גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"כתבי האישום של הפרקליטות מחמירים בהשוואה לראיות"

כך אומרת עו"ד מורן כרמון, יד-ימינו של עו"ד אלון רון, מצוות ההגנה שחילץ את שוקי ויטה מהרשעה בקבלת שוחד ■ "העמדה שלי היא שכל נאשם הוא סוג של קורבן"

"קשה מאוד לשמוח ביום שבו אדם חף מפשע מורשע, למרות הזיכוי הנכון והחשוב מעבירת השוחד" - כך כתבה עו"ד מורן כרמון (32) בדף הפייסבוק שלה, דקות אחדות לאחר ששופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, גלעד נויטל, הודיע בשבוע שעבר כי הוא מזכה את הלקוח שלה, רו"ח שוקי ויטה, מהאישום כי לקח שוחד מעו"ד יעקב וינרוט - אך מרשיע אותו בביצוע 3 עבירות של מירמה והפרת אמונים.

בראיון ל"גלובס", כשבוע לאחר הכרעת הדין שבה זוכה וינרוט, ניכרים עדיין רשמי ההרשעה החלקית של ויטה על עו"ד כרמון, ששימשה כיד-ימינו של עו"ד אלון רון בייצוג המשפטי של ויטה. "הייתי מעורבת מאוד בייצוג של ויטה, בעיקר בכתיבה ובהכנתו לעדות. במהלך המשפט יצאתי לחופשת לידה, אך חזרתי לפרשת ההגנה ולסיכומים.

"הראינו בנהלים ובעדות של יועצת משפטית ברשות המסים, עו"ד רג'ין יהודה-כלף, שהסיפור של ויטה, שנחשב היום לניגוד עניינים, לא נחשב לניגוד עניינים בזמנים הרלבנטיים לכתב האישום נגדו".

כרמון משוכנעת כי ללקוח שלה נעשה עוול קשה, וכי בדומה לוינרוט, בית המשפט צריך היה לזכות גם את ויטה מכל האישומים נגדו.

- אבל הכרעת הדין המרשיעה של השופט נויטל לגבי ויטה הייתה חד-משמעית וקשה. הוא כתב כי "ויטה היה מצוי במצב ברור, עוצמתי, חוזר ונשנה, של ניגוד עניינים. אך סביר הוא שויטה זכר לטובה את עו"ד וינרוט כמי שנתן ונותן לו שירות משפטי בעניינו האישי".

"הרטוריקה של השופט נויטל בנוגע להפרת האמונים היא קשה, ואני מניחה שחלק מתפקידה הוא לבסס את הפער שבין האישום הראשון (קבלת שוחד) לאישום השני (מרמה והפרת אמונים) על יסוד קביעות עובדתיות זהות. אלא שיש פער עצום בין הרטוריקה לבין המהות, אם ניזכר מה נטען כלפי ויטה בתחילת הדרך - שיש קשר סימביוטי מושחת בינו לבין וינרוט, שויטה קיבל טובות הנאה בדמות שכר-טרחה בחינם, שויטה הכיר ללקוחות וינרוט בהון של מיליארדים וכדומה.

"לגבי כל אלה קבע בית המשפט כי לא היו ולא נבראו. התיק שהפרקליטות הלכה עליו, גם ביחס לויטה, קרס לחלוטין. צוות ההגנה של וינרוט חיסל את התזה של שכר-הטרחה, והראינו שויטה לא נתן שום טובות הנאה בהסכמים, ושההסכמים שכרת עם גאידמק וצ'רנוי היטיבו עם המדינה. השופט קבע את זה חד-משמעית".

- כאזרחית, ולא כסנגורית, כיצד צריך להתייחס לפקיד ציבור בכיר שעובד מול לקוחות של עורך דין, בזמן שאותו עורך דין מייצג גם אותו? האם לא מדובר כאן בניגוד עניינים ובהפרת אמונו של הציבור?

"המבחן שקיים היום ברשות המסים הוא מבחן מאוזן ונכון, והוא אומר כי ניגוד עניינים שהוביל לפגיעה באינטרסים יכול ללכת להליך פלילי. אבל אם אדם היה בניגוד עניינים ונקט בשיקול-דעת מקצועי, לא צריך להיות הליך פלילי. לטעמי, הוכחנו כי כך פעל ויטה, ולכן הוא צריך היה להיות מזוכה".

- אז מדוע לדעתך השופט הגיע למסקנות הפוכות?

"אתן לך דוגמה: במהלך המשפט, כאשר הגיע להעיד עד ששירת ביחידה צבאית מסוימת, שבנו של השופט נויטל שירת בה לפני איקס שנים, השופט נויטל הצהיר על הקשר הזה בפתח עדותו של העד. התרשמתי כי השופט העמיד סטנדרט גבוה מאוד של זהירות מניגוד עניינים והחיל אותו גם על ויטה. לדעתי, מדובר בסטנדרט מחמיר מדי ביחס לדין הקיים, ובטח ביחס לדין של שנת 2003".

ניכר על כרמון כי עמידתה החד-משמעית לצד ויטה, גם לאחר הרשעתו, נובעת מהניתוח המשפטי שלה את הסיטואציה שאליה נקלע ויטה, אך גם מתפיסת צדק יותר רחבה ומעמדתה הבסיסית לגבי מערכת התביעה, הזהה לעמדה שהביע עו"ד וינרוט אחרי זיכויו. כרמון מסכימה עם וינרוט כי "ה-DNA של כל מערכת" - וגם של הפרקליטות - הוא מרושע, וכי הרשע הזה עלול להוביל לעוול.

כרמון: "יש לי חברים טובים שהם פרקליטים, וקשה לי להבין את הבחירה שלהם להיות 'האדם עם האצבע המאשימה' ולשלוח אנשים למאסר. העמדה שלי היא שכל נאשם הוא סוג של קורבן.

"עוד לא נתקלתי בכתב אישום שנוסח בהתאם לראיות שאכן נמצאות בו. כתבי האישום מחמירים בעובדות שהם מייחסים לנאשמים בהשוואה לראיות שקיימות בתיק, וברמה המשפטית הם מחמירים בעבירות שהם מייחסים לנאשמים על סמך אותם מעשים. לכן, המוטיבציה שלי היא תמיד להגן על כל אדם שנקלע לסיטואציה שבה הוא חשוד או נאשם בפלילים".

למרות גילה הצעיר, 32, הקריירה המקצועית של כרמון היא מרשימה. כרמון למדה משפטים באוניברסיטה העברית בירושלים וכן בתוכנית המצטיינים של האוניברסיטה "אמירים" למדעי הרוח. כבר בזמן הלימודים עשתה טרום-התמחות אצל השופט המחוזי לשעבר בעז אוקון, כשהיה שופט בבית המשפט המחוזי בירושלים.

"אצל בעז למדתי דבר שלא ראיתי בשום מקום אחר-כך - איך שופט צריך לנהוג בפרקליטות. הוא היה רואה בפרקליט כנציג בית המשפט במובן הטוב, הוא היה אומר לפרקליטים לחזור ללקוחות שלהם, כי תפיסת העולם שהציגו אינה נכונה. הוא עודד את הפרקליטים לא להיות פיונים של המדינה, אלא להפעיל שיקול-דעת ולהשתמש בכוחם לטובה. הייתי בטוחה שכך נוהגים כל השופטים, ולצערי לא ראיתי את זה שוב אצל אף שופט".

את ההתמחות המלאה עשתה כרמון במשרד עורכי הדין וינרוט. "זה לא מקרה שייצגנו את ויטה בפרשה. המשרד שלנו הוא כמעט שלוחה של משרד וינרוט. כל השותפים אצלנו היו שותפים בוינרוט, וכך גם כמעט כל עורכי הדין השכירים. אני תמיד צוחקת שאם וינרוט יגיע בטעות למשרד שלנו - הוא ישב ויתחיל לעבוד כרגיל ולא ירגיש שטעה בכתובת".

אחרי ההתמחות ואחרי פרק זמן קצר שבו חשבה כרמון לעזוב את המקצוע ולעסוק בתסריטאות ("מהר מאוד הבנתי שזה לא הייעוד שלי וניגשתי לבחינות הלשכה") - הגיעה כרמון כעורכת דין מתחילה למשרד של עו"ד יהודה וינשטיין (היום היועץ המשפטי לממשלה).

"אצל וינשטיין נתקלתי לראשונה בתחום של צווארון לבן", אומרת כרמון. "וינשטיין הטביע בי את החשיבה הסנגוריאלית, ועד היום כשאני מנסה לפצח תיק אני שואלת את עצמי: 'מה יהודה היה אומר עליו'; כך הגעתי לכמה מהרעיונות הטובים ביותר שלי".

- על וינשטיין ישנה ביקורת שהוא לא מתראיין ולא מתבטא מספיק, בין היתר גם ביחס להתנהלות הפרקליטות בפרשת וינרוט-ויטה.

"גם כשוינשטיין היה עורך דין במגזר הפרטי והיה לו אינטרס כלכלי להתראיין, הוא היה נמנע מכך. זה לא טבעו של האיש, ואני בטוחה שזה לא מלמד על אי-עשייה בתוך המערכת. מדובר באדם מבריק שלא יכול לסבול טעויות, ואני בטוחה שהוא פועל לשיפור מערכת התביעה ולוקח לתשומת-לבו את דברי השופטים בהכרעות דין מזכות".

ב-2007 עברה כרמון לעבוד במחלקת הצווארון לבן של משרד עורכי הדין ש. הורוביץ. "עבדתי שם אך ורק על התיק של דודי אפל, ועזבתי בשלב כתיבת הסיכומים. התיק היה חוויה קשה, מהבחינה הזו שאני לא זוכרת אפילו בקשה אחת שלנו שהתקבלה, והרגשתי את חוסר האהדה של השופטים".

לפני 3.5 שנים הצטרפה כרמון למשרד עורכי הדין ורדי-לשם-רון, ומאז ועד היום היא מייצגת - לצדו של השותף, עו"ד אלון רון - חשודים ונאשמים בעבירות צווארון לבן.

- למה החלטת ללמוד משפטים?

"מאז שהייתי זאטוטה ידעתי שאלמד משפטים, ואני מניחה שהונעתי באופן בלתי מודע מהרצון להגשים עבור אמי את חלומה הגנוז להיות עורכת דין. אמי נשלחה ללמוד חינוך, כי בדור שלה נשים טובות וצייתניות היו מורות, וטעמה המר של ההחמצה שלה ליווה אותי בילדותי. ייתכן כי לו אמי הייתה חולמת להיות מדענית חלל, הייתי היום בנאס"א".

- מה את אוהבת במקצוע?

"יש אצלי פגם חמור במנגנוני ההגנה העצמית: אם מישהו מפנה כלפיי אצבע מאשימה, מיד קופץ בתוכי איזה משת"פ פנימי וממהר להצדיק אותו. אבל כשמפנים אצבע מאשימה כלפי לקוח שלי, אני מתקוממת בלב שלם ומתגייסת לגונן עליו ללא קושי. באמצעות ההגנה על אחרים אני 'מתרגלת את שריר ההגנה העצמית'. אולי משום כך יש לי משיכה דווקא לתיקים הקשים יותר, שסנגורים אחרים רואים בהם מקרים אבודים".

- מה את לא אוהבת במקצוע?

"סנגורים הם אנשים בודדים, הן בתוך אולם המשפט והן מחוצה לו. לפעמים הבדידות מקשה עליי. הציבור הרחב מזדהה עם הרשויות ומרגיש שהן מייצגות אותו, וכך הסנגור, בדומה ללקוח שלו, הופך למוקצה".

- מה את עושה אחרי שעות העבודה?

"'אחרי שעות העבודה' הוא מושג זר לי, משום שמעצם טיבה העבודה היא כזאת שהולכים לישון איתה בלילה ומתעוררים איתה בבוקר, ואף פעם לא באמת מניחים אותה בצד. מאז שאני אימא, חיי הפרטיים 'משיבים מלחמה שערה' ופולשים לשעות העבודה ללא רחם. את הפנאי המועט אני מקדישה לחברות, לצריכת תרבות ואמנות, ולאחרונה אף הענקתי לעצמי צ'ופר מיוחד ונרשמתי לסדנה לכתיבת פרוזה בהנחיית הכותבת האהובה עליי, נורית זרחי".

- מהן השאיפות שלך לעתיד?

"החלום שלי הוא להיות שותפה לתהליך של ניסוח מחדש של סדר הדין הפלילי. כדי שהמשחק יהיה הוגן, צריך קודם כול להסדיר את הכללים. כיום הם לא מוסדרים דיים, בוודאי לא בהשוואה לסדר הדין האזרחי, והעמימות משחקת לטובתו של החזק, שבהליך הפלילי זאת המדינה. אני מקווה שאמצא את הדרך להשפיע בכיוון הזה, אולי באמצעות מחקר אקדמי".

- איזה עורך דין בתחום את מעריכה?

"עו"ד אלון רון, ואני מציינת את שמו חרף העובדה שהוא הבוס שלי - ולא בגללה. הוא האיש שאליו הייתי מביאה את עצמי ואת כל מי שיקר לי, לו חלילה היינו נזקקים להגנה. אלון הוא סנגור פנומנלי".

עוד כתבות

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק