126 אלף משרות בלבד נוספו לשוק העבודה (המגזר הלא חקלאי) של ארה"ב בחודש מארס, כך עולה מנתוני דוח התעסוקה החודשי למארס שפורסם היום (ו') בארה"ב. זאת לעומת תחזיות ל-245 אלף משרות (למגזר הלא חקלאי), ולאחר תוספת של 295 אלף משרות בפברואר. שיעור האבטלה נותר כצפוי ללא שינוי על 5.5%, בעוד שהשכר הממוצע לשעה עלה ב-0.3% ל-24.86 דולר, לעומת ציפיות לעלייה של 0.2% ולאחר עלייה של 0.1% בפברואר. אולם השכר עדיין מראה צמיחה איטית למרות עלייה חדה במספר המשרות החדשות בשנה האחרונה.
הנתון של מארס מראה את העלייה הקטנה ביותר במספר המשרות מאז סוף 2013, והממשלה עידכנה כלפי מטה גם את נתוני הצמיחה בתעסוקה עבור החודשיים הראשונים של השנה - הראיה הברורה הראשונה לכך שייתכן כי שוק העבודה מאט.
למרות שרבים פקפקו בכך שהנתון יגיע לתחזיות, עדיין מדובר בצניחה תלולה שמהווה הפתעה גדולה.
בעקבות פרסום נתוני הדוח נרשמו ירידות חדות בחוזים העתידיים על המניות בבורסות ארה"ב, וירידה בשער הדולר.
נתוני הצמיחה בתעסוקה עבור ינואר ופברואר עודכנו כלפי מטה במספר משרות כולל של 69,000, כך הודיע משרד העבודה.
הממשלה הודיעה כי בפברואר נוצרו 264,000 משרות, במקום 295,000 בקריאה הקודמת, והעלייה במספר המשרות בינואר קוצצה ל-201 אלף לעומת 239 אלף.
תוספת המשרות החודשית הממוצעת קטנה ל-197 אלף בשלושת החודשים הראשונים של השנה, לעומת 289 אלף ברבעון הרביעי של 2014.
העלייה בשכר ב-12 החודשים האחרונים הייתה 2.1%, ונתון זה, של עלייה משנה לשנה, נתקע בתוך תחום צר של 1.9% עד 2.2% בשלוש השנים האחרונות.
היקף הזמן שבו האנשים עבדו בכל שבוע ירד ב-0.1 שעה ל-34.5 שעות, לאחר ששייט ברמות השיא של אחרי המיתון במשך חודשים.
שיעור ההשתתפות בשוק העבודה ירד במארס ל-62.7%, הרמה הנמוכה ביותר זה 37 שנה.
הבורסות בוול סטריט סגורות היום לרגל חג "יום שישי הטוב" (Good Friday) ולמשקיעים תהיה הזמנות להגיב לדוח התעסוקה רק בשבוע הבא. בשוק העריכו כי דוח תעסוקה חלש מהתחזיות המוקדמות יאותת לפדרל ריזרב שאולי בחודש יוני זה לא הזמן להעלות ריבית לראשונה זה שנים, ואולי כדאי לחכות לישיבה בחודש ספטמבר, כפי שציינו בכירים בבנק המרכזי.
עד פברואר הוסיף שוק העבודה האמריקאי מעל 200 אלף משרות בחודש כבר 12 חודשים ברציפות (כ-266 אלף משרות בממוצע) - הרצף הארוך מאז 1995. יחד עם זאת, נתוני המאקרו שפורסמו בתקופה האחרונה היו חלשים, ורק השבוע סקר ה-ADP למארס הראה על תוספת נמוכה מהתחזיות במשרות למגזר הפרטי - 189 אלף משרות לעומת צפי ל-226 אלף.
על הדוח של היום השפיעו בין היתר גם מחירי הנפט הצונחים, צמיחה גלובלית שחווה האטה, ודולר מתחזק שצפוי להשפיע לרעה במגזר הייצור והיצוא. כמו כן, מזג האוויר הקשה שחל בחורף עלול להשפיע גם הוא על נתוני התעסוקה.
באשר לשיעור האבטלה, הוא נשאר כאמור ללא שינוי, על 5.5%, רמת שפל של כמעט 7 שנים, אבל יש לשים לב לשיעור ההשתתפות של האמריקאים בשוק העבודה - שמעיד באמת על מצב השוק ושל הכלכלה.
לפי בדיקה שערכו באתר הכלכלי מרקטווץ' דוח התעסוקה התפרסם בדיוק ב"יום שישי הטוב" ב-11 פעמים מאז 1980. הפעמים האחרונות היו ב-2012 ולפני כן ב-2010. ב-12 החודשים האחרונים תגובת השוק היתה מתונה יחסית לדוח התעסוקה - בשיעור ממוצע של כ-0.6% ורק 3 פעמים השוק עלה או ירד ב-1%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.