שוק ההון האמריקאי לא מאיר פנים למשקיעים מתחילת השנה, ועל רקע חוסר הוודאות בנוגע למכסים והחששות מהאטה ואף מיתון, המדדים המובילים בשוק ירדו בשיעורים דו־ספרתיים. ברמה ענפית, מעט מאוד סקטורים נחלצו עד כה מהמגמה השלילית. בין אלה שבלטו בירידות מתחילת השנה נמצא סקטור הטכנולוגיה במדד S&P 500 שנפל ב־20.6%. בתוכו, תת־הסקטור שבבים וציוד שבבים רשם את הירידה החדה ביותר - 25.8%. כך לפי נתוני Fidelity המבוססים על המדדים הסקטוריאליים של S&P (מדובר בירידה כפולה מזו שרשם מדד הדגל האמריקאי). במקביל, מדד השבבים של פילדלפיה ירד מתחילת השנה ב־24.7%.
● בשוק חוששים: וול סטריט בדרך ל"ירידה תלולה", וזו הסיבה
● הזהב שובר שיא נוסף: אלה הדרכים להשקיע בו
למה זה קרה, והאם אחרי ירידה כה חדה בסקטור נוצרה הזדמנות השקעה, או שהאי־ודאות הגבוהה מקזזת כרגע את הסיכוי לאפסייד? לדברי ניר אורגד, אנליסט מניות חו"ל במערך הייעוץ של בנק לאומי, "סקטור הטכנולוגיה בכלל וענף השבבים בפרט יותר רגישים גם לפעילות הכלכלית וגם לסחר הבינלאומי. הרבה משרשראות האספקה יושבות באסיה וברחבי העולם, ויש הרבה שינוע של רכיבים בתעשייה עד שמגיעים למוצר מוגמר. מלכתחילה, המניות הן עם בטא יותר גבוהה: כשהשוק עולה הן עולות יותר, ולהפך. מאז השיא במדד השבבים של פילדלפיה בקיץ שעבר, התיקון הגיע כבר ל־40%".
בשאלת ההזדמנות הוא משיב כי "בעיניי, כן. היום התמחור בסקטור הוא אטרקטיבי בראייה ארוכת־טווח, וכן מציע הזדמנויות". לדבריו, הרבה מה"אוויר החם" שהיה בחברות שבבים מסוימות על רקע ההתלהבות מה־AI - יצא, וכעת אפשר למצוא חברות איכותיות בתמחור נוח, ו"זה בדיוק מה שצריך לעשות עכשיו: לחפש את החברות שמשקיעים רוצים בהרבה מקרים חשיפה אליהן, אבל יש תחושת אי־נוחות בנוגע לתמחור. כעת יש הזדמנות לאסוף בתמחור יחסית נוח. בגלל האי־ודאות הגבוהה והרגישות לכלכלה, כדאי להיצמד לחברות האיכותיות והרווחיות שיידעו לצאת ממשבר, אם יגיע".

מניות ש"חייבים להחזיק"
גם בבנק ההשקעות האמריקאי קנטור כתבו השבוע כי אף שהקפאת רוב המכסים של טראמפ ל־90 יום הביאה הקלה גדולה, התנודתיות בשוק השבבים צפויה להימשך על רקע הגבלות נוספות שיגבירו את החיכוכים בין ארה"ב לסין. להערכת אנליסט השבבים סי.ג'יי מיוז, הסיכון למיתון גלובלי ירד, אך חוסר הוודאות המתמשך ימשיך להעיב על השוק. עם זאת לדבריו, מניות השבבים הן כאלה שחייבים להחזיק בהן (must own) לטווח ארוך, גם אם כיום הן במוקד החיכוך, אפילו אם התנודתיות "תימשך ימים, שבועות וחודשים קדימה". בקנטור מעדיפים את תחום ה־AI, שלדבריהם הרגישות שלו לשינויים הכלכליים היא הנמוכה ביותר, בעוד שהרגישות של תחום שבבי הצריכה גבוהה יחסית.
בבנק אוף אמריקה העריכו כי מניות ציוד השבבים פחות חשופות לסיכוני המכסים ביחס למניות השבבים, והזכירו כי המכפילים כיום דומים או נמוכים יותר ביחס לממוצע ההיסטורי. כלכלני הבנק כתבו כי להערכתם, אם תהיה הפחתת תחזיות רווח בדוחות הקרובים של חברות השבבים, היא תהיה צנועה, אך החשש המרכזי הוא מהתכווצות המכפילים בשל האי־ודאות הגבוהה. עם זאת, חברות ציוד שבבים רבות נסחרות לדבריהם בדיסקאונט.
אורגד מבנק לאומי מסמן כמה מניות מעניינות, שהראשונה בהן היא ענקית השבבים טייוואן סמיקונדקטור (TSMC). "היא חברה סופר איכותית, והתמחור שלה בעיניי מאוד נוח ביחס לפוטנציאל הצמיחה שלה - מכפיל רווח של פחות מ־14 לשנה זו, כשהממוצע ב־S&P 500 הוא באזור ה־20 ובמדד פילדלפיה - 18. היא אמורה לצמוח סביב 25% בהכנסות השנה ויש לה תחזיות מאוד חיוביות לשנים הבאות", אומר אורגד. הוא מזכיר גם ש־TSMC מייצרת לחברות רבות, ביניהן אנבידיה , AMD , אפל וקוואלקום , כך שלדבריו יש לה חשיפה להרבה שוקי קצה שונים. עוד לדבריו, מדובר בחברה עם כוח תמחור גדול, שתוכל לגלגל עלויות ללקוחות במקרה שספקים שלה יעלו מחירים. גם בקנטור מציינים את TSMC כאחת המועדפות עליהם בתחום, בזכות החשיפה ל־AI.
בתחום של ציוד שבבים - מכונות המיועדות לייצור השבבים ולבדיקתם - אורגד מציין את חברת Lam Research, "חברה מעניינת שירדה פחות מענף השבבים מתחילת השנה, ב־13%". לדבריו, חברות ציוד השבבים נפגעות פחות, משום שחברות השבבים הגדולות כמו אינטל, TSMC, סמסונג ואחרות נזהרות מאוד לא לפגוע בכושר הייצור לטווח הארוך, כי הן מסתכלות על המגמות ארוכות־הטווח ומתכננות קדימה. לכן הן לא מקצצות הזמנות מחברות ציוד השבבים, כך שהתחום בטוח יותר ומחזורי פחות.
בבנק לאומי סבורים כי גם החברות הישראליות בתחום, נובה וקמטק, מעניינות ונסחרות בתמחור נוח. השתיים מוזכרות גם כמומלצות של בנק אוף אמריקה, כשנובה נחשבת ל־Top Pick (בחירה מועדפת) לצד לאם ריסרץ' ו־KLA. כלכלני הבנק מעריכים שנובה תעקוף את התחזיות בדוחות הרבעון הראשון ותציג תחזיות גבוהות מהצפוי לרבעון השני. על KLA (שגם היא מתחום ציוד השבבים) הם כותבים שהרווחיות הגולמית הגבוהה שלה, ותזרים מזומנים חופשי של כ־30% מהמחזור, תומכים בהיותה של המניה דפנסיבית בתחום.
ברודקום במומלצות
חברה נוספת שאורגד מצביע עליה היא ברודקום , שמנייתה נחלשה ב־28% מתחילת השנה, ולדבריו היא "חברה מאוד איכותית, עם מנכ"ל שהוא בין הטובים בביזנס הזה. החברה משלבת שבבים ותוכנה, ויש כאן הזדמנות לאסוף סחורה אחרי התיקון במניה". ברודקום היא גם אחת המומלצות של מיוז מקנטור, בהמלצת "תשואת יתר" ובמחיר יעד שמשקף פרמיה של 50.4% על המחיר הנוכחי. עוד מניה שנמצאת בין המומלצות של קנטור היא אנבידיה, שנפלה ב־28% מתחילת השנה.
בבנק אוף אמריקה ממליצים על מניית אנבידיה בהמלצת "קנייה", אך מורידים את מחיר היעד למניה מ-160 דולר ל-150 דולר, פרמיה של 53%. לאחר שאנבידיה הזהירה בשבוע שעבר מפני השפעת ההגבלות על סין על תוצאותיה - פגיעה של 5.5 מיליארד דולר ברבעון, בבנק כתבו כי "אנחנו מאמינים ש-AI נותר התחום הצומח ביותר בתעשיית השבבים, ורואים את התנודתיות במניה כהזדמנות מוגברת לרכישה".
נראה שהאנליסטים מסכימים שהאי־ודאות צפויה להימשך ואיתה התנודתיות במניות, שכבר ספגו ירידות גדולות השנה. עם זאת, למשקיעים לטווח הארוך יש הזדמנות שהייתה נראית רחוקה מאוד רק לפני מספר חודשים, להיכנס להשקעה או להגדיל פוזיציה בענף בתמחורים נוחים למדי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.