סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. הדאו ג'ונס איבד מערכו כ-0.1%, S&P 500 ירד ב-0.2% ונאסדק ננעל סביב רמות הבסיס.
עיני המשקיעים היו נשואות היום אל עבר נתוני האינפלציה בארה"ב לחודש ספטמבר. בקצב השנתי האינפלציה ירדה ל-2.4% מ-2.5%, כשהצפי המוקדם עמד על 2.3%.
21:42
ירידות קלות בוול סטריט. נאסד"ק יורד ב-0.2%, S&P 500 משיל מערכו 0.4% והדאו ג'ונס יורד בשיעור דומה.
מניות השבבים נסחרות בשעה זו במגמה מעורבת. אנבידיה עולה ב-1%, AMD יורדת ב-4%, מיקרון קופצת ב-4% וסופר מיקרו קומפיוטר יורדת ב-2.5%.
מניית פירסט סולאר צוללת בכ-10% לאחר שג'פריס חתכו את מחיר היעד של המניה לאור הערכתם כי תוצאות החברה לרבעון השלישי של השנה יהי מאכזבות. בג'פריס שמרו על דירוג 'קניה' של המניה אך ציינו כי החברה צפויה לעמוד בפני אתגרים בטווח הקרוב כגון מחסור בכוח אדם עד 2025.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות במגמה מעורבת. התשואה ל-10 שנים עולה קלות ונסחרת סביב 4.09%. התשואה לשנתיים יורדת מעט ועומדת על 3.98%.
20:33
מחירי הנפט ממשיכים לעלות וקופצים בשעה זו ב-4%. זאת לאור המתיחות הגיאופוליטית במזרח התיכון ולצד סופת ההוריקן שמתרחשת בפלורידה, ארה"ב. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד כעת על 79.6 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 76.1 דולרים.
19:26
מגמה מעורבת בוול סטריט. נאסד"ק עולה ב-0.1%, S&P 500 נסחר סביב רמות הבסיס והדאו ג'ונס יורד ב-0.3%.
פייפאל מרכזת עניין לאחר שברנשטיין הורידו את דירוג המניה ל-"ביצועי שוק" מ-"ביצועי יתר". בבית ההשקעות מעריכים כי האפסייד של פייפאל אינו ודאי לאור הזינוק של המניה ב-40% בשלושת החודשים האחרונים.
מנגד, מניית נייקי זכתה לשדרוג המלצה על המניה מבנק טרואיסט פייננשל ל-"קניה" מ-"החזק". בבנק חיוביים לגבי ביצועי החברה לאור מאמצי השיפור שהחברה מציגה בשיווק, בקשרים סיטונאיים, וההנהלה החדשה.
18:46
ירידות בנעילה באירופה. מדד הדאקס ירד ב-0.3%, הפוטסי הבריטי השיל מערכו כ-0.1% והקאק הצרפתי ירד ב-0.2%.
18:10
הירידות הקלות בוול סטריט ממשיכות. באירופה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה דומה לקראת סגירת יום המסחר.
בשוק הסחורות, מחירי הנפט קופצים בכ-2.5% לאור המתיחות הגיאופוליטית במזרח התיכון ולצד סופת ההוריקן שמתרחשת בפלורידה. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד כעת על 78.4 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI נסחר סביב 75 דולרים.
16:47
ירידות קלות בוול סטריט. נאסד"ק ירד ב-0.5%, S&P 500 משיל מערכו 0.4% והדאו ג'ונס יורד ב-0.3%.
טסלה מרכזת עניין ויורדת בכ-0.5%, לקראת אירוע החשיפה של הרכב האוטונומי הראשון שלה, הרובטוקסי, שיתקיים בשעה 19:00 לפי שעון החוף המערבי של ארה"ב (מחר ב-5:00 בבוקר של שעון ישראל) באירוע באולפני וורנר ברדרס ליד לוס אנג'לס. האירוע נדחה כבר מספר פעמים, מה שרק הגביר את הציפייה ואת הדריכות לקראתו.
16:30
יום המסחר בוול סטריט נפתח בירידות שערים קלות. נאסד"ק יורד ב-0.5%, S&P 500 משיל מערכו 0.3% והדאו ג'ונס יורד ב-0.2%.
15:30
מדד המחירים לצרכן בארה"ב ירד בחודש ספטמבר ל-2.4% מ-2.5% בקצב שנתי (צפי 2.3%). בקצב חודשי עלה במדד ב-0.2% (צפי:0.1%). באינפלציית הליבה נרשמה עלייה חודשית של 0.3%, לפי הצפי וכמו המדד הקודם. מדד זה עלה ב-3.2% ב-12 החודשים האחרונים, שוב בעשירית מעל הצפי.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי, מזרחי טפחות מתייחס לנתונים: "יש תחושה של דריכה במקום, האינפלציה מדשדשת, לא מאיימת לעלות שנית (ולכן מאששת את הורדת הריבית הכפולה מהחודש שעבר) אך עדיין 'דביקה' ומשקפת איתנות של הביקושים.
"מדד כזה, יחד עם דוח התעסוקה החזק שפורסם בשבוע שעבר, מפריכים, בשלב זה, כל חשש מהתמתנות של כלכלת ארה"ב ולכן לא מחייבים תוואי הורדות מואץ של הריבית.
אתמול אף נמסר כי הורדת הריבית הכפולה לא התקבלה פה אחד ואחד החברים העדיף הורדה צנועה יותר של רבע אחוז.
"חשוב לציין כי הודעת הריבית הבאה של הפד מתוכננת ל-7/11 ותקדם לדוח התעסוקה של חודש אוקטובר. לכן, הנתון החשוב הבא לפניה יהיה מדד המחירים של הוצאות משקי הבית, שיפורסם בהמשך החודש.
"נראה כי הרוח נושבת לכיוון הורדה 'רגילה' של הריבית בחודש הבא ולא מן הנמנע כי זו גם תהייה הורדת הריבית האחרונה השנה, על אף שבתחזית הפד מסומנות שתי הורדות כאלה".
15:04
כ-30 דקות לפני פרסום מדד המחירים לצרכן בארה"ב החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים בירידות של עד -0.2%.
טסלה , ענקית הרכב החשמלי של אילון מאסק, עומדת בפני רגע שאפשר לכנותו מכריע בתולדותיה. הערב (ב') בשעה 19:00 לפי שעון החוף המערבי של ארה"ב (מחר ב-5:00 בבוקר של שעון ישראל), החברה תחשוף את הרכב האוטונומי הראשון שלה, הרובטוקסי, באירוע באולפני וורנר ברדרס ליד לוס אנג'לס. האירוע נדחה כבר מספר פעמים, מה שרק הגביר את הציפייה ואת הדריכות לקראתו.
מניות יצרנית התרופות הבריטית GSK עולה במעל 6% במסחר בלונדון לאחר שהחברה תשלם 2.2 מיליארד דולר כדי לישב את התביעה כנרגד תרופת הטיפול בצרבת שלה Zantac.
14:10
המסחר באירופה ממשיך להתנהל כעת בירידות קלות - פוטסי ודאקס יורדים ב-0.1%, קאק ב-0.3%.
מניות יצרנית הרכב הגרמנית מרצדס-בנץ גרופ יורדת קלות לאחר שהחברה דיווחה על ירידה קלה במכירות המכוניות ברבעון השלישי על רקע ירידה בביקוש, במיוחד באסיה. במהלך התקופה מכרה היצרנית 503 אלף מכוניות, ירידה של 1% בהשוואה לשנה שעברה. מכירות המכוניות החשמליות של הקבוצה ירדו ב-31% ל-42,500. בסין ירדו המכירות ב-13%.
12:03
בהמתנה למדד המחירים לצרכן בארה"ב, השווקים באירופה עברו כעת לירידות שערים - פוטסי יורד ב-01%, דאקס וקאק יורדים ב-0.3%.
המדד ישמש כמבחן האחרון האינפלציה לפני שהפדרל ריזרב ידון בהחלטת הריבית הבאה שלו בתחילת נובמבר. הדו"ח צפוי להציג אינפלציה של 2.3%, האטה מהעלייה השנתית של אוגוסט של 2.5% במחירים, השיעור השנתי הנמוך ביותר מאז תחילת 2021. במהלך החודש הקודם, הצפי הוא שהמחירים עלב-0.1%, ירידה מהעלייה של 0.2% שנרשמה באוגוסט.
10:35
המסחר באסיה הגיב היום לשיאים שנקבעו אתמול בוול סטריט בעליות - הנג סנג בלט בעלייה של 4%, שנחאי ב-2.5%, ניקיי ב-0.3% וקוספי ב-0.2%.
המסחר באירופה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת: פוטסי עולה ב-0.3%, דאקס וקאק יורדים ב-0.2%.
08:40
המסחר באסיה מגיב לשיאים שנקבעו אתמול בוול סטריט בעליות - הנג סנג בולט בעלייה של 4%, שנחאי עולה ב-2.5%, ניקיי ב-0.3% וקוספי ב-0.2%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר ביציבות סביב מדדי הבסיס.
● גילו את אירופה, נזהרים מעסקי התיירות: לאילו מניות נהרו המשקיעים הקטנים
אתמול בוול סטריט היה יום של שיאים במדדים ובמספר מניות. המסחר ננעל בעליות ושניים מהמדדים המובילים שברו שוב שיאים: S&P 500 שעלה ב-0.7% (שיא מספר 43 השנה) ודאו ג'ונס שעלה ב-1%. נאסד"ק הוסיף 0.6%.
אנבידיה שזינקה ב-25% בחודש נסחרת ב-132.3 דולר, מרחק נגיעה משיאה (135.6 דולר למניה) שנקבע ביוני. בתוך כך היא כבר החברה השנייה בגודלה במונחי שווי שוק. אפל ראשונה ומיקרוסופט שלישית.
חברת הסייבר הישראלית צ'ק פוינט עלתה בכ-3% ולשיא כל הזמנים. החברה הישראלית הגדולה בוול סטריט נסחרת בכ-22 מיליארד דולר עלתה ב-33% מתחילת השנה. לפני כשלושה חודשים מונה נדב צפריר למנכ"ל החדש של החברה והחליף את מייסד החברה גיל שויד, שמונה ליו"ר החברה.
יצרנית השבבים ברודקום עלתה בכ-3% וגם היא לשיא. החברה שנסחרת בשווי שוק של 870 מיליארד דולר זינקה בכ-65% מתחילת השנה.
עסקת ענק בתחום הכרייה: חברת הכרייה השנייה בגודלה בעולם, ריו טינטו תרכוש את מפיקת הליתיום האמריקאית ארקדיום ליתיום בעסקת מזומן המוערכת ב-6.7 מיליארד דולר ופרמיה של כ-90% על מחיר הסגירה של המניה בסוף השבוע האחרון. ארקדיום זינקה אתמול ב-30%.
מניית אלפאבית (גוגל) ירדה בכ-2% לאחר שפורסם אתמול שמשרד המשפטים האמריקאי בוחן אפשרות לבקש מבית המשפט להורות על פירוק חלקים מהחברה. זאת בעקבות פסיקה מאוגוסט 2024 שקבעה כי החברה יצרה מונופול בלתי חוקי בתחום החיפוש באינטרנט.
קן גריפין, המשקיע מיליארדר המשמש כמנכ"ל קרן הגידור סיטאדל רכש ברבעון האחרון 7.9 מיליון מניות של ענקית התרופות הגרמנית פייזר והגדיל את החזקתו בה ב-63%.
המלצות אנליסטים: הרשת החברתית רדיט עלתה בכ-2% לאחר שג'פריס החלה לסקר את החברה עם דירוג קנייה. גיטלאב המציעה פלטפורמה לפיתוח תוכנה בקוד פתוח עלתה ביותר מ-7% לאחר שמורגן סטנלי העניק לחברה דירוג "משקל עודף".
בארה"ב תשואות האג"ח היו במגמת ירידה במהלך יום המסחר. התשואה ל-10 שנים ירדה לרמה של 4%, התשואה לשנתיים ירדה לשער של 3.96%. תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ל-10 שנים, אשר רשמו ירידה לאחר הורדת הריבית במדינה עד לרמה של 3.6%, זינקו בימים האחרונים בעקבות דוח התעסוקה החזק שפורסם וההתפתחויות במזה"ת.
לדברי איתי ליפקוביץ, מנכ"ל ובעלי בית ההשקעות הורייזן, "השוק עבר ממצב של חששות כבדים מפני מתקפה ישראלית קשה באיראן למצב של רגיעה, וכעת יש צפי שהתגובה תהיה מדודה ולא תכלול את מתקני הגרעין והנפט, בין היתר בגלל הדיווחים על מגעים של המעצמות עם איראן, וזה אופק חיובי לשווקים. כמובן, מה שיקבע את המגמה העתידית בשווקים תהיה התגובה הישראלית בפועל".
בשוק הסחורות מחירי הנפט התאוששו מעט לאחר שהשילו כ-4% ביום שלישי. נפט אמריקאי נסחר קרוב ל-73 דולר לחבית לאחר שירד מוקדם יותר ב-2.8%. נפט מסוג ברנט נע קרוב ל-76 דולר לחבית. הירידות אתמול נבעו לאחר שכלכלני ממשלת סין סיימו תדרוך מבלי להכריז על תמריצים חדשים גדולים. ההתאוששות נובעת גם בעקבות נתונים רשמיים של ממשלת ארה"ב הראו כי מלאי הנפט של המדינה גדלו ב-5.81 מיליון חביות בשבוע שעבר, גידול חד מהצפוי.
בארה"ב דרוכים היום למדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר שיפורסם אחר הצהריים. המדד ישמש כמבחן האחרון האינפלציה לפני שהפדרל ריזרב ידון בהחלטת הריבית הבאה שלו בתחילת נובמבר. הדו"ח צפוי להציג אינפלציה של 2.3%, האטה מהעלייה השנתית של אוגוסט של 2.5% במחירים, השיעור השנתי הנמוך ביותר מאז תחילת 2021. במהלך החודש הקודם, הצפי הוא שהמחירים עלב-0.1%, ירידה מהעלייה של 0.2% שנרשמה באוגוסט.
● הנתון שיגלה אם הפד מתקרב להשגת המטרה, והחידה סביב שוק התעסוקה
בנוסף, פורסם אתמול פרוטוקול הפד ממנו עולה שפקידי הפדרל ריזרב היו חלוקים בפגישתם בחודש שעבר לגבי השאלה - בכמה להפחית את הריבית. הרוב הצביע בעד ההפחתה הגדולה יותר של חצי אחוז שאושרה. התומכים בקיצוץ הגדול יותר "סברו שכיול מחדש כזה של המדיניות המוניטרית יתאים אותה טוב יותר עם הנתונים האחרונים של האינפלציה ושוק העבודה", נכתב בפרוטוקול, שמפורסם כמקובל בעיכוב של שלושה שבועות. היו חברים בפד שסברו כי אפשר היה להוריד את הריבית ברבע נקודה עוד בהחלטה הקודמת, בסוף יולי, וכי הנתונים העדכניים יותר רק חיזקו את ההצדקה להורדת הריבית.
בחברת המחקר וניתוחי השוק S&P Global ציין סגן היו"ר דניאל ירגין, כי "הכלכלה העולמית נכנסת ל'תקופה מסוכנת' כפי שלא נראתה מעולם, בזמן שהמתיחות במזרח התיכון נשארת גבוהה. "ההימור הוא שהישראלים לא ינסו לתקוף את המתקנים הגרעיניים באיראן בעת הזו", העריך ירגין, "אבל בעוד מספר חודשים מעכשיו, אולי כמה שבועות, יהיה המועד אשר יהיה, לאיראן תהיה היכולת - כך מעריכים - לשגר נשק גרעיני, וזה מעלה את הסיכונים", ציין ירגין, שהשווה את המצב למשבר הטילים מול קובה ב-1962.
בעוד שבוע תתפרסם החלטת הריבית באיחוד האירופי, ולאחר שבוצעו כבר שתי הפחתות בסייקל הנוכחי, בכירי המערכת הפיננסית באירופה סבורים כי הגיע הזמן להפחתה נוספת. ראש הבנק המרכזי בצרפת, פרנסואה וילרוי, אמר כי "הפחתת ריבית נוספת בגוש האירו נמצאת בהסתברות גבוהה, והיא לא תהיה האחרונה. הקצב תלוי באיך יתפתח המאבק בעליות המחירים".