על בסיס הקרדיט הענק שצברה בעסקת תנובה, כמו גם בעסקת בזק לפניה, הצליחה בשנה שעברה זהבית כהן לשכנע את ראשי אייפקס שישראל, למרות הגודל, היא מדינה שמייצרת המון מיזוגים ורכישות - ולכן משתלם להם להקים קרן ייעודית למדינה, מהלך המהווה תקדים מבחינת אייפקס.
מאז הקמת הקרן תרה כהן אחרי השקעות מקומיות, ובמהלך 2015 לבדה היא גייסה לקרן 500 מיליון דולר. בין היתר, היא חתמה על עסקה לרכישת השליטה (80%) בחברת ההסעדה שולץ, שלפי הערכות התבצעה לפי שווי של 70–60 מיליון שקל. הרווחיות בענף ההסעדה נמוכה מאוד, וכהן תרצה לשפר אותה כדי להביא תשואה. מאז מאי 2015 הקרן היא גם הבעלים של קבוצת זאפ, שאותה רכשה תמורת כ–140 מיליון שקל.
בימים אלה נמצאת כהן במשא ומתן מתקדם לרכישת מחצית ממניות קבוצת האופנה רנואר, הכוללת גם את רשת Twentyfourseven לפי שווי של 350 מיליון שקל. מדובר במשא ומתן ארוך במיוחד, הנמשך כבר קרוב לשנה, אך בסביבתה של כהן אומרים כי הוא קרוב לסיום ולחתימה.
כהן צברה מוניטין כמי שיודעת לזהות עסקאות טובות, ולאחר מכן להשביח אותן. בתנובה, ההשבחה הגיעה באמצעות מימוש הנדל"ן והקפצת מחירי המוצרים, אם כי קופון שמן במיוחד גזרה אייפקס גם מהמחיר האסטרונומי שבו נמכרה תנובה לסינים - שווי של 8.6 מיליארד שקל. ההשקעות האחרונות שלה שונות, והיא תזדקק לדרכים יצירתיות במיוחד כדי להשביח אותן. אסטרטגיית העלאת המחירים, כפי שכבר הוכח, עלולה להתפוצץ לה בפרצוף.
בנפרד מהקרן החדשה, הובילה כהן באוקטובר את רכישת חלקה של קרן מרקסטון (24%) בבית ההשקעות פסגות, והיום מחזיקה אייפקס ב–100% ממנו. רכישת מניות קרן מרקסטון בוצעה בשווי נמוך יותר מהשווי שבו התבצעה כניסת אייפקס לבית ההשקעות. כך הצליחה כהן למצע בספרים את מחיר הקנייה הכולל של פסגות, ובהמשך תוכל להראות למשקיעים תשואה גבוהה יותר על ההשקעה.