הסעדה

כתבות אחרונות

 
מתחם הדיוטי פרי בטרמינל 3 בנתב''ג / צילום: Shutterstock
נתב"ג | ניתוח

טרמינל 3 בדרך למתיחת פנים. אילו מסעדות תוכלו למצוא שם בשנה הבאה?

בשנת 2024 יחל פרויקט הרחבת טרמינל 3 של נתב"ג, שבמסגרתו יגדלו גם שטחי המסחר, במטרה להתאים את הפעילות לקיבולת הנוסעים ולמגמות הקמעונאיות • בין היתר ייפתחו מתחם למזון מהיר ארוז, פיצרייה ומעדנייה, לצד מסעדות ובתי קפה עם מוצרים שמחירם יהיה בפיקוח

תמיר בן שחר 19.09.2023
ארוחה בקופסאות משלוח. כ־30% מהמועסקים זכאים לקבל תשלום עבור ארוחת הצהרים / צילום: Shutterstock
ניתוח

יוקר המחיה מגיע לארוחות הצהריים בעבודה?​​​​ 57% מעדיפים אוכל מוכן מהבית

שוק ארוחות העובדים מוערך בכ־8 מיליארד שקל בשנה, אך ניתן לזהות בו את התמורות הכלכליות במשק • מסקר שנערך עבור גלובס עולה כי רק 18% מהמועסקים אוכלים במסעדה או מזמינים משלוח, בזמן שכרטיסי הסיבוס והתן ביס שווים פחות בעקבות עליית המחירים

תמיר בן שחר 12.07.2023
העלייה ביוקר המחיה תחייב את המסעדנים לשנות כיוון / צילום: Shutterstock
מסעדות | ניתוח

עד מתי נשלם 750 שקל לארוחה זוגית במסעדה?

בשנים האחרונות הישראלים מעבירים נתח הולך וגדל מההוצאה שלהם בסופרמרקטים לטובת בילוי במסעדות, ומייצרים שוק של 31 מיליארד שקל בשנה • אלא שעליות הריבית והאינפלציה מובילות לשינויים התנהגותיים בקרב הלקוחות ולפגיעה במעגל החיים של האכילה בחוץ

תמיר בן שחר 25.10.2022
מושבי מחלקה ראשונה בחברת התעופה של איחוד האמירויות, אמירייטס / צילום: Shutterstock, M101Studio

המשקה שטעים יותר בשמים וקוויאר ללא הגבלה: הצצה אל מטבחי הפרימיום של חברות התעופה

חברות התעופה נלחמות כדי להגדיל את שורת הרווח, וארוחות המחלקה הראשונה נעשות משוכללות יותר, כאשר האוכל מקבל תפקיד משמעותי במיוחד • מה בתפריט? בין השאר קוויאר ללא תחתית, מנות מתוחכמות במיוחד ואפילו קוקטיילים ויינות בני 15 שנה ומעלה

עתליה אוקון 22.10.2022
סניף של Pret a Monger בסין / צילום: Shutterstock
פוקס | ניתוח

אם פוקס מחפשת מנועי צמיחה, תחום ההסעדה הוא כנראה לא המקום הנכון

מאחורי המו"מ שמנהלת קבוצת הקמעונאות עם רשת בתי הקפה Pret a Manger עומד ככל הנראה הרצון לבזר סיכונים, אבל חוסר המיקוד דווקא עלול לסבך אותה • במקום להיכנס לשוק קשה עם רווחיות בעייתית, כדאי לפוקס להתרחב באמצעות שורת מהלכים קלאסיים

משה רדמן 13.07.2022
אצטדיון סמי עופר, חיפה / צילום: החברה הכלכלית לחיפה
שטחי מסחר | ניתוח

גול עצמי: למה בישראל לא משקיעים במסחר ובתי קפה באצטדיוני הכדורגל

מתחמי האצטדיונים לא צריכים רק לשמש לאירוח משחקי כדורגל, אלא גם להפוך למוקדי מסחר, בילוי ופנאי • בניגוד למתחמים ברחבי העולם, השירותים הניתנים לאוהדים בישראל הם ברמה נמוכה ומציעים מוצרי הסעדה דלים ובסיסיים • האם וכיצד ניתן לשנות מציאות זו?

תמיר בן שחר 22.03.2022
מנכ''ל סודקסו אודי בן שימול, ושף אביב משה / צילום: לנס הפקות'

סודקסו קורצת לחברות ההייטק ומגייסת את אביב משה כשף ראשי

חברת שירותי ההסעדה השיקה כ-1.6 מיליון שקל בבניית תפריטים, הדרכות וליווי אישי של השפים בחברה • וגם: בסטראט-אפ לומיגו מצאו דרך מעניינת לקליטת עובדים חדשים • אירועים ומינויים

גלית חתן 03.03.2022
מסעדת טאיזו. הסגמנט היקר ביותר בענף  פגיע ומסוכן / צילום: תמר מצפי

מיליון שקל בחודש כדי להרוויח: האתגר העכשווי של המסעדות בישראל

שוק ההסעדה בישראל נאמד טרום הקורונה בכ-27 מיליארד שקל בשנה, אך בשנתיים האחרונות ירדו ההכנסות ב-30%-25% • בחינת המפה הקולינרית מראה כי בעתיד ייפתחו בעיקר מסעדות קטנות ודוכני מזון עם משלוחים, ובכל מקרה, שיעורי הרווחיות המוכרים לא יחזרו

תמיר בן שחר 09.02.2022
זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

בית המשפט דחה את בקשת שולץ לעיכוב הליכים ואיפשר לה לבקש מינוי נאמן

על מנת למנוע קריסה מיידית של החברה והפסקת פעילותה, השופט איפשר לה עיכוב הליכים זמני עד ל-15 בנובמבר • שולץ הגישה את הבקשה לעיכוב הליכים בעקבות ירידה של 50% בהכנסותיה בשל משבר הקורונה

ניצן שפיר 10.11.2021
קייטרינג במקום עבודה - הייטק / צילום: תמר מצפי

בעקבות בקשת שולץ: כינוס חירום של ועד העובדים; מחר יתקיים דיון בבית המשפט

ההסתדרות וועד עובדי חברת ההסעדה שולץ, שבבעלות אייפקס, קיימו אתמול כינוס חירום בעקבות בקשת החברה לעכב הליכים למשך 3 חודשים לצורך גיבוש הסדר חוב • ההסתדרות: "עמדת אייפקס בבקשה לביהמ"ש, שבה נטען בין היתר כי העלאת שכר המינימום ושכר העובדים הן חלק מהגורמים למשבר בחברה, חסרת ביסוס"

ניצן שפיר 09.11.2021
קייטרינג בחברת הייטק / צילום: Shutterstock

החגיגה בענף ההייטק לא הגיעה לחברות ההסעדה ששירתו אותו: הקריסה של שולץ כמשל

חברת הקייטרינג הגישה לביהמ"ש בקשה לעיכוב הליכים לצורך גיבוש הסדר חוב • כ-40 מיליון שקל מהחוב הוא לבעלת השליטה, קרן AMI של זהבית כהן • הרקע לבקשה: פגיעה בהכנסות החברה שירדו בכ-50% עקב צמצום פעילות חדרי האוכל במקומות העבודה בתקופת הקורונה

ניצן שפיר ואביב לוי 08.11.2021
זהבית כהן יוסף / צילום: רמי זרנגר

חברת ההסעדה שולץ מבקשת לעכב חובות של 98 מיליון שקל לגיבוש הסדר חוב

לשולץ חובות בהיקף של 58 מיליון שקל לצד 40 מיליון שקל הלוואת בעלים • הכנסותיה ירדו בכ-50% עקב מגפת הקורונה, שהובילה לקוחות רבים להשבית את פעילות ההסעדה • שולץ מבקשת להמשיך בפעילותה ובמקביל לפעול לעריכת הסדר חוב ולהבראת החברה

ניצן שפיר 08.11.2021
מגדל עסקים בסיאול, עטוף ב''דגל'' ברברי. גם במתחמים הישראלים יירשמו שיתופי פעולה עם מותגי יוקרה / צילום: צילום מסך מתוך אתר burberryplc.com

במרחק דקה מהשולחן: במשרדים דורשים לאכול צהריים בקומת הרחוב

בשנים האחרונות הולך וגדל ההיצע של פארקי עסקים ומדע ממותגים וחדשניים • קומת הרחוב החדשה כוללת תמהיל של עסקי בילוי, פנאי והסעדה, לצד בנקים וגני ילדים - במטרה לספק מענה לצרכים של דורות ה-Z וה-Y ובקרוב גם דור האלפא

תמיר בן שחר 02.11.2021
מסעדה מסעדת קופי בר , מנות , מאכלים , מזון , אוכל / צילום: תמר מצפי
מסעדות | ניתוח

התיירים הפסיקו לבוא, ושוק המסעדות מאבד הכנסות של 3 מיליארד שקל בשנה

השינויים בהעדפות המזון של הישראלים בתקופת הקורונה השפיעו לרעה על היקף הפעילות של שוק המסעדות, שמסתכם ב־27 מיליארד שקל בשנה "רגילה" • עם זאת, חשוב לציין: גם לפני המגפה רק 35% מהמסעדות שרדו יותר מחמש שנים - השיעור הנמוך ביותר מכלל סוגי העסקים

תמיר בן שחר 13.09.2021
מימין: קובי שלום, בן המבורגר, יאיר המבורגר, גדעון המבורגר, מישל סיבוני, האחים ירזין, יובל סלע, הראל ויזל, דב קוטלר / צילום: שלומי יוסף

שירותי הסעדה למקומות עבודה ב-50 מיליון שקל: הראל ויזל נכנס לתחום המזון

קבוצת משקיעים בהובלת פועלים אקוויטי, קבוצת הראל ביטוח ופיננסים והראל ויזל רוכשת 49% מזרוע ההסעדה של חברת ירזין-סלע • הקבוצה שילמה 50 מיליון שקל, מה שמקנה ערך של 100 מיליון שקל לחברה • זרוע המסעדות של ירזין-סלע לא כלולה בהסכם

מיכל רז-חיימוביץ' 30.06.2021
אודי בן שימול, מנכ"ל Sodexo On-Site / צילום: דורון גולן

מה עושה חברת הסעדה כשחדרי האוכל במשרדים סגורים

אודי בן שימול, מנכ"ל סודסקו על המעבר מבופה לחמגשית: "כשפיתחנו קופסה חדשה שנראית טוב, אנשים החמיאו לנו ששיפרנו מאוד את האוכל. זה היה בדיוק אותו אוכל, רק בקופסה אחרת"

זהרה רון 19.02.2021

   1234   

   נמצאו 63 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 4