סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:30
יום המסחר בתל אביב ננעל במגמה מעורבת: מדד ת"א 35 עלה ב-0.2%, ות"א 90 ירד ב-0.3%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א נפט וגז ירד ב-0.7%, ות"א טכנולוגיה עלה ב-0.6%.
מחזור המסחר הסתכם ב-1.98 מיליארד שקל.
בלטו לחיוב מניות מיטרוניקס , אלביט מערכות , לפידות קפיטל , טלסיס ופתאל החזקות .
מנגד, הבורסה לניע בתא , פז אנרגיה , אנרג'יאן , אינרום והראל השקעות ננעלו בירידות.
בשוק החוב נרשמו היום ירידות בתשואות הממשלתיות - תשואת האג"ח הממשלתית ל-10 שנים ירדה ב-2 נקודות בסיס ל-4.93%, ותשואת האג"ח הממשלתית לשנתיים ל-4.52%. באג"ח הקונצרניות, מדדי התל בונד, 20, 40 ו-60 ננעלו בירידות של 0.2%.
16:17
הירידות הקלות בתל אביב ממשיכות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.1%, מדד ת"א 90 משיל מערכו כ-0.4%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א נפט וגז יורד ב-1% לאור הירידות החדות במחירי הנפט.
אורמת טכנולוגיות דיווחה לפני זמן קצר על הפעלה מסחרית מוצלחת של מתקן האגירה שלה, פרויקט Bottleneck בקליפורניה, ארה"ב. המתקן, עם הספק של 80MW/320MWH, יספק מגוון שירותים לחברת San Diego Gas & Electric במסגרת חוזה ל-15 שנים אשר נחתם ב-2022. עוד נמסא מטעם החברה כי הפרויקט צפוי לקבל הטבות מס (ITC) בשיעור של 40% שבכוונת החברה למכור עד סוף השנה.
15:13
דומה שהאופטימיות ששררה אתמול בשווקים המקומיים בעקבות התקיפה באיראן שככה והמסחר בתל אביב מוסיף להתנהל בירידות קלות היום. מדד ת"א 35 יורד ב-0.4%, מדד ת"א 90 ב-0.5%. המדדים הענפיים תשתיות אנרגיה ורשתות השיווק בולטים בירידה של 1%.
14:52
בשוק החוב נרשמו היום ירידות בתשואות הממשלתיות - תשואת האג"ח הממשלתית ל-10 שנים ירדה ב-5 נקודות בסיס ל-4.90%, ותשואת האג"ח הממשלתית לשנתיים ל-4.45%. באג"ח הקונצרניות, מדדי התל בונד, 20, 40 ו-60 נסחרו ביציבות.
כלכלני בנק הפועלים מציינים ש"שוק האג"ח המקומי מעניק קרדיט גדול לממשלה, ואנו רואים שתשואות איגרות החוב השקליות לטווחים הארוכים יציבות יחסית, למרות שהתשואות בארה"ב עלו. פער התשואות בין האיגרת הממשלתית לעשר שנים לזו של ממשלת ארה"ב הצטמצם לכ-70 נקודות בסיס, לאחר שהיה כבר ב-130 נקודות בספטמבר".
14:02
גילת הודיעה היום כי DataPath, החברה הבת של גילת בארה"ב, קיבלה הזמנה בהיקף של למעלה מ-4 מיליון דולר ממחלקת ההגנה בארה"ב עבור טרמינלי DKET 3421. טרמינלים אלו ניידים ומאפשרים גמישות, נפח, קישוריות, ושליטה תפעולית המבטיחים חיבוריות בכל מקום בעולם. ההזמנות יסופקו במהלך המחצית הראשונה של 2025.
טרמינל ה-DKET 3421 הינו פתרון חדשני העונה על הצורך לספק תקשורת אמינה ובאיכות גבוהה. טרמינל ה- DKET 3421 מוכח כתומך בפעילות של מפעילי תקשורת multi-carrierעם ארכיטקטורת מודם הניתנת להרחבה (עד ל-32 מודמים). הטרמינל שוקל פחות מ-2,300 ק"ג ומתנייד בקלות. DKET 3421 הניתן לפרישה בפחות משלוש שעות מספק רשת לוויין בממשק אחיד עם גמישות המאפשרת לעשות שימוש בלוויינים זמינים נוספים.
13:52
לאחר הזינוק אתמול בבורסה המקומית שבאה בעקבות ההתקפה הישראלית באיראן, היום האופטימיות שככה מעט והבורסה נסחרה בירידות שערים קלות ובניגוד למגמה בעולם. מדד ת"א 35 יורד ב-0.3%, מדד ת"א 90 ב-0.2%. לאחר שזינקו אתמול, המדדים נפט וגז ותשתיות אנרגיה יורדים בכ-0.5% וב-0.9% בהתאמה, כנראה בעקבות ירידת מחירי הנפט היום.
11:28
במסחר במט"ח השקל מוסיף ומתחזק כעת ב-1.6% מול הדולר ונסחר ב-3.725 שקלים לדולר, האירו ב-4.02 שקלים.
אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים: "שער הדולר יורד הבוקר בחדות, ככל הנראה בשל הרגיעה במתיחות בין ישראל לאיראן והתחדשות המשא ומתן לעסקת חטופים והפסקת אש. הדולר ממשיך להיסחר בטווח המוכר של 3.55-3.85, כאשר בטווח הארוך יותר, ההערכות נותרות בעינן וצופות פיחות משמעותי נוסף בשער הדולר, שצפוי להיסחר ברמות נמוכות יותר".
יונתן ברנד, מנכ"ל אולטרה פיננסים: "שערי המט"ח מגיבים כצפוי להתפתחויות הפוליטיות והכלכליות האחרונות. הדולר נסחר סביב 3.7 שקלים, וניתן להניח שהסוחרים ממתינים לתוצאות הבחירות בארה"ב. במקביל, הפיחות החד באירו ובפאונד בשבועיים האחרונים נובע מהמתיחות הביטחונית בעקבות התגובה לתקיפה באיראן. לצד אופטימיות מסוימת שהסבב הנוכחי הסתיים, עולים גם חששות לגבי ההשפעות המאקרו-כלכליות האפשריות של פגיעה ביצוא הנפט מהאזור".
11:16
מסחר רגוע בינתיים בתל אביב - מדד ת"א 35 יורד ב-0.3% בעיקר בגלל הבנקים שיורדים גם הם ב-0.3%, מדד ת"א 90 נסחר ביציבות. לאחר שזינקו אתמול, המדדים נפט וגז ותשתיות אנרגיה יורדים בכ-0.5%, כנראה בעקבות ירידת מחירי הנפט היום.
בולטות בעליות מיטרוניקס ואלביט , יורדות אל על , דלתא גליל ואנרג'יאן .
10:24
לאחר הפתיחה היציבה המסחר עובר כעת לירידות קלות כשהמדדים המובילים, ת"א 35 ות"א 90 משילים 0.3%.
מיטרוניקס מזנקת גם היום לאחר שאתמול זינקה בכ-12% למרות שבשבוע שעבר יצאה ממדד ת''א 125 בעדכון המדדים. העליות מגיעות ככל הנראה בעקבות דוח טוב מהצפוי של המתחרה האמריקאית פול קורפ, שאף הציגה תחזית יציבה לרבעון הבא. מנכ"ל פול קורפ ציין כי המשך המעבר של אוכלוסיות עמידות למדינות שטופות שמש צפויה להמשיך לתמוך בביקוש לבריכות פרטיות. התקווה שעם ירידת הריבית עלויות המימון לא יהיו מכשול כה משמעותי.
למרות זאת מיטרוניקס שנסחרת בשווי שוק של כמיליארד שקל ירדה ב-75% מתחילת השנה.
10:02
המסחר בתל אביב נפתח הבוקר ביציבות וללא שינוי במדדים המובילים.
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (במיל') אייל זמיר, חתם אמש (א') על הזמנה להרחבת הייצור הסדרתי של מערכת היירוט בלייזר הראשונה מפיתוח ישראלי, מגן אור, בסך כ־2 מיליארד שקל. במסגרת ההסכם בין מפא"ת במשרד הביטחון לבין המפתחת הראשית רפאל וחברת אלביט מערכות , יוגבר קצב הייצור בצורה משמעותית, במטרה לספק מערכות לייזר בזמן שנקבע ובקצב גבוה. תאריך היעד הוא המחצית השנייה של 2025.
מתוך כלל ההזמנה, אלביט קיבלה חוזה בסך כ-200 מיליון דולר ממשרד הביטחון עבור אספקת הלייזר. בד בבד, מובילת הפרויקט היא רפאל שאמונה על המשגר. במסגרת החוזה עם אלביט, החברה תספק למשרד הביטחון את פתרון הלייזר רב העוצמה שלה, שפותח בחברה עבור הגנה מוגברת כנגד מגוון של איומים. נוסף על כך, החוזה כולל שירותי תמיכה מתמשכים. מגן אור (Iron Beam) היא מערכת לייזר רב עוצמה להגנה אווירית מהקרקע, כנגד איומים אוויריים (רקטות, פצצות מרגמה, כלי טיס בלתי מאוישים וטילי שיוט).
09:41
בשוק המט"ח השקל מזנק הבוקר במעל 1% מול הדולר ל-3.746 שקלים לדולר וב-1.5% מול האירו, 4.04 שקלים.
08:00
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה
1. שוק המניות
המסחר בבורסה המקומית צפוי להיפתח הבוקר בעליות, אך תיתכן תנודתיות ככל שתגענה חדשות ביטחוניות. המתקפה הישראלית המוגבלת באיראן הסירה לעת עתה את החששות מהסלמת הסכסוך בין ישראל לאיראן והשקל מזנק הבוקר במעל 1% מול הדולר ל-3.74 שקלים לדולר וב-1.5% מול האירו, 4.02 שקלים.
אתמול בעקבות תקיפת ישראל באיראן בסוף השבוע האחרון הבורסה המקומית נצבעה בירוק. אולם, לקראת הצהריים, הדיווחים על פיגוע הדריסה בגלילות מיתנו את העליות החדות ובסיום יום המסחר, מדד ת"א 35 רשם עלייה של 0.7% ות"א 90 הוסיף לערכו כ־1.5%.
מדד הנפט והגז בלט לחיוב כשהוסיף לערכו כ־2%, כנראה לאחר שפג החשש כי איראן תתקוף תשתיות גז ישראליות בתגובה לתקיפה הישראלית. מתחילת החודש המדד עלה ב־7.5% והוביל את העליות בקרב המדדים הענפיים בבורסה המקומית. מדד ת"א 35 עלה באותה תקופה בכ־3.6%.
מיטרוניקס זינקה בכ-12% למרות שביום המסחר האחרון (שלישי שעבר) יצאה ממדד ת''א 125 בעדכון המדדים. העליות מגיעות ככל הנראה בעקבות דוח טוב מהצפוי של המתחרה האמריקאית פול קורפ שאף הציגה תחזית יציבה לרבעון הבא. מנכ"ל פול קורפ ציין שהמשך המעבר של אוכלוסיות עמידות למדינות שטופות שמש צפויה להמשיך לתמוך בביקוש לבריכות פרטיות. התקווה שעם ירידת הריבית עלויות המימון לא יהיו מכשול כה משמעותי.
קבוצת דלק עדכנה על השלמת העסקה למימוש אופציה לרכישת מניות אית'קה (הנסחרת בבורסת לונדון) ועלתה להחזקה של כ-52%. בתחילת אוקטובר הושלמה עסקת צירוף נכסי נפט משמעותיים השייכים לקונצרן האנרגיה Eni UK תמורת כ-39% מאית'קה. בתוך כך, בנק ההשקעות גולדמן סאקס העניק למניית אית'קה המלצת קנייה עם מחיר יעד של 140 פני למניה, אפסייד של כ-37% ממחיר השוק. על פי גולדמן, המיזוג עם Eni UK ממצב אותה כאחת מהמפיקות הגדולות בבריטניה עם יכולת ייצור תזרים מזומנים חזקה ונכסי צמיחה לשנים הקרובות.
בגולדמן מעריכים כי השילוב בין קצב ההפקה המוגבר בים הצפוני, לצד מדיניות דיבידנד איתנה וחשיפה מוגברת לגז, מציבים את איתקה כאחת מהחברות המעניינות להשקעה בענף. למרות הסיכונים האפשריים מחולשה בשוק הנפט בשנת 2025, חשיפתה המופחתת של איתקה לסיכונים אלה מוסיפה לאטרקטיביות ההשקעה.
מניית פסגות ריכזה עניין לאחר שדווח על מכירת פעילות בית ההשקעות לידיים פרטיות, כולל המותג "פסגות", תמורת 73.5 מיליון שקל.
מניית פוםוום צללה בכ-21% לאחר שדיווחה ביום רביעי האחרון כי בדיקה שנערכה לבקשת דירקטוריון החברה על-ידי המבקר הפנימי, העלתה שהמנכ"ל לשעבר עשה שימוש בכרטיסי האשראי של החברה שהיו ברשותו גם לצרכים פרטיים, ללא קבלת אישור כדין.
● ענקית הסייבר שהוסיפה לשוויה 4 מיליארד דולר. והסיבה
באסיה החל שבוע המסחר במגמה חיובית. ניקיי היפני עולה ב-1.8% בעקבות הבחירות במדינה ואובדן הרוב הפרלמנטרי של מפלגת השלטון, המפלגה הליברלית-דמוקרטית. משקיעים מעריכים שחוסר הוודאות הפוליטית הגובר יפחית את הסיכויים להעלאות ריבית נוספות מצד הבנק המרכזי של יפן.
בנוסף לאחר שחששות מהסלמת הסכסוך בין ישראל לאיראן פחתו בעקבות מתקפה פחות חמורה מהמצופה מצד ישראל רוב השווקים באסיה רשמו עליות על רקע זה, בעוד שמחירי הנפט ירדו. מדד שנחאי עולה ב-0.2%, מדד הנג סנג יורד ב-0.2% ומדד קוספי הדרום קוריאני עולה ב-0.8%.
החוזים עתידיים בוול סטריט מצביעים על עליות של עד 0.6% במדדים המובילים.
הזינוק של טסלה ביום חמישי בכ-20% סייע למדד נאסד"ק לסיים את שבוע שביעי רצוף של עליה, כ-0.9%, קרוב לשיא חדש. במקביל, S&P 500 ירד ביותר מ-0.3%, ומדד הדאו ג'ונס ירד ביותר מ-2.6%. נזכיר שלאור המעבר לשעון חורף, המסחר בארה"ב יחל ב-15:30 ויסתיים ב-22:00. בשבוע הבא, לאחר המעבר לשעון חורף בארה"ב, המסחר יחזור לשעות פעילות רגילות.
עד כה דיווח כ-40% מהחברות במדד S&P 500 והגידול ברווח למניה של החברות היה 3.7%. לפי FactSet, זהו שיעור הצמיחה הנמוך ביותר מאז הרבעון השני של 2023. אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב טוען שהתחזיות לרווחיות החברות לא מסתדרות עם התחזיות לכלכלה. "עונת הדוחות הכספיים בארה"ב בינתיים סבירה, אך לא מעבר לכך. "עד עתה שיעור החברות ב-S&P 500 שהכו את התחזיות עומד על כ-75% לעומת הממוצע של 78% בחמש השנים האחרונות. בשורת ההכנסות רק כ-60% מהחברות הפתיעו לטובה לעומת הממוצע של 69% ב-5 השנים האחרונות. כמו כן, נרשם גידול שנתי של כ-6% ברווח למניה של החברות שכבר דיווחו. שיעור זה הנו הנמוך ביותר מאז הרבעון השני של 2023 ונמוך מהממוצע ההיסטורי".
"במבט לעתיד האנליסטים די אופטימיים. הם צופים שהרווח למניה יגדל בכל שנת 2024 ב-7.5% וב-2025 כמעט ב-14% בהשוואה לגידול ממוצע של כ-9% ב-30 השנים האחרונות (ללא השנים של מיתון וההתאוששות ממנו)".
"בשביל עלייה משמעותית ברווחיות צריך שיפור בצמיחה כלכלית. אולם, התחזית לעלייה ברווחיות לא מסתדרת עם התחזיות הכלכליות. בדרך כלל, עלייה בקצב הצמיחה הנומינלי מובילה לעלייה גם בשיעור הרווח של החברות. אולם, קצב הגידול הנומינלי בתמ"ג צפוי לרדת מ-8% ל-6% ב-2025, מה שלא מתיישר עם העלייה החדה יחסית שצפויה ברווחיות החברות".
● ניתוח | השבוע החם של עונת הדוחות מתחיל: התחזיות של הבנקים הגדולים וגלי ההדף לשוק כולו
בוול סטריט יפתח היום אחד השבועות העמוסים והדרמטים ביותר של השנה כשהמדדים המובילים קרובים לשיאים חדשים. 169 חברות יפרסמו השבוע את תוצאות הרבעון השלישי, חמש מתוכן שייכות ל-"שבע המופלאות": מטא , אמזון , גוגל , פייסבוק ואפל. לכל אחת מהחברות יש השפעה גדולה על סקטורים שלמים, הן אף תופסות נתח רחב מהמדדים המובילים בוול סטריט.
כמו כן ידווחו AMD ואינטל , בה מאות עובדים במרכזי הפיתוח של החברה בחיפה, פתח תקווה וירושלים צפויים להצטרף היום למעגל הפיטורים של אלפי עובדים בארה"ב. במגזין הכלכלי בארונ'ס חשפו שמנכ"ל החברה פט גלסינגר עלול לאבד כ-100 מיליון דולר מתוך חבילת התגמול ההונית שלו, אם מניית החברה לא תעלה במאות אחוזים בשנתיים הקרובות.
בנוסף יתפרסמו במהלך השבוע נתוני מאקרו חשובים (ראו בהמשך).
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב המקומי, התשואה לפדיון של אג"ח ממשלת ישראל ל־10 שנים ירדה קלות ונעה סביב 4.95%. התשואה לשנתיים ירדה קלות והגיעה ל־4.45%. מדדי התל בונד הקונצרניים עלו במתינות במהלך יום א'.
בשוק האג"ח הממשלתיות בארה"ב, בשבוע האחרון התשואות עלו לכל אורך העקום על רקע נתוני מאקרו חיוביים לצד חוב ממשלתי שעושה את דרכו במהירות ל־36 טריליון דולר ומפעיל לחץ לעליית תשואות - כך ציין הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס, מתן שטרית. עוד הוא הוסיף: "בנוסף, ניתן לייחס חלק מעליית התשואות לעלייה בסיכוייו של טראמפ לניצחון עם התקרבות הבחירות (נותרו 10 ימים), כפי שעולה מהמתאם ביניהם".
בכל הנוגע לריבית הפד, שטרית מציין כי "ההסתברות להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה נותרה כמעט ודאית על כ־95%, כשבמבט שנה קדימה, השווקים מתמחרים רמת ריבית של 3.56% (הפחתה של כ־127 נקודות בסיס במצטבר ביחס לרמה הנוכחית)".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
המתקפה הישראלית המוגבלת באיראן הסירה לעת עתה את החששות מהסלמת הסכסוך בין ישראל לאיראן והשקל מזנק הבוקר ב-1% מול הדולר ל-3.4 שקלים לדולר וב-1.7% מול האירו, 4.02 שקלים.
בשבוע שעבר נחלש השקל מול הדולר בכ־1.8% לרמה של כ־3.78 שקלים לדולר, בין היתר על רקע התחזקות הדולר בעולם וההתפתחויות בגזרה הביטחונית. מול סל המטבעות, השקל פחת ב־1.7% השבוע. מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, העריך כי תקיפת ישראל באיראן צפויה לתת רוח גבית לשקל.
גם מחירי הנפט יורדים הבוקר בחדות - מחיר חבית נפט אמריקאי יורד ב-4.5% ל-68.4 דולר לחבית, ומחיר הנפט מסוג ברנט יורד בשיעור דומה ל-72.5 דולר.
בחברת ההשקעות הבינלאומית Leverage Shares מעריכים, כי "הזהב והנפט עשויים לעלות מעט עם פתיחת המסחר ביום שני והתנודתיות בשווקים הללו צפויה להיות יותר גבוהה, אך לא כפי שהיה בעת המתקפה האיראנית בתחילת אוקטובר".
● שוק הזהב מספר לנו על החשש מקריסת הסדר העולמי. ומה עם הביטקוין?
5. מאקרו
בישראל, קרן המטבע הבינלאומית צופה בתחזית המעודכנת שהמשק הישראלי יצמח השנה ב-0.7% ובשנת 2025 ב-2.7%. הגירעון התקציבי צפוי לעמוד על 9% ב-2024 ו-5.4% ב-2025. כלכלני מיטב מציינים ש"קיימים פערים די גדולים בין התחזיות של הגופים הזרים למקומיים. הזרים, כולל קרן המטבע הבינלאומית, פסימיים הרבה יותר מאשר בנק ישראל או משרד האוצר. במידה והמלחמה תסתיים בחודשים הקרובים, התחזיות הגורמים המקומיים נראות סבירות יותר ואולי אפילו גם הן מעט פסימיות".
בארה"ב, שורה של נתונים כלכליים בשבוע הקרוב תעמיד את הימורי המשקיעים על גובה הורדת הריבית בנובמבר במבחן. ראשית, ביום רביעי, יתפרסם האומדן הראשוני של התמ"ג (תוצר מקומי גולמי) לרבעון השלישי. הציפיות הן שהכלכלה האמריקאית המשיכה במסלול יציב וצמחה בקצב שנתי של 3% ברבעון, בדומה לקצב הצמיחה שנראה ברבעון השני.
ביום חמישי יפורסם המדד העדכני המועדף על הפד לאינפלציה. כלכלנים מעריכים כי נתוני הליבה של מדד המחירים של ההוצאה לצריכה פרטית (PCE) - ללא מזון ואנרגיה - יעמוד על 2.6% בספטמבר, ירידה מה-2.7% שנראה באוגוסט. על בסיס חודשי, כלכלנים צופים שמדד הליבה של PCE יעמוד על 0.3%, בהשוואה ל-0.1% בחודש הקודם.
ביום שישי, תפורסם תמונה עדכנית של מצב התעסוקה הלאומי. דו"ח המשרות לחודש אוקטובר צפוי להצביע על תוספת של 125,000 משרות בכלכלה האמריקאית, כאשר שיעור האבטלה יישאר יציב על 4.1%, על פי נתוני בלומברג. בספטמבר נוספו לכלכלה האמריקאית 254,000 משרות, ושיעור האבטלה ירד ל-4.1%.
5. תחזית
זבז'ינסקי ממיטב ניתח את סיכויו של שוק המניות האמריקאי. "כלל חשוב בהשקעות אומר שביצועי עבר אינם ערובה לביצועים עתידיים ובכל זאת כדאי להכיר את מה מלמדת אותנו ההיסטוריה לגבי הסיכויים בשוק המניות".
"ראשית, לפי ההערכה שלנו, הכלכלה האמריקאית נמצאת בתהליך של היחלשות שיתבטא בשנה הקרובה גם ברווחיות החברות. הסיכון של שוק המניות גבוה במיוחד בגלל השווי הגבוה של השוק והציפיות הגבוהות של משקיעים ואנליסטים. הרגישות הגבוהה של השווקים לחדשות הכלכליות נחשפה בתחילת אוגוסט, כאשר שוק המניות הגיב בירידות חדות לסימני היחלשות בכלכלה".
"S&P 500 עלה בשנה האחרונה ב-39%. ב-50 השנים האחרונות עלייה דומה או גבוהה יותר נרשמה רק ב-2% מהזמן. בשנה העוקבת אחרי עליות בשיעורים אלה, S&P500 השיג תשואה שנתית ממוצעת של כ-2% כאשר רק ב-43% מהמקרים התשואה הייתה חיובית. נאסד"ק עלה בשנה האחרונה ב-44%. ב-50 השנים האחרונות מדד זה השיג תשואה שנתית דומה או גבוהה ממנה בכ-8% מהזמן. בשנה העוקבת אחרי עליות בסדרי גודל דומה, נאסד"ק השיג בממוצע תשואה שלילית של כ-2% כאשר רק ב-50% מהמקרים התשואה הייתה חיובית".
"בשורה התחתונה אנו ממליצים על חשיפה בינונית לאפיק המנייתי האמריקאי או על קניית הגנות".