מגדלי אבוקדו, בעלי חוות דגים ויצרני חמאה נאבקים במגבלות סביבתיות ובאתגרים נוספים כדי להגדיל את התפוקה ולעמוד בביקוש העולמי הגואה למזונות שמכילים שומן בריא יותר • הסיבה לביקוש: טרנד התזונה שהביא צרכנים רבים להעדיף מזונות עשירים בשומנים טבעיים על פני מזונות עתירי פחמימות או דלי-שומן
כולם יודעים שכדי לרזות יש להרבות בפעילות גופנית, אבל מה הופך בטטת כורסה לרץ מרתון? מחקרים חדשים מצביעים על קשר מפתיע בין רקמת השומן שבגוף לבין הרצון שלנו לנוע
מעדני יחיעם תגדיל את מוצריה ב-20% כפיצוי לצרכנים - זאת במסגרת פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד החברה, בטענה להטעיית צרכנים בנוגע למספר מוצרים ששווקו כ"דלי-שומן"
"ליידי גלובס": שי, מהחוקרות המובילות בעולם בתחום התזונה, הוכיחה כי המלצות הרופאים להפחית בצריכת שומנים כדי להוריד משקל אינן בהכרח נכונות
ברטבים המוכנים הפופולריים יש שיעורי מלח ושומן החורגים בהרבה מהמומלץ, לצד חומרים משמרים ושמן צמחי ■ גירסת הלייט פחות משמינה אך הרבה יותר מלוחה
דיאטות חלבונים, שהפכו פופולריות בשנים האחרונות, מבוססות על ההנחה כי צריכת חלבונים במקום פחמימות, מסייעת להפחתת שומן הגוף. האמנם?
צריכה מרובה של מוצרי "לייט" ו"דיאט" לא רק שאינה מבטיחה ירידה במשקל, לעתים היא מביאה לתוצאה הפוכה - הן בשל אכילה מופרזת והן כיוון שעל היעדר הסוכר מפצה לעתים תוספת שומן
התובע טען כי האריזה של המוצר הטעתה את הצרכנים בנוגע לאחוזי השומן בו, כיוון שעל חלקה העליון צויין בהבלטה כי מדובר בפרילי טבע עם 1.5% שומן - למרות שבפועל הוא מכיל שומן בשיעור של 3%
התביעה, המתייחסת למוצרי הדגנים "קורנפלקס", "עוגי שוקו" ו"קוקומן חום לבן", הוגשה בעקבות תוצאות בדיקות מעבדתיות שערכה האגודה לבריאות הציבור
בתביעה נטען כי סימון אחוזי השומן על אריזות דנונה עם פקאן או דגנים מצופי שוקולד מבטא אך ורק את אחוז השומן ביוגורט - ללא התוספת שטראוס טענה בתגובה כי נתון השומן על האריזה צויין בצמידות למילה "יוגורט"