גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התשלום לשחקנים הסלבים בתיאטראות הוא מוגזם"

רן גואטה, מנכ"ל תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער, מסמן את היעד הבא: "החלום הוא ניהול של אחד משלושת התיאטראות הגדולים בארץ" ■ ומה באשר לפן האמנותי? גואטה: "בנינו כאן על קהל שרוצה לקחת את הילדים לאורנה פורת ולא לפסטיגל"

רן גואטה, מנכ"ל תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער, לוקח פנס ומוביל אותי בחשיכה, האורות נדלקים והנה אנחנו על הבמה. מולנו כיסאות מעופשים, תקרה סדוקה - אולם תיאטרון שנפש לא הציגה בו מזה שנים, וגואטה נראה נרגש. אולי זה השחקן שבו, שהבמה, עלובה ככל שתהיה, מעוררת לחיים. ואולי זה החזון שהוא רואה קורם עור וגידים לנגד עיניו ונדלק: אולם בית חדש לתיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער בבניין אוהל שם בלב תל-אביב. "כל שנה אנחנו דואגים לחסוך עוד קצת, כי השיפוץ הזה הולך לעלות לא מעט, כ-12 מיליון שקל", הוא אומר, ושולל, אף שלא על הסף, את האפשרות לגייס איל הון שיתרום. "אנחנו מעדיפים בדרך הרגילה - עירייה, משרד התרבות, אמצעים שלנו. תורם זה משהו שמביא עמו מחויבויות אחרות".

שש וחצי שנים משמש גואטה בתפקיד, ועם המספרים קשה להתווכח. מאז קיבל את ניהול המוסד בשלהי 2007 גדלו מספר ההרצות פי שניים, מ-1,000 ל-2,000 הצגות בשנה, ועמן צמח גם המחזור השנתי מ-13.5 מיליון שקל אל מעבר ל-20 מיליון, כאשר עיקר הגידול מתבטא בהכנסות העצמיות של התיאטרון מאזור ה-4 מיליון שקל ליותר מ-14 מיליון שקל.

"כל פרויקט הוא פרויקט רווחי", פורס גואטה תפיסת הניהול שלו, שמתייחסת גם לתפקידיו הקודמים כמנהל תיאטרון הפרינג' בבית ציוני אמריקה וכמנהל תיאטרון גבעתיים, כחמש שנים בכל תחנה. "אני לא מאמין בלעשות דברים שלא מחזירים את עצמם, ואני לא עושה כשאין לי. אני לא אכניס את המוסד שאני נמצא בו לגירעון אף פעם, ואם אצטרך לעשות קיצוצים, אדאג לעשות את זה מראש. מעבר לכך, אחד הדברים הכי משמעותיים שלי כמנהל הוא להנחיל בארגון מנטאליות שלא מבזבזים. לדאוג להיות בהתייעלות מקסימלית. החל מהקפה שקונים פה ועד לכוסות שאנחנו מוציאים החוצה לשחקנים. כל דבר פה נבדק ונמדד וזה קורה על-ידי. עובדים כאן חושבים פעמיים אם לצלם עמוד בצבעוני".

- ובכל זאת, הרי לא על נייר וכוסות הקפה תיאטראות נקלעים לגירעונות.

"זה יותר מורכב מזה. אבל הנה, הקאמרי לא נכנס לגרעון, וכל שנה הוא מסיים בעודף מסוים".

- והבימה למשל? מה היית עושה שם אחרת?

"אני לא נמצא שם בשביל לדעת את כל הפרטים, אבל מה שאני יכול לומר הוא שאם אני הייתי נמצא שם היום הייתי בודק שני דברים עיקריים. את כמות העובדים שנמצאים שם ואת התפוקה של כל מחלקה - ואני יודע שמדובר בנושא רגיש. ודבר שני, את התשלום לשחקנים. אני מדבר על הסלבים הגדולים, שיכולים להגיע ל-5,000-4,000 שקל להצגה אחת בערב. אני חושב שזה מוגזם, ושזה בא על חשבון יצירה ושחקנים אחרים".

- יבואו מנהלי התיאטראות ויאמרו שהמשכורות האלה אולי עושות כותרות, אבל אלה אחוזים לא משמעותיים מההוצאה.

"אני עדיין חושב שזה מוגזם, גם כמסר לתעשייה כולה. צריך שיהיה איזון נכון סביב שכר השחקנים. תחשוב שאם הייתה התייעלות בתוך המערכת של הרפרטוארי למבוגרים, משרד התרבות יכול היה להקצות יותר משאבים למקומות אחרים. דבר משפיע על דבר. אני גם בעד הגבלת שכר למנהלים".

היעד: ניהול אחד משלושת הגדולים

לא במקרה נגררת השיחה מעולם הילדים, שגואטה חולש עליו ביד רמה, אל המגרש של הגדולים. הוא אמנם נזהר בכבודם של הסניורים, אבל גם לא מכחיש שלמרות שיש לו "עוד הרבה מה לתרום פה באורנה פורת", היעד הבא, זה ניהול אחד משלושת התיאטראות הגדולים: "הקאמרי, הבימה או בית ליסין, זה החלום, ואני מקווה שאגיע לשם. כל תפקידי הניהול שעשיתי הביאו אותי להבנה של של 95% עד 100% במקצוע הזה".

- מתי אתה מגיש מועמדות?

"קודם כל, רק כשמתפנים תפקידים אתה מגיש מועמדות. אז לא מתפנים התפקידים, אבל כשתהיה הזדמנות, אני חושב שאגיש. אבל כל דבר בזמנו, אני עדיין צעיר, אני צובר ניסיון, ובסופו של דבר ניסיון זה דבר חשוב לכל תיאטרון במקום שלו. נעם סמל הוא מנהל אדיר".

- הוא גם 20 שנה בתפקיד.

"אני לא בעד הגבלת קדנציות. אני חושב שמהיום שנכנסתי לפה צברתי אלפי שעות של ניסיון שגורמים לי לפעול בצורה יותר טובה במוסד הספציפי הזה".

- תחלופה היא לא דבר בריא?

"אולי הייתי מגביל ל-15-20 שנה בתפקיד, אבל מדברים על הגבלות של חמש שנים עם עוד הארכה של חמש שנים. בן אדם שנכנס לתוך מערכת כל-כך גדולה, עד שהוא לומד את התפקיד, שנתיים עוברות. עד שהוא מתחיל ליצור את שיתופי הפעולה ולהתחיל לגרום להבראה של מקום, עוד שנתיים הלכו, ואז אתה מתחיל ליצור לעצמך את מה שאתה בנית, והופ, אתה בחוץ".

- מה לגבי ניהול תיאטרון מחוץ לשלישייה הזאת, כמו באר-שבע או החאן?

"הייתה אליי בעבר פנייה לניהול אחד התיאטראות מחוץ למרכז, אבל תיאטרון אורנה פורת זה לא החאן וגם לא באר-שבע מבחינת נפח הפעילות. אני עושה הרבה יותר פעילות מהם. יש לנו 45 הצגות שונות, כמעט 2,000 הרצות בשנה ואנחנו מעסיקים כמעט 300 שחקנים. בכל הארץ מכירים את המותג שלנו. ממש כמו שאתה קונה וולו או מרצדס - אתה יודע שיש מאחוריך גב".

גואטה, שיחגוג 40 באוגוסט הקרוב, הוא אמנם בוגר בית ספר למשחק, אבל קשה לזהות העמדת פנים בכבוד שהוא רוכש למוסד, שייסדה ב-1970 השחקנית וכלת פרס ישראל שאת שמה הוא נושא בגאון. הוא גדל בשכונת מצוקה ביפו ואל עולם התיאטרון נחשף כשהצטרף, בכיתה ה', לבית הספר לאמנויות בתל-אביב. אמו ספרית, לאביו מפעל לשיפוץ מנועים, ושניהם "היו שומעים אותי לומד מונולוגים של שייקספיר וחושבים שהתחרפנתי", הוא מחייך. "זה היה הלם תרבות בשבילי, אבל משהו שם משך אותי".

לתיכון הוא המשיך לתלמה ילין, יצא לשירות קרבי בגבעתי, ומשם התקבל לסטודיו של ניסן נתיב. עוד קודם הניהול, הוא שיחק תקופה קצרה, שהספיקה לו כדי לחוות על בשרו את מצוקת המחייה של שחקן בארץ. "אתה משלם שכר דירה וטלפון ואותה נכנס לסופר וקונה פיתות, נקניק, חומוס וזהו. עבדתי בניקיון בתים, הייתי גנן, כל דבר שרק יכולתי למכור מכרתי. עד היום אני זוכר את תלוש המשכורת הראשון שקיבלתי כשניהלתי את הפרינג' בבית ציוני אמריקה. "הייתי בן 25, לא ידעתי לקרוא מאזן, לא ידעתי כלום. כמו חתול רחוב, בציפורניים עיצבתי שם את המערכת, עוד פיסת מידע ועוד פיסת מידע".

בציפורניים האלה טמון ככל הנראה גם הדרייב שלו היום. הוא אמנם נמצא בשוק שהוא מגדיר כ"אדיר ושרק גדל והולך", אבל עדיין מצוי במנטליות הישרדותית. "אתה פתאום יכול לקבל בשורה שמפסיקים את התמיכה של מפעל הפיס בנושא מסוים ויש לך 150 אלף שקל פחות. כל הזמן צריך ליצור גיבויים, חסויות, גיוס כספים מהמגזר העסקי".

- ויש לך פידבק מהמגזר העסקי?

"כן, וזו גם הסיבה שהשנה החלטנו להיכנס לתחום של אגודת ידידים. אני מזהה שינוי, איזו מגמה של הכרה של הגוף העסקי בתחום הילדים. זה תחום שלא ממש התעסקו בו עד היום, ובארבע-חמש השנים האחרונות, אני מכוון לשם ומוקסם עד כמה אנשים כן פותחים גם את הלב וגם את הכיס בשביל לתמוך בפעולות שקשורות בתיאטרון לילדים.

"ישראכרט לדוגמה, פשוט פתחו בפנינו את כל השערים ותמכו בנו המון, ועדיין תומכים. יס, הוט, סטימצקי, וכל שיתוף פעולה מוביל לשיתוף פעולה נוסף. אמדוקס הגיעו לרמה שהם עשו מנוי מיוחד לעובדי החברה שלהם. נפתח בפנינו שוק אדיר של חברות פרטיות שמבקשות לרכוש הצגות איכותיות לילדי העובדים".

- ומבחינתך זו הצגה משתלמת יותר לעומת הצגה רגילה?

כן. אני לא רוצה לחשוף את הרווחים שלי בפני כל החברות בשוק, אבל הצגות עסקאות כאלה יכולות לנוע בין 20 אלף שקל ל-50 אלף שקל להצגה - תלוי באולם שבו מוצגת ההצגה".

- עוד רגע נגמר הראיון ועוד לא אמרנו את המילה פסטיגל.

"אני חושב שזו חוויה מסוג אחר לגמרי, ואני חושב שההורים יודעים את זה. מי שנחשף לפסטיגל ואלינו מבין את ההבדל. זה הבדל של שמיים וארץ. פסטיגל זו חוויה אבל לא הייתי מגדיר את זה כתיאטרון. זה החל מהרגע הזה שהילדים נכנסים לאולם עם פופקורן ושתייה ועד לזה שמסתובבים אנשים ומוכרים את המנצנצים בין השורות.

"קיימת אצלנו הקפדה מאוד גדולה על להוציא את הילד מהעולם שלו ולהכניס אותו לתרבות. שהוא יבין שהוא נמצא באיזושהי דיסיפלינה אחרת. בנינו כאן על קהל שרוצה לקחת את הילדים לאורנה פורת ולא לפסטיגל, ונותן בנו אמון".

- לא כולם יכולים להרשות לעצמם גם וגם.

"קודם כל אני יותר זול מהם. אבל אני מבין את המצב הכלכלי של משפחה שצריכה לקנות שלושה-ארבעה כרטיסים להצגה, וזו גם הסיבה שהחלטתי, כתפיסה, ולמרות הדרישה הכל-כך גדולה, שלא להעלות את מחירי הכרטיסים. השארתי אותם קבועים לאורך שנים, וזה מוכיח את עצמו. אנשים רואים שלא מדובר פה במחלבת כסף".

- לא קורץ לך ניהול מחוץ לעולם התרבות?

"זו תמיד שאלת השאלות, כי אני יודע שהייתי מצליח לעשות הרבה יותר כסף במגזר העסקי. וזה קורץ - כן, כולם רוצים להרוויח יותר כסף. אבל עוד לא עמדתי בפיתוי מספיק גדול בשביל לעזוב את תחום התרבות. אני מרגיש פה בבית".

רן גואטה

אישי: 39, גרוש ואב לאיה בת ה-8, מתגורר בצפון תל-אביב

השכלה: בוגר הסטודיו למשחק של ניסן נתיב

תפקידים: ניהל את תיאטרון הפרינג' בבית ציוני אמריקה ואת תיאטרון גבעתיים. מאוקטובר 2007, משמש מנכ"ל תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער

עוד כתבות

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; לפידות קפיטל מזנקת בכ-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים בארה"ב רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה