סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
וול סטריט נועלת את חודש ספטמבר בעליות קלות: מדד הנאסד"ק התקדם בכ-0.4%, ה-S&P 500 עלה בכ-0.3% והדאו ג'ונס נסחר ביציבות. על אף שהיסטורית, ספטמבר הוא חודש גרוע בשווקים, נדמה שהשנה מדובר בחודש מנצח, כאשר גם הרבעון השלישי נחתם בעליות מרשימות.
מניות פייפאל וטסלה הובילו את תשואות הנאסד"ק במהלך הרבעון השלישי של השנה, עם עליות של כ-34% וכ-31%, בהתאמה. אחריהן, נמצאות מניית דורדאש וקונסטליישן אנרג'י , עם עליות של מעל 29%. מניות אילומינה וסטארבקס בלטו עם עליות של לפחות 24% כל אחת, ופורטינט רשמה עלייה של כ-28%.
טסלה עושה מפנה משמעותי ברבעון השלישי של השנה, לקראת אירוע השקת הרכב האוטונומי שלה, "רובוטקסי", בחודש הבא. לפי שעה, המניה עולה בכ-4% ברמה השנתית, אך זינקה בכ-30% רק ברבעון הנוכחי.
בוול סטריט נרשמת סקפטיות לגבי האפשרות שמאירוע ההשקה המדובר ייצא משהו שיוסיף לשורת הרווח התחתונה של החברה המתקשה בזמן הקרוב, אך בכל זאת מצדיקים את עליית המניה.
22:15
ירידות בוול סטריט: מדד הדאו ג'ונס יורד בכ-0.4%, ה-S&P 500 נסוג בכ-0.2% והנאסד"ק מאבד מערכו כ-0.3%.
המניות הקטנות בדרך לרבעון שלישי טוב יותר מהמדדים המרכזיים בוול סטריט. מדד ראסל 2000, אותו מרכיבות 2,000 המניות הקטנות ביותר במדד ראסל, עולה לפי שעה בכמעט 9% ברבעון. בהשוואה לכך, ה-S&P 500, הדאו ג'ונס והנאסד"ק עולים עד כה במהלך הרבעון ב-5%, ב-8% וב-2%, בהתאמה. ב-CNBC צוין כי אחד מהגורמים שמאיצים את המגמה של המעבר ממניות ענקיות הטכנולוגיה למניות קטנות, הינו הציפייה שהורדות הריבית הצפויות של הפד יזניק חברות קטנות באופן יותר משמעותי.
עוד צוין ב-CNBC בהקשר לנושא, כי לפי בנק ההשקעות וולס פארגו, המניות הקטנות עשויות לקבל תנופה אם הנשיא לשעבר דונלד טראמפ ינצח במרוץ לנשיאות ארה"ב.
הזהב בדרך לשבור שיא חדש בחודש ספטמבר. מחיר הזהב עלה במהלך החודש בכ-6%, וכך סוגר את הרבעון הטוב ביותר שלו מזה יותר משמונה שנים. ב-CNBC צוין כי הזהב הרוויח מהורדת הריבית המשמעותית של הפד, כמו גם מחבילת התמריצים של הממשלה הסינית. נוסף על כך, צוין כי גם חשש המשקיעים מפני הסלמה הגוברת במזרח התיכון דחף את מחירי הזהב כלפי מעלה. לפי שעה, הזהב יורד בכ-0.6% ומחיר אונקיה עומד על כ-2,650 דולר.
מניות הטכנולוגיה בדרך לרבעון שלילי. קרן הטכנולוגיה SPDR בדרך לרבעון מפסיד, ויורד כעת בכ-0.4%. מניות סופר מיקרו קמפיוטר וקראוד סטרייק הן המפסידות הגדולות ביותר בקרן, עם ירידות של כ-49% וכ-26%, בהתאמה. מניות אינטל , לאם ריסרץ' ומיקרון טכנולוג'י ירדו בלפחות 20% כל אחת במהלך הרבעון. עוד מפסידות משמעותיות הן מניות דל טכנולוג'יס , קוואלקום , אפלייד מטריאלס ומיקרוסופט .
על אף הראלי המשמעותי שלה בשל בום ה-AI, מניית אנבידיה ירדה בכ-2% מאז תחילת יולי, ובדרך לרבעון מפסיד. ענקית השבבים היא גם בדרך לרבעון המפסיד הראשון שלה מאז הרבעון השלישי של 2022, אז המנייה ירדה בכמעט 20%.
21:25
הירידות בוול סטריט מתחזקות: מדד הדאו ג'ונס יורד בכ-0.9%, בעוד שמדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 נסוגים בכ-0.6%. התנועות באות על רקע דבריו האחרונים של יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, בהקשר למדיניות הריבית הצפויה בתקופה הקרובה (ראו בעדכון הקודם).
21:00
ירידות קלות בוול סטריט: הדאו ג'ונס יורד בכ-0.3%, מדד ה-S&P 500 והנאסד"ק נסחרים ביציבות.
יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, הצהיר הערב (ב') כי הורדת הריבית במחצית האחוז לא צריכה להתפרש כסימן שמהלכים עתידיים של הבנק המרכזי יהיו כה אגרסיביים. פאוול ציין כי הבנק ישאף לאזן בין הורדת האינפלציה לתמיכה בשוק התעסוקה, וייתן לנתונים להנחות אותו בצעדים הבאים. "במבט קדימה, אם הכלכלה תתפתח בערך כפי שאנו צופים, המדיניות תנוע לאורך הזמן לעבר עמדה יותר נייטרלית. אבל אנחנו לא נמצאים על שום מסלול מובנה מראש", אמר פאוול.
מניית חברת האנרגיה ויסטרה מובילה את מדד ה-S&P בחודש ספטמבר, ובדרך להיות שיאנית התשואות של החודש. המנייה קפצה בכ-39% בחודש האחרון, ובכ-208% בשנה האחרונה - וכך, עקפה בשבוע שעבר את ענקית השבבים אנבידיה, שזינקה בכ-142% במהלך אותה תקופה.
לאחר שפתח את השנה בקושי, סקטור הנדל"ן בדרך להיות השני הטוב ביותר מבין 11 הסקטורים המרכיבים את מדד ה-S&P 500 ברבעון השלישי של השנה, עם עלייה של כ-16% בסך הכל. קרנות השקעה בנדל"ן, שמניבות תשואות אטרקטיביות, נפגעו בעקבות העלאות הריבית של הפדרל ריזרב. כעת, לאחר הורדת הריבית, הביצועים שלהן צפויים להשתפר משמעותית.
בשוק החוב האמריקאי, האג"ח הממשלתיות של ארה"ב לעשר שנים עולות בכ-2 נקודות בסיס, עם תשואה ברמה של כ-3.77%; האג"ח לשנתיים עולות בכ-3 נקודות בסיס, עם תשואה ברמה של כ-3.59%.
20:10
ירידות קלות בוול סטריט: הדאו ג'ונס יורד בכ-0.2%, מדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 יורדים בכ-0.1%.
בין המניות שעושות את התנועה המשמעותית ביותר באמצע יום המסחר:
סי.וי.אס הלת' - המנייה עולה לאחר שהתפרסמה ידיעה על כך שקרן הגידור גלנוויו קפיטל מתכוונת להיפגש עם הנהלת החברה, כדי לתמוך בה ולשפר את מצבה הכלכלי.
אקוסטאר - מניית חברת תקשורת הלוויינים נפלה לאחר שחברת DirecTV הסכימה לקנות את עסק הטלוויזיה הלוויינית של אקוסטאר.
מודרנה - מניית חברת הביוטק מטפסת, לאחר שדיווחה כי נתנה את המנה הראשונה בשלב השלישי של ניסוי במסגרת הפיתוח של חיסון לנורו-וירוס - גורם נפוץ לנגיפי דלקת הקיבה והמעיים.
סקטור התשתיות במדד ה-S&P 500 בדרך לרבעון הטוב ביותר שלו מאז 2003. הסקטור הוסיף מעל 18% ברבעון השלישי, והוא הסקטור המוביל מתוך 11 הסקטורים שמרכיבים את המדד בתקופה זו.
בשוק הקריפטו נרשמות ירידות, לאחר הראלי בשבוע שעבר. הביטקוין יורד כעת בכ-3.4% ומחירו עומד על כ-63,520 דולר; האת'ריום יורד כעת בכ-2.3% ומחירו עומד על כ-2,600 דולר.
הביטקוין בדרך לחודש ספטמבר החזק ביותר שלו אי פעם, עם עלייה של 8% בסך הכל. נוסף על כך, לראשונה, זה צפוי להיות גם חודש ספטמבר החיובי השני ברציפות של המטבע הקריפטוגרפי - על אף שהיסטורית, ספטמבר הוא החודש החלש ביותר שלו.
19:10
מגמה מעורבת בוול סטריט: מדד הנאסד"ק מטפס בכ-0.1%, ה-S&P 500 נסחר ביציבות והדאו ג'ונס יורד בכ-0.3%.
מדדי המניות בסין שברו שיא, עם ראלי שהביא אותם ליום הטוב ביותר שלהם מזה 16 שנים - וקרנות סל אמריקאיות הקשורות בהן זינקו גם הן, לאחר שחבילת התמריצים של ממשלת סין הפיחה אופטימיות בשווקים.
מניית קרניבל יורדת, לאחר שחברת הנסיעות פרסמה תחזית חלשה מן המצופה. החברה אמרה למשקיעים לצפות לרווח מתואם של 5 סנט למניה ברבעון הנוכחי - זאת, בעוד שהאנליסטים ציפו לרווח של 7 סנט למניה. תחזית החברה העיבה על דוח רבעוני חזק: החברה הכניסה ברבעון השלישי של השנה 7.9 מיליארד דולר, עם רווח של 1.27 דולר למניה, כאשר האנליסטים צפו להכנסות של 7.83 מיליארד דולר, עם רווח של 1.16 דולר למניה.
בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות: מדד הדאקס ירד בכ-0.7%, הפוטסי נסוג בכ-1% והקאק נפל בכ-2%.
17:50
ירידות קלות בוול סטריט: מדדי הנאסד"ק והדאו ג'ונס יורדים בכ-0.1%, ה-S&P 500 נסחר ביציבות.
אנבידיה בדרך לרבעון המפסיד הראשון שלה מאז 2022, מה שמסמן את מגמות השינוי בשווקים סביב המניות של ענקיות הטכנולוגיה. ענקית השבבים איבדה מערכה כמעט 3% מאז תחילת יולי. אם המצב יישאר כך, זה יהיה הרבעון הראשון והגרוע ביותר של החברה מאז 2022, אז איבדה כמעט 20% ברבעון השלישי.
מניות שבולטות כעת לחיוב: עליבאבא , באידו , אפל , סופר מיקרו קמפיוטר , פינדודו , פאלו אלטו נטוורקס .
מניות שבולטות לשלילה: אמזון.קום , מיקרון טכנולוג'י , מיקרו-סטרטג'י , קוינבייס גלובל , טייוואן סמיקונדקטור , ברודקום , בואינג ואינטל .
הירידות בבורסות אירופה נמשכות: מדד הדאקס יורד בכ-0.6%, הפוטסי נסוג בכ-0.8% והקאק נופל בכ-1.7%.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט עולים קלות: נפט מסוג אמריקאי עולה בכ-0.7% ומחיר חבית עומד על כ-68.7 דולר; נפט מסוג ברנט עולה בשיעור דומה ומחיר חבית עומד על כ-72.1 דולר.
17:00
מגמה מעורבת בוול סטריט: מדד הדאו ג'ונס יורד בכ-0.4%, ה-S&P 500 מאבד מערכו כ-0.1% והנאסד"ק נסחר ביציבות.
ענקית קניות האונליין הסינית עליבאבא מטפסת בכ-4%, לאחר שהבנק המרכזי בסין הודיע שידרוש מהבנקים לחתוך את רמות הריבית על משכנתאות קיימות לפני סוף החודש הבא.
יצרנית הרכב הסינית ניאו מזנקת בכ-13%, לאחר שהודיעה כי תקבל הזרמת מזומנים בגובה 13.3 מיליארד יואן (כ-1.9 מיליארד דולר) בעבור חברת־הבת שלה, ניאו צ'יינה. "משקיעים אסטרטגיים" יספקו כ-3.3 מיליארד יואן, כאשר את היתר תספק ניאו בע"מ. המהלך ידלל את ההחזקות של ניאו בע"מ ב"ניאו צ'יינה" ל-88.3% מ-92.1%.
סטלנטיס צוללת בכ-13%, לאחר שיצרנית הרכב חתכה את התחזיות שלה לשנה הבאה, וציינה מגמה של האטה בתעשיית הרכב הגלובלית. מניות פורד וג'נרל מוטורס רושמות גם הן ירידות קלות.
16:30
ירידות קלות בפתיחה בוול סטריט: מדד ה-S&P 500, הנאסד"ק והדאו ג'ונס מאבדים מערכם כ-0.2%.
המדדים המובילים בוול סטריט בדרך לסיים את חודש ספטמבר, הידוע היסטורית בתור החודש הגרוע ביותר בשנה בשווקים, בעליות. תחילת החודש הייתה מאתגרת, אך השווקים התאוששו לאחר שהפדרל ריזרב הודיע על הורדת הריבית של מחצית האחוז.
מדד הדאו ג'ונס טיפס בכ-1.8% במהלך החודש ובכ-8.2% במהלך הרבעון; מדד ה-S&P 500 טיפס בכ-1.8% במהלך החודש ובכ-5.1% במהלך הרבעון; ומדד הנאסד"ק הוסיף כ-2.3% במהלך החודש וכ-2.2% במהלך הרבעון.
הירידות באירופה נמשכות: מדד הדאקס יורד בכ-0.6%, הפוטסי נסוג בכ-0.5% והקאק נופל בכ-1.6%.
בגרמניה, האינפלציה בחודש ספטמבר התמתנה ל-1.8%, לאחר קריאה של 2% באוגוסט; זאת, כאשר תחזיות האנליסטים צפון נתון של 1.9%. הנתון צפוי לתרום לסיכויים של הורדת ריבית נוספת של הבנק האירופי המרכזי.
15:16
הירידות באירופה מתחזקות. מדד הדאקס יורד ב-0.8%, הפוטסי מאבד מערכו כ-0.7% והקאק הצרפתי יורד בכ-1.8%.
גם הירידות בחוזים העתידיים בארה"ב מתחזקות.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט עולים קלות על רקע החששות הגוברים להפרעות באספקת הנפט במזרח התיכון לאחר שישראל הגבירה את ההתקפות על כוחות הנתמכים על ידי איראן. מחירה של חבית מסוג ברנט עמד על 71.6 בצהרי היום ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 68.2 דולרים.
13:30
בלומברד אודייר נותנים עדיפות לאג"ח ממשלתיות ספרדיות וגרמניות ואיגרות חוב קונצרניות בצרפת וגרמניה: "בעקבות הורדת הריבית של הבנק המרכזי האירופי ב-12 בספטמבר, השווקים מצפים להורדות נוספות בהמשך השנה ובמהלך 2025. בטווח של 12 חודשים, אנו צופים תשואות של 1.65% באג"ח הגרמניות ל-2 שנים ו-2.05% לאג"ח ל-10 שנים. הרחבת פער התשואות בין האג"ח לטווח הקצר והארוך תומכת בהעדפה שלנו לאיגרות חוב לטווח של 5-7 שנים באירו.
"אג"ח ממשלתיות צרפתיות אמנם נראות זולות ביחס היסטורי, אך השוק משקף את יחס החוב הציבורי הגבוה של צרפת. לעומת זאת, האג"ח הגרמניות והספרדיות נראות מושכות יותר בהשוואה לאיטלקיות והצרפתיות.
"בשוק האשראי, חוב קונצרני בצרפת וגרמניה הציג ביצועים חלשים בהשוואה לשאר השווקים באירופה, אך עדיין מציע גיוון סקטוריאלי רחב ויציבות ברמות המרווחים. בנוסף, המדיניות המוניטרית הממשיכה להתרכך באירופה תומכת באיכות האשראי של החברות בצרפת וגרמניה, מה שצפוי להוביל לביצועים טובים יותר בהשוואה לאיטליה וספרד".
12:00
הירידות באירופה מתחזקות. מדד הדאקס יורד ב-0.4%, הפוטסי מאבד מערכו כ-0.4% והקאק הצרפתי יורד בכ-1.5%.
מאקרו אירופה: התמ"ג בבריטניה עמד על 0.5% ברבעון השני של השנה. הצפי המוקדם עמד על 0.6%. בגרמניה, האינפלציה השנתית עמדה על 1.9% בחודש ספטמבר.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה מעורבת.
10:30
יום המסחר באירופה מתנהל במגמה מעורבת. מדד הדאקס יורד ב-0.2%, הפוטסי נסחר סביב רמות הבסיס והקאק הצרפתי מאבד מערכו כ-0.7%.
באסיה, יום המסחר ננעל במגמה מעורבת. הניקיי צלל בכ-5% לאור נתוני מאקרו מאכזבים בעוד בורסות סין זינקו בחדות. ההנג סנט עולה בשעה זו בכ-2.5%.
08:43
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. מדד הניקיי צולל בכ-5% בעקבות נתוני ייצור תעשייתי מאכזבים: בקצב חודשי המדד ירד ב-3.3% בחודש אוגוסט לעומת הצפי המוקדם שעמד על 0.5%-. הנתון הקודם עמד על 3.1%.
בניגוד לבורסה ביפן, בורסת שנגחאי מזנקת בכ-6%, ההנג סנג קופץ בכ-3%, מדד שנזן סין קופץ במעל ל-8% בעקבות פרסום מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בסין שעלה בחודש ספטמבר ל-49.8 נקודות, מעל הצפי המוקדם שעמד על 49.4 נקודות.
בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים במגמה מעורבת.
ביום שישי המסחר ננעל בוול סטריט במגמה מעורבת: דאו ג'ונס הוסיף 0.3% ושבר שיא נוסף כשננעל ברמה של 42,313 נקודות, נאסד"ק ירד ב-0.4% ו-S&P 500 נסוג ב-0.2%.
● עסקאות ה"בייבאק" בדרך לשיא של טריליון דולר. והן טומנות מסר למשקיעים
למרות שחודש ספטמבר נחשב באופן היסטורי לחודש הגרוע ביותר עבור שוק המניות האמריקאי, עד כה המדדים המרכזיים הצליחו להפתיע את הסטטיסטיקה.
סקטור הצריכה המחזורית לדוגמא סיכם את חודש ספטמבר עם התשואה הגבוהה ביותר מבין שאר הסקטורים במדד S&P 500, כשעלה ב-7.3%. זאת בעקבות העלייה של מניית לאס וגאס סנדס שזינקה בכ-31.1% ומשכה את הסקטור כלפי מעלה, גם מניית טסלה תרמה לעליות במדד כשטיפסה בחודש ספטמבר בכ-24%.
Open AI, יצרנית ChatGPT שנתמכת על ידי מיקרוסופט ריכזה עניין בסוף השבוע האחרון לאחר שדווח כי החברה צפויה להפסיד 5 מיליארד דולר השנה ולרשום הכנסות של 3.7 מיליארד דולר, כך דיווח הניו יורק טיימס.
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, מעריך כי הסיכון לתחזיות בדבר הורדות ריבית על ידי בנקים מרכזיים בעולם מוטה כלפי מטה: "מספר התפתחויות עשויות להעיד שהעולם חוזר מלחשוש מרמת האינפלציה לדאגה מדפלציה ששלטה עד לפני כמה שנים. לדוגמה באירופה האינפלציה בכמה מדינות ירדה בספטמבר הרבה מתחת לתחזיות - ל-1.2% בצרפת ושיעור של 1.5% בספרד".
זבז'ינסקי מציין עוד כי בנאום שנשאה בכירה בבנק המרכזי האירופי, Isabel Schabel, הודגש הסיכון לצמיחה בכלכלה האירופית באופן בולט על פני סיכון האינפלציה. "המסרים שמעביר הבנק המרכזי מזכירים את התקופה של מלחמות הסחר בעולם עד לפרוץ הקורונה, עם ניסיונות של בנקים מרכזיים להחליש מטבע", מציין כלכלן מיטב.
בסקירה השבועית של Leverage Shares מציינים כי התנודתיות בשוק המניות האמריקאי צפויה להתגבר לקראת הבחירות:
"ביום שישי קיבלנו עוד אינדיקציה משמעותית להתקררות האינפלציה בארצות הברית, כאשר מדד מחירי ההוצאה הצרכנית (PCE), שהוא ברומטר האינפלציה המועדף על הבנק הפדרלי, רשם באוגוסט עלייה של 0.1% בלבד. האינפלציה השנתית של המדד עומדת כעת על 2.2%, לעומת 2.5% במדד הקודם - משמע, שאנחנו מאוד קרובים ליעד האינפלציה של הפד ב-2%.
"לאור הנתונים הללו, האינפלציה צפויה להגיע ליעד כבר בשנה הבאה, וכעת בשוק מתמחרים סבירות של 50% להורדת ריבית של רבע אחוז בנובמבר וסבירות של 50% להורדה של חצי אחוז.
"עם זאת, כאשר הבחירות בארצות הברית מעבר לפינה וישנה אי-ודאות לגבי המנצח הצפוי, השוק צפוי להיכנס לתקופה של תנודתיות מוגברת. הנתונים ההיסטוריים מלמדים כי החודש שלפני הבחירות מתאפיין בתנודתיות הגבוהה ביותר. עם זאת, לאחר הבחירות השוק נוטה להירגע ולשוב למסלולו. עם זאת, בטווח הבינוני והארוך לבחירות יש משמעות פחותה, יהיה המנצח אשר יהיה, וביצועי השוק לאחר הבחירות יושפעו בעיקר מנתוני אינפלציה וצמיחה. לאור העובדה כי הפד צפוי להוריד את הריבית בשנים הקרובות, אנחנו צופים כי השוק יעלה בטווח הארוך יותר - וכל נסיגה בחודש הקרוב היא הזדמנות קנייה.
"אחד המגזרים שצפויים לצאת נשכרים מהורדת הריבית הן המניות הבינוניות והקטנות, הכלולות במדד הראסל-2000, וזאת מאחר שחברות קטנות נסמכות יותר על אשראי והלוואות וככל שהריבית נמוכה יותר כך הגישה שלהן לאשראי קלה וזולה יותר. בחודש יולי ביצע מדד הראסל-2000 פריצה משמעותית ואנחנו צופים כי הוא יעשה את דרכו לאזור 2,450 ב-3-6 החודשים הבאים".