גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס דנס 100": מיהם משרדי עוה"ד הגדולים בישראל?

עפ"י D&B, השנה כבשה את הפסגה לראשונה פירמת מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות' המעסיקה 231 עו"ד ■ במקום השני: הרצוג-פוקס-נאמן עם 229 עו"ד ■ סוגר את השלישייה הראשונה: גולדפרב-זליגמן עם 228 עו"ד ■ 20 המשרדים הגדולים בישראל מעסיקים כיום יחד 2,442 עו"ד

עו"ד דני גבע עו"ד ד"ר ישראל לשם עו"ד דליה טל עו"ד מיה ליקוורניק / צילום: איל יצהר
עו"ד דני גבע עו"ד ד"ר ישראל לשם עו"ד דליה טל עו"ד מיה ליקוורניק / צילום: איל יצהר

לפני 10 שנים, משרד עורכי הדין הגדול ביותר בישראל העסיק 87 עורכי דין. כיום המשרד הגדול בארץ מעסיק 231 עורכי דין - נתון המשקף צמיחה של 165%; המשרד שדורג במקום ה-20 בגודלו בארץ העסיק 31 עורכי דין לפני עשור, וכיום הוא מעסיק 56 עורכי דין (צמיחה של 80%).

נתונים אלה מבטאים את הצמיחה הדרמטית של שוק עריכת הדין בעשור האחרון ועל כיכובם של משרדי הכולבו, ה-one stop shop וה-all in one במשק, אך גם מלמדים על הפער בין המשרדים הגדולים הללו למשרדים הבינוניים, כאשר בשנת 2004 עמד הפער ביניהם על 180%, ותוך עשור הוא זינק לפער של 310% בין המשרד הגדול בארץ למשרד הממוקם במקום ה-20.

20 משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל מעסיקים כיום יחד 2,442 עורכי דין. זאת לעומת 2,246 אשתקד, 1,700 בשנת 2010, 1,200 עורכי דין בשנת 2005 ורק 650 עורכי דין ב-1999.

גידול משמעותי - אם כי לא באותה מידה - נרשם גם במספר השותפים במשרדי עורכי הדין בעשור החולף - כאשר כיום מועסקים במשרדים 721 שותפים, לעומת כ-200 שותפים בשנת 2000. בנוסף, 20 המשרדים הגדולים מעסיקים כ-500 מתמחים - חלק קטן מקרב כ-3000 בוגרי לימודי המשפטים מדי שנה.

נתונים אלה ונוספים מתפרסמים היום (ד') במסגרת דירוג "גלובס DUN'S 100" של קבוצת דן אנד ברדסטריט ו"גלובס", בו מדורגים מדי שנה משרדי עורכי הדין גם לפי גודלם ומספר המועסקים בהם (דירוג האיכות של המשרדים התפרסם ב"גלובס" לפני כשבועיים).

אם ‏בעבר אופיין הדירוג בקיפאון מסוים ושמירה של כל משרד על מקומו בדירוג, ובמיוחד בהגמוניה של המשרד המוביל בעבר - משרד הרצוג-פוקס-נאמן - שדורג משך שנים במקום הראשון; ב-3 השנים האחרונות השינויים, המיזוגים והתזוזות בשוק עריכת הדין הפכו גם את דירוג הגודל לדינמי, ומדי שנה נרשמים שינויים במיקומים בצמרת המשרדים.

כך, השנה כבשה את הפסגה לראשונה פירמת עורכי הדין מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות', המעסיקה לא פחות מ-231 עורכי דין. הפירמה, שנחשבת צעירה יחסית בנוף המשרדים הוותיקים בשוק, הפגינה צמיחה משמעותית של מאות אחוזים בשנים האחרונות.

השנה החולפת הייתה משמעותית עבור הפירמה מבחינה זו, לאחר שבינואר אשתקד רשמה הפירמה "מגה-מיזוג" בין משרד מיתר, ליקוורניק, גבע & לשם ברנדויין, למשרד קנטור, אלחנני, טל. המשרד הממוזג מנה לאחר המיזוג כ-200 עורכי דין, מתוכם 58 שותפים, ודורג בשנה שעברה כמשרד השלישי בגודלו בישראל.

ואולם, לא המיזוג הוא זה שהקפיץ את הפירמה למקום הראשון בדירוג השנה, אלא המשך הגיוסים. בשנה החולפת גייסה הפירמה הממוזגת כמעט 30 עורכי דין, רבים מהם עורכי דין חדשים שסיימו התמחות במשרד.

עו"ד דני גבע, מהשותפים הבכירים במשרד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות', מרוצה מהתוצאות, אך מבהיר כי ה"גודל" הוא לא המטרה. "אנחנו רוצים להיות במקום הראשון במובן של איכות, של יחס אישי, של שירות ללקוח, עבודה משותפת וליווי לקוחות לתקופה ארוכה, ומזה נגזר הרבה פעמים גם גודל, אבל השאיפה היא לא הגודל", הוא אומר.

את צמיחת המשרד הוא תולה בהליך ארוך-שנים של צמיחה וגידול שמאפיין את המשרד. "זה תהליך די ארוך, שגם בשנה האחרונה היה בו גידול משמעותי. אנחנו באופן עקבי גדלים בתחומים שלנו, וגם מנסים להרחיב את התחומים שחשובים לנו לצורך היותנו משרד שנותן שירות של one stop shop. למשל בשנה האחרונה עשינו את זה על-ידי צירוף מה שאנחנו מכנים במשרד 'סניף תל-אביב', משרד קנטור-אלחנני-טל, שהביא אתו את תחום הבנקאות שלא היה לנו והכפיל את תחום נכסי הדלא-ניידי. עיקר הגידול שלנו הוא גידול פנימי בתחומים המשמעותיים שבהם אנחנו פועלים. אנחנו מקדמים בעיקר אנשים שעובדים אצלנו. למשל, השנה קידמו 9 עורכי דין לשותפים, ומתוכם 5 היו מתמחים במשרד".

פירמת מיתר אכן רשמה צמיחה משמעותית השנה וכבשה את המקום הראשון, אך המקומות השני והשלישי ממש נושקים לעורפה, כאשר הפער ביניהם הוא "בנקודות". את המקום השני בדירוג תופסת פירמת הרצוג-פוקס-נאמן עם 229 עורכי דין - פער של שני עורכי דין בלבד לעומת הפירמה המובילה.

מיד אחריה בדירוג נמצאת פירמת גולדפרב-זליגמן, שכיכבה בשנה שעברה במקום הראשון וכעת תופסת את המקום השלישי בדירוג עם 228 עורכי דין המועסקים בה.

ב-2011 איבדה פירמת הרצוג-פוקס-נאמן לראשונה את מעמדה בעשור החולף כמשרד הגדול בישראל, לאחר המיזוג הדרמטי בין משרדי עורכי הדין גולדפרב-לוי-ערן-מאירי-צפריר לבין מ. זליגמן, שהוליד את פירמת עורכי הדין החדשה הגדולה בישראל, נכון לאותה שנה.
שלושת המשרדים הגדולים חצו בשנים האחרונות את רף 200 עורכי הדין.

אחריהם בדירוג, בעשירייה הפותחת, מצויים המשרדים הגדולים שלא הגיעו לסף הזה, אך מעסיקים מעל 100 עורכי דין. במקום הרביעי מדורג משרד פישר, בכר, חן, וול, אוריון ושות' (מעסיק 165עורכי דין); במקום החמישי מדורג משרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות' (145); אחריו מדורגים בחמישייה הסוגרת את עשרת המשרדים הגדולים (לפי סדר יורד) יגאל ארנון ושות' (139), מ. פירון (136), גורניצקי ושות' (130), שבלת ושות' (127), ש. הורוביץ ושות' (126) ונשיץ-ברנדס (מדורג במקום ה-11 עם 126 עורכי דין, בדומה למקום העשירי).

משחק הכיסאות בין הפירמות המובילות בשלישייה הפותחת, שנמשך גם השנה כאמור, נרשם בין היתר באדיבות המיזוגים הדרמטיים שהתרחשו בשוק בשנים החולפות. מהנתונים שאספו כלכלני דן אנד ברדסטריט עולה כי מגמת המיזוגים בענף נמשכת תקופה ארוכה ומשנה את מפת המובילות על-פי גודל והתמחות.

מהדירוג עולה כי מלבד המיזוג של מיתר, נרשמו מספר מיזוגים בולטים נוספים במשרדים הגדולים בשנת 2013, ובהם: הפיצול במשרד עורכי הדין י. זלצמן, גילת, קנולר, גראוס, סלומון ושות', כאשר חלק מהשותפים ומעורכי הדין הצטרפו למשרד שבלת ושות'; וכן משרד פרל, כהן, צדק, לצר מיזג לתוכו את ברץ ושות'.

משרד עורכי הדין י. זלצמן, גילת, קנולר, גראוס, סלומון ושות' התפצל, כאשר חלק קטן מהשותפים ועורכי הדין הצטרפו לשבלת ושות' ואילו מרבית השותפים הצטרפו למשרד אפשטיין, קנולר, חומסקי, גילת, טננבוים ושות' ויצרו את המיזוג אפשטיין קנולר חומסקי אסנת גילת טננבוים.

לדברי עו"ד דני גבע, מגמת המיזוגים אינה חדשה. "אנחנו כבר לפני עשור התמזגנו עם רלי לשם ומשרד לשם ברנדווין, והיו מיזוגים נוספים גדולים בשוק של משרדים אחרים. היתרון של מיזוג הוא שאתה יכול לצרף כוחות בתחומים שאין לך התמחות ולקוחות בהם, והדוגמה הבולטת היא כמובן תחום הבנקאות ודליה טל.

"אני חושב שעורכי דין לומדים להעריך שיש איזשהו יתרון לגודל בנושא היכולת לתת שירות יותר היקפי ללקוחות, בוודאי בעסקאות בינלאומיות. זו מגמה כבר 20 שנה, שיש יותר ויותר התמחויות, ויש פחות עורכי דין שעושים הכול, גם מטפלים בעסקאות וגם עורכים צוואות וגם מייצגים בבית הדין לעבודה ועוד ועוד, ונדרשת היום רמת התמחות יותר גבוהה ועומק בהתמחות כדי לתת שירות ללקוח, וזה גורר אתו את היתרון של הגודל".

המגמה הזו נראית בצורה ברורה בשטח. ב"גלובס DUN'S 100" מבהירים כי גם השנה נמשכה מגמת היווצרות ה"מגה-משרדים" המוכוונים למתן מענה כולל one stop shop ללקוחותיהם.

בתוך כך, המשרדים המסחריים הגדולים מרחיבים את תחומי ההתמחות שלהם ומתחילים לפתח התמחויות גם בתחומים שנשלטו מסורתית בעיקר על-ידי משרדי בוטיק, בהם דיני עבודה, הגבלים עסקיים ומיסוי.

עורך דין לכל 150 אזרחים: גידול של 1,141% במספר הסטודנטים למשפטים במכללות ב-8 שנים

דירוג "גלובס DUN'S 100" בחן מגמות נוספות בענף עורכי הדין ואת תמונת המצב בשוק עד ראשית שנת 2014, ובין היתר את הגידול המדאיג בעליל במספר עורכי הדין מדי שנה.

בהקשר זה מאשר הדירוג את מה שכולנו כבר יודעים: השוק מוצף. בסוף שנת 2013, מכל 100 אלף תושבים במדינת ישראל, 679 הם עורכי דין - עורך דין לכל כ-150 אזרחים. זאת, לעומת 585 עורכי דין לכל 100 אלף תושבים ב-2010 ו-538 בשנת 2008.

השופטים בישראל יכולים רק לחלום על יחס כזה של שופט-אזרח. מהדירוג עולה כי בישראל כיום פועלים כ-8 שופטים לכל 100 אלף תושבים. מספר דומה לשנים האחרונות, בהן לא חל גידול משמעותי במספר השופטים ביחס לאזרחים. זאת, כאשר מלאי התיקים בבית המשפט עומד על כ-435 אלף תיקים פתוחים (יצוין כי מספר התיקים הפתוחים נמצא במגמת ירידה מתמדת עקב הרפורמות שמנהיגה הנהלת בתי המשפט בשנים האחרונות, אך עדיין מדובר בהיקפים עצומים שנמצאים לפתחם של השופטים).

בישראל ישנם כיום כ-55.2 אלף עורכי דין פעילים - עלייה של כ-5,000 עורכי דין מוסמכים לעומת אשתקד. ב-4 השנים האחרונות בלבד צמח שוק עריכת הדין ב-10,000 עורכי דין נוספים, כאשר ב-2010 היו כאן "רק" כ-45 אלף עורכי דין פעילים.

כידוע, בעשור האחרון מספר עורכי הדין הכפיל את עצמו. מגמת העלייה החלה בעשור הקודם, כאשר בין שנת 1990 לשנת 2000 הוכפל מספר עורכי הדין מ-10,000 לכ-23 אלף עורכי דין.

את הנתונים הללו ניתן לייחס ל"מהפכת המכללות" - הקמת המכללות בראשית שנות ה-90 ופתיחת האקדמיה לסטודנטים שלא הצליחו להתקבל לאוניברסיטה - וכך גם שערי מקצוע עריכת הדין. האם זה טוב או רע - תלוי את מי שואלים, אבל זו עובדה קיימת בשטח.

בהתאמה, מהדירוג עולה כי מהשנים 1994-1995 חל גידול של כ-312% במספר הסטודנטים בוגרי תואר ראשון במשפטים בכל מוסדות הלימוד - אוניברסיטאות ומכללות גם יחד.

מהנתונים עולה כי בעוד שבשנת הלימוד 1994-1995 סיימו את לימודיהם במכללות שאך נפתחו 253 סטודנטים, בשנת 2011-2012 סיימו את הלימודים במכללות בלבד לא פחות מ-2887 סטודנטים בוגרי תואר ראשון במשפטים - גידול של 1,141% במהלך 8 שנים בלבד.

במקביל - וזהו סוד גלוי בשנים האחרונות (האוניברסיטאות בארץ מאבדות מדי שנה עוד ועוד מועמדים ברישום בכל הפקולטות) - נרשם פיחות במספר הסטודנטים הבוגרים המסיימים את לימודי המשפטים באוניברסיטאות: בעוד בשנת 1994-1995 סיימו 895 בוגרי משפטים את לימודיהם באוניברסיטאות בארץ, רק 696 סטודנטים סיימו את התואר במשפטים בשנת 2011-2012 באוניברסיטאות - נתון המשקף ירידה של כ-22% בשנים האחרונות.

משרדי עוה

עוד כתבות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון