בשנת 2024 יחל פרויקט הרחבת טרמינל 3 של נתב"ג, שבמסגרתו יגדלו גם שטחי המסחר, במטרה להתאים את הפעילות לקיבולת הנוסעים ולמגמות הקמעונאיות • בין היתר ייפתחו מתחם למזון מהיר ארוז, פיצרייה ומעדנייה, לצד מסעדות ובתי קפה עם מוצרים שמחירם יהיה בפיקוח
שוק ארוחות העובדים מוערך בכ־8 מיליארד שקל בשנה, אך ניתן לזהות בו את התמורות הכלכליות במשק • מסקר שנערך עבור גלובס עולה כי רק 18% מהמועסקים אוכלים במסעדה או מזמינים משלוח, בזמן שכרטיסי הסיבוס והתן ביס שווים פחות בעקבות עליית המחירים
בשנים האחרונות הישראלים מעבירים נתח הולך וגדל מההוצאה שלהם בסופרמרקטים לטובת בילוי במסעדות, ומייצרים שוק של 31 מיליארד שקל בשנה • אלא שעליות הריבית והאינפלציה מובילות לשינויים התנהגותיים בקרב הלקוחות ולפגיעה במעגל החיים של האכילה בחוץ
חברות התעופה נלחמות כדי להגדיל את שורת הרווח, וארוחות המחלקה הראשונה נעשות משוכללות יותר, כאשר האוכל מקבל תפקיד משמעותי במיוחד • מה בתפריט? בין השאר קוויאר ללא תחתית, מנות מתוחכמות במיוחד ואפילו קוקטיילים ויינות בני 15 שנה ומעלה
מאחורי המו"מ שמנהלת קבוצת הקמעונאות עם רשת בתי הקפה Pret a Manger עומד ככל הנראה הרצון לבזר סיכונים, אבל חוסר המיקוד דווקא עלול לסבך אותה • במקום להיכנס לשוק קשה עם רווחיות בעייתית, כדאי לפוקס להתרחב באמצעות שורת מהלכים קלאסיים
מתחמי האצטדיונים לא צריכים רק לשמש לאירוח משחקי כדורגל, אלא גם להפוך למוקדי מסחר, בילוי ופנאי • בניגוד למתחמים ברחבי העולם, השירותים הניתנים לאוהדים בישראל הם ברמה נמוכה ומציעים מוצרי הסעדה דלים ובסיסיים • האם וכיצד ניתן לשנות מציאות זו?
חברת שירותי ההסעדה השיקה כ-1.6 מיליון שקל בבניית תפריטים, הדרכות וליווי אישי של השפים בחברה • וגם: בסטראט-אפ לומיגו מצאו דרך מעניינת לקליטת עובדים חדשים • אירועים ומינויים
שוק ההסעדה בישראל נאמד טרום הקורונה בכ-27 מיליארד שקל בשנה, אך בשנתיים האחרונות ירדו ההכנסות ב-30%-25% • בחינת המפה הקולינרית מראה כי בעתיד ייפתחו בעיקר מסעדות קטנות ודוכני מזון עם משלוחים, ובכל מקרה, שיעורי הרווחיות המוכרים לא יחזרו
על מנת למנוע קריסה מיידית של החברה והפסקת פעילותה, השופט איפשר לה עיכוב הליכים זמני עד ל-15 בנובמבר • שולץ הגישה את הבקשה לעיכוב הליכים בעקבות ירידה של 50% בהכנסותיה בשל משבר הקורונה
ההסתדרות וועד עובדי חברת ההסעדה שולץ, שבבעלות אייפקס, קיימו אתמול כינוס חירום בעקבות בקשת החברה לעכב הליכים למשך 3 חודשים לצורך גיבוש הסדר חוב • ההסתדרות: "עמדת אייפקס בבקשה לביהמ"ש, שבה נטען בין היתר כי העלאת שכר המינימום ושכר העובדים הן חלק מהגורמים למשבר בחברה, חסרת ביסוס"
חברת הקייטרינג הגישה לביהמ"ש בקשה לעיכוב הליכים לצורך גיבוש הסדר חוב • כ-40 מיליון שקל מהחוב הוא לבעלת השליטה, קרן AMI של זהבית כהן • הרקע לבקשה: פגיעה בהכנסות החברה שירדו בכ-50% עקב צמצום פעילות חדרי האוכל במקומות העבודה בתקופת הקורונה
לשולץ חובות בהיקף של 58 מיליון שקל לצד 40 מיליון שקל הלוואת בעלים • הכנסותיה ירדו בכ-50% עקב מגפת הקורונה, שהובילה לקוחות רבים להשבית את פעילות ההסעדה • שולץ מבקשת להמשיך בפעילותה ובמקביל לפעול לעריכת הסדר חוב ולהבראת החברה
בשנים האחרונות הולך וגדל ההיצע של פארקי עסקים ומדע ממותגים וחדשניים • קומת הרחוב החדשה כוללת תמהיל של עסקי בילוי, פנאי והסעדה, לצד בנקים וגני ילדים - במטרה לספק מענה לצרכים של דורות ה-Z וה-Y ובקרוב גם דור האלפא
השינויים בהעדפות המזון של הישראלים בתקופת הקורונה השפיעו לרעה על היקף הפעילות של שוק המסעדות, שמסתכם ב־27 מיליארד שקל בשנה "רגילה" • עם זאת, חשוב לציין: גם לפני המגפה רק 35% מהמסעדות שרדו יותר מחמש שנים - השיעור הנמוך ביותר מכלל סוגי העסקים
קבוצת משקיעים בהובלת פועלים אקוויטי, קבוצת הראל ביטוח ופיננסים והראל ויזל רוכשת 49% מזרוע ההסעדה של חברת ירזין-סלע • הקבוצה שילמה 50 מיליון שקל, מה שמקנה ערך של 100 מיליון שקל לחברה • זרוע המסעדות של ירזין-סלע לא כלולה בהסכם
אודי בן שימול, מנכ"ל סודסקו על המעבר מבופה לחמגשית: "כשפיתחנו קופסה חדשה שנראית טוב, אנשים החמיאו לנו ששיפרנו מאוד את האוכל. זה היה בדיוק אותו אוכל, רק בקופסה אחרת"
אייפקסבתי קפההראל ויזלחברות תעופהטיסותמסעדותמסעדנים (ענף המסעדנות)קייטרינגקמעונאותשולץ