החום שפגע ביבולים, לצד מדיניות ארוכה של מגבלות יבוא, הובילו למחסור חריף באורז ביפן • מומחים מציינים כי דווקא ההגנה על חקלאות האורז המקומית, חלק מהותי מהתרבות, אחראית למצוקה • והאם יש לקח לישראל, ששיבחה לאחרונה את תוכנית ביטחון המזון היפנית
שינוי השם של משרד החקלאות זכה בעיקר לביקורת בשל התזמון • לנו זה הזכיר שתחת השר דיכטר המשרד מגלה לא פעם העדפה לייצור המקומי כדי להשיג את אותו "ביטחון מזון" • הבעיה היא שכדי לשכנע את הציבור, המשרד מציג נתונים שלא תמיד נותנים תמונה מהימנה • המשרוקית של גלובס
בהחלטת ממשלה שעברה היום הוחלט לשנות את שמו של משרד החקלאות ופיתוח הכפר ל"משרד החקלאות וביטחון המזון הגולמי" • עפ"י בדיקה שערכה התנועה לאיכות השלטון, עלות שינוי שם המשרד צפויה להגיע לסכום של 1.5-2 מיליון שקל • משרד החקלאות בתגובה: "העלויות המוזכרות מופרכות"
לחיטה הישראלית יש מוניטין גרוע בשל איכות ירודה ומחיר מופקע, אך קנייתה מהווה תנאי ליבוא חיטה מחו"ל • בשוק טוענים לשיטת תמחור אבסורדית ואף ל"חגיגת שחיתות" של קבלני החיטה • כך שאיפת משרד החקלאות לביטחון תזונתי מחמירה את יוקר המחיה בישראל
בישראל מיוצרים מדי שנה כ־1.5 מיליארד ליטר חלב בקר, אבל מאז פרוץ המלחמה משימת החליבה בצפון ובדרום הפכה הרבה יותר מסובכת • רפתנים בגליל ובעוטף מספרים לגלובס על הבדידות בשבילי הקיבוצים, על הקושי להשיג ידיים עובדות ומה בכל זאת משאיר אותם עם הפרות
יוחי קופלר, מגדל תפוחי אדמה ממושב דקל, דיבר בוועידת הדרום לעסקים על חוסר ההתייחסות מצד המדינה לסוגיית ביטחון המזון: "כל חקלאי כל הזמן צריך להמציא את עצמו מחדש בתנאים קשים, עם מדינה שלא ממש עוזרת לו וללא מיכון שחוסך בכוח-אדם" • על החוויה שלו באירועי ה-7 באוקטובר אמר: "זה הרגיש כאילו כיפת ברזל התפוצצה"
מוטי לוין, מנכ"ל קבוצת חיפה, הכריז בוועידת הדרום לעסקים כי הקבוצה תקים גם שתי חוות מחקר והדרכה חדשניות בחבל תקומה ובערבה • "האג-טק משלים את ההון האנושי אך לא מחליף את החקלאים"
במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות ביטחון המזון הלאומי • "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה
במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא האתגרים שמחייבים את ישראל לחזק את כושר הייצור המקומי • אורן לביא, מנכ"ל משרד החקלאות: "כשמסתכלים 25 שנה קדימה ומבינים שהאוכלוסייה תגדל, צריך לקחת בחשבון שייווצרו פערים"
המשנה למנכ"ל תנובה, ענת גרוס שון, דיברה בכנס גלובס ותנובה על הדרכים להגברת יציבות מערכת המזון • עוד היא סיפרה על השקעות החברה במחקר ופיתוח
ח"כ כהן הציפה נושא שבו המצב בישראל רע, אבל השוותה לעולם בצורה לא נכונה • המשרוקית של גלובס
בגלל הקרבה לחגים, בג"ץ סייג את תחולתו של הצו הארעי, באופן שהוא לא יחול על סך של 400 מיליון שקל שנועדו לחלוקה בשנת 2023 • מנגד, השופטים הורו על מתן צו ביניים שימנע חלוקת כספים בסך 600 מיליון שקל בשנת 2024
כדי שאיש מאזרחיה לא ירעב, נדרש מהממשלה לקדם תכנון של מערכות המזון, בראייה מקצועית, כפי שעשתה המועצה לביטחון תזונתי
כל עוד הממשלה לא תטיל על משרד הרווחה את הטיפול באי־הביטחון התזונתי, "פתרון" תלושי המזון של ש"ס רק יחריף את המצב בחברה הערבית
עדיף להגדיל את הכנסותיהם של מי שחיים בעוני, כפי שמעמד הביניים יקבל הנחות מס, וכך הכנסותיו יגדלו - ולא לקבוע עבורם מה יעשו בכסף
מנתוני הדוח, שנערך בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, עולה כי היקף אובדן המזון בישראל ב-2021 נאמד בכ־21.3 מיליארד שקל, ומהווה כ־37% מהיקף ייצור המזון בישראל • צרפת תופסת את המקום הראשון בדוח
אבי דיכטראורן לביאועידת הדרום לעסקיםחקלאותיבואישראל במלחמהכנס ביטחון המזון בישראלמשרד החקלאותתנובהתעשיית המזון