גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורכי הפטנטים: פרל-כהן הדיח מהפסגה את ריינהולד-כהן

לפי דירוג "גלובס DUN'S 100", במשרד פרל-כהן מועסקים 46 עורכי פטנטים ■ ריינהולד-כהן, שנפרד מהפסגה אחרי עשור, מעסיק 43 עורכי פטנטים ■ במקום השלישי: ארליך-אנד-פנסטר עם 35 עורכי פטנטים

זאב פרל ואילן כהן / צילום: תומר יעקובסון  חנוך גריזיצקי
זאב פרל ואילן כהן / צילום: תומר יעקובסון חנוך גריזיצקי

"חשיבה לוגית תוביל אותך מ-A ל-B, הדמיון יוביל אותך לכל מקום", אמר פעם אלברט איינשטיין, ואולי גם הוא לא שיער עד לאילו מקומות יביא הדמיון את האדם. בשנים האחרונות עוד ועוד רעיונות ופטנטים רוקמים עור וגידים אצל יזמים והופכים לפיתוחים טכנולוגיים, שבצידם רווח כספי גדול.

הפטנטים שהופכים את חיינו לקלים ופשוטים יותר, חייבו רעיון יצירתי כיצד להגן על הזכויות של יזמיהם. הפטנט הוא זכות משפטית לכל דבר, אך כדי ליהנות ממנה על בעל הפטנט לרשום את ההמצאה החדשנית שלו. בנוסף, הפטנט הוא זכות קניינית טריטוריאלית, ולפיכך היזם זקוק לרישום בכל מדינה, כדי לקבל באותה מדינה הגנה על הפטנט שלו.

"ייעוץ מקיף"

ניהול וליווי רישום פטנטים הוא הליך שמצריך את מקצועיותם של עורכי הפטנטים, שלהם יש את הסמכות החוקית ללוות ואת תהליכי ההגנה על הקניין הרוחני.

דירוג "גלובס DUN'S 100 2015" - המדרג את משרדי עורכי הפטנטים בארץ בשנת 2014 - מורכב משקלול של מספר פרמטרים, שלפיהם נקבע מי הם משרדי עורכי הפטנטים המובילים בישראל. הפרמטרים מורכבים ממספר עורכי הפטנטים והעובדים המקצועיים במשרד, זהות הלקוחות ומספר הבקשות לרישום פטנט שהוגשו באמצעות המשרד בארץ ובחו"ל.

לאחר עשור שבו המקום הראשון בדירוג היה שייך למשרד הווותיק ריינהולד-כהן, השנה חל מהפך בצמרת, כאשר משרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ העפיל לראשונה למקום הראשון, ודחק את ריינהולד-כהן למקום השני.

דירוג גלובס דאנס 100 2015

משרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ, שמועסקים בו 46 עורכי פטנטים, הוא תולדה של המיזוג שנערך לפני כשנתיים בין משרד פרל-כהן-צדק-לצר למשרד ברץ. המשרד הממוזג הוא אחד המובילים בארץ בייצוג חברות היי-טק וביומד, במגוון רחב של תחומים. הוא פועל ממשרדים בתל-אביב, בהרצליה-פיתוח ובחיפה ומפירמות מסונפות בניו-יורק, בבוסטון ובלונדון.

לדברי עו"ד זאב פרל, השותף המנהל במשרד, "זה בונוס להיות המשרד הכי גדול, אך זו לא המטרה. נמשיך לשאוף להיות ראשונים באיכות, בשירות וביחסים ארוכי הטווח שלנו עם לקוחותינו. העובדה שאנו יכולים לטפל בלקוחותינו, בעצמנו כצוות בינלאומי אחד, בישראל, בארה"ב ובאירופה, מאפשרת ללקוחות לקבל ייעוץ עדכני ומקיף באופן חסר תקדים ובעלות סבירה".

משרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ עוסק בכל האספקטים של קניין רוחני, החל ברישום פטנטים, סימני מסחר, מדגמים, זכויות יוצרים, דרך ניהול תיקי קניין רוחני, הסכמים הנוגעים לקניין רוחני, וכלה בליטיגציה בתחומים אלה. המשרד מייצג חברות ישראליות ובינלאומיות מובילות בתחומי ההיי-טק, מדעי החיים ופארמה ומכשור רפואי.

משרד ריינהולד-כהן ושות', משרד ותיק שקיים למעלה מ-80 שנה, מדורג שני ומעסיק 43 עורכי פטנטים. המשרד מתמחה ברישום, הגנה, בדיקת נאותות, אכיפה, חידושים, חוות-דעת, ליטיגציה, רישוי ומסחור של זכויות הקניין הרוחני בתחומים רבים, כמו פטנטים, סימני מסחר ועוד.

לדברי ד"ר אילן כהן, שותף בכיר במשרד, "אנחנו נשארנו אותו דבר. אני חושב שהייחוד שלנו מתבטא בכך, שמשרדנו, מבחינה אידיאולוגית מתמקד בשוק הישראלי. אנחנו עובדים לרוב בשביל לקוחות ישראלים. מובן שיש לנו לקוחות גדולים בחו"ל, אך אנחנו מאמינים שכדי לשמש את השוק הישראלי - מקום מושבנו צריך להיות בארץ".

במקום השלישי בדירוג ניצב משרד ארליך-אנד-פנסטר, ששומר על מקומו השלישי משנה שעברה, ומתמחה בעריכת ובהגשת בקשות לרישום פטנטים, מדגמים, סימני מסחר ותמיכה בליטיגציה בארץ ובחו"ל. המשרד מעסיק 35 עורכי פטנטים. במקום הרביעי מדורג משרד ד"ר מרק פרידמן, שעלה מהמקום ה-6 אשתקד, ומעסיק 11 עורכי פטנטים; את החמישייה הראשונה סוגר משרד לוצאטו את לוצאטו, שמעסיק 16 עורכי פטנטים; משרד וב ושות', המעסיק 17 עורכי פטנטים, התברג במקום השישי; ובמקום השביעי מדורג משרד ש. פרידמן ושות', המעסיק 6 עורכי פטנטים.

אקזיטים והנפקות

מהן התמורות העיקריות והחידושים בתחום הפטנטים שהיו בשנה החולפת? לדברי השותפים המובילים במשרדים, שנת 2014 התברכה באקזיטים והנפקות במשק הישראלי שהביאו את ענף ההיי-טק הישראלי לשיא ולהמשך צמיחתו. הם מציינים כי ההתייחסות לליווי ולתמיכה בעסקאות בתחום הקניין הרוחני הפכה בשנה החולפת לרצינית יותר, ולפיכך מושקעים יותר מאמצים בקידום הפטנטים וכן מושקע מימון רב.

בהתאם לנתוני הדירוג, רוב הבקשות לפטנטים שהוגשו בשנה החולפת, בשלושת המשרדים הגדולים, הוגשו בישראל - בשנת 2014 הוגשו כ-2,686 בקשות לרישום פטנטים בישראל בשלושת המשרדים שבצמרת הדירוג. מספר הבקשות שהוגשו בארה"ב באמצעות שלושת המשרדים הגדולים עומד על 1,813 בקשות.

בנוסף לכך, כ-521 בקשות הוגשו בהתאם לאמנה הבינלאומית PCT (Cooperation Treaty Patent The). מטרת האמנה היא ליצור מנגנון אחיד לרישום פטנט במספר מדינות, על-סמך בקשה בינלאומית אחת. רשות הפטנטים בישראל התייעלה כאשר בשנת 2012 החלה להפעיל רשות בינלאומית לחיפוש ולבחינה מקדימה עבור בקשות פטנט בינלאומיות, במסגרת האמנה לשיתוף-פעולה בענייני פטנטים. כיום, תושב ו/או אזרח ישראלי יכולים להגיש בקשת פטנט בינלאומית, שמשמעותה בקשת פטנט מקומית בכל אחת מהמדינות החברות באמנה. תושב חוץ, בבקשת פטנט בינלאומית, מייעד את כל המדינות החברות באמנה ומשמעות הייעוד היא שרואים בקשת פטנט בינלאומית זו כאילו הוגשה על-ידו בישראל.

לדברי עו"ד פרל ממשרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ, "שנת 2014 הייתה שנת אקזיטים והנפקות במשק הישראלי. הזמינות הגדולה של כסף מצד רוכשים ומשקיעים הביאו את ההיי-טק הישראלי לשיא, ומכאן גם להמשך הצמיחה של עולם הפטנטים הישראלי וההכרה בחשיבות הקניין הרוחני. כל אקזיט וסיפור סינדלרה שמתפרסם, מחזק את ההכרה שקניין רוחני חיוני לכל חברה טכנולוגית ובפרט מדגיש את חשיבות הפטנטים לעולם העסקי".

לדבריו, "היעדים המובילים להגשות פטנטים המשיכו להיות ארה"ב, אירופה, סין, יפן וקוריאה. ההבדל המרכזי בין עולם הפטנטים האמריקאי והאירופי לבין מקבילו באסיה הוא השפה. בעוד שבארה"ב ובאירופה, כמו גם בישראל, הודו, קנדה ואוסטרליה, בקשות פטנט מוגשות באנגלית, ההגשות באסיה דורשות תרגום לשפה המקומית, דבר שלעתים מסבך את ההתדיינות בבחינת 'Lost in translation'".

עו"ד פרל ציין כי "התחומים הבולטים הצומחים בשנה החולפת מבחינת הגשת בקשות פטנט כתוצאה מהשקעות, אקזיטים והנפקות היו בתחומי האינטרנט והסייבר, תקשורת, מדעי החיים ומכשור רפואי ותחום האנרגיה, בעיקר אנרגיות מתחדשות".

עו"ד פרל התייחס לרפורמה הרגולטורית ההולכת וגוברת בשנים האחרונות בתחום הפטנטים בארה"ב ובאירופה, שאף גורמת לשינויי חקיקה."השינוי המרכזי בחוק הפטנטים בארה"ב בשנים האחרונות, נוגע באפשרות לתקוף פטנטים רשומים במשרד הפטנטים האמריקאי במספר הליכים של בחינה מחדש, המשלבים יכולת עריכת פטנטים וליטיגציה (בדומה להליך ההתנגדויות ובקשות הביטול בישראל)", הוא מסביר. "השינוי נועד, בין היתר, כדרך להתמודד עם העלויות הגבוהות הכרוכות בליטיגציית פטנטים בארה"ב וכחלק מהמגמה להקטין את מספר תביעות הסרק בפטנטים מצד בעלי פטנטים המכונים 'טרולים' (ארגונים הרוכשים פטנטים רק על-מנת לתבוע, והם ללא עיסוק מסחרי אחר). בנושא זה של טרולים קיימת כרגע חקיקה מוצעת הנידונה בבית הנבחרים ובסנט האמריקאי הכוללת הטלת מגבלות המקשות על הגשת תביעות סרק".

לדבריו, "יוזמה נוספת מרתקת התלויה ועומדת בבית הנבחרים האמריקאי קשורה לחוק פדרלי בנושא סודות מסחריים (ההגנה על סודות מסחריים כיום היא ברמת המדינות בארה"ב - ס'כ') וכן שני תיקים בתחום סימני המסחר התלויים ועומדים בפני בית המשפט העליון האמריקאי - עובדה המדגימה את החשיבות הגוברת של הקניין הרוחני וההגנה עליו לכלכלה האמריקאית והגלובלית".

עו"ד פרל מסביר כי "גם באירופה ישנה כיום דריכות רבה בעולם הקניין הרוחני, שכן שני שינויים מרכזיים עשויים להשפיע על הדרך בה פטנטים יירשמו ולאחר מכן יובאו בפני הערכאות המשפטיות. כיום, הרישום באירופה הוא מרכזי או מדינתי, אך ההתדיינות בדבר הפרה ותוקף הפטנט לאחר תום תקופת ההתנגדויות - הוא מדינתי. לפי השיטה החדשה, פטנט אירופאי יהיה תקף במרבית מדינות האיחוד וליטיגציה בגינו, אם תהיה, תיעשה ברמה האירופית ולא המדינתית".

המובילה בעולם: סין

ד"ר אילן כהן, שותף בכיר במשרד ריינהולד-כהן, מציין כי "בשנה החולפת תחום הקניין הרוחני התאפיין בהמשך העלייה בהגשת בקשות פטנט ברחבי העולם, כאשר המדינה המובילה בכמות הבקשות שמוגשות בה היא סין. בשנת 2014 הוגשו ברחבי העולם כ-2.5 מיליון בקשות לפטנט; בסין לבדה הוגשו יותר מ-750 אלף בקשות לפטנט ובנוסף עליהן הוגשו מספר דומה של בקשות ל"מדגם תועלת", שהוא סוג של זכות קניינית דמוית פטנט שמוענקת ל-10 שנים. חמשת היעדים המובילים להגשות פטנט בעולם הינם ארה"ב, סין, אירופה, יפן וקוריאה, כאשר מתוכם ארה"ב וסין מובילות במקום הראשון והשני, בהתאמה, כיעד להגשה מחוץ לארץ המקור של המגיש".

כהן מציין גם כי "השנה החולפת התאפיינה גם בכמות גדולה מאד של מיזמים חדשים, כפי שהדבר בא לביטוי בהיקפי גיוסים וכן בצמיחה בבקשות לרישום פטנט. לעניין האחרון, נראה גם שאיכותן של האמצאות והמשמעות העסקית של בקשות הפטנט עלתה". לדבריו, "התחומים הבולטים השנה בהגשת בקשות הפטנט עבור חברות וממציאים ישראלים היו בתחום האינטרנט, IoT, סייבר, היי-טק, בטחון, ננוטכנולוגיה, איכות סביבה, אגרוטק, מכשור רפואי, טכנולוגיה ירוקה, אנרגיה מתחדשת ועוד.

כהן מציין עוד כי השנה הגיעו נושאים חשובים לבתי המשפט, שעוררו שינויים בתחום הפטנטים. "נושא מרכזי בפסיקה הישראלית ב-2014 היה עניין אמצאות שירות, שנדון בפני הוועדה לענייני פיצויים ותמלוגים שפועלת מכוח חוק הפטנטים. השאלה שעמדה לדיון הייתה עניין התוקף של ויתור שעשה ממציא לקבלת פיצוי על אמצאתו, ויתור עליו חותמים עובדים כעניין שבשגרה במסגרת הסכמי העבודה שלהם או במסגרת הסכם על סיום יחסי העבודה". לדברי כהן, "הוועדה קבעה בהחלטתה שוויתור כזה הוא בעל תוקף - החלטה ששומטת את הקרקע מתחת ממציאים רבים ששקלו לתבוע פיצוי כספי על אמצאתם על-בסיס פסיקות קודמות של הוועדה ובתי המשפט. ייתכן שעדיין לא נאמרה המילה האחרונה, שכן תלוי ועמד ערעור על החלטה זו בפני בית המשפט העליון".

כהן מוסיף כי התקבל פסק דין חשוב שבו ניתנו הנחיות לבתי המשפט בעניין בחינת היקף המונופול המוגן בפטנט. "בדצמבר 2014 ניתן פסק דין של העליון בעניין תביעה של חברת 'פלסאון' להפרת פטנטים שלה על-ידי חברת 'טרפלקס פל-ים'. בהחלטה שניתנה ב'גלגול ראשון' של התיק, מצא בית המשפט המחוזי הפרה של הפטנטים. העליון הפך את ההחלטה וקבע שהפטנט לא הופר, וכי לו הייתה מתקבלת טענת ההפרה, הפטנט היה נמצא לא-תקף.

חשיבות פסק הדין היא במתן הנחיות לערכאות, שבמקרים רבים אינן מיומנות דין, על הדרך הנכונה לבחון תביעות מאין אלה. ההחלטה קבעה שעל בית המשפט להתחיל ראשית בבחינה של היקף המונופול המוגן בפטנט, בטרם בחינת שאלת ההפרה. בכך אימץ, למעשה, בית המשפט את הסדר בו נבחנות אותן שאלות בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון בארה"ב. הנחיות כאלה חשובות, בפרט שאין לנו בישראל בתי משפט יחודיים לטיפול בענייני קניין רוחני, שקיימים במדינות רבות אחרות".

עוד כתבות

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נמוך מהתחזית: רק 175 אלף משרות התווספו לשוק בארה"ב באפריל

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● מניית אפל עולה במסחר המוקדם ב-6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● בשעה 15:30 (שעון ישראל) יפורסם דוח התעסוקה בארה"ב לחודש אפריל ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

רישי סונאק, ראש ממשלת בריטניה / צילום: Reuters, Jessica Taylor

בריטניה הטילה סנקציות על ארגונים ישראליים קיצוניים ומתנחלים

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר