גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביטוחי בריאות: איפה תשלמו הכי פחות?

מחשבון של משרד האוצר מדרג את הצעות המחיר המרביות של החברות השונות ■ מבין 7 חברות הביטוח שתעריפיהן מוצגים במחשבון, מציעות הראל וביטוח ישיר את פוליסות הניתוחים הזולות ביותר לגברים בני 40-30

חדר ניתוח / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
חדר ניתוח / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

השבוע, עם תחילתו של חודש פברואר, התחדש עולם ביטוחי הבריאות הפרטיים בישראל: מעתה יש רק פוליסה אחידה לניתוחים וחוות דעת שניות בארץ שהפיקוח על הביטוח קובע את תנאיה, ושניתן לרכוש מחברות הביטוח. לפיכך, התחרות עתה היא רק על המחיר.

ומהם המחירים של ביטוחי הבריאות הפרטיים הבסיסיים החדשים? "גלובס" בדק ומצא כי מדובר בטווח מחיר החל ב-44 שקל לחודש (528 שקל בשנה) ועד ל-69 שקל לחודש (828 שקל לשנה) לצעירים בני 30, ומחירים של כ-477 שקל לחודש (כ-5,724 שקל בשנה) למבוטחים בני 70.

אבל לפני שנצלול לנבכי הטבלאות והנתונים - במה מדובר, בעצם? ביום ב' השבוע (1 בפברואר) יצאה לדרך הרפורמה בביטוחי הבריאות הפרטיים שמוביל הפיקוח על הביטוח באוצר. המטרה המוצהרת של הרפורמה היא להביא לפישוט הרכיב המשמעותי והחשוב ביותר בביטוחי הבריאות, ולהפחית את מחירו, וזאת באמצעות השקת פוליסת ניתוחים בארץ אחידה לכלל חברות הביטוח, כך שהן יתחרו ביניהן לא על ניסוחים מפולפלים - אלא על המחיר והשירות ללקוח.

מדובר בצעד חשוב ביותר שמשנה את עולם ביטוחי הבריאות של חברות הביטוח, תחום שמספק כיסוי שנוסף על הכיסוי של קופות החולים (באמצעות השב"נים, המו*כ*רים כביטוחים המשלימים) מעל לרובד הבסיסי של ביטוח הבריאות הממלכתי. הרפורמה צפויה להביא להורדה ניכרת בעלות הביטוחים הללו.

במשרד האוצר מקווים שיצירת הפוליסה האחידה של חברות הביטוח (שבתחילה הייתה אמורה להיות אחידה גם עם השב"נים של קופות החולים - צעד שלא הסתייע, ושהאוצר ויתר עליו) תביא להגברת התחרות בענף ביטוחי הבריאות, באמצעות היכולת להשוות בין מוצרי הבריאות האחידים שיוגשו בצורה פשוטה וברורה - ולכן השיקו גם מכשיר שיסייע לציבור הרחב להשוות בין החברות: מחשבון אינטרנטי שמדרג את הצעות המחיר המרביות של החברות השונות.

באוצר הסבירו השבוע: "המחשבון יכלול השוואה של עלות ביטוחי ניתוחים, השתלות ותרופת וכן ציון של כל חברת הביטוח במדד השירות שלה", וזאת על מנת ש"המחשבון יאפשר לקבל החלטה מושכלת טרם רכישת ביטוח, המתבססת על המחיר ועל טיב השירות שהוא צפוי לקבל מחברת הביטוח". "גלובס" בדק את ההצעות של חברות הביטוח באמצעות מחשבון האוצר, על מנת לגלות מי החברה בעלת ההצעה הזולה ביותר.

פשוט וקל

ההצעות המוצגות במחשבון מיועדות למבוטחים עם גיליון חלק, כלומר מותנות בחיתום רפואי (הצהרת בריאות) של המבוטח, כך שהמחיר המוצג במחשבון צפוי לעלות אם המבוטח סובל ממחלה כרונית, אם הוא מעשן וכדומה (או שההצעה תחריג סעיף בריאותי בהתאם למצב המבוטח), או שאותו אדם כלל לא יוכל לרכוש את הביטוח.

המחשבון שעלה לאוויר השבוע פשוט וקל לתפעול. ליד כל מונח ביטוחי מצוי הסבר ואפילו תזכורת אם הכיסוי (ניתוחים למשל) קיים גם במסגרת פוליסות הבריאות של קופות החולים. כדי לקבל את הצעות המחיר, יש לסמן אילו כיסויים רצויים - ניתוחים, השתלות ו/או תרופות - את שנת הלידה והאם מדובר במבוטח או במבוטחת. התוצאות מוצגות באופן ברור, וגם כאן ניתן למצוא פירוט על תוכן הפוליסה ורכיב המחיר שלה מסך ההצעה. עוד ניתן להשאיר פרטים שיועברו לחברת הביטוח על מנת שזו תיצור עמכם קשר בהתאם להצעה שהוצגה במחשבון. בשלב זה מוצגים תעריפים של הראל, כלל, איילון, מגדל ו-AIG במסגרת המשולבת; בולטת בהיעדרה הפניקס, אשר עד כה האוצר לא אישר את הפוליסות שלה. בהצעות לפוליסה האחידה בניתוחים נכללות גם החברות מנורה וביטוח ישיר.

מעניין לראות את הפערים הגדולים במחירי הפוליסות של החברות. חלק מהחברות מציעות תעריף התחלתי זהה לגברים ולנשים; בחלקן המחיר אינו זהה - כך בביטוח ישיר ובמנורה. עד גיל 60 תעריפי הביטוח נמוכים יותר לגברים מאשר לנשים, משוואה שמתהפכת בפוליסות למבוטחים בני 60 ויותר בשתי החברות האלה. מבין 7 חברות הביטוח שתעריפיהן מוצגים במחשבון מציעה הראל את פוליסת הניתוחים הזולה ביותר לגברים ולנשים בני 30, לצד ביטוח ישיר המציעה לגברים את המחירים הנמוכים בהשוואה עד לגיל 60, ואת המחירים הנמוכים בהשוואה לנשים בנות 70-50. בטווחי הגיל 70-30 מציעה מגדל את הפוליסות המשולבות (ניתוחים, השתלות ותרופות) היקרות יותר, כך לפי המחשבון.

ומה עם השירות?

לא רק המחיר הוא מדד השוואתי; המחשבון מציג את ציוני חברות הביטוח גם במדד השירות. אם הפערים במחירים אינם גבוהים אבל לחברה מסוימת יש דירוג גבוה יותר, כדאי להביא זאת בחשבון. מדד השירות משקלל השוואה על בסיס שלושה נדבכים: שיעור התביעות ששולמו ומהירות הטיפול בהן; שביעות רצון המבוטחים מטיפול החברה בפניות; ומספר התלונות שהוגשו בשנה החולפת. לפי המחשבון, הראל היא החברה שציון מדד השירות שלה גבוה יחסית, 73. אחריה מגדל עם ציון 71 והאחרונה היא כלל עם הציון 63. ל-AIG למשל לא מוצג ציון במדד השירות משום שלחברה לא היו מספיק תביעות שעל בסיסן אפשר היה לייצר ציון. בחודשים הקרובים יפורסם מדד מעודכן, ונראה שהחברה תהיה כלולה בו.

ממד השוואתי חשוב נוסף שאין לפסוח עליו ושאותו המחשבון מאפשר לבחון בקלות, מתייחס לתוכן הפוליסה ולכיסוי שהיא מעניקה לרבות גובה השתתפות עצמית. בשעה שפוליסת הניתוחים אחידה, פוליסת ההשתלות והתרופות אינה כוללת כיסויים אחידים. כך לדוגמה, בביטוח תרופות בעבור מבוטח בן 70, סעיפי הפוליסה משתנים למשל בכל הנוגע להשתתפות עצמית: בפוליסה שמציעה איילון ואשר מחירה 36 שקל לחודש, גובה ההשתתפות העצמית עומד על 450 שקל (בעבור כל תרופה); בחברת כלל מחיר הפוליסה 48 שקל לחודש וגובה ההשתתפות העצמית בעבור כל תרופה עומד על 300 שקל; בהראל מחיר הפוליסה לתרופות 47 שקל לחודש וגובה ההשתתפות העצמית לכל תרופה עומד על 400 שקל; במגדל מחיר הפוליסה כפול אמנם, ועומד על 96 שקל, אלא שלפי תנאי הפוליסה - תרופה שעולה יותר מ-300 שקל מכוסה מהשקל הראשון ללא השתתפות עצמית.

פוליסת ניתוחים

עוד כתבות

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר