הבורסה בת"א | סיקור שוטף

נעילה ירוקה בת"א; אופקו זינקה ב-9%, נכסים ובניין ב-8%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.7% • השקל התחזק מול הדולר ב-0.5% ל-3.725 שקלים לדולר • תשואות האג"ח הממשליות יורדות, בבנק הפועלים מציינים כי "שוק האג"ח המקומי מעניק קרדיט גדול לממשלה" • הממונה על התחרות הטילה עיצום כספי ענק על שטראוס • בנק ישראל הטיל עיצומים על שלושה בנקים ישראלים ושני בנקים זרים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock
בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:30

המסחר בתל אביב ננעל הערב בעליות שערים - מדד ת"א 35 עלה ב-0.7% ושבר שוב, בפעם ה-12 השנה, את שיאו. ת"א 90 הוסיף לערכו כ-1%. מדד הביטוח בלט לחיוב ועלה ב-2% בהובלת מניות כלל והראל. הבנקים עלו ב-0.7%. 

בשוק החוב, תשואות האג"ח הממשלתיות ירדו ב-7 נקודות בסיס. תשואות האג"ח הממשלתית ל-10 שנים ירדו ל-4.85%, ותשואות האג"ח לשנתיים ירדו ל-4.48%. האג"ח הקונצרניות נסחרו ביציבות. 

16:53

המסחר בתל אביב מוסיף ומתנהל בעליות קלות - מדד ת"א 35 עולה ב-0.3% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.7%. מדד הביטוח בולט לחיוב ועולה ב-2%. הבנקים נסחרים ביציבות.

15:51

מניית מיטרוניקס  נופלת היום במסחר לאחר שאתמול זינקה בכ-6% אמש והובילה את העליות במדד ת"א 125, בהמשך לעלייה של 12% ביום ראשון. זאת למרות שבשבוע שעבר הבורסה פרסמה כי מניית יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות עתידה לצאת ממדד ת''א 125 בעדכון המדדים החצי שנתי שיבוצע ב-7 בנובמבר. העליות הגיעו ככל הנראה בעקבות דוח טוב מהצפוי של המתחרה האמריקאית פול קורפ, שגם הציגה תחזית יציבה לרבעון הבא, בתקווה שעם ירידת הריבית עלויות המימון לא יהיו מכשול משמעותי. 

14:55

העליות בת"א ממשיכות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.7%. מדד הביטוח בולט לחיוב וקופץ בכ-2.2%. ת"א בנקים 5 עולה ב-0.1%.

הממונה על התחרות הטילה עיצום כספי על חברות שטראוס  ומשק ויילר, ועל נושאי משרה בכירים בהם, בגין מיזוג שביצעו שלא כדין. שטראוס תחויב לשלם כ-111 מיליון שקל - קנס חסר תקדים על הפרות כגון אלו, וחברת משק ויילר תחויב לשלם כמיליון שקל. בנוסף, הוטלו עיצומים על על שלושה נושאי משרה בכירים בשטראוס בסכום של כ-600 אלף שקל כל אחד. על משק ויילר הוטל קנס של כמיליון שקל, וכן הוטלו על שלושה נושאי משרה בכירים עיצומים בגובה של 119 אלף עד כ-154 אלף שקל. 

ברשות התחרות קבעו כי שטראוס ומשק ויילר ביצעו מיזוג מבלי שדיווחו עליו לממונה ומבלי שנתקבלה הסכמתה. לפי חוק התחרות הכלכלית, חברות שמעוניינות להתמזג נדרשות לפנות לממונה על התחרות מראש ולקבל את הסכמתה למיזוג, לפני שיתחילו בביצועו. החוק אוסר לבצע מיזוג, מלא או חלקי, עד לקבלת החלטת הממונה. 

14:41

ועדת העיצומים בבנק ישראל, שבראשה עומד המפקח על הבנקים, דני חחיאשוילי, הטילה עיצומים על חמישה בנקים, שלושה ישראלים ושני בנקים זרים בסך של 10 מיליון שקל, בגין הפרות לכאורה של חוק איסור הלבנת הון והפרות של הוראות ניהול בנקאי תקין. 

על בנק לאומי  הוטל עיצום כספי בסך של 3.3 מיליון שקל, זאת במסגרת תהליכי ביקורת שביצע הפיקוח על הבנקים בנוגע לדיווחים שדווחו לרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור. מהדיווחים מסרו בבנק ישראל עלה כי בנק לאומי "לא העביר, בשתי תקופות שונות, דיווחים לפי גודל הפעולה בהתייחס להעברות (כספים) מחוץ לארץ, בהן הבנק שימש הן כקורספונדנט (מתווך, ח"ש) והן כבנק הנעבר שהוא יעדו הסופי של סכום הכספים שהועברו מחוץ לארץ לישראל." המקרה הראשון נבע מפרשנות של הבנק שנגע לחובת הדיווח, והשני נבע מכשל מכאני בהליכי הניטור הפנימיים בבנק לאומי. 

באשר לבנק ירושלים , נמצא במסגרת תהליכי הביקורת של הפיקוח על הבנקים בנושא איסור מימון טרור, כי הבנק ביצע לכאורה הפרות של הוראות. נמצא כי לא מולאו נכון שאלוני "הכר את הלקוח", שאלונים שהבנק צריך למלא בהתאם להוראות נגד הלבנת הון. הביקורת העלתה, כך מסר מבנק ישראל, שני חשבונות בנק שבהם שאלוני "הכר את הלקוח" שלא שיקפו את הפעילות הקיימת בחשבון. בנוסף, נמצא כי בנק ירושלים הפר מספר פעמים את הצו, ולא דיווח על פעולות בלתי רגילות שהתנהלו בארבעה חשבונות. 

כנגד בנק דיסקונט  הוטל עיצום של 2.4 מיליון שקל, לאחר שנמצא בהליכי הביקורת כי הבנק הפר גם הוא (בדומה לבנק ירושלים) את הוראות "הכר את הלקוח", זאת "לנוכח העדר נהלים ותהליכי עבודה המתייחסים לטיפול בצווי תפיסה". כן נמצאו עוד שתי הפרות שנבעו מתקלות טכנולוגיות נפרדות, אשר הביאו לכך שהבנק סרק את שמות הצדדים הנגדיים בעת ביצוע העברות בינלאומיות אל מול רשימות שאינן מעודכנות. 

13:19

העליות בת"א מתחזקות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.8%. מדד הביטוח בולט לחיוב ועולה בכ-2.4%.

בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות ב-6 נקודות בסיס. התשואה ל-10 שנים עומדת על 4.87% והתשואה לשנתיים נסחרת סביב 4.5%.

בשוק המט"ח, השקל נסחר ביציבות מול המטבעות הזרים. שער הדולר-שקל נסחר סביב 3.73 שקלים ושער האירו-שקל עומד על 4.03 שקלים.

11:51

מניית נכסים ובניין  מזנקת בכ-11% לאחר שדיווחה לפני זמן קצר כי היא מקיימת משא ומתן עם חברה ציבורית בינלאומית מובילה להשכרת מגדל Bryant במנהטן (לשעבר HSBC). מדובר באחד הנכסים המרכזיים של החברה בו מנסה החברה כבר מספר שנים למצוא שוכר שייכנס לנעלי בנק HSBC שהודיע על עזיבת הנכס. על פי דיווחים באתרים בינלאומיים, השוכרת הצפויה היא ענקית הטכנולוגיה והקמעונאות אמזון.

10:48

המסחר בת"א מתנהל לפי שעה בעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ות"א 90 מוסיף לערכו כ-0.5%. מדד הביומד ממשיך לבלוט בחיוב ומוסיף לערכו כ-1.1%.

מניית חברה פלסאנמור  מזנקת בכ-30% לאחר שדווח שהחברה, העוסקת בפיתוח מכשירי אולטרסאונד ניידים לשימוש ביתי, חתמה על הסכם עם קופת חולים כללית לאספקת 25,000 יחידות של מוצר האולטרסאונד הביתי שלה - Pulsenmore ES, לתקופה של 5 שנים.

10:05

יום המסחר בתל אביב נפתח במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 יורד ב-0.2%, ות"א 90 מוסיף לערכו 0.3%. בולט לחיוב מדד ת"א ביומד שעולה ב-0.6%. 

בולטות לחיוב מניות אופקו הלת' , אפריקה מגורים , וואן טכנולוגיות , מנורה מבטחים  ואלקטרה נדל"ן .

מנגד, ישרוטל , או פי סי אנרגיה , מיטרוניקס , מבנה  ודניה סיבוס .

08:16

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוקי המניות 

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת. אמש (ב') יום המסחר ננעל במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 עלה ב-0.2%, ות"א 90 ירד ב-0.3%. בקרב המדדים הענפיים, ת"א נפט וגז ירד ב-0.7%, ות"א טכנולוגיה עלה ב-0.6%.

המנהל הוותיק שטוען: "המשקיעים כיום בהחזקות חסר על ישראל - והם יחזרו" 

מניית מיטרוניקס  זינקה בכ-6% אמש והובילה את העליות במדד ת"א 125, בהמשך לעלייה של 12% ביום ראשון. זאת למרות שבשבוע שעבר הבורסה פרסמה כי מניית יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות עתידה לצאת ממדד ת''א 125 בעדכון המדדים החצי שנתי שיבוצע ב-7 בנובמבר. העליות מגיעות ככל הנראה בעקבות דוח טוב מהצפוי של המתחרה האמריקאית פול קורפ, שגם הציגה תחזית יציבה לרבעון הבא, בתקווה שעם ירידת הריבית עלויות המימון לא יהיו מכשול משמעותי.

בית ההשקעות שקפץ מהמקום האחרון לראשון. ומי עוד מככב בצמרת התשואות 

עוד בלטה לטובה אלביט  שעלתה בכ-5%, לאחר ההודעה כי משרד הביטחון חתם על הזמנה להרחבת הייצור הסדרתי של מערכת היירוט בלייזר, מגן אור, בסך כ-2 מיליארד שקל. מתוך כלל ההזמנה, אלביט קיבלה חוזה בסך כ-200 מיליון דולר ממשרד הביטחון עבור אספקת הלייזר.

מניה נוספת שמרכזת עניין לאחרונה בבורסת ת"א היא אלקטריאון , של החברה המפתחת טכנולוגיית כביש חכם אשר טרם רשמה הכנסות משמעותיות, וזינקה בשנה החולפת בכמעט 300%. שווי השוק של החברה נושק כבר ל-2.8 מיליארד שקל, מה שהפך מספר בעלי מניות מרכזיים בה לבעלי הון של מאות מיליוני שקלים כל אחד, לפי שעה "על הנייר". 

שניים מאותם משקיעים מוכרים בשוק ההון מעסקים שיזמו בתחומים שונים לגמרי. הראשון הוא רן בלינקיס, ממייסדי רשת חנויות הנוחות AM:PM, והשני הוא צחי חג'ג' מבעלי השליטה בקבוצת הנדל"ן היזמי חג'ג', שהוא כיום בעל המניות הגדול באלקטריאון. 

הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי עולה ב-0.6%, בורסת שנגחאי מאבדת מערכה כ-1%, ההנג סנג עולה ב-0.4%, והקוספי יורד ב-0.1%.

בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים במגמה מעורבת.

אמש בוול סטריט, יום המסחר ננעל במגמה חיובית. מדד הדאו ג'ונס הוסיף לערכו כ-0.7%, ה-S&P 500 עלה ב-0.3%, והנאסד"ק ננעל בשיעור דומה.

המומנטום החיובי של טסלה  ממשיך. לאחר שהציגה תוצאות חזקות לרבעון וסגרה עלייה שבועית של מעל 20%, חברת יצרנית הרכב החשמלי זוכה להעלאת מחיר יעד למניה שלה על ידי חברת שירותי הפיננסים Canaccord Genuity. לצד זאת צוין כי להערכתם רווחי החברה יתקרבו ברבעון הנוכחי לשאר ששת המופלאות, וכי בשנה הבאה טסלה אף תעקוף את רווחיהן.

מניית צים זינקה השנה ב־145%: מה צופים האנליסטים בדוחות 

מקדונלד'ס  ריכזה עניין אמש לאחר שדווח כי חברת המזון המהיר מחזירה לייצור את המבורגר ה-Quarter Pounder לאחר שנפגע מהתפרצות חיידק ה-אי קולי שנמצא בבצל.

הדיווח על התפרצות החיידק פורסם לפני מספר ימים, כאשר על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב, החיידק פגע בכ-75 לקוחות שמתוכם 22 אושפזו, שני אנשים נמצאים במצב קשה שעלול לגרום לאי ספיקת כליות ואדם אחד נפטר כתוצאה מהחיידק. בתוך כך, מניית החברה ירדה בשבוע האחרון ב-5%.

גם חברת השבבים און סמיקונדקטור  ריכזה עניין לאחר שפרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון. החברה דיווחה על רווח של 99 סנט למניה והכנסות של 1.76 מיליארד דולר. התחזיות של FactSet עמדו על 97 סנט למניה והכנסות של 1.75 מיליארד דולר. 

במקביל, מניית טראמפ מדיה אנד טכנולוג'י  גרופ זינקה בכ-22% לקראת הבחירות בארה"ב שצפויות להיערך ביום שלישי הבא -05.11. על פי הערכות, לטראמפ יש כרגע יתרון על פני האריס בסקרים ובאתרי ההימורים. ניצחון של טראמם צפוי לתת רוח גבית למחיר הביטקוין, שעולה הבוקר בכ-5% ל-71,124 אלף דולר. עם זאת, בשווקים חוששים כי התוכניות הפיסקאליות של טראמפ יובילו לעלייה בשיעור האינפלציה ויפגעו בשוק החוב האמריקאי.

היום (ג') בסיום המסחר, דוחותיה של ענקית הטכנולוגיה אלפאבית (גוגל)  צפויות להתפרסם. קונצנזוס האנליסטים הוא לצמיחה בשיעור דו-ספרתי בהכנסות - 86.3 מיליארד דולר, לעומת כ-70 מיליארד דולר ברבעון המקביל, וגם ברווח הנקי למניה (Non-GAAP), שצפוי להסתכם ב-1.85 דולר, בהשוואה ל-1.41 דולר ברבעון המקביל. ניר אורגד, אנליסט מניות חו"ל במערך הייעוץ של בנק לאומי מעריך כי קמפיין הבחירות בארה"ב יתרום לתוצאות אלפבית. "במערכת בחירות רואים עלייה בהכנסות מפרסום דיגיטלי, ובגוגל נראה את זה גם דרך יוטיוב. מרבית ההשפעה היא ברבעון הזה", הוא מסביר. 

בבנק אוף אמריקה העריכו שהכנסות החברה יהיו בהתאם לצפי, עם אפסייד צנוע בהכנסות מתחום החיפוש, ועקיפה קטנה של התחזיות ברווח הנקי למניה. להערכת כלכלני הבנק, פוטנציאל חיובי בדוחות עשוי להיות החוזק בתחום החיפוש שמרמז על כך ש-AI תורם למוניטיזציה בתחום (הפיכה של הטכנולוגיה למנוע שמייצר הכנסות); אפשרות לטון חיובי של ההנהלה בנוגע ל-AI או לתחום הפרסום; התרומה של הוצאות פרסום פוליטי להכנסות מיוטיוב; והחוזק בתחום הענן בשל הביקושים הקשורים ל-AI. בבנק ממליצים על המניה ב"קנייה", ומעריכים שהסנטימנט המאופק כלפי המניה יכול להוות הזדמנות. לדבריהם, החברה נסחרת בשווי אטרקטיבי למרות נכסים משמעותיים ב-AI ורוב החששות כבר מתומחרים במניה. 

גם בואינג  מרכזת עניין לאחר שדווח כי חברת התעופה גייסה כ-21 מיליארד דולר בהנפקת מניות. על פי בלומברג, מדובר בהיקף הנפקת המניות בין הגדולים ביותר לחברה ציבורית. נראה כי בואינג, מנסה להתאושש מהשביתה הגדולה של עובדיה: בחודש שעבר פצחו 33 אלף עובדים המאוגדים בחברה בשביתת ענק, שמסיבה לחברה הפסדים של 50 מיליון דולר ליום - יותר מ-1.5 מיליארד דולר בחודש - ואובדן אמון שהולך ומכרסם בקרב לקוחותיה, חברות התעופה. 

במקביל, לפני מספר שבועות המנכ"ל הטרי קלי אורטברג, הכריז על פיטורי 10% מעובדי החברה, כ-17 אלף משרות שיקוצצו באופן רוחבי על פני כל מחלקות החברה ומוצריה. אומנם כבר ב-2020, עם פרוץ הקורונה, ביצעה בואינג פיטורים בשיעור דומה, אך אז מספר העובדים בחברה היה נמוך יותר וכלל כ-140 אלף איש בלבד. 

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב נרשמו ירידות בתשואות האג"ח הממשלתיות. תשואת האג"ח ל-10 שנים ירדה ב-5 נקודות בסיס ל-4.90%, ותשואת האיגרת לשנתיים ירדה ל-4.45%. בשוק הקונצרני, מדדי תל בונד 20, 40 ו-60 נסחרו ביציבות.

בבנק הפועלים מציינים כי "שוק האג"ח המקומי מעניק קרדיט גדול לממשלה, ואנו רואים שתשואות האג"ח השקליות לטווחים הארוכים יציבות יחסית, למרות שהתשואות בארה"ב עלו. פער התשואות בין האג"ח ל-10 שנים לבין המקבילה מארה"ב הצטמצם לכ-70 נקודות בסיס, לאחר שהיה ב-130 נקודות בספטמבר".

במקביל, במחלקת המאקרו כלכלה של בנק דיסקונט התייחסו למגמה בשוק החוב האמריקאי: "ציפיות הריבית בארה"ב, שעלו בחדות בחודש האחרון , מגלמות צפי לקרוב לשתי הפחתות נוספות בשיעור של 25 נקודות עד סוף השנה ל-4.4% בסוף 2024 והפחתות נוספות ב-2025 ל-3.5%. העלייה בציפיות הריבית נתמכה בנתונים חזקים בארה"ב ועלייה בסיכוי לניצחון של טראמפ בבחירות לנשיאות בעוד כשבוע.

"בהתאם, אי הודאות צפויה להיות גבוהה בשבועות הקרובים. בנוסף, נתוני הפעילות לחודש אוקטובר, שיתחילו להתפרסם החל מסוף השבוע הקרוב, צפויים להיות מושפעים באופן משמעותי מסופות ההוריקן ושביתת עובדי בואינג, ולכן יתקשו לשקף תמונה ברורה של מצב הכלכלה האמריקאית. לכן התנודות בציפיות הריבית ובתשואות האג"ח הממשלתי ימשיכו להיות גבוהות יחסית". 

3. שוקי הסחורות והמטבעות

בשוק המט"ח, השקל זינק אמש (ב') ביותר מ-1% מול הדולר, לשער של 3.73 שקלים לדולר, ובמקביל קפץ ב-1.5% מול האירו, ל-4.04 שקלים. את ירידת הדולר החדה מייחס אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים לרגיעה במתיחות בין ישראל לאיראן ולהתחדשות המשא ומתן לעסקת חטופים והפסקת אש. "בטווח הארוך יותר, ההערכות נותרות בעינן וצופות פיחות משמעותי נוסף בשער הדולר", לדבריו.

גם יונתן ברנד, מנכ"ל אולטרה פיננסים התייחס למגמה: "שערי המט"ח הגיבו כצפוי להתפתחויות הפוליטיות והכלכליות האחרונות. הדולר נסחר סביב 3.7 שקלים, וניתן להניח שהסוחרים ממתינים לתוצאות הבחירות בארה"ב. במקביל, הפיחות החד באירו ובפאונד בשבועיים האחרונים נובע מהמתיחות הביטחונית בעקבות התגובה לתקיפה באיראן. לצד אופטימיות מסוימת שהסבב הנוכחי הסתיים, עולים גם חששות לגבי ההשפעות המאקרו-כלכליות האפשריות של פגיעה ביצוא הנפט מהאזור".

הבוקר (ג'), השקל נסחר ביציבות מול המטבעות הזרים.

אחרי שהתברר שהתקיפה הישראלית באיראן לא פגעה במתקני נפט, גם מחירי הזהב השחור רשמו ירידות של כ-6% במהלך יום ב'. מחיר חבית נפט אמריקאי צנח ל-67.4 דולר, ומחיר הנפט מסוג ברנט יורד בשיעור דומה ל-70.9 דולר.

מחיר הזהב ממשיך לשבור שיאים ונסחר סביב 2,763 דולר לאונקיה למרות עליית תשואות אג"ח ממשלת ארה"ב והתחזקות הדולר בעולם. בדיסקונט מסבירים כי "מסתמן שהבחירות בארה"ב, יחד עם רצון של בנקים מרכזיים במשקים מתפתחים לגוון את רזרבות המט"ח שלהם, תומכים במחיר הזהב. בנוסף, העליות החדות במחיר הזהב מגבירות את העניין של משקיעים פיננסים וניכר גידול בהיקף הרכישות של תעודות סל ומכשירים פיננסיים אחרים בזהב". 

4. מאקרו

היום (ג') לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו משמעותיים למעט מדד מחירי הבתים של קייס שילר בארה"ב.

יוני פנינג, הכלכלן הראשי של בנק מזרחי הרחיב בסקירתו על המגמה בשוק הדיור בארה"ב: "הפעילות בשוק הנדל"ן בארה"ב ממשיכה את מגמת שלוש השנים האחרונות, עם ירידה נוספת במכירת הבתים הקיימים, ל-3.84 מיליון יחידות בספטמבר - שפל חדש של 14 השנים האחרונות.

"מכירת הבתים החדשים, מאידך, ממשיכה להתאושש, ועלתה ל-738 אלף נאים מאוד, המהווים שיא של שנה וארבעה חודשים. נדגיש כי ריביות המשכנתאות בארה"ב דווקא היו בשפל מסוים במהלך החודש, מה שהיה אמור להביא אותנו למגמה הפוכה מזו המתוארת, כאשר יותר צרכנים יכלו לוותר על הדירה הקיימת שלהם לטובת החלפה, וויתור, אגב כך, על המשכנתא.

"באופן דומה, מספר הרוכשים דירה בפעם הראשונה התמתן ל-26% - שפל של כל הזמנים, קרי, עוד גידול במספר הרוכשים דירה נוספת כדי לשמר את המשכנתא. רוב הירידה במכירת בתים קיימים הייתה באזור הדרום, מה שמסמן, להערכתנו, מיצוי של מהלך הגידול בפעילות התעשייתית באזור על רקע ה- Bidenomics".

5. תחזית

בבנק הפועלים מתייחסים גם לסביבת האינפלציה בישראל: "מדד המחירים לחודש ספטמבר, שירד ב-0.2%, לא מעיד על ריסון האינפלציה. המדד הושפע מאוד מירידה חדה של 16.7% במחירי הטיסות בחודש ספטמבר.

"אנו מעריכים כי רוב הירידה תתוקן במדד של חודש אוקטובר (תקופת חגים). העלאות המסים של הממשלה צפויות להיות גורם משמעותי, שישפיע על האינפלציה בשנה הקרובה, החל מהעלאת המע"מ ועד מיסוי מכוניות. המחסור בעובדים גורם לשכר הממוצע להדביק את קצב האינפלציה ואף יותר, ובולם בכך את ירידת האינפלציה. אנו צופים אינפלציה בשיעור של 3.2% ב-12 החודשים הקרובים.

בכל הנוגע למתווה הריבית של בנק ישראל בפועלים מציינים: "על אף שהשווקים מגלמים אפשרות לעליית ריבית בשנה הבאה, אנו מעריכים שההסתברות לכך נמוכה, והיא תתממש רק במצב של החרפה ניכרת במצב המלחמה. הריבית הנוכחית היא מרסנת ביחס לציפיות לאינפלציה, כשברקע תחזיות צמיחה שהולכות ויורדות בשל התארכות המלחמה. מנגד קשה לראות את הריבית יורדת, כששיעור האינפלציה השנתי צפוי להתקרב ל-4.5% ברבעון הראשון של השנה הבאה. בנסיבות אלו סביר להניח שהריבית תיוותר ללא שינוי עוד חודשים ארוכים".