כלכלות מפותחות, ירד ביותר מ-4% מאז סוף יוני, ונמצא כעת קרוב לרמת השפל של השנה. בבנק מייחסים זאת לירידה בציפיות השוק לשינוי מדיניות מצד הבנק המרכזי של ארה"ב, הפדרל ריזרב (פד), למרחיבה יותר, לצד הסיכוי הפוחת לממשל רפובליקני לאחר פרישתו של הנשיא ג'ו ביידן מהמרוץ לנשיאות.
למרות שמדיניות הפד עשויה להיחשב למרסנת, הרי שהמדיניות של הבנק המרכזי האירופי והבנק של אנגליה גם היא מצמצמת, מה שהופך את הדולר למטבע בעל תשואה גבוהה יחסית. שני הבנקים המרכזיים הללו החלו להקל במדיניות המוניטרית שלהם, מציינים בלומברד אודייר, וכלכלותיהם חשופות להאטה בצמיחה הגלובלית, בעיקר בסין.
בבנק האמריקאי ג'יי.פי מורגן צופים הכלכלנים כי האי ודאות בשוק העבודה של ארה"ב, יחד עם היצע חזק יותר, עשויים לגרום לפד להפחית ריבית מהר יותר מהצפוי. להערכתם, לחץ מופחת בשוק יתרום לירידה באינפלציית המחירים לשירותים, כך שהמדיניות הנוכחית של הפד תתברר כמצמצמת מספיק.
כלכלני הבנק צופים הפחתה של כ-100 נקודות בסיס בריבית הפד בחודשים הקרובים, אך בשל האי ודאות בשוק העבודה מתקשים להעריך מה יקרה ב-2025. אם הביקוש לעובדים ייחלש משמעותית, תיתכן אף הפחתה של 300 נ"ב בריבית, שצפויה להשפיע גם ברמה הגלובלית. התייצבות בביקוש לקצב יציב תוכל להפוך את הורדת הריבית למתונה יותר עד רמה של כ-4%.
החזרה המהירה של האופטימיות לשוק בעקבות הירידות הדרמתיות בשווקים בתחילת אוגוסט היא סיבה לדאגה, כך אומר ראש מחקר ניהול הנכסים בגולדמן זאקס. זוהי "יריית אזהרה", אמר כריסטיאן מולר-גליסמן ל-CNBC.
"בעצם, היו חודש או חודשיים שבהם הסנטימנט היה מאד גבוה. אנשים היו שוריים", אמר מולר-גליסמן. "חששנו אמנם מתיקון מסוים כי בעוד ששררה אופטימיות בשוק, נתוני המאקרו שהתפרסמו היו מאכזבים. היו גם הפתעות מאקרו שליליות בארה"ב במשך חודש וחצי לפני כן, ולמעשה התחלנו לראות גם נתונים שליליים באירופה ובסין".
"מה שמדאיג עכשיו זה כמה מהר השוק חזר למקום שבו היינו לפני תחילת אוגוסט, ואנחנו יכולים לדון בזה, אבל זה בהחלט מראה, לצערנו שחזרנו כמעט לאותה בעיה שהיינו בה לפני חודש".
כשנשאל עד כמה נותר התיאבון לסיכון לחודשים הקרובים, השיב מולר-גליסמן: "מה שקרה ב-5 באוגוסט היה ללא ספק תגובת יתר טכנית. אז זו הייתה הזדמנות קנייה".
לדבריו, כעת האתגר של המשקיעים הוא שהמניות חזרו בדיוק למקום שבו היו קודם. "מה שאני מוצא די מעניין הוא שהתיאבון לסיכון לא חזר למקום שבו היינו קודם ומה שקרה בפועל הוא שנכסים בטוחים - אג"ח, זהב, ין, פרנק שוויצרי - אלו למעשה לא נמכרו", אמר מולר-גליסמן. "הייתי אומר שהחדשות הטובות הן שבעוד ש-S&P 500 חזר למקום שבו היינו קודם, השאננות לא. אנחנו כבר לא באותו סוג של סנטימנט שורי קיצוני".
מולר-גליסמן, שדגל בתיק של 60/40 (מניות ואג"ח) ציין כי תיק מאוזן פעל באופן "פנומנלי" לאורך חודש עמוס בשווקים. עם זאת, במבט קדימה, הוא הזהיר כי ייתכן שההגנה שסיפקו שוקי האג"ח לא תעמוד שוב ובאותה מידה בטווח הקרוב. "אם חושבים על זה, שוק האג"ח בלם את רוב הירידות. אם אתה מסתכל על תיק 60/40, הירידה המקסימלית הייתה לדעתי 2% עבור תיק כזה בארה"ב או באירופה. אז, במילים אחרות, שוק האג"ח איזן את שוק המניות כפי שקיווינו שיהיה", אמר מולר-גליסמן. אבל,"הייתי אומר בהתחשב בעובדה שכעת איגרות חוב כבר לא יספקו הגנה, טקטית אולי אתה רוצה להיות קצת זהיר לגבי חלק הסיכון שלך, במיוחד אחרי הריצה הזו", המשיך.
"יש דרכים שונות לגדר את הסיכונים, או שאתה מקצץ את זה (מניות) קצת... או שאתה יכול ליצור חלופות כלשהן, זה יכול להיות חלופות נזילות, זה יכול להיות אופציות, דברים כאלה."